![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Güzel dileğiniz içinde teşekkür ederim, böyle dostlar hayatımızdan eksik olmasın:)... |
:( Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... :( Çok yazık...
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un gönderdiği güzellerden bir kaçının son durumunu dün akşam baş ağrısından paylaşamamıştım. Gelişimleri güzel olunca saksılarını değiştirdim, ilk iki telgraf türü ve adını bilmediğim üçüncü güzel asılabilen saksılara, sempervivumlar eski güveçlere yerleşti:eek:. Ancak son karedeki tüylü sempervivum da yeni oluşumlar çiçek sapı mı yoksa yavru mu onu anlayamadım:confused:.
|
Alıntı:
|
:( Maalasef yeni nesil eğitim sisteminden kaynaklanan sebeplerden dolayı çook cahil çok diyeyim ve Sayın malina'yı (aklımın bir köşesindedir daima), düşünerek susalım.
|
Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.
İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim. İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides. Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor. Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü. Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler.:) Sevgiyle... |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Balkonda ki son durum, amaryllisler atağa devam ediyor:D. Son açan amaryllis nymph oldu, ikinci resimde sağ köşedeki sümbül sevgili Aliys çiftinin hediyesi diğer sümbüller yapı marketten tomurcuk halinde alındı:eek:.
|
bu mandevilla bitkilerinden nerde bulabilirim
|
Bahar dalları;
5 Eklenti(ler)
Sevgili SDurul'un bahçe resimlerinden esinlenerek çektiğim naçizane küçük meyveciklerimin çiçekleri:eek:.Sırasıyla kayısı (meyve tutar mı bilmiyorum, geçen sene çiçek bile açmamıştı.), kiraz ve şeftali:D...
|
3 Eklenti(ler)
Armut ve limon, meyve vermeyecek olsalar bile çiçeklerinin güzelliği muhteşem...;)
|
5 Eklenti(ler)
Kendiliğinden oluşan aranjman kamelya ve kurdela; geçen yaz kamelyanın yanında duran kurdelanın işgali küçük kış serasında iyi gelişim gösterdi;)
Binlerin annesinin uzun çiçekli hali beni şaşırtmaya devam ediyor:eek:. Bir şaşırtan da gül saksılarının dibinde çıkan petunya benzeri bitki, geçen sene çıkmaya başladı. Sanıyorum gül saksılarına aldığım takviye toprağın içinde tohumları vardı, bu güzelin gelişiyle de lobelyalar kayboldu. Üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım:confused:... |
Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık. |
Berçin hanım kıskanılası bir teras, tebrik ederim.
|
Sayın berçin, kurdele çiçeğiniz ne güzel olmuş. Saksının dibine çok güzel yakışmış.
|
Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor ;) Saygılar, selamlar....
|
Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz. :) |
Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. :dilli: Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. :) Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. :p Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür.. :(
|
Alıntı:
|
Sevgili Yağmur ve tuncel06, güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkürler.
Sevgili yağmur öyle birçok saksı yolda, düşen kopan herşeyi ziyan olmasın diye müsait saksıların dibine iliştiriveriyorum. Sonuç hiçte fena olmuyor:)... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz? ;)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu aralar aksilikler ve yoğun koşuşturmaların yorgunluğunu sevgili alys'den aldığım amarylisleri seyrederek atıyorum. Birbirinden güzel, bittiğini düşündüğümde yeniden çiçek sapı çıkaran bu güzeller favorim oldu bu bahar (aman diğer güzeller bunu duymasın:D... ).
|
4 Eklenti(ler)
Amarylislerin devamı...
|
4 Eklenti(ler)
Devam:)...
|
3 Eklenti(ler)
...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025