agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 29-01-2013 22:24

Balkon;

5 Eklenti(ler)
Bugün sevgili Tika'nın balkonunu dolaşırken,kendi balkonumdan hiçbir şey paylaşmadığımı farkettim ve...
On üç orkidenin yedi tanesi çiçek sapı verdi ama tomurcukları açmadan kuruyup döküldü,tek açan beyaz orkide oldu beş tomurcuktan ikisi,buna da şükür:eek:Üyelerden sevgili Almanyalı'nın orkideleri muhteşem,bundan sonra onun önerilerini deneyeceğim sonuç İnşallah güzel olur.
Telgrafları havalar soğumaya başladığında balkona konuşlandırdım yerlerini çok sevdiler ki hızlı gelişim gösterdiler...
Yaprak güzeline gelince;Sıla'nın okulunun müdür odasından arsızlık yapılarak iki küçük çelik halinde evime geldiler.(Kızım çok utanmıştı.)Çiçek açtığını bilmiyordum,çiçeğide çok güzelmiş.;)
Yeşil beyaz çizgili bitkide yine müdürün odasından ama ismini bilmiyorum,gelişimi çok yavaş,yaprak güzellerinden bir sürü çelik alıp sevenlere verdim ve ya dikerek hediye ettim,o çelikler bile ağaç oldu.:confused:

gülsu 30-01-2013 13:25

Sevgili Berçin;
Dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Çelikleri dört gözle bekleyeceğim. Bu arada telgrap çiçeklerinde gelin gibi salınıyor.Sevgilerimi sunuyorum.

sevoş 30-01-2013 14:47

sevgili berçin terasın çok güzel.ellerine sağlık

berçin 30-01-2013 18:13

Balkondan devam;

5 Eklenti(ler)
Kaktüs ve sukulentçi arkadaşlara özenip yaptığım aranjman denemesi,süt ağacı Sungurlu'da bir dinlenme tesisinden,tutmadı sanıyordum ama tepesinden çıkan minik yapraklarını görünce sevindim.:eek:Leş kaktüs Ankara'ki bir dostun evinden,diğer kaktüslere nazaran hızlı gelişim gösteriyor.Yeşim ağacını geçtiğimiz baharda ve yanında ki kaktüsüde bir önceki sene yapı marketten almıştım.Yılan kaktüsüde yine bir dosttan iki çelik halinde hediye edilmişti...

berçin 30-01-2013 19:07

3 Eklenti(ler)
Bu sukuleni çok beğenerek almıştım,terasta çokta güzel gelişim gösterdi.Havalar soğumaya başlayınca balkona aldım sonucu görüyorsunuz,acaba hatamı ettim.Dibinden gelen sürgünleri görünce sevinmiştim ama sürgünlerinde yaprakları düşmeye başladı çok üzülüyorum.Bu sukulen hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum,araştırmaya çalıştım ama hiç birşey bulamadım.Yardımını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

farpali 30-01-2013 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1094456)
Bu sukuleni çok beğenerek almıştım,terasta çokta güzel gelişim gösterdi.Havalar soğumaya başlayınca balkona aldım sonucu görüyorsunuz,acaba hatamı ettim.Dibinden gelen sürgünleri görünce sevinmiştim ama sürgünlerinde yaprakları düşmeye başladı çok üzülüyorum.Bu sukulen hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum,araştırmaya çalıştım ama hiç birşey bulamadım.Yardımını esirgemeyecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bana kalırsa ani hava değişiminden etkilenmiş olabilir..Tabii bu benim düşüncem..Tecrübeli arkadaşların da yorumlarını bekleyin Sn.berçin.

farpali 30-01-2013 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1094429)
Kaktüs ve sukulentçi arkadaşlara özenip yaptığım aranjman denemesi,süt ağacı Sungurlu'da bir dinlenme tesisinden,tutmadı sanıyordum ama tepesinden çıkan minik yapraklarını görünce sevindim.:eek:Leş kaktüs Ankara'ki bir dostun evinden,diğer kaktüslere nazaran hızlı gelişim gösteriyor.Yeşim ağacını geçtiğimiz baharda ve yanında ki kaktüsüde bir önceki sene yapı marketten almıştım.Yılan kaktüsüde yine bir dosttan iki çelik halinde hediye edilmişti...

İlk fotoda ,yapraklı bitkiler ve kaktüs ü birleştirdiğiniz aranjman görseli çok hoş..Ama kaktüs ve diğer yapraklı bitkilerin su ihtiyaçları ve sulama sıklıkları farklı olduğu için problem yaşayabilirsiniz..üzülmenizi istemediğim için affınıza sığınarak uyarmak istedim..ukalalık olarak düşünmezsiniz umarım Sn.berçin.

berçin 30-01-2013 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farpali (Mesaj 1094504)
İlk fotoda ,yapraklı bitkiler ve kaktüs ü birleştirdiğiniz aranjman görseli çok hoş..Ama kaktüs ve diğer yapraklı bitkilerin su ihtiyaçları ve sulama sıklıkları farklı olduğu için problem yaşayabilirsiniz..üzülmenizi istemediğim için affınıza sığınarak uyarmak istedim..ukalalık olarak düşünmezsiniz umarım Sn.berçin.

Uyarınız için teşekkür ederim Sn.farpali, yeni yapılmış bir aranjman değil Haziran ayında başladılar birlikteliklerine ve güzel gelişme gösterdiler.::DYapraklı olan bitkilerde sukulent cinsi,etli yapraklılardan. İlk resimlerini bulabilirsem yüklerim.Sevgiler.

berçin 07-02-2013 18:19

Kızım Aslı'nın çiğdemi;

5 Eklenti(ler)
Yazdan kalma sıcak havayı fırsat bilip kendimi terasa attım,yarım kalmış işlerimi tamamlayıp güzellerimi resmettim.Küçük kızım Aslı kendi elleriyle diktiği çiğdemleri görünce havalara uçtu.:DBu sene çiçeklerin bir kısmı erken açıyor,ama çuhaların zamanı.Son karedeki güzelin soğanı geçen sene ormandan(Orman kaldıysa tabi) söküp almıştım,iyiki de almışım hiç pişman değilim.:eek:

berçin 07-02-2013 18:31

5 Eklenti(ler)
Devam ediyoruz;Baharda aldığım kamelya nihayet pembe çiçeklerini göstermeye başladı.:DSümbüllerin kokusu muhteşem,sukulent tek dal çelik olarak gelmişti,çok yol katetti canım benim...;)

berçin 07-02-2013 19:26

Anne ve bebekleri;

1 Eklenti(ler)
Aloe vera,geçen sene eşim tarafından terasa getirildi,geldiğinde susuzluktan yaprakları buruşmuş toprağı da adeta kaya parçasına dönüşmüş durumdaydı(eşimin arkadaşının iş yerinde kenara atılmış durumdaymış).Saksı değiştirirken çektiğim resimleri maalesef bulamadım,saksıdan çıkardığımda bu yavrucaklar yüzeye çıkamadıklarından saksının dibinde kıvrım kıvrım duruyordu,bir çoğuda çürümüştü.Üç dört tane daha minikleri var,onları da gelişi güzel
tutacaklarını düşünmediğimden diğer bitkilerin diplerine dikmiştim,tutmuşlar...:eek:

seyfi0505 07-02-2013 19:49

Sayın Berçin terasınızı çok begendim bende küpe yetiştirmeye başladım ama sizinkilere
hayran kaldım elinize saglık o güzelim küpelere baktıkca of of dedim durdum renkler çok güzel güle güle büyütün çiçeklerinizi.

serkan_istanbul 08-02-2013 13:18

[QUOTE=berçin;1098376]Aloe vera,geçen sene eşim tarafından terasa getirildi,geldiğinde susuzluktan yaprakları buruşmuş toprağı da adeta kaya parçasına dönüşmüş durumdaydı(eşimin arkadaşının iş yerinde kenara atılmış durumdaymış).Saksı değiştirirken çektiğim resimleri maalesef bulamadım,saksıdan çıkardığımda bu yavrucaklar yüzeye çıkamadıklarından saksının dibinde kıvrım kıvrım duruyordu,bir çoğuda çürümüştü.Üç dört tane daha minikleri var,onları da gelişi güzel
tutacaklarını düşünmediğimden diğer bitkilerin diplerine dikmiştim,tutmuşlar...:eek:

Hayırlı günler ellerinize sağlık bitkiler güzel. fakat aloavera dediğiniz bitki yine o sınırftan olmasına rağmen kanımca agave . bahçelerde bayada büyüyor devasa boyutlara gelebiliyor. iyice yaşlandığında çiçeklerini gösterip ölüyor diye biliyorum. sevgiyle kalınız.

uzgoren26 16-02-2013 23:53

Merhaba...hayallerinizi yıkmak istemem ama bunlar aloe vera degil..testere çiçeği. ...ben de kendi terasimin resimlerini koyacagim, onu da cekerim...

YeniGine 17-02-2013 00:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1093953)
Sümbüllerin erken açmasının nedeni,muhafaza ettiğim yerde su temas etmiş ve filiz vermişler,bende gelişi güzel diğer saksıların dibine diktim:oDağ menekşesi sürpriz oldu,fakına varalı iki gün oldu bir sevindim sanki uzun zamandır özlediğim arkadaşıma kavuşmak gibi....Papatya bir tek çiçeğiyle nasılda gururlu:D
Nergis,çiğdem,zıpçıktı ve zambaklar bahar hazırlığı yapıyorlar;)

Sevgili berçin; güzel kızımız Aslı'nın çiğdemi ile gerçekten açmış, açacak olan tüm soğanlıların çok güzeller, çok beğendim çok, ellerine sağlık. İnşallah hepsinin açmış fotoğraflarını birlikte izleriz.
Eminim çok güzel görüntüler olacak; rastgele.

berçin 26-02-2013 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyfi0505 (Mesaj 1098392)
Sayın Berçin terasınızı çok begendim bende küpe yetiştirmeye başladım ama sizinkilere
hayran kaldım elinize saglık o güzelim küpelere baktıkca of of dedim durdum renkler çok güzel güle güle büyütün çiçeklerinizi.

Övgüleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim teşekkür ederim.

berçin 26-02-2013 23:25

Sevgili Serkan ve sn.uzgoren,evet aloe değilmiş,bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.:)

Türü:Ageve...

berçin 26-02-2013 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1102880)
Sevgili berçin; güzel kızımız Aslı'nın çiğdemi ile gerçekten açmış, açacak olan tüm soğanlıların çok güzeller, çok beğendim çok, ellerine sağlık. İnşallah hepsinin açmış fotoğraflarını birlikte izleriz.
Eminim çok güzel görüntüler olacak; rastgele.

Güzel sözlerinizle yine beni mutlu ettiniz sevgili YeniGine,nergisler açmaya başladı sümbüllerin bir çoğu açtı geçti bile, bahara açacak çiçek kalmayacak.:(Alternatif arayışlarındayım.:eek:Sevgiler.

YeniGine 26-02-2013 23:45

Evet sevgili berçin benim de sümbüller bu sene pek tatları yok; dediğiniz gibi ben de arayış içersindeyim, bulacağız artık birşeyler bakalım inşallah.

berçin 27-02-2013 00:10

Kış baharı;

5 Eklenti(ler)
Kış aylarında baharı yaşarsak,baharda ne yaşayacağız bilmiyorum bütün bahar çiçekleri açmaya başladı.Sevinsem mi üzülsem mi bilmiyorum.:confused:Nergislerin çoğu açmak üzere,lobelya açmayı hiç bırakmadı neredeyse hatta yaz aylarında diğer saksılara uçuşan tohumlarıda yetişip çiçek açtı.Dağ lalesi ve yaban sümbülüde açanlar arasında,papatyalarda şaşırdı...bende şaşırdım,:ohayrolsun inşallah.

berçin 27-02-2013 00:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1109835)
Evet sevgili berçin benim de sümbüller bu sene pek tatları yok; dediğiniz gibi ben de arayış içersindeyim, bulacağız artık birşeyler bakalım inşallah.

Siz bana göre şanslısınız sevgili YeniGine,Samsun'da çok zor, istediğimiz herşeyi bulamıyoruz.(Bitkiler anlamında,onun dışında Samsun'da yok yok...:eek:) Ama biz çılgınlar dediğiniz gibi buluruz birşeyler.:D

berçin 27-02-2013 00:42

Amarilis;

1 Eklenti(ler)
Bunu paylaşmadan geçemeyeceğim,sevgili eşim iş için gittiği Ankara'dan kucak dolusu amarilis soğanıyla döndü bugün:eek:Ankara çiçek pazarından yirmi adet amarilis soğanı, bakalım renkleri ve akıbetleri ne olacak.:confused:

YeniGine 27-02-2013 00:44

ooo gerçekten süper, maşallah. Ne kadar güzel bir hediye bunlar. Çok sevindim sevgili berçin sizin adınıza. Güle güle büyütün inşallah.

berçin 14-03-2013 21:17

Terasta son durum;

5 Eklenti(ler)
Vakitsizlikten ve becerisizlikten epeydir terasın son görüntülerini yükleyemedim.Nergislerin ve çiğdemlerin son hali.Anemon ve yaban sümbülleri olan saksıyı daha önce paylaşmıştım ama bu kadar görkemli değildi.:D

berçin 14-03-2013 21:44

4 Eklenti(ler)
Devamında sümbüller,kış ortancası veda ediyor artık, sonbahar da komşumun çelik olarak getirdiği yılbaşı çiçeğinin tek açan tomurcuğu,başka tomurcuklarda var ama pek sağlıklı görünmüyorlar.:( Tek çiçek olsada beni mutlu etmeye yetti.:D

YeniGine 14-03-2013 23:39

Sevgili berçin, ellerinize sağlık, sanki teras değil, soğanlı tarlası olmuş gibi. Zaten yeşillenmeye başladıkları fotoğraflarından belli idi böyle güzel olacakları.

Sudenur 15-03-2013 00:53

Nasıl görmem bu sayfayı, nasıl kaçmış gözümden, sıkı takipçinizim bundan böyle. :eek: Sevgili Berçin hanım, cennete çevirmişsiniz terasınızı, yok yok gibi görünüyor maşallah. ;) Şaşırdım, imrendim, hayran kaldım, az birazcıkta kıskandım diyebilirim, özellikle küpelilerinizi.. :eek: Ne muhteşemler onlar öyle..

Valla hi helal olsun, takdir ve tebrik ediyor, aileniz ve sevimli köpüşünüzle birlikte uzun uzun sefasını sürmenizi diliyorum manzaranızın ve yarattığınız güzelliklerinizin.. Sağlıcakla kalınız.. ;)

berçin 15-03-2013 01:00

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgili YeniGine,geçen bahar çok daha güzeldi,Mayıs sonu Haziran başına kadar nergis ve laleler vardı,bu sene aynı olmayacak maalesef :( Sevgiler...

YeniGine 15-03-2013 01:14

Sevgili berçin çok haklısınız; evet geçen sene nisan - mayıs idi hepsinin çiçeklenmesi. Fakat bu sene hepimiz de farkındayız bir ay önceden gidiyoruz. Hava şartları; mart ayındayız fakat İstanbul sanki nisan - mayıs ayını yaşıyor. Nisan - mayıs ayında çiçeklenen bütün ağaçlar maşallah şu anda hepsi çiçekli durumda.
Hayrolsun diyeyim...

berçin 15-03-2013 18:29

Samsun'da aynı durumda hatta bugün derece 26_27'yi göstermiş.Dediğiniz gibi Hayrolsun...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025