agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

berçin 02-05-2015 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1374691)
Merhaba sevgili bercin cicekleriniz her zamanki gibi muhtesem...
küpe celikleriniz cok dikkatimi cekti daha önce denememe ragmen basarili olamamistim ve kisin bütün küpelilerimi malesef kaybettim...
Simdiki cicekler hep senelik yetistiriliyor malumunuz, celiklerimin köklenmemesi bununla alakali olabilirmi acaba yoksa belirli bir zamani mi var siz küpelilerinizi nasil köklendirdiniz küpelileriniz cok senelikmiydi lütfen anlatabilirmisiniz tesekkürler sevgiler...

Teşekkür ederim sevgili cörekotu, küpe çiçeği ile ilgili profesyonel bilgiyi forum da fuchia başlığında bulabilirsin, ama amatörce benim yaptıklarım; Küpe bitkisinin sezonluk olmasının bir önemi yok, önemli olan bizim doğru zamanda çelik alıp almamamız, yaşayabileceği doğru toprak ve havadar alanlar. Genellikle, içinde bulunduğumuz bahar ayları tepe çelikleri için uygun zamanlar. Sonbahar da havaların serinlemesiyle küpeler bir kez daha sürgün verir, bu kez tepe çeliği değil sürgünü dalına tutunduğu yerden kesip alırdım ve oda sıcaklığında pencere önünde suyunu iki günde bir değiştirerek köklendirirdim (Bu geçtiğimiz yıllarda kalan tecrübelerim).

Bu yıl bende yeniden başlıyorum :)...

berçin 03-05-2015 23:03

5 Eklenti(ler)
Nihayet dördüncü yılında çiçeğini görebildim, adı da Pleiopilos nelii imiş :) Diğer ikisi isimlerini bilmediklerim arasında, öğreneceğiz inşallah:D. Daha önce paylaştım ama çiçekler bu kadar güzel değildi sanki :)...

berçin 03-05-2015 23:09

3 Eklenti(ler)
Gelin tacı (weigele florida vangela) isminin hakkını veriyor nitekim :)...

berçin 03-05-2015 23:25

3 Eklenti(ler)
Amaryllisler; Evergreen, Afrodit ve türünü bilmediğim klasik, her koşula dayanıklı. Sevgili Aliys mutlaka biliyordur :)...

Gül Batur 03-05-2015 23:29

Tek kelimeyle muhteşemler elerine sağlık.
ikiside birbirinden güzeller.

samur 03-05-2015 23:30

Muhtesem gorunuyorlar masaallah, iyi ki ben de almisim simdi digerleri tomurcukta😍

berçin 03-05-2015 23:30

4 Eklenti(ler)
Ve diğer renkler; Kanarya gülü çalısı, sardunya, aslanağzı ve gülümüz :)...

berçin 03-05-2015 23:40

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar son olarak bu salyangozlardan nasıl kurtulurum, kimyasal kullanmak istemiyorum:(. Bunları sabah topladım, bir bu kadarda akşam üstü. İmdaaat !!!...

berçin 03-05-2015 23:44

[QUOTE=Gül Batur;1375637]Tek kelimeyle muhteşemler elerine sağlık.
ikiside birbirinden güzeller.[/QUOTE

Hoş geldiniz sevgili Gül hanımcığım, teşekkür ederim :).

berçin 03-05-2015 23:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1375638)
Muhtesem gorunuyorlar masaallah, iyi ki ben de almisim simdi digerleri tomurcukta😍

Müptelası olacaksın onlar açtıkça :D.

YeniGine 04-05-2015 00:06

:) Sevgili berçin yine, yeniden maşallah maşallah!.. Hangisi çok güzel desem ki, hepsi birbirinden güzeller.

Salyongozlar; komşum da çok dertli yeni diktiği salatalık fidesinin bir tanesini hepten yemişler. Dedim kahve duydum serptik az biraz bahçeye; bugün sordum sanki gelmiyorlar gibi dedi. Sonra bir de yine saksı bitkilerinde saksıların etrafına tuz.
Rastgelsin inşallah...

samur 04-05-2015 00:12

Ayy cok sevimliler bugun yagmur vardi ben de pazar donusu rastladim, onlar bize zarar vermese biz de onlara, kiyamiyorum ben sahsen, iste nasiplerini aramaya cikmislar ama nasiplerimiz cakıstı😀😀

Sûz-i Dilârâ 04-05-2015 00:58

Salyangozlar için saksının etrafına bakır teli daire şeklinde sarmanızı öneririm. Bunu bir tv programında duymuştum. Bakır salyangozlar için elektro şok etkisi yapıyormuş.

günebakan 04-05-2015 07:12

Amarylisler muhteşem gerçekten de hele son fotoğraftaki ne kadar çok çiçek açmış maşallah:)

Seabert74 04-05-2015 07:45

BEn de pileispilos nelii'ye bayıldım.. Maşallahh.. Benim yaşatamadıklarımdandı.. Yeni bir tane daha edindim bakalım, umarım çiçek görürüm ben de..
Salyangozlar bu ara atak dönemindeler sanırım, tuza gelmiyorlar bu sebeple saksıların etrafına tuz dökmüştüm geçen yıl ben.. Ama yagmurla etki gidiyor.. Kalıcı çözüm değil yani.. Allah kolaylık versin size :)
sevgiler

berçin 04-05-2015 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1375660)
:) Sevgili berçin yine, yeniden maşallah maşallah!.. Hangisi çok güzel desem ki, hepsi birbirinden güzeller.

Salyongozlar; komşum da çok dertli yeni diktiği salatalık fidesinin bir tanesini hepten yemişler. Dedim kahve duydum serptik az biraz bahçeye; bugün sordum sanki gelmiyorlar gibi dedi. Sonra bir de yine saksı bitkilerinde saksıların etrafına tuz.
Rastgelsin inşallah...

Terasta bahar çalışmaları başlayalı ne kadar topladım bilmiyorum, hergün saksıların kenar kıvrımlarını ellerimle gezerek topluyorum. Yağmurlu günlerde iki tur yapıyorum, bizim teras biri bizi gözetliyor kıvamında zaten, adım iyice deliye çıkacak:D. Temennilerin için ayrıca teşekkür ederim sevgili YeniGine :).

berçin 04-05-2015 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1375661)
Ayy cok sevimliler bugun yagmur vardi ben de pazar donusu rastladim, onlar bize zarar vermese biz de onlara, kiyamiyorum ben sahsen, iste nasiplerini aramaya cikmislar ama nasiplerimiz cakıstı😀😀

Evet bende çocukluğumdan beri sever sempati duyardım geçen seneye kadar samur'cuğum, geçen sene gafil avlanmıştım bazı bitkilerimin tam çiçeğini göremedim daha tomurcukken mideye indirdiler :) Ayrıca zarar vermiyor aşağı site bahçesine bırakıyorum tekrar dönsünler diye nasıl ? :D

berçin 04-05-2015 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1375677)
Salyangozlar için saksının etrafına bakır teli daire şeklinde sarmanızı öneririm. Bunu bir tv programında duymuştum. Bakır salyangozlar için elektro şok etkisi yapıyormuş.

Önerin için teşekkür ederim sevgili suz-i Dilara, ama saksı o kadar çok ki:o. Önemli gördüğüm saksılarda deneyebilirim :).

berçin 04-05-2015 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1375691)
Amarylisler muhteşem gerçekten de hele son fotoğraftaki ne kadar çok çiçek açmış maşallah:)

Bahsettiğin son karedeki yeni edindiğim Ameryllis Afrodit sevgili günebakan, bende ilk sevgili loveforlife arkadaşımızın sayfasında görüp beğenmiştim :) Kaynaksa sevgili Aliys. İki çiçek sapının taçları üçüncü çiçek sapı yolda...

samur 04-05-2015 22:24

Zarar vermedigini kovaya doldurmandan anladim zaten, tebdili mekanda hayir vardir😎Sen de haklisin

berçin 04-05-2015 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1375696)
BEn de pileispilos nelii'ye bayıldım.. Maşallahh.. Benim yaşatamadıklarımdandı.. Yeni bir tane daha edindim bakalım, umarım çiçek görürüm ben de..
Salyangozlar bu ara atak dönemindeler sanırım, tuza gelmiyorlar bu sebeple saksıların etrafına tuz dökmüştüm geçen yıl ben.. Ama yagmurla etki gidiyor.. Kalıcı çözüm değil yani.. Allah kolaylık versin size :)
sevgiler

Bir ara vazgeçtim, ne büyüyor ne ölüyor, olduğu gibi duruyor. Tabii bende bilmediğimden kış aylarında da suluyorum:o, üç yıl böyle geçti ben bilgi sahibi olana kadar. İki tomucuktu ama birisi sıkışıp kurudu galiba, neyse buna da şükür sevgili Seabert :)

Galiba salyangoz mücadelesine manuel devam edeceğim:(...

berçin 21-05-2015 22:12

3 Eklenti(ler)
Bu yılda muhteşem güzelliğini esirgemedi Amaryllis Pink Surprise, iki soğan ikişer sap çıkardılar. Çiçekleri geçen yılki gibi sağlıklı ve gösterişli ;)...

berçin 21-05-2015 22:23

5 Eklenti(ler)
Ve diğerleri...

berçin 21-05-2015 22:28

2 Eklenti(ler)
Acem halımızın da keyfi yerinde, kışın bütün yapraklarını dökmüş onunda kayıplar arasında olacağını düşünmüştüm. Aslında hala doğru dürüst yaprağı yok ama çiçek mi? Gani :eek:...

berçin 21-05-2015 22:36

2 Eklenti(ler)
Öncelik yeni emanetlerim olmalıydı aslında, sevgili limonik'ten gelen güzellikler. Köklü olanlar yerlerine yerleşti, köklü olmayanlarda üretimhanemde . Tekrar teşekkürler sevgili limonik :)...

berçin 21-05-2015 23:00

4 Eklenti(ler)
Sardunyaları fide halinde almıştım, türlerini bilmiyorum:o. Çelik alıp yedeklediğim maviş annesine bol çiçekleriyle fark attı :)...

YeniGine 21-05-2015 23:19

Sevgili berçin, amarallisler harika, sardunyalar, acem halın çok güzel, mavişin de süper çiçeklenmiş, çok güzel olmuşlar, maşallah, emeklerine sağlık.

berçin 21-05-2015 23:39

5 Eklenti(ler)
Gülleri sevmeyen yoktur herhalde, bahar başlangıcı çok güzel ama hastalık belirtileri çoktan başladı. Her sene sonbaharda site bahçesine götürüp dikeceğim diyorum, bu seferde sonbaharda atak yapıp açma yarışına girip tekrar caydırıyorlar ve tekrar ilkbahar:mad:...

berçin 21-05-2015 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1380966)
Sevgili berçin, amarallisler harika, sardunyalar, acem halın çok güzel, mavişin de süper çiçeklenmiş, çok güzel olmuşlar, maşallah, emeklerine sağlık.

Teşekkür ederim YeniGine ablacığım, artık moralleri düzeltme zamanı:)...

berçin 25-05-2015 22:33

3 Eklenti(ler)
Klametis, arsız işgalcim dam koruğu nerdeyse her saksıda ve genel bir kare :)...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025