agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

sevim4 26-06-2012 09:32

Arkadaşım üzülme,bu haliilede muhteşem ellerine sağlık.
Küpeler coşmuş lilyumlar harika görünüyor.

Asya Ceylan 26-06-2012 16:05

Maşallah her biri birinden güzel...

berçin 27-06-2012 13:29

Sevgili Vildan ve Sevim hanım,teselliniz için teşekkür ederim.Geçtiğimiz hafta ve bu hafta rüzgarlı geçiyor,küpelerde sert rüzgardan bayağı etkilendi.Temmuz ve ağustos ayları da sıcaklarıyla kapıda bakalım o zaman ne yapacağım.

Sevgili Asya Ceylan,teşekkürler.

adonis- 28-06-2012 00:35

masallah nazar boncugu takmayi unutmayın :)

berçin 28-06-2012 23:17

Vanilya kokan lilyumlar;

5 Eklenti(ler)
Terasın son gözdeleri bu lilyumların soğanlarını baharda bir yapı marketten filizlenmiş olarak almıştım.Beyaz olanın tek tomurcuk verdiğini gördüğümde üzülüp,keşke almasaydım diye söylendiğime pişmanım,o kadar güzel kokuyor ki vanilya gibi ama daha yoğun ve güzel...
Pembe olan da güzel kokuyor ama yoğun bir kokusu yok.(kokmasa da güzel)

Kızım son vukuatında resimlerimi yok etmeseydi,:mad:çok daha güzel yıldızlar paylaşacaktım.Ama bu güzeller de haksızlık etmemeliyim,bunlar da çok güzel.

berçin 29-06-2012 00:38

5 Eklenti(ler)
Adını bilmediğim bu güzel çiçek,geçen sene sezonluk begonya saksısında mülteci yabancı ot kılığında gelmiş:D,bende meraktan koparmayıp neye dönüşeceğini bekledim:confused:.Tek gövde ve dallarda açtı bu minik çiçeklerini,çiçekleri geçtikten sonra kök üzerinden kesip saksıyı bir kenara attım baharda yeniden kullanmak üzere...ve bahar da sürpriz,yine o yabani ot kılığında bir farkla,kestiğim yerden beş altı sürgünle...Adını mülteci koydum,gerçek adını bilen arkadaşlar varsa gerçek ismini iade edelim.:o

Gardenyalar,bu sene bol çiçekli ve güzel kokularıyla terası şenledirenler arasındalar.(Bol çiçekli görüntüler,Sıla'nın operasyonu ile ortadan kaldırılmıştır.:mad:)

Glayöller,gelişim ve tomurcuklanma döneminde çok iyilerdi,ancak ilk tomurcuklar açıyor geri kalan açmadan kuruyor.Bunun nedenini anlayamadım ve çok üzülüyorum,iki senedir bütün çabalarım boşuna gidiyor.:(

berçin 29-06-2012 00:48

Fuchsia;

4 Eklenti(ler)
Terasın gözdeleri küpeler...:cool:

sevim4 29-06-2012 08:25

Süper olmuş balkon.

serkan_istanbul 29-06-2012 08:29

Günaydın bayıldım o mülteciye ne kadar güzelmiş keşke benim saksılarda da çıksa böyle mülteciler.;)

canannuman 29-06-2012 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 978179)
Güllerin güzelliğini görmezden gelmişim,farkında değilim...

Resimde lobelya görüyorum sanki nasıl yaşattınız. Sıcaklar gelince durdularmı?
Küpeliler bir harika, Zeus çok şirin, eşimi bir kandırsam bende bir zeus istiyorum. Çok renkli ve çeşitli nefis bitkileriniz var. Hepsi birbirinden güzel ama çay kutularındaki boyuna posuna bakmadan açan küpeli takıma bayıldım. Lillyumlar, daha evvelindeki kasımpatı ve nergisler açık renk mavili iri çiçekli sümbülünüz. Tebrik ederim zevkle takip edeceğim sayfanızı.

Bazen bendede böyle alakasız bir ot çok güzel çiçek açıp beni şaşırtıyor. Ben böyle çıkan çiçekli bitkiler için. Bu bana Allahın hediyesi çok şükür diyorum. Sanki bu mülteciler başka bir sevinç benim için. Her sene 1 veya iki mülteciye rastlıyorum ekip diktiğim yerlerde. Başka bir sevinç mutluluk oluyor bunlarda ekstradan. O gün, o hafta başka mutlu oluyorum seyrettikçe onları.
Sevgilerimle. Elinize sağlık.

kılıç 29-06-2012 12:39

Mültecinizin çiçeğide rengide çok güzelmiş küpelere zaten söyleyecek söz yok.

berçin 29-06-2012 22:19

Sevgili arkadaşlarım Sevim hanım,Serkan_İstanbul ve kılıç,güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Sevgili canannuman,lobelya çiçeğini büyük saksılarda ki güllerin altları çok boş görünüyordu ,o boşluğu doldurmak için (Sıla kızım diyor ki aile fertlerine;''Dikkat edin sabah uyandığımızda annem kulak deliklerimize biraz toprak biraz tohum ekilmiş bulmayalım,bu kadın iyice delirdi heryere herşeye bir şeyler dikiyor...'')seradan fide halinde aldım.Tercih sebebim tek bir kökten toprağın üzerine dolgun yayılma şekli ve güllerin gölgesinde rahat gelişebileceklerini düşündüğüm için,güzellikleri de hediyesi:)

Zeus,harika bir arkadaş,Tibetan Spaniel cinsi,fazla büyümeyen,uysal,neşeli,ölümüne sadık ve sessiz bir varlık.Benim eşimde başlangıçta nuh dedi....ama şimdi öyle kabullendi ve sevdi ki akşam eve geldiğinde Zeus'un tavşan gibi bacaklarına sıçraması onu çok mutlu ediyor.Eşinizle birlikte araştırın,asla pişman olmazsınız.Ama şunu belirtmeliyim bu cins bebekken alınmalı ve daha sonra terk edilmemeli,ölümüne sadakatta çok ciddiler,terk edildiklerini düşündüklerinde intihar ediyorlar.(üç günlük şehir dışı bir seyahatim inanmama yetti)

Ve mülteciler hakkında söylediğiniz her şeye katılıyorum,derler ya'' büyük ikramiye bana çıktı gibi sevindim''bende öyle,eşimin bir müvekkilin hediye ettiği dut fidanının dibinden bu bahar çıkan sümbülü gördüğümde farkında olmadan çığlık atmış ve terasta benimle birlikte olanları çok korkutmuştum.:)Sevgiler.

alacakaranlik 30-06-2012 10:33

Bitkilerinizin güzelliğine diyecek yok. Zambak ve önlerinde duran küpeliler güzel görünüm oluşturmuşlar.
Glayoller geniş ve derin saksı seviyor bildiğim kadarı ile. Yoksa çok cılız gelişim gösterebiliyorlar. Yanılmıyorsam Serkan-İstanbul saksıda yetiştiriyor glayollerini

berçin 02-07-2012 22:44

Telgraf;

5 Eklenti(ler)
AKM'den yürütülen mor telgraf bağışıklık yaptı ki,peşine muhtelif yerlerden yürütülen cinsleri eklendi.(tüylü yeşil telgraf hariç)Yanlış anlaşılmasın saksısıyla değil,uçlardan çelik alındı.:o Bu sabah tüylü yeşil telgraf iki minik çiçeğini nihayet gösterdi.;) Çok hızlı gelişmeleri hayret verici...

berçin 02-07-2012 23:07

5 Eklenti(ler)
Yeni yeni yüzünü gösteren, japon gülü,cana ve calla ve yeni açan başka bir küpe.(kaybettiğimi sanıyordum,görünce neredeyse havada takla atmadığım kaldı.:D)

berçin 02-07-2012 23:54

3 Eklenti(ler)
Çok beklediğim begonya ve diğer yaseminde teşrif ettiler...:eek:
Lobelya gibi,tek kök ve toprak üzerine kollarını yayan bu güzel çiçeği de fide halinde almıştım,üzerinde iki çiçek avucumun içini doldurmuyordu şimdi saksısından taşıyor.(affedin ismini bilmiyorum:))

berçin 05-07-2012 21:53

4 Eklenti(ler)
Sukulentler için güzel şeyler yazmayı denedim ama olmadı,(güzel olmadıklarından ve ya bir hikayeleri olmadığından değil) geçirdiğimiz son üç gün duyarlı insanların tadını da keyfini de kaçırdı.Malum sel felaketinden bahsediyorum,beni en çok üzen yine fatura doğa anaya kesildi,hiç kimse hatasını kabullenecek cesareti ve onuru gösteremedi.Mert Irmağı daha öncede defalarca taşmış, ama can kaybı da vermemişti.Maalesef ölen insanlar,doğal afete değil aç gözlü, para hırsına doymayan birilerine kurban oldular,kabahati de Mert Irmağına yüklediler oldu da bitti...
Umarım insanoğlu tez zamanda Allah'ın verdiği aklı sebebine uygun kullanmaya başlar.

Vildan Sönmez 06-07-2012 00:30

Geçmiş olsun size ve bütün Samsun'a.
Doğadan aldığımız daha doğrusu çaldığımız her şey emanet çünkü o geri alıyor.
İşte dere yataklarına yapılan konutlar. Sadece Samsun'da değil, yıllar önce İstanbul Alibeyköy ve Güneşli'de olduğu gibi..Canlar gidiyor ve en acısı da unutuluyor....

berçin 06-07-2012 01:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 994754)
Geçmiş olsun size ve bütün Samsun'a.
Doğadan aldığımız daha doğrusu çaldığımız her şey emanet çünkü o geri alıyor.
İşte dere yataklarına yapılan konutlar. Sadece Samsun'da değil, yıllar önce İstanbul Alibeyköy ve Güneşli'de olduğu gibi..Canlar gidiyor ve en acısı da unutuluyor....

Teşekkür ederim Samsun adına ve kendi adıma. Çok doğru söylemişsiniz,herşey bize emanet,kurulan konutlar dere yatağının aşağı seviyesinde,bölgeyi görseniz mühendis olmanıza gerek yok, mantığınızla kavrayabilirsiniz oraya o şekilde yapıların olmayacağını...Maalesef can kaybına uğramadan atlatabileceğimiz bir çok afet gördü bu ülke,her seferinde ''inşallah bir daha Allah yaşatmasın''diye dualar edildi ve öylede kaldı,dediğiniz gibi hep unutuldu canlar gittiğiyle kaldı,gazete manşetlerinde ki, o çırpınan anneye evlatları geri verebilecekler mi?Evlat acısını tatmış biri olarak soruyorum o aç gözlü insanlara...
(uyku kaçınca en iyi arkadaş ağaçlar net.)

serkan_istanbul 06-07-2012 07:50

öncelikle geçmiş olsun. Terasınızda inşallah herşey yolundadır. Birde genelde o evleri alanlarda yerli halk deilmi bilimiyolarmıydı oranın dere yatağı olduğunu birazda kendimizde suçluyuz bu konularda çok üzüldüm insanlar bu şekilde kayıplar yaşamamalı. Toki zaten şimdiki yönetimle birlikte çıktı. Ve inanın çok güzel kapatacaklar konuyu şimdiden tv de gördüm yahu tokide suç yok diyolar. Sevgi ve saygılarımla geçmiş olsun tekrar. ölenlerede rahmet diliyorum

Asya Ceylan 06-07-2012 09:28

Günaydın Sayın Berçin çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun inşallah.Öyle ya da böyle bir şeyler sebep oluyor, herşeyin hayırlısı tabi.Gerçekten diyecek bişey yok çok üzücü bir durum...

canannuman 06-07-2012 16:48

Ben o sarı çiçeği zengardende tohumu limon perris diye satılan çiçeğe benzettim yayılıcı sarkıcı diye okudum sanırım. Benzettim bilemiyorum ama yaprak rengide benziyor.

berçin 06-07-2012 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 994804)
öncelikle geçmiş olsun. Terasınızda inşallah herşey yolundadır. Birde genelde o evleri alanlarda yerli halk deilmi bilimiyolarmıydı oranın dere yatağı olduğunu birazda kendimizde suçluyuz bu konularda çok üzüldüm insanlar bu şekilde kayıplar yaşamamalı. Toki zaten şimdiki yönetimle birlikte çıktı. Ve inanın çok güzel kapatacaklar konuyu şimdiden tv de gördüm yahu tokide suç yok diyolar. Sevgi ve saygılarımla geçmiş olsun tekrar. ölenlerede rahmet diliyorum

Teşekkür ederim sevgili Serkan,terasta herşey yolunda sadece biraz dağıldı,düne kadar yağmur aralıklarla yağmaya devam ettiği için bugün biraz toparlama fırsatı bulabildim.
Evet o evleri alanlar yerli halk ve gelir düzeyi düşük insanlar,Toki'nin kentsel dönüşüm projesi...neyse arkadaşım politikaya girip tat kaçırmayayım,sadece şunu söyleyebilirim imar ve ihale yolsuzluk soruşturmaları yaklaşık bir senedir devam eden ama sonuca varmayı bırakın bir arpa boyu yol alınamadı bile, herşey gözler önünde ama iktidar belediyesi...Fazla söze gerek var mı?

Yaylacı 06-07-2012 23:18

Sayın berçin, ben bu sayfaları nasıl görmedim diye kendi kendime söyleniyordum. Mükemmel herşey çok güzel, ellerine sağlık. Vallahi kıskandım, bu kadar çeşit ve bol çiçek bir arada(bir de bana söylüyorlar) çok nefis birbirlerini tamamlıyorlar. Küpeler çok güzel, sağlıklı ve bol çiçekli helal olsun. Sizi takdir ediyorum, sayfalarınızın takipçisi olacağım. Sabah hemen bir plan yapacağım, bu gördüğüm güzellikler nasıl elde edilebilir. Kolay gelsin saygılar efendim...

Maviş 07-07-2012 10:45

Berçin Hanım terasınız çok güzel maşallah sümbüller, laler,nergizler,çilekler, gülleriniz, yıldız çiçekleriniz, domatesleriniz, kasımpatlarınz ve diyer çiçekleriniz hepsi birbirinden güzeller. :(Size ve tüm Samsun´a sel felaketinden geçmiş olsun dere yatağına ev yapılırsa eninde sonunda sel gelir. Su yolunu bulur, derler. Herkes bu konuda duyarlı olsa hiç can kaybı olmaz.:( Yağmur Allahtan gelir yapılacak birşey yok ki. Zamanında tetbirini alsalardı can kaybı olmazdı. Bizler doğadan emanet aldık.

berçin 07-07-2012 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 995148)
Sayın berçin, ben bu sayfaları nasıl görmedim diye kendi kendime söyleniyordum. Mükemmel herşey çok güzel, ellerine sağlık. Vallahi kıskandım, bu kadar çeşit ve bol çiçek bir arada(bir de bana söylüyorlar) çok nefis birbirlerini tamamlıyorlar. Küpeler çok güzel, sağlıklı ve bol çiçekli helal olsun. Sizi takdir ediyorum, sayfalarınızın takipçisi olacağım. Sabah hemen bir plan yapacağım, bu gördüğüm güzellikler nasıl elde edilebilir. Kolay gelsin saygılar efendim...

Teşekkür ederim Sn.Yaylacı,bende sizin terası kıskandım,aklım hala mavişte.Biz bitki delileri dünyayı alsak doymayız.:D Bu kadar bitkim olmasına rağmen gözüm doymuyor.Arabada eve gelip giderken gözüm hep balkonlarda ve ya teraslarda hatta eşim ''gözünü toprak doyursun ''diye dalga geçer benimle.Maşallah sizinde harika çeşitleriniz var,bende sizi takip etmeye devam edeceğim esen kalın.

berçin 07-07-2012 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maviş2 (Mesaj 995251)
Berçin Hanım terasınız çok güzel maşallah sümbüller, laler,nergizler,çilekler, gülleriniz, yıldız çiçekleriniz, domatesleriniz, kasımpatlarınz ve diyer çiçekleriniz hepsi birbirinden güzeller. :(Size ve tüm Samsun´a sel felaketinden geçmiş olsun dere yatağına ev yapılırsa eninde sonunda sel gelir. Su yolunu bulur, derler. Herkes bu konuda duyarlı olsa hiç can kaybı olmaz.:( Yağmur Allahtan gelir yapılacak birşey yok ki. Zamanında tetbirini alsalardı can kaybı olmazdı. Bizler doğadan emanet aldık.

Teşekkür ederim maviş2,geçmiş olsun dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.Selamlar.

Yaylacı 07-07-2012 22:37

Sayın berçin, bizler bitki sever olarak ilerlemiş hastalık sahibiyiz, bitkilerden anlamayan kişiler bizlere merak ve hayretle bakarlar. Bazan bana da sorarlar "ne yapacaksın bu kadar çiçeği, her taraf çiçek doldu" derler ama ben aldırış etmem yeni bir çiçek görsem nasıl elde edebilirim nereye yerleştirebilirim diye plan yaparım kafamda. Ben de sizin sayfanın takipçisi olacağım, saygılar efendim....

berçin 07-07-2012 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 995529)
Sayın berçin, bizler bitki sever olarak ilerlemiş hastalık sahibiyiz, bitkilerden anlamayan kişiler bizlere merak ve hayretle bakarlar. Bazan bana da sorarlar "ne yapacaksın bu kadar çiçeği, her taraf çiçek doldu" derler ama ben aldırış etmem yeni bir çiçek görsem nasıl elde edebilirim nereye yerleştirebilirim diye plan yaparım kafamda. Ben de sizin sayfanın takipçisi olacağım, saygılar efendim....

Sosyal hayatım da benden başka neredeyse bitkilere ve ya doğaya ilgisi olan hiç kimse yok diyebilirim,dolayısıyla hafif deli muamelesi görebiliyorum(çocuklarım da dahil):o Eşim dalga geçer alay eder ama sayemde neredeyse benim delilik seviyemi geçecek,:D mesela sayfamda yayınladığım meyveleri bu baharda kendisi alıp getirdi.(bulaşıcı bir hastalık olması güzel diyorum:D) Dediğiniz gibi,artık aldırış etmiyorum,bunun en büyük sebebi ağaçlar net dostları,biliyorum ki yalnız değilim.Size de saygılar efendim.

berçin 08-07-2012 00:50

Ağır güzeller;

5 Eklenti(ler)
Assolistler en son çıkarmış derler ya,kokulu olanlar en son açtı bu sene.Tiger lilium geçen sene daha çok tomurcuk yapmıştı,(bir hata yaptım ama hala anlayamadım:( ) bugün yarın gösterir güzel yüzünü

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025