![]() |
5 Eklenti(ler)
Liyumlar bu yıl çok fazla olmasalar da lilium candidum kokusu ile çoğu aratmadı diyebilirim (Teşekkürler sevgili Aysel hanım ve Ali bey).
|
4 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
Yıldız çiçekleri (Dahlia) yaz sıcaklarından çok etkilendiler:(. Önümüz bahar çok daha büyük saksılara dikeceğim yumruları...
|
4 Eklenti(ler)
Küpelerde başlangıçta gayet iyilerdi, şimdi bir kaç saksı kaldı. İklimimiz uygun değil galiba, artık yetiştirmek için ısrar etmeyeceğim sanırım:confused:.
|
5 Eklenti(ler)
Opuntianın her yıl olduğu gibi performansı yerindeydi ve üretime devam. Seviyorum gösterişli sarı çiçeğini ve silvestri deyince ilk sevgili sakdağ geliyor aklıma, çiçek açtığını nasıl bakıldığını ilk onun sayfasında öğrendim. Yoksa hala kapalı balkonda yaz kış sulayarak açmasını bekleyecektim :D.
|
Sevgili berçin herzamanki gibi terasın muhteşem, saksılarda olmalarına rağmen meyveler bile olmuş, ağız tadıyla tüketmeniz dileklerimle.
|
5 Eklenti(ler)
Kaynana topuzu (Echinopsis) ve diğer adını bilmediğim kaktüslerim görsel şöleni esirgemiyorlar hala:eek:.
|
4 Eklenti(ler)
İlk üç karemiz İzmir'e sevgi ve selam eder, dördüncü karemiz çok teşekkür eder:)...
|
Alıntı:
|
Sevgili berçin hoşgelmişsin. Tabi yine terasının maşallahı var; meyvelerine bayıldım, yıldızların, glayöller, iklimimiz uygun değil demişsin ama küpelilerin, kaktüs ve çiçekleri hepsine maşallah.
Bu sene benim de kaynana dilim çiçek açtı, fakat yılan kaktüsüm her sene açmasına rağmen ki bu sene daha çok çiçeği olacak diye umutlu iken sadece bir tanecik çiçeğini görebildim. Emeklerine, gönlüne sağlık sevgili berçin'cim. |
Sevgili Berçin çiçelerin yine harika görünüyor küpe çiçekleri neden bu kadar nazlanıyorlar hiç anlamıyorum İstanbulda bende çok zor yetiştiriyorum almayacağım birdaha diyorum görünce gene dayanamıyorum inşallah yaşarlarda bizde zevkle seyrederiz onları:)
|
Sn. Berçin terasınızı daha önce gezmeye başlamış, bitirememiştim. Bu kez tamamını izledim, harika bir cennet yaratmışsınız, ellerinize sağlık.. Günlük, hatta haftalık çiçek resimleri izleme kotamı fazlasıyla doldurdum sayenizde, teşekkür ederim.. :)
|
Maşallah çiçekleriniz ne kadar güzel küpelerinize iklim uymuyor demişsiniz.Ama çok güzel çiçeklenmişler güle güle büyütün .
|
Alıntı:
Kaktüsler de şunu anladım kışın ne kadar susuz yazın o kadar çiçek, önceleri korkardım kışın buruşuk hallerini görünce kaybedeceğimi sanıp sulardım ama forumda okuyup öğrendiklerimden sonra ekim sonu kasım başı gibi suyu tamamen kesiyorum mart ayına kadar. Benim yılan kaktüste (Silvestri) çiçekleri geçtikten sonra unlu bit musallat oldu, şimdilik öylece duruyor:(. Beğeni ve güzel sözlerin için her zaman olduğu gibi çok teşekkür ederim:). |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Kaktüsleri hala öğrenmeye çalışıyorum ve nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum tıpkı bu atlasta olduğu gibi. Suyunu gıdım gıdım verdim tabiri yerindeyse, yine kök çürüme belirtileri var:(. Halbuki haziran temmuz arası çok güzel çiçek yapmıştı:(...
|
3 Eklenti(ler)
Ahududu çalısı da iki yıllık gözlemime göre, ilk meyve dallarını kurutup yeni sezon için sürgün veriyor. Verim; Saksıdaki bir meyveye göre çok başarılı diyebilirim;)...
|
1 Eklenti(ler)
...
|
Liliyumların diğer renkleri bende de var. güzel çiçekler. Sizde bulunan benekli olanın rengide hoşmuş.
|
5 Eklenti(ler)
Bu senenin, yaz sıcaklarının olumsuzluklarına rağmen teras fena sayılmazdı ama bu kezde benim ruhiye iyi değildi sanırım :o. Her neyse ömrümüzden bir yıl daha geçmek üzere ve takılıp kalmamak gerek bazı şeylere:)...
Önceliğim emanetler; Sevgili Gül Batur hanımın hediyeleri bu yılın başında beni çok mutlu etmişti, son karedeki huernia çok güzel gelişti saksı değişimi için çiçeklenmesinin bitmesini bekledikçe açtı ve açmaya devam ediyor. Bahara güzel bir saksı sahibi yapmak lazım bu güzeli ;). |
3 Eklenti(ler)
Gül hanımın diğer emanetleri; İlk karenin yeni görüntüsünü bulamadım (sanırım acil yakın gözlüğü edinmem lazım:D), ama daha büyük bir saksıya geçti.
Uzun Hasan 50 cm'yi buldu sanırım, durağan bir zamandan sonra atağa geçip hızla büyüdü, crassula türü de bu aranjmanı oluşturdu, çekirdekten incir ise sürpriz :D.. |
Aranjmana çok farklı bir görüntü katmış incir fidesi sayın:berçin :D Tüm çiçekleriniz birbirinden harika inşallah havalar iyi giderde herkes umduğunu bulur herkesin çiçekleri en güzel şekilde açar...
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Limonik'in hediyesi, ''Çingene Şalvarı'' . Bir arkadaşın sayfasında görmüş, çok beğenmiş ama isteyememiştim;).Sevgili Limonik bunu bilmeden bana göndermişti teşekkürler Limonik
|
4 Eklenti(ler)
Yaz boyu açmayan Dahlialar sonbaharda coştu netekim :). Hala açmaya devam ediyorlar.
|
4 Eklenti(ler)
Dahlialara devam...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu sarılıcının adını bilmiyorum ama her mevsim farklı renk :). Bahardaki yeşil halini çektiğim resmi bulamadım maalesef.
|
Bu Amerikan sarmaşığı gibi geldi, sevgili berçin. Yine de yanlışsa arkadaşlar düzeltirler.
Çingene şalvarı artık benim de var.;) Sevgiyle... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025