![]() |
Sayın Berçin,terasınız ve bitkileriniz harika,muhteşem ötesi.Başka nasıl anlatılır bilemiyorum.Ellerinize sağlık, hele ki o küpeler nasıl güzel öyle. Tek kelimeyle bayıldımm.
Kolaylıklar diliyorum. |
Sevgili berçin, teras yine rengârenk, bakımlı, hepsi birbirinden alımlı. Ellerine, emeklerine sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Meyve ve sebzeleri atlamayayım,yoksa kırılırlar bana...:D
Domates için birşey söyleyemeyeceğim ama mayısın ikinci yarısından bu yana dışarıdan salatalık almıyorum.Sebze konusunda araştırmaya devam ediyorum,önümüz sene daha farklı olacak inşallah...Saksıda meyve sebze zor,bahçede ki gibi olmuyor maalesef...Biberlerde sıkıntı yokta,bodur oldular,sırık diye aldığım domatesler de aynı şekilde...Patlıcan ilk denemem,patlıcan deyip geçmeyin onunda özel istekleri varmış...:confused: Şeftalilerin maşallahı var bu sene,emeklerimin karşılığını fazlasıyla verip beni mutlu ettiler.;););) Portakallar gelişmeye devam ediyor.;) |
Biberlere ve sebzelere arada çok az ama yoksa yakar azotlu gübre verin, şeker gübreside denir. ama bolca sulayın attıktan sonra. ağaçlara kompoze gübre arada az sonra bol sulayın. ben birde bir bidonda terastan yaprak düşse içine atıp kapağını kapamadan suyla dolduruyorum çürümeye başladığında sebzelere azar azar döküyorum. bıraz kotu kokuyor ama domatesler iki metreyi gecti biberlerde gayet iyi. patlıcanlarda ole. çiceklere de arada dokuyorum sonra suluyorum.
|
5 Eklenti(ler)
Bu edi ile büdüyü atlayamazdım;Küçük kızım Aslı birgün iki civcivle çıka geldi,(geçen senede aynını yapmıştı) neyse...Birisini yaşatamadık,bunu da bugün yarın gönderceğiz derken bağlandık.Zeus'la kanka da oldular,ama bir sorun var bu küçük tam bir tazmanya canavarı,liliumların sap diplerindeki minik soğanların tadına vardı önce,sonra çilekler,en kötüsü sukulentler.Bu sene aldığım buz çiçeği pinçik pinçik bu küçük canavar tarafından telef olacaktı neredeyse(hiç konduramıyorum ki,küçük bir canlı bunu yapamaz ki...Gözlerimle görünce şok oldum.:confused::confused::confused:)
Daha muhabbetli görüntüleri maalesef kayıp cd de...:mad: |
:D Sevgili berçin terastaki şeftaliyi de görünce Bismillah deyip Sayın serkan_İstanbul'un terası da aklıma gelerek ki tam o anda kendisi de yazmış. Şeftali valla beni utandırdı, biz bahçedeki şeftalileri yetiştiremez iken siz balkonda şeftali yetiştiriyorsunuz. Maşallah, kutlarım!..
Ve :D :D Zeus ile civciv görüntüleri. Zeus'un görüntülerine ne kadar güldüm ne kadar civcivde aşşada kalmamış hani!.. Ama Zeus'cuk belli ki şaşkın, huzursuz, sen kimsin, sen nerden geldin diyor fakat civciv de o kadar geniş, rahat ve mutlu. Sağol emeklerine sağlık, çok güzel görüntüler paylaşmaşsın... |
Alıntı:
|
Sevgili loveforlife'm iyi ki Bursa'dasın. Valla İstanbul'da olsa idin 'Ben ne çektim kurmulardan kurtaracağım diye' demene çok üzülürdüm çok. Zira ben ne yapsam, nasıl yapsam da kumrular yuva yapsalar, üreseler diye çabalayım duruyorum. Zaten en sonunda görmüşsündür kumrular için yaptırdığım yuvayı arılar kovan yaptılar. Geçen gün yine alt bahçe komşularımdan birinin en çok sevdiği sakız sardunyanın saksısına (ki gerçekten rengi muhteşem ve katmerli bir sakız) kumrucuk 4-5 dal çam dikeni getirip bir tane yumurta bırakmış. Aman bir üzüldü ki çiçeğim mahvolacak diye. Dedim ne olur elleme, bırak yapsınlar çiçeğe birşey olur ise ben sana bu çiçekten 10 tane alırım. Neyse canım komşum olsun artık yumurtlamış elleyemem zaten dedi ve kumrucuk iki yumurtanın üzerinde hâlâ yatıyor.
|
Alıntı:
|
Sevgili Berçin;
balkon yine muhteşem ellerine sağlık. |
Alıntı:
Evet Zeus ve Çüçü'nün seyrine doyum olmuyor,çok güldürüyorlar.Zeus yapısı gereği sevgi dolu bir canlı,Çüçü ise içgüdüsel hayatta kalma derdinde olan bir canlı,kesinlikle çok rahat sanki teras ona tahsis edilmiş gibi bütün saksıların içinde.Artık Zeusu kovalar hale geldi yüzsüz şey:D:D:D Ziyaretin ve güzel sözlerin çok mutlu etti beni,teşekkür ederim sevgili YeniGine sevgiler... |
Alıntı:
Çüçü ilerisi için beni düşündürüyor,haylazlıkta sınır yok tek başına ortalığı karıştırıyor ki senin civcivleri düşünemiyorum.Göndermeye de kıyamıyorum büyük kızım Sıla''ne yapacaksın anne,tasma takıp gezdiricen mi'' diye dalga geçiyor.Babası''büyüsün kesip suyuna pilav yapacağız'' diyor:(:( Anlayacağın bizim civcivin geleceği meçhul sevgili arkadaşım:confused::confused: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben kumrulardan kurtulmak derdinde değilim ki canım, sen yanlış anladın herhalde. Ama inan kumrular tarafından didiklenmiş sukulentler hiç de hoş olmuyor. Onların eline geçmiş ve hâlâ kendini toparlayamamış sukulentlerim beni çok üzüyor. Sevgili Berçin'in affına sığınarak birkaç paylaşımda bulunmak isterim, kumrularla olan ilişkimizi boyutunu anlatabilmek için. Benim kumrularım yıllardır hiç eksik olmaz. En azından dutun dalını mesken tutmuşlardır ailecek... Eklenti 427590 Yemleri her daim tabak dolusu onları bekler, yanında su servisiyle beraber. Gözlerine nereyi kestirirlerse birkaç çalı çırpıyla kuruverirler yuvalarını. Hele ki sardunya saksıları favorileridir genelde. Eklenti 427591 Özenle yuvalar hazırlarım onlara, ailecek konforunu sürsünler diye. Çok sıcak havalarda bitlendirdikleri dahi olmuştur bizi bu konforu yaşadıkları esnada... Eklenti 427592 Eklenti 427593 Eklenti 427594 Sevgili Berçin'in de dediği gibi martılar çok ciddi bir tehdit onlar için. İnsanoğlu doğanın dengesini böylesine bozunca Bursa'da da martılar hiç eksik olmaz oldu. Birkaç ay önce karşı evin çatısında kumrularımdan birini parçalayıp yiyişlerini gözyaşları içinde çaresizlikle izledim. Kargaların da aşağı kalır yanı yok. Bahçedeki köknara yuva yapan serçelerin yavrularına rahat vermiyorlar. Bir kere kumru yavrularımızdan birini minicikken almıştı. Anne epey mücadele etmiş yavrusu için, yoluk içinde kalmış. Günlerce dönmedi anne,onun da öldüğünü zannetmiştim. Diğer yavruyu eve alıp besledim. O da büyüyüp kurtardı kendini. Bir başka sefer ise iki yumurtasını birden çaldılar... Sonuç olarak canlara can feda... Sadece sukulentlerime dokunmasınlar...;) |
Sevgili loveforlife'm tabi ki senin ne kadar doğaya duyarlı, düşkün olduğunu, ne kadar sevdiğini bilmez miyim ben kumrulara bayılıyorum :( ve bizim burada çok azaldılar kargalar ve saksağanlar ne yumurtalarını ne de yavrularını bırakmıyorlar, onun için üzülüyorum elimden de birşey gelmiyor. Paylaştığın fotoğraflara bayıldım bayıldım, çok güzeller... Darısı başıma olsun inşallah diyeyim...
|
:eek: Oyy Allah'ım aklıma mukayet ol.. Meyveler, sebzeler, çiçekler, Zeus ve sevimli Çüçü terası ele geçirmiş, hükümdarlık kurmuşlar.. ellerinize sağlık Berçin hanım, özellikle mercan çiçeklerinize, küpeler ve ecveria saksınıza yine hayran kaldım. ;)
|
Alıntı:
Geçen sene bende aynı üzücü durumu yaşadım,Karşı apartmanın çatısında martı gözümün önünde güvercini parçaladı.Saksıların dibine koyduğum direnaj çakıllarını atarak müdahale etsem de işe yaramadı.:( bizde bitlendik ama evde değil,ofisin balkonunda iki tur yaptı kumru çift.Boş saksıyı yuva yaptılar,iki yavruları oldu bizden kaçmıyorlar da ama balkona çıkan kaşınarak içeri giriyor.Sonra fark ettik ki kumrulardan bit sarmış balkonu,bunları yazarken korkunç kaşınıyorum bu arada.Neyse çözümü de basitmiş,Balkonun kapı kasasına kimyasal bir ilaç sıktılar içeri yayılmaları önlendi.Yavrular uçtuktan sonra saksıyı kaldırdık kullanmadığımız balkona,aşklarına orada devam ettiler...;) Evet bu kanatlı camianın özel ilgisi var sukulentlere karşı,Çüçü buz çiçeğini bayağı bir törpüledi mesela.Geçen kış dondan değildi korkum,aç güvercin ve kumrulardı.İki sene önce sedum palmerinin kökleri kalmıştı,ama çözümü de basit yazarken geldi aklıma,o yedikleri sedum palmerinin saksısına rüzgar gülü saplamıştım.Evet bolca rüzgar gülü almalıyım:eek::eek::eek: |
[QUOTE=YeniGine;1181712]Sevgili loveforlife'm tabi ki senin ne kadar doğaya duyarlı, düşkün olduğunu, ne kadar sevdiğini bilmez miyim ben kumrulara bayılıyorum :( ve bizim burada çok azaldılar kargalar ve saksağanlar ne yumurtalarını ne de yavrularını bırakmıyorlar, onun için üzülüyorum elimden de birşey gelmiyor. Paylaştığın fotoğraflara bayıldım bayıldım, çok güzeller... Darısı başıma olsun inşallah diyeyim...[/QUOTE
Dertlerimiz aynı,Doğanın dengesi ciddi anlamda bozuldu ve bozulmaya devam ediyor.Doğru bir tespitin var sevgili YeniGine;kargalar, martılar,saksağanlar ne kadar zararlı varsa çoğunlukta.Bana göre bu bir işaret,Her zaman tekrar ettiğim bir sözüm var''çok paran olacak ama bir lokma ekmek alamayacaksın''ekilecek tarım alanı giderek azalıyor,ciddi bir tehdit kimse anlamıyor.En lüks daireyi veya son model arabayı nasıl alırım,nereden kredi çekerim derdinde.Asıl yaşam kaynağı toprağı unutuyorlar,hatırladıklarında vakit epeyce geç olacak.:confused::confused::confused: Sevgi ve saygılar... |
:( Benim buralarda kumrular azaldığı için derdim büyük. Çabaladım üresinler, büyüsünler, çoğalsınlar. Başaramadım. Karga ve saksağanlardan olmuyor... Tabi ki kargayı da saksağanı da suçlamıyorum. Onlarda ne yapsınlar 3 sene önce evleri başlarına yıkılınca geldiler bizim buralara. Doğanın kanunu yaşamak, çoğalmak için yok etmeleri gerekiyor. Onun için de sanıyorum ki her yer bizim buralar gibi. Onun için rüzgar gülü de takmayıın, bırakın gelsinler yesinler, yumurtlasınlar, otursunlar ve çoğalsınlar. Yoksa bizim burada gerçekten nesilleri tükeniyor. Çok azaldılar ve ben buna inanın çook üzülüyorum çok.
|
Süper; tek kelimeyle herşey süper. Herbirine ayrı ayrı bayıldım. ;)
|
Alıntı:
Benim terasta hakimiyet tamamen Çüçü'ye geçti diyebilirim,bütün saksılar onun çok rahat,Zeus'a bile kafa tutmaya başladı.Ecveria'nın çok daha güzel görüntüleri vardı ama oğlum sağolsun:mad::mad::mad: |
Alıntı:
|
Sevgili berçin; tabi ki yalnız olmadığımı biliyorum. Sonuçta hepimiz aynıyız, ama işte yine de birşeyler yapamamak, başaramamak biliyorum ki hepimizi üzüyor. Bak gördün mü, güvercinler bir vakitler yanında geziniyorlarmış. Var mı bundan güzeli. Ne diyeyim, inşallah yine eskisi gibi olur diyeyim.
:))) Bak yine sana iyi geceler, ben çıkayım demek kısmetmiş. Canım benim iyi geceler, görüşürüz inşallaah. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahar başında hazırladığım aranjmanlar ve sukkulentler;Binlerin annesi mi,aşkın gözyaşlarımı **** Kalanchoe Butterflies (ben bu adları sabaha kadar yazarım artık:D) bilemiyorum hangisi ama üremeyi bu kadar hızlı yapan başka bir bitki tanımadım.Yaprak uçlarında ki minik oluşumlar toprağa düşer düşmez kökleniyor diyebilirim.Sempervivum ve Graptopetalum eşlik edenler...
İkinci saksıda ki Crassula perfoliata,tırtılların gazabına uğrayanlardan.Tam resmini çektim yerine koyuyorken en uçtaki yaprak pıt diye düşüverdi,meğer yaprak pamuk ipliğine bağlı yaşıyormuş. Diğer aranjman;crasulla perforata,sedum clavatum,haworthia,ecveria ve dam koruğu.Çok güzel geliştiler,dört tanesi minik saksılarda yapı marketten alındı diğerleri terastan takviye.;);) Ve üstüne titrediklerimden kalanchoe thyrsiflora,ölüyor sanmıştım ama küllerinden tekrar doğdu,hemde iki sürgün birden...:):):) |
çok güzel olmuş arajmanların emeyine ellerine sağlık....
|
2 Eklenti(ler)
Yanlış bir aranjman:( ne yapalım deneye yanıla öğreniyor insan...Leş kaktüsün(stapelia) çiçeklenmesi bittikten sonra ayıracağım,bir daha da iyice öğrenmeden aranjman yapmayacağım.:(:(:(
|
3 Eklenti(ler)
Kaynana topuzları(Echinopsis oxygana) bana komşumun hediyesiydi,yazlığının bahçesinden...Yeniden tomurcuk yapmaları beni şaşırttı:eek::eek:
İkinci resim evimize ilk gelen kaktüs,Sıla bilgisayarının yanına almıştı üç dört sene önce... Son karedeki gibbaeum heathii yavaş gelişenlerden(bende de bir zorlama şu anda,illa botanik adlarını yazmaya çalışmak.Ama yok kardeşim herkes bilmek zorunda değil telaffuzunu yapamadığım isimi neden yazayım ki:confused: Türkçe anlamlarını öğrenmeye çalışacağım artık:confused::confused:) |
Kaktüsleriniz de harika. Bence de kendinizi isim konusunda yormayın. Bende unutuyorum. Tam ismini ezberledim derken bu kezde türünü karıştırıyorum.:D :rolleyes:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025