agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 22-04-2012 15:22

Baharın prensesleri;

4 Eklenti(ler)
Bu güzeller artık önümüz bahar görüşmek üzere teker,teker vedalaşıyorlar.

berçin 22-04-2012 16:32

5 Eklenti(ler)
Doğa sever arkadaşlar bana kızacaklar neden bunlar doğal ortamından koparılmış diye ama;İlk iki kare geçen sene doğadan söküp getirdiğim Anemon,sümbül ve bu sene eşimle birlikte bir keşif gezisinde bulduğum ismini bilmediğim(galiba bir çiğdem türü)bu güzel çiçek,ama yok oluyorlar.İsmini veremeyeceğim büyük bir şirket taş ocağı bahanesiyle Karadeniz'in canım ormanlarını gasp ediyorlar.Ve dur diyecek kimse yok,içim acıdı daha gencecik çam ağaçlarının yıkılışını görünce.Anemonu ve sümbülü getirdiğim yerde ise şimdi büyük siteler yer alıyor.Kızılderli Bilgenin şu sözlerini çok severim''Son ağaç kesildiğinde,son nehir kuruduğunda,son balık öldüğünde,paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz.'':(

Ve nergilerin aile resmi.

berçin 03-05-2012 15:32

Karışık tohum paketi;

5 Eklenti(ler)
Geçen baharda alıp ekmiştim ama açmamışlardı,bir çok bitkinin kurtulamadığı bu seneki kıştan başarıyla kurtulup güzelliklerini sergilemeye başladılar.

berçin 03-05-2012 15:56

Laleler;

5 Eklenti(ler)
Lalelerde bu bahar beni ve çevremdeki insanları mutlu eden çiçekler arasındaydı,her biri birbirinden güzeldi.Her sabah yeni bir tanesi açarak bizleri mutlu ettiler.Şimdilerde onlarda vedalaşmaya hazırlanıyorlar.Çok güzel çiçekler,
keşke ömürleri daha uzun olsaydı demekten kendimi alamıyorum.:)

elifnaz 03-05-2012 18:24

Sevgili Berçin diğerleri gibi lalelerinizde çok güzeller ama maalesef kısa ömürlüler. Benim merak ettiğim konu lale gibi kısa ömürlü bitkilerinizi daha sonra nasıl muhafaza ediyorsunuz. Terasta saksı kalabalığı olmuyor mu?

berçin 03-05-2012 20:52

Teşekkür ederim sevgili elifnaz.Laleler benim ilk ilk denemem,sizinde dediğiniz gibi kısa ömürlü olmaların dan dolayı uğraşmak istemiyordum ama eşimin ısrarlarına yenik düştüm.Saksılarda saklamayı düşünmüyorum,lalelerin yaprakları da iyice geçip kuruduktan sonra söküp filelerde saklayacağım,ne kadar başarılı olurum bilmiyorum.Sanırım Allah nasip ederse gelecek bahar hep birlikte göreceğiz.:))

berçin 03-05-2012 21:09

Lalelerin devamı;

5 Eklenti(ler)
Hala açmamış bir iki çeşit daha olmasına rağmen hiç tomurcuk vermemiş lalelerde var.Forumda bir sayfada okumuştum,sanırım Sn.Kgursan'ın sayfasında idi yapı marketlerden alınan soğanlar paketin üzerindeki sonucu vermediği yazıyordu.Ne kadar haklıymış meğer.:(

berçin 03-05-2012 23:25

Ailemizin yeni üyesi;

5 Eklenti(ler)
Resimler arasında dolaşırken evimizin yeni neşesi Zeus'un bu sevimli halini atlayamadım.Üç aydır bizimle,çok akıllı ve meraklı,benim gibi Zeus'ta terastan aşağı inmek istemiyor.

Geçen seneden kışı atlatabilenler; Çin karanfili,gazanya,şebboy ve aslanağzı bu senede güzel yüzlerini esirgemiyorlar.Aslan ağzı ve gazanya geçen sene tohumdan yetiştirdiğim açan çiçeklerim.;)

gilan 04-05-2012 01:38

Terasta bu kadar lale... :) Harika :)

Bu arada bence terasınıza büyük bir saksı içinde bodur bir ağaç da çok yakışır gibi geldi. :)

berçin 04-05-2012 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 959061)
Terasta bu kadar lale... :) Harika :)

Bu arada bence terasınıza büyük bir saksı içinde bodur bir ağaç da çok yakışır gibi geldi. :)

Lalelerin çokluğu uzun hikaye;büyük saksılar içinde çok çeşitli bitkiler var ama,bulduğunu terasına doldurmuş demesinler diye paylaşmaktan utanıyorum:o
Sevgiler.

berçin 05-05-2012 00:05

Arkada kalmayı reddedenler;

5 Eklenti(ler)
Geçen sene eşimin bana sürprizlerinden biriydi ilk karedeki papatya,canlandı yeniden...
Bodrum Papatyaları da aynı şekilde...
Bodur güller geçen sene hastalandılar,bu sene inşallah daha güzel olacaklar...

Geçen sene arkadaşım hediye etmişti bu dikenli çalıyı,kim bilebilirdi bu kadar zarif çiçekler açacağı...

ve bülbülün....

gilan 05-05-2012 01:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 959858)
Lalelerin çokluğu uzun hikaye;büyük saksılar içinde çok çeşitli bitkiler var ama,bulduğunu terasına doldurmuş demesinler diye paylaşmaktan utanıyorum:o
Sevgiler.

Boş yere çekiniyorsunuz. :)

Forumdaki Bitki Delileri başlığını gördünüz mü? Biz burda hepimiz birbirimizden deliyiz. :D

Ben 4,5 m2'lik balkonuma ağaç koymuşken, sizin terasa 20 tane falan sığar bence. :D

gilan 05-05-2012 01:15

Bu arada dikenli çalı Berberis. Bordo renkli yapraklarını çok severim ben. :)

berçin 05-05-2012 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 959914)
Bu arada dikenli çalı Berberis. Bordo renkli yapraklarını çok severim ben. :)

Evet çok güzeller,daha önce çiçeğini görmemiştim hayran kaldım:)

berçin 05-05-2012 23:54

Küpelerin uyanışı;

5 Eklenti(ler)
Zorlu geçen kış mevsiminden güç bela kurtuldular,ikide kayıp verdik şimdilerde yeni yeni toparlanıyorlar.Bu kış çok hırpalandılar ama sonbaharda budama yaparken seçtiğim çelikler kapalı balkonumda iyi geliştiler.Hatta çeliklerden yeni çelikler elde ettim.Çeliklerde suda köklendirme yöntemini kullandım,kök veren çelikleride %45 perlit ve iyi kalite bir torf kullandım.(Marka ismi kullanmanın yasak veya değil,bilmediğimden torfun ismini yazmadım.) Küçük teneke çay kutularına diktim,ilk aldığım çelikler geliştikten sonra 12cm'saksılara geçirdim ve kapalı balkonun doğuya bakan kısmına yerleştirdim ve sonuç...İnşallah çiçeklerini de esirgemezler.;)

Bu kış yaşadığım acı tecrübeden sonra kapalı balkondan mobilyaları çıkardım,şimdiden eşeğimi sağlam kazığa bağladım yani.:D

almira 06-05-2012 00:42

İnanmıyorum.:mad: Küpe cenneti mi orası?:D Ah bir yakın olsaydım o cennete...:p

serkan_istanbul 06-05-2012 08:37

Maşallah küpeliler coşuyo. sevgiler.

Yaylacı 06-05-2012 09:07

Sayın berçin, bu kadar çok küpeyi nasıl bakabiliyorsunuz, maşallah sanki yüzlercesi bir arada. Dikkat edin zararlı böcekler, özellikle yaprak bitleri küpe çiçeklerini çok sever arada bir kontrol etmenizde fayda var. Emeğinize, ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel, saygılar efendim.

berçin 06-05-2012 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 960631)
Sayın berçin, bu kadar çok küpeyi nasıl bakabiliyorsunuz, maşallah sanki yüzlercesi bir arada. Dikkat edin zararlı böcekler, özellikle yaprak bitleri küpe çiçeklerini çok sever arada bir kontrol etmenizde fayda var. Emeğinize, ellerinize sağlık. Hepsi çok güzel, saygılar efendim.

Teşekkür derim Sn.Yaylacı,geçen sene beyaz sinek musallat oldu kurtulana kadar bayağı zorlanmıştım.Dediğiniz gibi arada değil hergün kontrol ediyorum:)Şimdilik birşey yok,inşallah da olmaz.İlginize teşekkürler.Selamlar.

berçin 08-05-2012 21:59

Seçtiklerim;

5 Eklenti(ler)
İki gündür dosya yükleme ve bildirim listesine erişim sağlayamadım.Nihayet bu sorun bu akşam ortadan kalktı.
Üç renk olan ortancalar dan en büyüğü tomurcuk dolu ve en canlı olanı,sanırım kış soğuğu onu fazla etkilememiş.Açtığında dalları ponpon dolacak galiba:D
İkinci karedeki yine,yukarıda bahsettiğim orman talanından (bana göre kurtardığım:mad:)terasa kaçırdığım sanırım sukulent türlerinden,geldiğinde bir avucu ancak dolduruyordu.Şimdi hem coştu hemde çiçeklendi.
Çilekler olgunlaşmaya başladı sonunda... ;)
Canım annemin ömrünüz ceviz ağacı gibi uzun olsun diye kızımın bahçesine diktiği,benimde söküp terasa getirdiğim ceviz fidanı.Dün kızımın doğum günüydü, onun anısına.........

sevim4 09-05-2012 10:07

Hepisi güzel ama sukulen bir başka güzel.

adacık 09-05-2012 10:44

Yanılmıyorsam Eğitim Fakültesinin karşısındasınız terasınız çok güzel bol güneşli günler diliyorum

günebakan 09-05-2012 13:18

Sevgili Berçin sayfanız kaçırdığım sayfalardan biriymiş kusura bakmayın hangisini sayayım bilemedim hepsi ayrı bir güzel ama küpeler gerçekten muhteşem terasınız harika görünüyor. Ellerinize sağlık:)

berçin 09-05-2012 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 962510)
Hepisi güzel ama sukulen bir başka güzel.

Birde bu günkü resmini görseniz inanamassınız,öyle hızlı gelişiyor ve aynı hızda çiçekleniyor.Akşamdan sabaha gördüklerime inanamıyorum.

melih500 09-05-2012 23:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 951652)
Doğa sever arkadaşlar bana kızacaklar neden bunlar doğal ortamından koparılmış diye ama;İlk iki kare geçen sene doğadan söküp getirdiğim Anemon,sümbül ve bu sene eşimle birlikte bir keşif gezisinde bulduğum ismini bilmediğim(galiba bir çiğdem türü)bu güzel çiçek,ama yok oluyorlar.İsmini veremeyeceğim büyük bir şirket taş ocağı bahanesiyle Karadeniz'in canım ormanlarını gasp ediyorlar.Ve dur diyecek kimse yok,içim acıdı daha gencecik çam ağaçlarının yıkılışını görünce.Anemonu ve sümbülü getirdiğim yerde ise şimdi büyük siteler yer alıyor.Kızılderli Bilgenin şu sözlerini çok severim''Son ağaç kesildiğinde,son nehir kuruduğunda,son balık öldüğünde,paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz.'':(

Ve nergilerin aile resmi.

Ne kadar güzel nergisleriniz var çok güzeller bende çok severim nergisleri, sümbülleri bol çiçekli günler diliyorum. :p

gürcan_keskin 09-05-2012 23:49

Maşallah hepsi birbirinden güzel.
Nazar değmesin.

berçin 10-05-2012 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 962641)
Sevgili Berçin sayfanız kaçırdığım sayfalardan biriymiş kusura bakmayın hangisini sayayım bilemedim hepsi ayrı bir güzel ama küpeler gerçekten muhteşem terasınız harika görünüyor. Ellerinize sağlık:)

Sevgili günebakan,bu forum illa birbirimizi görmek ve ya fark etmek için kurulmamıştır.:)Hepimizin fark edemediği elbette başka arkadaşların sayfaları olacaktır.Önemli olan hepimizin aynı yolda yürüyor ve aynı hedef için çalışıyor olmasıdır.Birbirimizden haberli veya habersiz:)

Terasla ilgili övgülerinize teşekkür ederim;Ben,Sevgili günebakan haberiniz olsun veya olmasın sizi izlemeye devam edeceğim.Sevgiler.

berçin 14-05-2012 20:15

Seçtiklerim;

5 Eklenti(ler)
Yine geçen seneden bir arkadaş hediyesi,geldiği zaman dallarında turuncu meyveleri vardı.(ismini bilmiyorum)Çiçekleri minyatür erik çiçeği gibi,görüntüsü beni mest ediyor.:eek:
Mineler,kendilerini yeni hatırlatmaya başladılar.Bir büyük saksı istiyorlar bu sene...;)
Geçen kış mevsiminde kaybettiğim sardunyalar,hepside oradan buradan kırıp aldığım çeliklerdi,çok güzel gelişmişlerdi ama,kışa yenik düşenler arasındaydılar.:(Bu bahar da yine,her gördüğüm sardunyanın dalını kopardığımı gören eşim,(isyanlarda)seradan aldıklarıyla beni ihya etti...:D

Seyahate çıkmadan önce resmini çektiğim yıldız henüz tomurcuktu.Aradan sadece dört gün sonra gördüğüm,terasta ki bir çoğu gibi hediyeydi bana...;)(yorgunluktan hiç birinin resmini çekemedim,biraz dinleneyim derken hava karardı)

berçin 21-05-2012 12:30

Terasta ilk hasılat;

5 Eklenti(ler)
Geçen sene,beş_altı kök aldığım ve komşumun Ünye'den getirdiği birkaç kök çilekler bu sene yıkılıyor.;)Geçen sene,yanlarından atan dalların altına topraklı boş saksı koyarak çoğaltmıştım,bu bahar geniş saksılara geçirmeyi planlarken bir de baktım hepsi çiçek açmış.:eek:Artık meyveler bitince daha rahat saksılara geçecekler.

berçin 21-05-2012 12:50

Zeus terası teftişte;

5 Eklenti(ler)
Evimizin küçük maskotu Zeus,her sabah terasa çıkartmam için gidip kapının yanına yatıyor.Büyüdükçe tüyleri de terasın taşları ile aynı renk oldu,bazen zavallı güvercinler fark edemeyip terasa kondukları gibi geri uçuyorlar.Güvercinlere göz açtırmıyor.:D
Lililer de güzelliklerini sergilemeye başladılar.Seyretmeye doyulmuyor.;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025