![]() |
sevgili berçin terasını ağzım bir karış açık gezdim... ellerine emeğine sağlık o nasıl bir güzelliktir... çilekler hele ; geçen sene benim çileklerim de bir sürü yavru verdi ama ben koruyamadım onları... senin çileklerini görünce ahdettim bu sene özel ilgi göstereceğim ben de...:))
|
Maşallah bayıldım zeusa. Çilekleriniz ve çiçekleriniz çok güzeller. Kolaylıklar diliyorum.
|
Seçtiklerim;
5 Eklenti(ler)
Kardeşimin düğün telaşından bir türlü fırsat bulup resim yükleyemedim.Bu gün hastalığım bahane oldu ve evden çıkmadım,fırsat bu olmalı dedim.:eek:
Lavantalar çok boylanmalarına rağmen çiçekleri yoğun açmadı,önde yıldız güzelliğiyle boşluğu dolduruyor.Hanımeli isminin hakkını veriyor doğrusu,çok zarif bir çiçek. Sarmaşık ve yeşil bitki çiçekleri olmasa da çok dekoratif ve güzel görünüyor.Kendiliğinden büyüyen bu bitki komşumun dediğine göre çilek otu diye bilinirmiş. Küpelerin çiçekleri önceki yıla göre daha büyükler sanırım,şişko balerinler diyorum onlara.:D Geçen yıl tek dal gelen telgraf çiçeği gelişmeye devam ediyor.Mor telgraf arıyordum,onuda buldum sonunda ama resimlememişim.Komik bir anısı var,resmi paylaştığımda nasıl elde ettiğimi de paylaşacağım.Bu sene aramıza katılan küpede telgrafın arkasından göz kırpıyor sanki. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili perçin,balkonun şennenmiş çilekler liliumlar küpe muhteşem.
Ama benim gözüm orda gezen bir yaramaz gördüm çok tatlı yakından resimlemeniz mümkünmü?sevgiler. |
Sayın berçin, terasınız bayağı renklenmiş, zambaklar, küpeler, sardunyalar ve kokularını alıyor gibiyim harika çilekler. Ellerinize sağlık, saygılar efendim...
|
Teşekkür ederim sevim hanımcığım,sizin yetiştirdikleriniz yanında sönük kalıyorlar.
Evet Zeus çok afacan ve sevimli,ilk başlarda çok çiçeğimi söktü ve ya kopardı,yinede kızamıyorum ona.Hatta çocuklar bu duruma çok bozuluyorlar.''Biz olsak terasa bir daha ayağımızı bastırmassın''diyorlar.Sevgiler,selamlar. |
Berçin hanım, küçük, çılgın küpelinizi göremedim bu yıl terasta...
|
Sn.Yaylacı,teşekkür ederim,şimdilik herşey iyi gidiyor.Kışın soğuğu derken yaz sıcakları da kapıda göründü,şimdide sıcaktan korumaya çalışıyorum.Selamlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mor telgraf, zahmetsiz bir bitki. Benim de onu elde ediş biçimim trajikomik. Şu kadarını söyleyecek olursam, merdiven boşluklarına bitki yerleştirmek pek doğru olmuyor.:p Sizinkinin hikâyesini merak ettim. Takip edeceğim. |
son lale;
5 Eklenti(ler)
Bu çiçekler beni mest ediyor.Elimden gelse bütün terası lilium'la dolduracağım.:o
Bu lale türü hala direnmeye devam ediyor,hala iki_üç tane daha tomurcuk var.Bakalım açacaklar mı? Sn.sakdağ,ikinci resimde çılgın kız görünüyor ama fark edemeyebilirsiz.Daha net resmi vardı ama hangi dosyada bulamadım,yeniden resimleyip yükleyeceğim. |
Arsızlık;
1 Eklenti(ler)
İki yıldır,aşağı apartmanın balkonlarının birinden aşağı doğru sarkan mor telgrafın gözüne bakıyorum.Etrafa da haber saldım olan birinden iki sap kırılıp getirile:eek: Öyle bir hale geldim ki,yüzsüzlüğü ele alıp gideceğim hiç tanımadığım koşunun kapısına,çünkü telgraf öyle coşmuş,öyle güzel salınıyor ki.Komşudan istemeye karar verdiğim gün benim kızların konseri var Samsun AKM'de.Eşimle gittik girdik AKM'nin kapısından içeri,birde ne göreyim girişin ve merdiven balkonlarının kenarları mor telgrafla kaplanmış.O an aklıma koydum çıkışta çalacağım.Çaldım da.
Eşimi de güvenlik görevlilerinin önüne koyarak(bütün itirazlarına rağmen) kaşla göz arasında dört sap koparıverdim.Ben mor telgraf sahibi olmanın sevinciyle elimde kırılmış saplarla ayrıldığımı zannederken çıkıştaki resim çektirme seremonisine yakalandığımı öğrenene kadar ve fotoğraftaki yüz ifademi görseniz...:o:o:o Hiç tanımadığım komşudan bir tane çelik istemeyi yeğlerdim. Sn.Sdurul işte benim macera, ava giderken avlandım. |
Tebrik ederim Bravo
|
Yıldız;
5 Eklenti(ler)
Evimizin yıldızı ve terasımızın yıldızları.
(Sevgili Sevim hanım,Zeus'un en yakın çekimi bu kareyi bulabildim.Sevgiler.) |
Terasın sultanları;
5 Eklenti(ler)
Küpe bebeklerimin, bu kadar çabuk çiçek açacaklarını hiç beklemiyordum.:eek:
Sanıyorum teneke kutuların büyük etkisi oldu.Daha önce plastik saksılara aldığım çelikler büyük olmalarına rağmen yeni yeni tomurcuklanmaya başladı. Ve son karedeki güzel,daha önce bahsettiğim yeni çılgın,bir yapı marketten hiç açmamış ama tomurcuklu almıştım.(Eve gidene kadar kırılan iki_üç dalını da suda köklendirip diktim.) Güzelliğiyle terası şenlendirmeye devem ediyor. |
Sayın berçin muhteşem görünüyorlar küpeleriniz.
Tebrikler,rengarenk bir terasınız var. |
5 Eklenti(ler)
Çalı ve sarmaşıklar,aralarından geçerken aldığım koku ...Tarifi yok;)
|
Mis kokan güller;
5 Eklenti(ler)
Güllerin güzelliğini görmezden gelmişim,farkında değilim...
|
5 Eklenti(ler)
Bu sabah resimlediğim güller ve eşimin bu seneki hediyelerinden mercanlar...
|
çiçek açanlar ve açmaya hazırlananlar;
5 Eklenti(ler)
Dahlia dün tomurcuktu,bu sabah yıldıza dönüşmüş.:eek: Gardenyalardan bir tanesi, nihayet nazlanmayı bırakıp ilk çiçeğini gösterdi.Sedum, bana geldiğinde 5cm'lik bir bebekti,şimdi ise hem yavruları var hemde çiçek açmaya hazılanıyor.;)
Kaynana dilini kızım sıla yol kenarında kırılmış tek parça halinde getirdi ve ''bunuda iyileştir de göreyim'' dedi,maksadı benimle dalga geçmekti.Sonuç ortada,çiçek açacak.:rolleyes: Diğer kaktüs yine bir komşu hediyesi,sabah akşam yanındayım açtığını görmek için,ilk defa benim elimde kaktüsler çiçek açacak heyecanla bekliyorum.:eek: |
5 Eklenti(ler)
Güzelleri paylaşmaya devam;Geçen sene lilyum soğanlarının yanlarındaki küçük soğanları başka bir saksıya dikmiştim,boylarına bakmadan büyümüşler de tomurcuk yapmışlar.:p
Ortancanın son hali ve vazgeçilmezim küpe... |
5 Eklenti(ler)
Birazda domates,salatalık...:D
|
3 Eklenti(ler)
İhracata başlıyorum arkadaşlar:o Toplamaya yardıma gelirsiniz artık,ben nasıl kalkarım bu kadar işin altından bilmiyorum:o narenciyeler de kış hasadına yeni,yeni hazırlanıyorlar:)
|
maşallah :)
|
Toplama için olmasada yemek için yardımcı ararsanız buralardayım ;)
|
2 Eklenti(ler)
Dün sabah tomurcuk halindeyken resimlediğim kaktüs,akşama doğru açmaya başladı.Bütün aile ve misafirlerim açılışını izledik, şaşırtıcı ve güzeldi.Benim içinse bambaşka bir deneyim oldu;)
|
Genel görünüm;
5 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir aydan fazladır vakitsizlikten hiçbir şey paylaşmadım ama terası fotoğraflamayı ihmal etmedim.Sevgili kızım Sıla'nın dosyaları canı nasıl isterse, kah bilgisayardan silmiş,kah fotoğraf makinesini silip temizlik yapmış:mad:.Bu akşam benim için çok güzel paylaşımlar olacağını düşündüğüm hiç birşey ortalarda yok.:( En çok üzüldüğüm, daha önce tomurcuklu halini paylaştığım kaynana dilinin sıralı açmış çiçeklerini paylaşamamak...:(
|
Üzülme küpeli zengini arkadaşım. Terasın bolca çiçeklenmiş, bundan sonrasını foıtoğraflayıp paylaşırsın.
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025