![]() |
1 Eklenti(ler)
Asıl paylaşmak istediğim bu kareydi, özür:(
|
4 Eklenti(ler)
Elma tekrar çiçekli bu kez meyve tutacak gibi,kaynana dili (Opintia) bol tomurcuklu ve kamelya saksısında kendiliğinden ortaya çıkan yeni tanıştığım bir güzellik...
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Sevgili berçin merhaba
Elmanın çiçeklerine bayıldım, zambakların da çok güzel açmışlar, ellerine sağlık. Saksıda çıkan o mor çiçekli oronbaş otu onu oradan söküp atman gerekecek, yoksa bitkilerine zarar verebilir, aynı şey bende de çıkmıştı ve ben onu ne olduğunu bilmiyordum bir güzel itibar ediyordum ki, sevgili SDurul beni uyarana kadar, apar topar söküp imha ettim sonra da kendime gülmüştüm. Sevgiler. |
Amarallisler, amarallisler maşallah çok güzeller sevgili Berçin. Opintianın tomurcuklarına da maşallah, fakat süre uzun sürüyor. Nerede ise 20 günü geçmiştir hâlâ tomurcuktayız çiçek açamadan başına bir iş gelecek diye ödüm kopuyor. İnşallah görürüz çiçeklerini.
Rastgelsin. |
Alıntı:
Diğer taraftan dehşete düştüm canavar otu nedir. Bende sevinmiştim ilk defa gördüğüm çiçeklerine:confused:... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sahip olmayı çok istediğim bir bitkiydi Emilii, keşke diğer çelikleri de (e mliiler )yaşatabilseydim. Sahiplendiren büyüğüme sevgi ve selamlarla :)...
|
............
2 Eklenti(ler)
Sevgili berçin hanım uzun hasan güzelliklerin gösermeye başladı.selamlar.
|
Sevgili berçin yine herşey çok güzel, amaryllisler harika. Kayıplar telafi edilmiş, ellerine sağlık.:)
Bu mesajın ikinci fotoğrafındaki beyaz çiçekli bitkiyi çok beğendim. Adını öğrenebilir miyim? Bir sukulent galiba. Sevgilerimle... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet sukulent gillerden dam koruğunun alt türlerinden birisi olduğunu bende sonradan öğrendim, tam hatırlamıyorum ama en az dört yıl olmuştur. Eşimle gittiğimiz bir arazi keşfinde kayaların üzerinden koparıp almıştım şimdi her saksıda, bahçede ayak basılmayan yerlerde çok şık yer örtücü olabilir :). Sevgi ve saygılar... |
3 Eklenti(ler)
Üç farklı saksı, dokuz ayrı yaprak güzeli (Kolyos). Bu güzelleri benim için sevgili arkadaşlarım sevgili Lovefolife ve Aliys fide halinde tedarik etmişlerdi. Şimdi geliştiler,serpildiler maşallah :)... (Renkleri daha canlı ve parlak, cep telefonuyla ancak bu kadar :(... )
|
2 Eklenti(ler)
Gelin teli veya Taşkıran (Saxifraga stolonifera), hangi isim olursa olsun bu bitkinin azmini takdir etmemek elde değil zira; Bir kış unlu bit oldu diye kışın kar altında bıraktım canlandı, -18 lere dayanınıklığını öğrendiğim güzel bu kışı da başarıyla atlatıp 10'dan fazla çiçek sapı verdi. Daha ne olsun :eek:...
|
Alıntı:
Yaprak güzelleri de şahane. Bu bitkiyi de çok seviyorum ancak balkonda hiç yerim yok...Bizim burada bir çiçekçi var, bol bol çiçek türleri olur baharda. Bu sene itinayla gitmekten kaçındım. Gitsem biliyorum bir sürü bitkiyi kucaklayıvereceğim. ;) Yeni çiçek yok diye kendi kendime telkin veriyorum. ;) Keyifle izledim bitkilerinizi.;) |
4 Eklenti(ler)
Güller tek tek açmaya devam ediyor. Saksıda her ne kadar zor olsa da bir iki tomurcuk görmek beni ve eşimi mutlu ediyor :)...
|
4 Eklenti(ler)
Geç gelen frezya güzelleri eşimin sürprizleri arasındaydı ve dikim zamanının geç oluşundan dolayı açacaklarını düşünmemiştim. Şimdi hem açıyorlar hemde tomurcuk dolular:eek:... Siyah petunyayı fide halinde almıştım, tohum almayı istiyorum ama nasıl anlayacağım tohum oluşturduğunu :confused: ...
|
Gelin telinin çiçekleri harika daha önce görmedim çiçeklendiğini, gercekten kelebege benziyor, benim balkonumda da ucsa bu kelebekler, daha önce denedim ama yaşatamadım. Güle güle büyüt sevgili berçin.
Bu arada benim balkonda da gül çok denedim hatta 40- 50 lt saksıda, olmuyor bahcedeki gibi güzel, şimdilik minyatür güllerle idare ediyoruz, onlar da kırmızı örümcekten yeni yeni toparlaniyolar |
5 Eklenti(ler)
Clematis Piilu yerini çok sevdi, hem açıyor hem tomurcuk vermeye devam ediyor. İlk açan gün güzeli ve lilyum salyangozlardan ufakta olsa zarara uğradılar:mad:.
Bu yıl orkidelerim tomurcuklarını açmadan döktü, bu güzelde döktü ama son tomurcuklarına kıymadı anlaşılan:D... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Güllerin saksıları büyük, her bahar coşkulu yaprak ve tomurcuk dolu,umut ediyor insanoğlu işte. Sonra tek tek tomurcukları görüyorum vaz geçiyorum site bahçesine indirip dikmekten, yaz ortası bir hastalık ne yaprak ne tomurcuk. Sonbaharda yine aynısı, bu kez kararlıyım demeyeyim de ciddi şekilde düşüneceğim:dilli:... |
3 Eklenti(ler)
Senecio'nun tuttuğundan eminim artık, kaybettiğimi düşündüğüm tüylü dostumun tek yaprağı düşmüş allta ki saksıya donmamış, tomentosa ise arada şans eseri kurtarmışım. bekliyorum gelişimini.....
|
Bu siyah petunyaları 2. bir sayfada görüşüm oldu. Harika ,farklı bir zevk katmış. çok aradım satıcıda her renk var ama siyah bulamadım. Sayfanızı gezerken sayın akçabardak size yazmış sanırım oronbaş otu olduğunu öğrendiğim ot benim bir kaçyerde de gördüm bahçede. Hemen icabına bakılacak.
|
Her zamanki gibi terasınız harika görünüyor sevgili berçin .Taşkıran çok güzel çiçeklenmiş . -18 dayanması süper . İklime göre bitki yetiştirmek istiyorum artık . Her yıl yenilemek baya zahmetli oluyor . Taşkıranın arkasında bir hosta gördüm ve onu sormak istedim . Ben de bu yıl ilk defa hosta ektim . Diğer bitkilere göre , çok yavaş büyüyor . Sizde de durum öyle mi . Yoksa ben mi gereken şartları sağlayamıyorum . Siyah petunya çok güzel . Umarım tohum alabilirsiniz.o harika küpelileriniz ne durumdalar , 5_6 tane küpeli aldım . Çok seviyorum bu çiçeği bir türlü çiçek açtıramadım ,kuruyup öldüler . Sizinkilerle avunalım bari :) . Sevgiler .
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kendimi ödevini geç teslim eden öğrenciler gibi hissediyorum şu anda, bu sebeple mevsime uygun taze görüntülerle telafi edebilirim belki:o.
Samsun'a özgü deveci armutu; Bol çiçek vermesine rağmen iki meyve verdi.( E saksıda dalları eğecek hali yoktu zaten;).) İki şeftali fidanından geçen sene 6 kg'ma yakın meyve almıştım, bu yıl meyve çok görünüyordu ama meyveler olgunlaşmadan döküldü. Hasat beş adet :D Elma; İki fidan bol çiçek beş adet meyve, buna da şükür geçen sene hiç vermediler. Böğürtlen çok güzel meyve verdi vermeye devam ediyor. Terasa çıkan bir iki ağzını tatlandırıyor :). Hepside görümlük işte:D... |
5 Eklenti(ler)
Ortanca,petunyalar, duman çalısı, gaura ve güller uyum içinde :)...
|
5 Eklenti(ler)
Glayöller yine muhteşem açtılar :)
|
5 Eklenti(ler)
...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025