agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 17-06-2013 00:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1169554)
Sevgili berçin; sadece liliumlar mı bence terastaki bütün güzellikler 'Gelin buketi' gibi... Ellerine, gönlüne sağlık. Hep demişimdir terasın muhteşem...

Güzel sözlerinizle utandırıyorsunuz sevgili YeniGine,çok teşekkür ederim.Bunda sizin de emeğiniz olduğunu unutmayın,güzel mesajlarınız la bıkkın birini yeniden kendine getirdiniz.:)Sevgi ve saygılar...

YeniGine 17-06-2013 00:26

Sevgili berçin; ben ne görüyorsam onu yansıtıyorum, onu takdir ediyorum. Ve gerçekten latife değil teras Samsun sellerinden önce de çok güzeldi, şimdi de gerçekten harika. Ben teşekkür ediyorum, sağolasın. Bıkkın olma, güzel teras bitkilerine, görüntülerine devam inşallah!..

berçin 17-06-2013 00:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 1169678)
Of of bu ne güzelliktir. Söyleyecek söz bulamıyorum. Kızlarımın annelerine dönüp dönüp baktım. Anneleri güzel olunca elbette kızlarda güzel olur. Bende böyle güzelliklerini görürüm. İnşallah. Ben bu güzellere prenses eteğide diyorum. Merakla bekleyeceğim. Bu seferde lilyumlarınız aklımı başımdan aldı. Bende sarı, turuncu ve beyaz var ama çok boylular. Sizinkilerin boyu sanırım bodur. Benim bahçedeki turuncu renk olan 1,60 cm boya ulaştı. Üzerinde de tam 26 adet çiçek var. Tabii hepsi birden açmıyor. Hepsi birden açsa ne muhteşem olur. Kimbilir. Artık lilyumlardan takas ederiz.:) Ben fena alıştım..:) Ellerine sağlık. Güzel günler dileğiyle. Sevgiler..

Teşekkür ederim sevgili gülsu,neden aklın başından gitsin arkadaşım bu yılki yavru lilyum yavrularından gönderirim dikersin bahçene,annelerini geçerler.:D Bende ki lilyumlar karışık,bodur,uzun ve geç açanlar saksıda ne kadar oluyorsa o kadar işte:eek: Sevgili Güler hanımın dev lilyumundan sonra senin devi de merak ettim,en kısa zamanda sayfandayım:)

Bu arada iyi cins çilek geçti elime,sürgünlerden sana da ayırabilirim.Bu sene içime sinmedi çilekler çok az ve sağlıksız meyve verdiler.(Sebebini bir türlü anlayamadım.):(

Sevgiler...

berçin 17-06-2013 01:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1169863)
Ne diyebiliriz ki Sevgili Berçin?

Tabii ki yanıt ortak: "BAYILDIK!" (Gelinler de bayılırdı herhalde;))

Küpe çiçeklerin zaten ayrı güzel! Hayranlıkla izlemeye devam ediyorum paylaşımlarını Canım...

Birşey söylemene gerek yok zaten,samimiyetini hissettiren cümleler,kelimeler yetiyor sevgili arkadaşım:) Bende aynı şekilde takipteyim(hımmm; balkon ve kaktüs sayfan dışında başka sayfaların varsa şimdiden söyle,nasıl olsa bulurum;)...

berçin 17-06-2013 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1170657)
Sevgili berçin; ben ne görüyorsam onu yansıtıyorum, onu takdir ediyorum. Ve gerçekten latife değil teras Samsun sellerinden önce de çok güzeldi, şimdi de gerçekten harika. Ben teşekkür ediyorum, sağolasın. Bıkkın olma, güzel teras bitkilerine, görüntülerine devam inşallah!..

Büyük gönül insanı,tesadüfen foruma girip ''berçin nerelerdesiz''mesajınızı görmeseydim,bu gün mesajınıza cevap yazıyor olamazdım...:)

YeniGine 17-06-2013 01:22

Hiççç kıyamam, sevgili berçin. Valla şimdi üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim. Ama o halde iyi ki merak etmişim. Çünkü biliyorum ki çok güzel bir teras sahibi berçin vardı ve ben zevkle takip ediyor idim terası. İster istemez merak ettim berçin nerelerde? o halde iyi ki sormuşum. Ne güzel de etmişim afferim bana. :D Ne diyoruz; ağaçlar.net ailesi. O halde devam!..

Sevalem 17-06-2013 01:27

[QUOTE=perimar;1150796]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1150335)
Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:

Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası.

Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...:eek:

Bu sezon domates ve salatalığın yanına;biber,patlıcan ve fasulyede eklendi...

Sevgili Berçin ,aynı şehirdeyiz ama ben havalara güvenemediğim için fidan dikimini bu hafta sonuna bırakmıştım. Ama sizin terasınız sezona çoktan hazırlanmış. Ellerinize sağlık

Kasaların kullanımı ile ilgili verdiğiniz bilgiler benim için çok iyi oldu, teşekkür ederim.

Sevalem 17-06-2013 01:36

Berçin Hanım,
Bu güzel siteyi yeni keşfettim yeni üyeyim. Terasınızı görünce tekrar dedim ki iyi ki de üye olmuşum. Muhteşem terasınız ve muhteşem bitkileriniz... Hepsi fevkalade. Ellerinize, sevginize ve emeğinize sağlık.

Ben şimdilik minik mutfak balkonumda ufak tefek çalışmalar daha doğrusu deneyimler yapıyorum. Sizi görünce çok heveslendim.
Aslında benim de bir terasım var. 25 m2. Lakin sizinki kadar güzel değil ve kullanışlı hiç değil. Orayı kapatarak oda yapmayı düşünüyordum. Çünkü bitişik nizam bina olduğu için sağ ve sol yanları yüksekçe diğer binaların duvarlarıyla kaplı. Sadece üstü ve önü açık. Tüm gün ışığını alabiliyor oldukça aydınlık bildiğimiz dışarısı gibi ama direkt güneş ışığı almıyor. Bu sebeple bu terasta hiç bitki yetiştirmeyi düşünmemiştim. Direkt güneş ışığı almayan bir yerde bitki ne kadar yetişir ki acaba? Oysa özellikle domates, biber, salatalık vs. türü bitkileri çokça yetiştirebilmeyi isterdim. Mutfak balkonum az da olsa direkt güneş ışığı alabildiği için salatalıklarım çiçek açtı ve domateslerim kızardı bile. Fakat balkon çok minik olduğundan sadece birer geniş saksı yapabildim.
Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim doğrusu

berçin 17-06-2013 02:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1170684)
Hiççç kıyamam, sevgili berçin. Valla şimdi üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim. Ama o halde iyi ki merak etmişim. Çünkü biliyorum ki çok güzel bir teras sahibi berçin vardı ve ben zevkle takip ediyor idim terası. İster istemez merak ettim berçin nerelerde? o halde iyi ki sormuşum. Ne güzel de etmişim afferim bana. :D Ne diyoruz; ağaçlar.net ailesi. O halde devam!..

Kesinlikle devam;iyi ki sevgili YeniGine,açıkça o dönem bitkilerimi tasfiye etmeyi bile düşünmüştüm:confused::confused::confused: Ağaçlar net ailesinin,hiç birbirini görmemiş insanların, aynı duyguları paylaşması,birbirlerine verdikleri destek paha biçilemez:cool::cool::cool:

YeniGine 17-06-2013 02:04

Güzel, sevindim... Evet gerçekten hep birlikte verilen destekler çok güzel. Maşallah!.. Çok şükür diyeyiim. Sonra da ben kaçar, iyi geceler görüşürüz inşallah diyeyim. (Sanırım; yanlış hatırlamıyor isem ilk kez bir sayfada iyi geceler diliyorum sevgili berçin.) Kal sağlıcakla...

berçin 17-06-2013 02:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevalem (Mesaj 1170689)
Berçin Hanım,
Bu güzel siteyi yeni keşfettim yeni üyeyim. Terasınızı görünce tekrar dedim ki iyi ki de üye olmuşum. Muhteşem terasınız ve muhteşem bitkileriniz... Hepsi fevkalade. Ellerinize, sevginize ve emeğinize sağlık.

Ben şimdilik minik mutfak balkonumda ufak tefek çalışmalar daha doğrusu deneyimler yapıyorum. Sizi görünce çok heveslendim.
Aslında benim de bir terasım var. 25 m2. Lakin sizinki kadar güzel değil ve kullanışlı hiç değil. Orayı kapatarak oda yapmayı düşünüyordum. Çünkü bitişik nizam bina olduğu için sağ ve sol yanları yüksekçe diğer binaların duvarlarıyla kaplı. Sadece üstü ve önü açık. Tüm gün ışığını alabiliyor oldukça aydınlık bildiğimiz dışarısı gibi ama direkt güneş ışığı almıyor. Bu sebeple bu terasta hiç bitki yetiştirmeyi düşünmemiştim. Direkt güneş ışığı almayan bir yerde bitki ne kadar yetişir ki acaba? Oysa özellikle domates, biber, salatalık vs. türü bitkileri çokça yetiştirebilmeyi isterdim. Mutfak balkonum az da olsa direkt güneş ışığı alabildiği için salatalıklarım çiçek açtı ve domateslerim kızardı bile. Fakat balkon çok minik olduğundan sadece birer geniş saksı yapabildim.
Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim doğrusu

25m'2 güzel bir alan önemli olan yetiştirmek istediğiniz bitkilerin istekleri ve ihtiyaçları,benim anlatmamdan ziyade en doğru bilgileri forumda daha sağlıklı,konuyla ilgili başlıklarda bulabilirsiniz.Siz zaten birşeyleri öğrenmeye başlamış ve başarmışsınız.Eminim güzel bitkilerinizi bu bölümde kendi sayfanızda keyifle izleyeceğiz.

berçin 17-06-2013 02:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1170697)
Güzel, sevindim... Evet gerçekten hep birlikte verilen destekler çok güzel. Maşallah!.. Çok şükür diyeyiim. Sonra da ben kaçar, iyi geceler görüşürüz inşallah diyeyim. (Sanırım; yanlış hatırlamıyor isem ilk kez bir sayfada iyi geceler diliyorum sevgili berçin.) Kal sağlıcakla...

İyi geceler sevgili YeniGine(aslında sevmiyorum öyle sevgili,sayın ibarelerini kullanmayı) ama mecbuuuur!!!!:D:D:D

gokcegokce 19-06-2013 13:00

Sevgili Berçin Hanım, merhaba! Lilyumlarımın çiçekleri geçti artık ama kalan saplarında gittikçe şişmeye başlayan şeyler var acaba tohum kapsülü müdür? Sizin lilyumlat tohum yaptı mı hiç? Bir de bundan sonra nasıl sulamalıyım yavru yapmaları için? Sevgiler...

sukulentsever 20-06-2013 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1166944)
Sundavilla geçen sene edindiğim güzellerden,kışı dışarıda geçirdiğinden geç açmaya başladığını düşünüyorum ama üzeri tomurcuk dolu;) Pembe ortancanın tamamının açmasını bekleyemedim...

Yavru liliumlar iki yıllık tek tomurcuk verdiler anneleriyle yarışmaya daha vakitleri var...:) Son açan gala ve anne liliumlar dan bir kaçı...

çiçekleriniz çok çok güzel. üstten ikinci resimdeki bordo renkli çalıya benzer bitkinin adı nedir acaba?

berçin 23-06-2013 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukulentsever (Mesaj 1171966)
çiçekleriniz çok çok güzel. üstten ikinci resimdeki bordo renkli çalıya benzer bitkinin adı nedir acaba?

Teşekkürler,çalının bir kaç ismi var.Duman ağacı,çalı üzümü ve mor kral gibi...Sevgiler.

eceyıldız 23-06-2013 22:39

sevgili berçin hanım, terasınızı gezmek gerçekten büyük bir keyif ellerinize sağlık müthiş güzel bitkileriniz var ben özellikle küpelilere ve lilyumlara vuruldum hiç bu kadar güzellerini görmemiştim muhteşem diyecek başka söz bulamıyorum. ya o kaynana dili yokmu yıllarca besledim ben onu özenle büyüttüm ama hiç bu kadar güzel açmadı en sonunda onu evlatlık verdim ne yapayım beni sevmedi hiç.yakın olsaydık yüzsüzlük edip lilyum ve küpelilerinize talip olacaktım. umarım buralarda bu güzellikleri bulabileceğim bir yer bulurum bol çiçekli günler dilerim...

berçin 23-06-2013 23:58

Teşekkür ederim sevgili eceyıldız,Ağaçlar net ailesi uzaklık nedir bilmez :)herkes imkanları doğrultusunda paylaşabileceği hiç birşeyi aile bireylerinden esirgemez.:) Küpelerden çelik alma zamanı geçti ama sonbaharda Allah izin verirse güz çeliği almaya çalışırım.Liliumlar için hiç bişey diyemiyorum,söz verdiğim arkadaşlar var.Ayrıca yıl sonu saksıları devşirdiğim de ne göreceğimi bilmiyorum:confused: Umarım senin içinde bir iki yavrucuk çıkar...;) Kaynana dili isteyenlere ise sınırsız...:D:D:D

eceyıldız 24-06-2013 07:47

çok teşekkür ederim çiçekleriniz ve bitkileriniz mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

tolgahan83 04-07-2013 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1109898)
Bunu paylaşmadan geçemeyeceğim,sevgili eşim iş için gittiği Ankara'dan kucak dolusu amarilis soğanıyla döndü bugün:eek:Ankara çiçek pazarından yirmi adet amarilis soğanı, bakalım renkleri ve akıbetleri ne olacak.:confused:

Berçin hanım eşinizin hediyesi amaryllis soğanları açtımı?

eceyıldız 05-07-2013 08:32

berçin hanımcığım yeni resimler yok mu? terasınız gezmek çok keyif verici bizi o güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen... küpeliler ve lilyumlar ne alemde allah nazarlardan korusun maşallah diyeyimde nazarım deymesin.

berçin 17-07-2013 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tolgahan83 (Mesaj 1176790)
Berçin hanım eşinizin hediyesi amaryllis soğanları açtımı?

Maalesef açmayı bırakın yaprak bile çıkarmadılar:(:(:( soğanları kontrol ettim sapasağlam duruyorlar,sanıyorum önümüz bahara görünecekler...

berçin 17-07-2013 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1176864)
berçin hanımcığım yeni resimler yok mu? terasınız gezmek çok keyif verici bizi o güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen... küpeliler ve lilyumlar ne alemde allah nazarlardan korusun maşallah diyeyimde nazarım deymesin.

Biraz mola verdim diyelim:)İlginize teşekkür ederim,bugün birşeyler paylaşmaya çalışacağım inşallah...Sevenin nazarı değmez miş...:)

eceyıldız 17-07-2013 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1180765)
Biraz mola verdim diyelim:)İlginize teşekkür ederim,bugün birşeyler paylaşmaya çalışacağım inşallah...Sevenin nazarı değmez miş...:)

hadi bakalım bekliyoruz güzellikleri:)

berçin 17-07-2013 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1171605)
Sevgili Berçin Hanım, merhaba! Lilyumlarımın çiçekleri geçti artık ama kalan saplarında gittikçe şişmeye başlayan şeyler var acaba tohum kapsülü müdür? Sizin lilyumlat tohum yaptı mı hiç? Bir de bundan sonra nasıl sulamalıyım yavru yapmaları için? Sevgiler...

Sevgili Gökçe,kusuruma bakma mesajını fark etmemişim.Yaklaşık bir aydır foruma da uğramadım.Eminim şimdiye kadar aradığın cevapları bulmuşsundur ama;Bahsettiğin yumrular büyük ihtimal tohum kapsülüdür,tohumdan hiç denemedim çünkü çok zor ve bayağı sabretmek gerekiyor okuduğum kadarıyla...En doğru bilgileri ''Soğanlı ve yumrulu bitkiler'' başlığında bulabilirsin.

Tekrar kusura bakma lütfen...Sevgiler...

berçin 18-07-2013 21:07

5 Eklenti(ler)
Her yaz çocuklardan birinin azizliğine uğramak kaderim galiba:( Foruma girmesem de bitkilerin resimlerini çekip bilgisayara kayıt etmeye devam ettim,ta ki sevgili oğlum yük oluyor diye cd ye aktarmış ama cd yi bulabilene aşk olsun.Artık makinanın hafıza kartında ki resimlerle teselli edeceğim kendimi:(

Liliumlar veda ediyor,kokuları muhteşem, evvelki gün iftarımızı misafirlerimle lilişlerin güzel kokuları eşliğinde yaptık herkes mest oldu;)

Glayöllerin diğer renkleri maalesef kayıp cd de,son açan glayölüm...

berçin 18-07-2013 21:27

5 Eklenti(ler)
japon gülleri bu sene dolu,dolu açtılar açmaya devam ediyorlar.Tomurcukların ardı arkası kesilmiyor...;)

Pembe sundavilla geçen seneden,beyaz ise eşimin bu sene ki hediyelerinden...Begonya tırtıllar yüzünden bir türlü kendine gelemedi,bu sene tırtıllar çok üzdü bir çok bitkiyi yaraladı...:( Çalı minesi gittiğim bir serada atıl vaziyetteydi,toprağı taş olmuştu.Saksısı ve toprağı değişince hızla toparladı...

berçin 18-07-2013 21:54

4 Eklenti(ler)
Güllerin geneli hastalandı,bodur güllerden iki saksıyı kaybettim.Bodur güller hastalıktan başlarını kaldıramadı zavallıcıklarım,derin budama yaptım sonuç verecek gibi görünüyor,beklemedeyim...:)

berçin 18-07-2013 22:37

5 Eklenti(ler)
Küpelerden yine bir saksı kaybım var,ama genel durum diğer yıllara göre çok çok daha iyi... Kedi tırnakları tohumdan yetiştirme,o kadar tohum içinde sadece sekiz fide gelişti ama sonuç çok güzel;););)

Ve leş kaktüsü,kendisi Ankaralı.Geçen sene bir dosta ev ziyaretine gittiğimde almıştım iki parmak,çokta hızlı gelişti ilk çiçeği ve üzeri tomurcuk dolu.Kaktüs çiçekleri beni başka heyecanlandırıyor sanki...:eek::eek::eek:(Bu kareyi Aslı çekti,özellikle belirtmemi istedi.)

berçin 18-07-2013 23:07

4 Eklenti(ler)
Yağmur sonrası çekilen kareler olduğundan biraz ortalık dağınık kusura bakmayın arkadaşlar:o:o

Mercanlar kısa bir moladan sonra bütün zerafetleriy le tekrar bizde buradayız diyorlar...Telgraflar bahar çeliği,balkondaki telgrafların yavruları,balkonda olan 1.50 cm'i geçti saksı değişimi yapmam gerekiyor.Ama nasıl yapacağım bilmiyorum,birbirine girdi arap saçı gibi...:confused:Tırtılların uğramadığı begonya...:eek:

berçin 18-07-2013 23:23

2 Eklenti(ler)
Bu yaz en çok beğendiklerimden,birde kayıp cd yi bulsam çok daha güzel çekimleri var.Ataman'a çok kızgınım çok...:mad:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025