agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 25-05-2015 22:37

1 Eklenti(ler)
Asıl paylaşmak istediğim bu kareydi, özür:(

berçin 25-05-2015 22:53

4 Eklenti(ler)
Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...

Limonik 25-05-2015 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1380948)
Öncelik yeni emanetlerim olmalıydı aslında, sevgili limonik'ten gelen güzellikler. Köklü olanlar yerlerine yerleşti, köklü olmayanlarda üretimhanemde . Tekrar teşekkürler sevgili limonik :)...

Asıl ben teşekkür ederim :) Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle sevgili berçin :) (çingene şalvarı yolculuktan kötü etkilenmişe benziyor, eğer hala toparlayamadıysa birkaç gün suda bekletmenizi öneririm... o biraz su arsızıdır :) )

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1382053)
Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...

Kamelya saksısında çıkan şey -umarım yanılıyorumdur fakat- canavar otu gibi geldi bana... Eğer öyleyse ivedilikle sökmenizi ve balkonunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm.

akçabardak 25-05-2015 23:12

Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık.

Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum
bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler.

YeniGine 25-05-2015 23:16

Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin.

berçin 25-05-2015 23:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Limonik (Mesaj 1382058)
Asıl ben teşekkür ederim :) Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle sevgili berçin :) (çingene şalvarı yolculuktan kötü etkilenmişe benziyor, eğer hala toparlayamadıysa birkaç gün suda bekletmenizi öneririm... o biraz su arsızıdır :) )

Kamelya saksısında çıkan şey -umarım yanılıyorumdur fakat- canavar otu gibi geldi bana... Eğer öyleyse ivedilikle sökmenizi ve balkonunuzdan uzaklaştırmanızı öneririm.

Sevgili Limonik gönderdiğin çingene şalvarı çeliklerini böldüm ve köklendirdim hatta yeni yerlerine de yerleştirdim bu gün. Yapı ve gelişim olarak cam güzeline benziyor çabuk köklendiği gibi yapraklanması da hızlı, biraz gelişsinler keyifle paylaşacağım görüntülerini:)..

Diğer taraftan dehşete düştüm canavar otu nedir. Bende sevinmiştim ilk defa gördüğüm çiçeklerine:confused:...

berçin 25-05-2015 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1382061)
Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık.

Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum
bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler.

Beyaz kamelya acaba bu yüzden mi çiçek tomurcuklarını açmadan döktü, ayrıca yaprak gelişimi yavaş olduğu gibi sağlıksız sevgili akçabardak. Zehirli güzellik desenize:mad:

berçin 26-05-2015 00:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1382064)
Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin.

İzlediğim kadarıyla kaktüs ailesinin tomurcuk gelişim süreci gerçekten uzun sürüyor. Benim opintiaların tomurcukları sanırım Haziran ayının ikinci veya üçüncü haftası açacaktır :)...

berçin 26-05-2015 00:25

1 Eklenti(ler)
Sahip olmayı çok istediğim bir bitkiydi Emilii, keşke diğer çelikleri de (e mliiler )yaşatabilseydim. Sahiplendiren büyüğüme sevgi ve selamlarla :)...

Gül Batur 28-05-2015 23:13

............

2 Eklenti(ler)
Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.

Sevgi Durul 29-05-2015 21:42

Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.:)

Bu mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba.

Sevgilerimle...

berçin 30-05-2015 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1383106)
Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.

Gül hanımcığım bu ne güzelliktir yine, aşığım bu bitkiye maşallah.Umarım bir gün bende görürüm bu güzelliği. Sevgi ve selamlar :)...

berçin 30-05-2015 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1383416)
Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.:)

Bu mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba.

Sevgilerimle...

Teşekkür ederim sevgili SDurul ablacığım, tam olmasa da telafi etmeye çalışıyorum :)...

Evet sukulent gillerden dam koruğunun alt türlerinden birisi olduğunu bende sonradan öğrendim, tam hatırlamıyorum ama en az dört yıl olmuştur. Eşimle gittiğimiz bir arazi keşfinde kayaların üzerinden koparıp almıştım şimdi her saksıda, bahçede ayak basılmayan yerlerde çok şık yer örtücü olabilir :).

Sevgi ve saygılar...

berçin 30-05-2015 20:37

3 Eklenti(ler)
Üç farklı saksı, dokuz ayrı yaprak güzeli (Kolyos). Bu güzelleri benim için sevgili arkadaşlarım sevgili Lovefolife ve Aliys fide halinde tedarik etmişlerdi. Şimdi geliştiler,serpildiler maşallah :)... (Renkleri daha canlı ve parlak, cep telefonuyla ancak bu kadar :(... )

berçin 30-05-2015 20:55

2 Eklenti(ler)
Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun :eek:...

sakdag 30-05-2015 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1383671)
Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun :eek:...

Bu bitkinin kelebek kanatlı çiçeklerine bayılıyorum. Şahane çiçeklenmiş Berçin hanımcım.

Yaprak güzelleri de şahane.

Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. ;) Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum. ;)

Keyifle izledim bitkilerinizi.;)

berçin 30-05-2015 21:01

4 Eklenti(ler)
Güller tek tek açmaya devam ediyor. Saksıda her ne kadar zor olsa da bir iki tomurcuk görmek beni ve eşimi mutlu ediyor :)...

berçin 30-05-2015 21:12

4 Eklenti(ler)
Geç gelen frezya güzelleri eşimin sürprizleri arasındaydı ve dikim zamanının geç oluşundan dolayı açacaklarını düşünmemiştim. Şimdi hem açıyorlar hemde tomurcuk dolular:eek:... Siyah petunyayı fide halinde almıştım, tohum almayı istiyorum ama nasıl anlayacağım tohum oluşturduğunu :confused: ...

samur 30-05-2015 21:15

Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar

berçin 30-05-2015 21:33

5 Eklenti(ler)
Clematis Piilu yerini çok sevdi, hem açıyor hem tomurcuk vermeye devam ediyor. İlk açan gün güzeli ve lilyum salyangozlardan ufakta olsa zarara uğradılar:mad:.

Bu yıl orkidelerim tomurcuklarını açmadan döktü, bu güzelde döktü ama son tomurcuklarına kıymadı anlaşılan:D...

berçin 30-05-2015 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1383675)
Bu bitkinin kelebek kanatlı çiçeklerine bayılıyorum. Şahane çiçeklenmiş Berçin hanımcım.

Yaprak güzelleri de şahane.

Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. ;) Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum. ;)

Keyifle izledim bitkilerinizi.;)

Kelebek kanatları başka, kanatların üzerindeki küçük yüz ifadesine benzer şekilleri başka. Bende kış mevsiminde kaybettiklerimden sonra asla açılmayacağım diye söz verdim kendime ama nafile:o. Hakkımızda hayırlısı sevgili sakdağ'cığım :)...

berçin 30-05-2015 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1383681)
Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar

Tekrar deneyelim sevgili samur, güneşi fazla sevmiyor yarı gölge kışında at kapı önüne gibi bir durumu var:D. Geçen yıl tek çiçek sapı çıkartıp açana kadar bende bilmiyordum açtığını, bu yıl bana da büyük sürpriz oldu:).

Güllerin saksıları büyük, her bahar coşkulu yaprak ve tomurcuk dolu,umut ediyor insanoğlu işte. Sonra tek tek tomurcukları görüyorum vaz geçiyorum site bahçesine indirip dikmekten, yaz ortası bir hastalık ne yaprak ne tomurcuk. Sonbaharda yine aynısı, bu kez kararlıyım demeyeyim de ciddi şekilde düşüneceğim:dilli:...

berçin 30-05-2015 22:51

3 Eklenti(ler)
Senecio'nun tuttuğundan eminim artık, kaybettiğimi düşündüğüm tüylü dostumun tek yaprağı düşmüş allta ki saksıya donmamış, tomentosa ise arada şans eseri kurtarmışım. bekliyorum gelişimini.....

celalim01 30-05-2015 23:30

Bu siyah petunyaları 2. bir sayfada görüşüm oldu. Harika ,farklı bir zevk katmış. çok aradım satıcıda her renk var ama siyah bulamadım. Sayfanızı gezerken sayın akçabardak size yazmış sanırım oronbaş otu olduğunu öğrendiğim ot benim bir kaçyerde de gördüm bahçede. Hemen icabına bakılacak.

aleydi 30-05-2015 23:31

Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari :) . Sevgiler .

berçin 16-08-2015 20:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1383740)
Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari :) . Sevgiler .

Sevgili aleydi, herhalde ilk defa bir soruya iki buçuk ay sonra cevap alıyorsundur. Kusura bakma lütfen :o . Eminim sorduğun soruların cevabını çoktan bulmuşsundur. Hosta benimde ilk tecrübemdi bu yıl, eşim üç çeşit sipariş etmiş ancak ikisi aynı çıkmıştı ve bir tanesi çiçek açtı. Yavaş veya çelimsiz olmalarının sebebi galiba saksı büyüklüğü ile alakalı, nede olsa bahçe bitkisi. Siyah petunya malesef rürgarda kök kısmıdan kırıldı, tutturmaya çalışsam da sıcakların da tesiri ile kaybettim. Maalesef bahar başında çok güzel olan küpeler bu yazın sıcağına mağlup oldu. Şu anda bir kaç saksı kaldı:(. Geçte olsa benden de sevgiler :)

berçin 16-08-2015 21:06

5 Eklenti(ler)
Kendimi ödevini geç teslim eden öğrenciler gibi hissediyorum şu anda, bu sebeple mevsime uygun taze görüntülerle telafi edebilirim belki:o.

Samsun'a özgü deveci armutu; Bol çiçek vermesine rağmen iki meyve verdi.( E saksıda dalları eğecek hali yoktu zaten;).)
İki şeftali fidanından geçen sene 6 kg'ma yakın meyve almıştım, bu yıl meyve çok görünüyordu ama meyveler olgunlaşmadan döküldü. Hasat beş adet :D
Elma; İki fidan bol çiçek beş adet meyve, buna da şükür geçen sene hiç vermediler.
Böğürtlen çok güzel meyve verdi vermeye devam ediyor. Terasa çıkan bir iki ağzını tatlandırıyor :).

Hepside görümlük işte:D...

berçin 16-08-2015 21:14

5 Eklenti(ler)
Ortanca,petunyalar, duman çalısı, gaura ve güller uyum içinde :)...

berçin 16-08-2015 21:18

5 Eklenti(ler)
Glayöller yine muhteşem açtılar :)

berçin 16-08-2015 21:21

5 Eklenti(ler)
...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025