agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

Seabert74 09-01-2014 10:21

Sevgili Berçin merhaba,
Terasınızı gezmek bugüne kısmet oldu.. Manzaranız, sebze-meyveleriniz,renk renk lilyumlarınız, küpelileriniz harikalar..
Ama benim en çok ilgimi çekenler sukulentleriniz oldu.. Harikalar.. Arajmanlarınıza da bayıldım.
Yeni yeni sukulent yetiştirmeye çalışan biri olarak henüz yapraktan denemelerim var. Umarım büyüdüklerini görürüm ben de..
Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler

nurcan çelik 09-01-2014 13:06

Çiçeklerinizin hepsi ayrı bir güzel :-). Çok beğendim terasınızı. Güle güle büyütün :-) :-)

berçin 12-01-2014 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1239535)
Sevgili Berçin merhaba,
Terasınızı gezmek bugüne kısmet oldu.. Manzaranız, sebze-meyveleriniz,renk renk lilyumlarınız, küpelileriniz harikalar..
Ama benim en çok ilgimi çekenler sukulentleriniz oldu.. Harikalar.. Arajmanlarınıza da bayıldım.
Yeni yeni sukulent yetiştirmeye çalışan biri olarak henüz yapraktan denemelerim var. Umarım büyüdüklerini görürüm ben de..
Bol çiçekli günler dilerim, sevgiler

Teşekkür ederim sevgili Seabert74, Sukulent ve kaktüslerin içine girince çıkamıyorsunuz, bulaşıcı bir hastalık olduğunu bizzat tecrübe ettim :D. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa hiç çekinmeyin, biliyorsun ağçlar net ailesi paylaşmayı sever.:)...

berçin 12-01-2014 14:15

Şaşırtanlar;

4 Eklenti(ler)
Orchidaceae, ve Phalaenopsis cinsi orkideler bir yıl içinde ikinci kez çiçek ve tomurcuklarıyla beni şaşırtan ve sevindirenler arasında. Orchidaceae karedeniz ormanlarında sıkça rastlanan bir tür ama ormanların hızlı bir şekilde katledilmesi diğer türler gibi maalesef bu türün de sonunu getirecek :( . Phal. bakımını öğrenene kadar çok zahmetli bir bitki olduğunu düşünürdüm , doğru adımlarla onun da çiçeksiz kalmayacağını öğrenmiş oldum :)...

berçin 12-01-2014 14:43

3 Eklenti(ler)
Balkonla başladım balkonla devam edeyim, adının Paşa Çadırı olduğunu öğrendiğim bu begonya türünü geçtiğimi yaz kasapta görüp emrivaki ufak bir çelik koparmıştım:o. Gelişimi çok iyi gidiyor, baharda saksısı büyütüp rahatlatmayı düşünüyorum...

Amarylis soğanlarını aralık ayında siparişle güvenilir bir yerden temin ettim, yapı marketlerden aldığım hemen hemen bütün soğanlılar hibrit çıktı çoğu lilyum soğanı mı da kaybettim. Bu bana iyi ders oldu, bir daha yapı marketlerden soğan almayacağım:(... Neyse bu güzellerin açmasını sabırsızlıkla bekliyorum...:)

berçin 12-01-2014 15:02

5 Eklenti(ler)
Küçük serada keyfi yerinde olanlar çiçeklerinin sefasını sürüyor. Kamelya ilk çiçeğini açtı, begonvil çiçekli kalmakta ısrarcı :), bu begonyanın türünü bilmiyorum başına gelmeyen felaket kalmadı, yaşama sıkı tutunanlardan... Kış mevsiminde kendi çileğini koparıp yemekse paha biçilemez :D...

berçin 12-01-2014 15:11

3 Eklenti(ler)
İlkbahar ve yaz ayları gibi bereketli kareler olmasa da hiç çiçeksiz kalmaktan iyidir diyorum, bir iki haftaya da sedumlar açmaya başlar, onlar geçene kadar da bahar gelir arkadaşlar :)... Kış ortancası da dış mekan tesellisi:)...

habiş 12-01-2014 18:12

hepsi çok güzel ama şu kış gününde çilekler çok nefis görünüyor :) yazdan kalan köklermi meyve veriyor yoksa yeni fideler mi dikmiştiniz afiyet olsun :)

berçin 12-01-2014 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1240376)
hepsi çok güzel ama şu kış gününde çilekler çok nefis görünüyor :) yazdan kalan köklermi meyve veriyor yoksa yeni fideler mi dikmiştiniz afiyet olsun :)

Evet sevgili habiş denemek için sonbaharda bu saksıyı seranın içine aldım ve meyve vermeye devam ediyor. Çocuklarım ''anne çileği'' deyip birer ikişer yerken bende ki keyfi sorma gitsin:D...

habiş 12-01-2014 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1240390)
Evet sevgili habiş denemek için sonbaharda bu saksıyı seranın içine aldım ve meyve vermeye devam ediyor. Çocuklarım ''anne çileği'' deyip birer ikişer yerken bende ki keyfi sorma gitsin:D...

bir avuç da olsa toprak ana yapıyor yapacağını yeter ki gereken şartları sağlayalım. Bu sene çileğim yoktu benim ama önümüzdeki bahar elimden geldiğince dikeceğim :D nasıl özendim nasıl :D sevgilerimle :)

YeniGine 12-01-2014 23:09

Sevgili berçin; maşallah sana, çiçeklerin her daim çok güzel görünüyorlar, ben de her daim büyük bir beğeni ile takip ediyorum bitkilerini. Ellerine sağlık...

Seabert74 13-01-2014 08:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1240322)
Teşekkür ederim sevgili Seabert74, Sukulent ve kaktüslerin içine girince çıkamıyorsunuz, bulaşıcı bir hastalık olduğunu bizzat tecrübe ettim :D. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa hiç çekinmeyin, biliyorsun ağçlar net ailesi paylaşmayı sever.:)...

Çok teşekkürler ilginize Sn Berçin..
Ne kadar büyük bir ailenin içinde oldugumun farkındayım:p Dolaştıgım tüm bahçeler, teraslar, evler sanki aynı sokaktaki komşularımınmış gibi hissediyorum.. Sukulent çeşitlerimi artırma konusunda yardımınız olursa hiç hayır demem :D
sevgiler

aheste 13-01-2014 19:05

Kış gününde bile çiçeklerinizin ve çileklerinizin maşallahı var, ellerinize sağlık...

eceyıldız 15-01-2014 10:40

Sevgili Berçin yine senin ve bitkilerinin maşallahı allah nazarlardan korusun ellerine emeğine sağlık.

berçin 17-01-2014 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1240452)
Sevgili berçin; maşallah sana, çiçeklerin her daim çok güzel görünüyorlar, ben de her daim büyük bir beğeni ile takip ediyorum bitkilerini. Ellerine sağlık...

Teşekkür ederim canım YeniGine, Senin takiplerinde benim için her daim çok değerli:). Sevgi ve saygılar...

berçin 17-01-2014 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1240523)
Çok teşekkürler ilginize Sn Berçin..
Ne kadar büyük bir ailenin içinde oldugumun farkındayım:p Dolaştıgım tüm bahçeler, teraslar, evler sanki aynı sokaktaki komşularımınmış gibi hissediyorum.. Sukulent çeşitlerimi artırma konusunda yardımınız olursa hiç hayır demem :D
sevgiler

Birde gerçek olduğunu düşün bu hayalin sevgili Seabert, muhteşem olurdu:eek: Elimde bulunanları paylaşmaktan mutlu olurum, ne istediğini belirle bitkinin durumuna göre hareket adelim. Sevgiler...

berçin 18-01-2014 00:25

Sevgili aheste ve eceyıldız güzel sözleriniz, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Umarım biz bitki delisi insanların duası kabul olur da birgün dünya cennete dönüşür:)))

ahsenn 18-01-2014 11:14

Sevgili Berçin, terasınız ŞAHANE bayıldım.Meyve ağaçları da harika sukulentler de soğanlılar da hele küpeliler hepsi harika, bütün çiçekleriniz çok güzel ellerinize, emeklerinize sağlık.
Hayalimde bahçeli bir ev var bahçeli olmasa da en azından böyle bir teras özlemi içindeyim.Bol güneşli, bodur birkaç meyve yetiştirebileceğim ve bir sürü çiçeğimin olabileceği.

berçin 20-01-2014 21:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahsenn (Mesaj 1242094)
Sevgili Berçin, terasınız ŞAHANE bayıldım.Meyve ağaçları da harika sukulentler de soğanlılar da hele küpeliler hepsi harika, bütün çiçekleriniz çok güzel ellerinize, emeklerinize sağlık.
Hayalimde bahçeli bir ev var bahçeli olmasa da en azından böyle bir teras özlemi içindeyim.Bol güneşli, bodur birkaç meyve yetiştirebileceğim ve bir sürü çiçeğimin olabileceği.

Biz bitki severlerin tek dileğidir sevgili ahsenn küçük bir toprakparçası, umarım hepimizin dileği gerçek olur.:) İçten sözlerine ve beğenilerine teşekkür ederim, sevgiler.:)

dünyam1 27-01-2014 23:16

berçin terasınız harika bende terasıma agaçlarla ilgili fidanları düşünüyorum ..şeftaliler greyfurlar harikalar kaç litreilk saksı da yetiştirdiniz?

alys 02-02-2014 19:56

Berçin Hanım ;
Amaryllislerinizin açmış olması lazım. Merakla fotoğraflarını bekliyoruz.

berçin 05-02-2014 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 1245148)
berçin terasınız harika bende terasıma agaçlarla ilgili fidanları düşünüyorum ..şeftaliler greyfurlar harikalar kaç litreilk saksı da yetiştirdiniz?

Sn.dünyam1, saksılarım yirmi ve otuz litre arası, saksıda bodur meyve yetiştirmek başlığıyla araştırırsanız daha tatmin edici bilgilere ulaşabilirsiniz... Sevgiler...:)

berçin 07-02-2014 20:57

5 Eklenti(ler)
Sevgili alys umarım bu güzellikleri görmek sizi mutlu edecektir:)

Amaryllis Bahçesinden aldığım soğanlar açmaya başladı. Amarylliler coştukça bahar özlemi de şiddetini artırarak devam ediyor, bu güzellere baktıkça mis kokulu lilyumlar geliyor aklıma...:) İlk açan amaryllis Every Green, onun peşine Pink Surprice ve jewel ...

berçin 07-02-2014 21:02

5 Eklenti(ler)
Başka kareler ve açmaya hazırlanan başka bir güzel Amaryllis Red Lion...:eek:

berçin 07-02-2014 21:14

5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un gönderdiği sedum palmeri diğerlerine göre erken açtı.Binlerin annesi de yavaş ve nazlı nazlı açmaya başladı sonunda...Son iki karedeki sukulentlerin adını sevgili loveforlife'nin defalarca söylemesine rağmen unutuyorum:o Son karedeki çiçek sapı çıkardı ama yaprakları döküldü, nedenini bir türlü anlamadım:(...

Asia 07-02-2014 23:20

Sayın Berçin, terasınıza hayran kaldım. Çiçekleriniz harikulade. Hepsinin bu denli canlı ve sağlıklı olmasının sırrı nedir merak ettim doğrusu. Özel bir bakım formülünüz var- mıdır? Bunca güzel çiçeğe sahip olmak bence en büyük zenginlik. Kutluyorum bu başarınızı.

münevver48 08-02-2014 14:14

sevgili berçin terasınızı çok beğenerek gezdim.özellikle küpelilerinize hayran oldum.gerçi hepsi birbirinden güzel çiçeklere sahipsiniz.son karelerde öyle çok güzeller.eline emeğie sağlık terasından çiçeklerin hiç eksilmesin.sevgilerimle

berçin 08-02-2014 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asia (Mesaj 1247834)
Sayın Berçin, terasınıza hayran kaldım. Çiçekleriniz harikulade. Hepsinin bu denli canlı ve sağlıklı olmasının sırrı nedir merak ettim doğrusu. Özel bir bakım formülünüz var- mıdır? Bunca güzel çiçeğe sahip olmak bence en büyük zenginlik. Kutluyorum bu başarınızı.

Beğeniniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Öyle sizin düşündüğünüz gibi özel bir bakım uygulamıyorum, sadece bitkinin neye ihtiyacı olduğunu araştırıp edindiğim bilgiler doğrultusunda uygulama yapıyorum:). Özellikle Ağaçlar. net ailesindeki deneyimli arkadaşların bilgilerinden çok faydalanıyorum. Sevgiler...:)

berçin 08-02-2014 20:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1247918)
sevgili berçin terasınızı çok beğenerek gezdim.özellikle küpelilerinize hayran oldum.gerçi hepsi birbirinden güzel çiçeklere sahipsiniz.son karelerde öyle çok güzeller.eline emeğie sağlık terasından çiçeklerin hiç eksilmesin.sevgilerimle

Teşekkür ederim sevgli münevver48, herşeyin başı sevgi derler sevince, isteyip azmedince herşey mümkün:). Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, tekrar teşekkürler ve sevgiler:)...

YeniGine 08-02-2014 23:25

:) Benim bildiğim amarallis yazın açar anlamadım ki sizlerin amarallisleri bu zamanda neden açıyor da böyle güzel görünüyorlar. Maşallah Sevgili berçin amarallislerine ne kadar güzel dolu dolu çiçekliler öyle... Maşallah!..
Sedum palmerin ona keza ne kadar güzel çiçeklenmiş, ben nerede ise 2 aydır tomurcukta bekliyorum ki çiçek açacak. Demek ki birşey eksik ki açmıyor.
Sevgili berçin gerçekten maşallah her daim çiçeklerin güzel, bakımlı, harikalar... Ellerine, gönlüne sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025