agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 06-03-2014 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1256544)
Yazık insanlarımız bukadar duyarsız ve doğa sevgisinde yoksun...:(
Yeni güzellerinizi iyi günlerde büyütün..

Maalesef sevgili sonkez, ömrümüz yeterse gelecekteki tehlike o kestane ağacı mı yoksa insanoğlu mu göreceğiz:confused:. Ve güzel dileğiniz için teşekkür ederim, sevgiler...:)

berçin 06-03-2014 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 (Mesaj 1256577)
sanki ağacın o tarafini budasalar ya da köklü şekilde tasisalar olmaz..ondan sonra yok insanlarimiz mutsuz..e mutsuz olunur tabi.. öyle bir ağacın yetişmesi için kaç yıl gerekli kimbilir :( iyiki de buraya yazdiniz aynen bizi bizden başkasi anlamıyor..

yeni güzelliklerin izi güle güle büyütün inşallah..

İnanın öyle bir duruma ihtiyaç yok, ağaca sonsuza kadar müdahale edilmese bile binaların hiç birine teması olmaz. Adam diyor ki ''siz mi diktiniz, siz yokken biz vardık biz diktik bunları'' diyor, o zaman daha vahim ya nasıl kıyıyorsunuz diye devam eden kavganın bir kıymeti yoktu. Olan olmuş ağaç kesilmişti:(. (Haziran ayında 11. yılım doluyor bu sitede, birde 1 yıl sinir hastası olma pahasına yöneticilik yapma gafletinde bulunmuştum, sırf bir şeyler paylaşmak adına...)

Güzel dileğiniz içinde teşekkür ederim, böyle dostlar hayatımızdan eksik olmasın:)...

YeniGine 06-03-2014 23:20

:( Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... :( Çok yazık...

berçin 06-03-2014 23:38

5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un gönderdiği güzellerden bir kaçının son durumunu dün akşam baş ağrısından paylaşamamıştım. Gelişimleri güzel olunca saksılarını değiştirdim, ilk iki telgraf türü ve adını bilmediğim üçüncü güzel asılabilen saksılara, sempervivumlar eski güveçlere yerleşti:eek:. Ancak son karedeki tüylü sempervivum da yeni oluşumlar çiçek sapı mı yoksa yavru mu onu anlayamadım:confused:.

berçin 07-03-2014 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1256841)
:( Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... :( Çok yazık...

Tamamen katılıyorum düşüncelerine, çok zaman geçmesine gerek yok. Yeni nesil duyarlı ama bilgisiz, benim çocuklar şeftali ağacını ,limon, greyfurt, üzüm,armut neye benzediğini terasta yetiştirdiklerimden öğrendiler. Hatta çileği bile, YeniGinem, bir başlarsam sonu hayırlı olmaz bu yazının... :dilli:

YeniGine 07-03-2014 00:21

:( Maalasef yeni nesil eğitim sisteminden kaynaklanan sebeplerden dolayı çook cahil çok diyeyim ve Sayın malina'yı (aklımın bir köşesindedir daima), düşünerek susalım.

Sevgi Durul 07-03-2014 00:24

Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.

İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim.

İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides. Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor.

Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü.

Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler.:) Sevgiyle...

berçin 08-03-2014 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1256868)
Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.

İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim.

İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides. Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor.

Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü.

Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler.:) Sevgiyle...

Bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili SDurul, pamuklu sempervivum daki oluşumların yavru olmasına da ayrıca sevindim. Yalnız dördüncü karedeki sempervivumların yanında ki sizin gönderdiğimiz sedum palmeri değil, o rüzgarın kırdığı başka bir dal ziyan olmasın diye iliştiriverdim. Sizin gönderdiğiniz ise hala çiçekli ve gelişimi çok güzel ilerliyor tıpkı diğer gönderdikleriniz gibi;), onlarında bahar bakımları tamamlansın zevkle paylaşacağım;). Sevgiler.

berçin 08-03-2014 22:33

3 Eklenti(ler)
Balkonda ki son durum, amaryllisler atağa devam ediyor:D. Son açan amaryllis nymph oldu, ikinci resimde sağ köşedeki sümbül sevgili Aliys çiftinin hediyesi diğer sümbüller yapı marketten tomurcuk halinde alındı:eek:.

oocavdar 14-03-2014 10:32

bu mandevilla bitkilerinden nerde bulabilirim

berçin 02-04-2014 23:18

Bahar dalları;

5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un bahçe resimlerinden esinlenerek çektiğim naçizane küçük meyveciklerimin çiçekleri:eek:.Sırasıyla kayısı (meyve tutar mı bilmiyorum, geçen sene çiçek bile açmamıştı.), kiraz ve şeftali:D...

berçin 02-04-2014 23:21

3 Eklenti(ler)
Armut ve limon, meyve vermeyecek olsalar bile çiçeklerinin güzelliği muhteşem...;)

berçin 03-04-2014 00:08

5 Eklenti(ler)
Kendiliğinden oluşan aranjman kamelya ve kurdela; geçen yaz kamelyanın yanında duran kurdelanın işgali küçük kış serasında iyi gelişim gösterdi;)

Binlerin annesinin uzun çiçekli hali beni şaşırtmaya devam ediyor:eek:. Bir şaşırtan da gül saksılarının dibinde çıkan petunya benzeri bitki, geçen sene çıkmaya başladı. Sanıyorum gül saksılarına aldığım takviye toprağın içinde tohumları vardı, bu güzelin gelişiyle de lobelyalar kayboldu. Üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım:confused:...

akçabardak 03-04-2014 00:35

Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık.

tuncel06 03-04-2014 10:22

Berçin hanım kıskanılası bir teras, tebrik ederim.

yağmur 03-04-2014 12:08

Sayın berçin, kurdele çiçeğiniz ne güzel olmuş. Saksının dibine çok güzel yakışmış.

Yaylacı 03-04-2014 19:38

Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor ;) Saygılar, selamlar....

uzman16 03-04-2014 20:55

Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz. :)

Sudenur 19-04-2014 19:44

Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. :dilli: Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. :) Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. :p Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür.. :(

berçin 26-04-2014 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1266359)
Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık.

Sevgili akçabardak ben size bu cevabı yazana kadar meyveye durdular bile:), aslında mesele tadımlık ta değil çocukların severek yedikleri meyvelerin nasıl ağaçlarda yetiştiklerini görmeleri ve tanımaları daha önemli... Tabii onların tadarken aldıkları keyfi görmekse mutlulukların en büyüğü;) Sevgi ve selamlar...

berçin 26-04-2014 16:10

Sevgili Yağmur ve tuncel06, güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkürler.

Sevgili yağmur öyle birçok saksı yolda, düşen kopan herşeyi ziyan olmasın diye müsait saksıların dibine iliştiriveriyorum. Sonuç hiçte fena olmuyor:)...

berçin 26-04-2014 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı (Mesaj 1266584)
Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor ;) Saygılar, selamlar....

Ziyaretiniz beni ziyadesiyle mutlu etti sayın Yaylacı, teşekkür ederim.Terasta çiçek birikmiş olabilir ama bilgi konusunda sizin elinize asla su bile dökemem:) Saygı selamlar...

berçin 26-04-2014 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 1266618)
Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz. :)

Sayın uzman16, sizi terasımda görmek beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Bazı zamanlar çok bunalıyor ve yoruluyorum ama, doğa ve bitki sevgisi herşeyi unutturuyor:)... Saygılar.

berçin 26-04-2014 16:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1272729)
Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. :dilli: Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. :) Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. :p Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür.. :(

Öncelilkle güzel sözlerin için teşekkür etmek isterim sevgili Sudenur, sukulentler için özel bir bakım uygulamıyorum, sukulent syfalarında okuduğum bilgileri ve saksı seçimlerini dikkate alıyorum. Sanıyorum bir şansımda kışı soğuk serada geçirmiş olmaları;)ecveria kapalı balkonu sevmiyor özellikle güneş alıyorsa, ilk yıllar bende böyle bir tecrübe yaşamıştım.Bilmediğimden benim ecverianın yaprakları yumuşamaya başlayınca tekrar yukarı çıkartmıştım, sedum palmeri de çok dayanıklı bir bitki aslında bir çok arkadaş kışın dışarıda bıraktı bu kış. Şanssızlık galiba senin durumun, üzülme arkadaşım sen iste yeter ki bir saksı yapar yollarım;)... Sevgiler.

Sudenur 27-04-2014 14:40

Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz? ;)

berçin 04-05-2014 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1276253)
Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz? ;)

Olur elbette, eşim iş için iki haftada bir neredeyse Ankara'da ben çocuklar yüzünden gelemiyorum, birde hemen ertesi gün döndüğü için değmeyeceğini düşünüp gelmiyorum. Bu yaz inşallah peşine takılıp geleceğim:)...

berçin 04-05-2014 22:01

5 Eklenti(ler)
Bu aralar aksilikler ve yoğun koşuşturmaların yorgunluğunu sevgili alys'den aldığım amarylisleri seyrederek atıyorum. Birbirinden güzel, bittiğini düşündüğümde yeniden çiçek sapı çıkaran bu güzeller favorim oldu bu bahar (aman diğer güzeller bunu duymasın:D... ).

berçin 04-05-2014 22:12

4 Eklenti(ler)
Amarylislerin devamı...

berçin 04-05-2014 22:16

4 Eklenti(ler)
Devam:)...

berçin 04-05-2014 22:22

3 Eklenti(ler)
...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025