agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   berçin / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/25514.htm)

eceyıldız 02-11-2013 07:17

Sevgili Berçin, yeni bitkilerin ve yıldızların özellikle küpe çiçeğin harika maşallah ellerine emeğine sağlık.

Sevgi Durul 03-11-2013 18:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1213433)
Ağaçlar. net ailesinde ki ilk emanetlerim:)

Sevgili berçin, emanetler ehil ellerde, saksıları doldurup taşmaları yakındır. Adlarını yazmadım, nasılsa biliyorsunuzdur diye. İçlerinden sarıkız suyu çok sever, hatırlatayım istedim.:)

Çok ufacık şeylerdi aslında, güzel günlerde büyütün. Sevgiyle...

berçin 03-11-2013 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1213547)
Görüntüsü muhteşem..Birde yetiştirmesi ne zevklidir kimbilir....

Saksıda da olsa aşama aşama gelişimlerini izlemek gerçekten de büyük keyif sevgili sonkez...:)

berçin 03-11-2013 18:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mlevent.aktan (Mesaj 1213553)
bende balkonda bir adet limon fidanım vardı, 4 sene de tavana değdi, 3 sene oluyor, bir arkadasıma hediye ettim,bu yaz gördüm kocaman olmuş, ama onu verdiğimden beri onun yeri hep gözüme boş gelir. üzülürüm. ama balkonda çok güzel oluyor, greyfurtta güzel gözüküyor.

Hediye ettiğiniz arkadaşınız bahçeye diktiyse üzülmeyin bence, narenciyelerin güzelliği de ayrı yazda güzel kokan çiçekeri başka, kışta meyvelerin güzel görüntüsü başka...:)

berçin 03-11-2013 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1213908)
Sevgili Berçin, yeni bitkilerin ve yıldızların özellikle küpe çiçeğin harika maşallah ellerine emeğine sağlık.

Sağolasın sevgili eceyıldız, güzel sözlerin için teşekkürler. O küpe göz bebeklerimden bir tanesi, bu gün eski resimlere bakarken bir karışmış bana geldiğinde, şimdi küçük bir ağaççık olmuş:)

berçin 03-11-2013 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1214416)
Sevgili berçin, emanetler ehil ellerde, saksıları doldurup taşmaları yakındır. Adlarını yazmadım, nasılsa biliyorsunuzdur diye. İçlerinden sarıkız suyu çok sever, hatırlatayım istedim.:)

Çok ufacık şeylerdi aslında, güzel günlerde büyütün. Sevgiyle...

Bana güvendiğin için teşekkür ederim sevgili SDurul.:) Sukulent isimleri konusunda hiçte iyi değilim, özellikle latince isimleri aklımda tutamıyorum:o en azından araştırma yaptıktan sonra isimlerle birlikte,bakım için gerekli bilgiler de uçup gitmiyor:o

Hiç ufak şeyler olur mu benim için hazine, koliyi açtığımda nasıl olduğumu keşke aile fertleri birde sana anlatsalardı. O kadar kendimi kaybetmişim, hepside benim için ayrı değerli sevgili SDurul:), tekrar çok teşekkür ederim sevgiler...

cörekotu 06-12-2013 00:31

Bercin hanim; terasiniz, cicekleriniz her daim muhtesem masallah tebrik ederim...
Birilerinden cicek celigi isteme hikayelerimiz ne kadarda birbirine benziyor, utana utana, isteyenin bir yüzüyse vermeyenin iki yüzü deyip sansimizi deniyoruz yinede :) Onun icin bahceme gelen misafirlerim hangi cicegimi begenmisse daha onlar istemeden ben sorarim istermisiniz diye...

cörekotu 06-12-2013 00:36

Size birkac sorum olucak; gecen seneye küpelilerimi donda kaybettim, zavallilar üzerleri tomurcukla dopdoluyken öylece donuvermisler, bu sene yeni aldiklarimi bodrum kata aldim cok fazla isik almiyor, siz kisin sizinkileri nasil muhafaza ediyorsunuz, daha dogrusu sizden ögrenecegimiz cok sey var bu güzelliklere nasil bakim yaptiginizi bizlere resimli anlatmanizi istesek acaba size zahmet vermis olurmuyuz, sevgiler...

ocak 07-12-2013 00:56

berçin hanım bahçenize bayıldım teras diyemiyorum bahçe gibi meyvesinden sebzesine çiçeginden köpeğine tavuğuna herşey mevcut Allah kolaylık versin harikalar yaratmışsınız

berçin 08-12-2013 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cörekotu (Mesaj 1227014)
Bercin hanim; terasiniz, cicekleriniz her daim muhtesem masallah tebrik ederim...
Birilerinden cicek celigi isteme hikayelerimiz ne kadarda birbirine benziyor, utana utana, isteyenin bir yüzüyse vermeyenin iki yüzü deyip sansimizi deniyoruz yinede :) Onun icin bahceme gelen misafirlerim hangi cicegimi begenmisse daha onlar istemeden ben sorarim istermisiniz diye...

Sevgili cörekotu, öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Evet biz bitki canavarlarının hikayeleri hep birbirine benziyor, inanın yol kenarında dikkat çeken bir ot bile tekrar dönüp bakmama sebep olabiliyor:o. Bende sizin gibi beğenene hemen sorarım istermisin diye, çünkü bilirim o isteme sıkıntısını...:)

Küpe çiçeklerimin çoğu çeşidini kaybetmeme (mutasyona uğrayanları saymıyorum) rağmen çelik yöntemiyle yedeklemeye çalışıyorum. Bu yıl terasa sera benzeri birşey yaptırdım onun içinde muhafaza etmeyi deniyorum, bakalım baharda sonuçlarını nasip olursa hep birlikte görürüz :). Sizin için resimleyip paylaşırım. Siz borum da sakladığınızı yazmışsınız, hiç ışık almıyorsa sıkıntı olacağı düşünüyorum, küpe çiçeği direk güneş olmasa da aydınlık ve havadar yerleri sever diye biliyorum. Forumda küpe başlığına bakarsanız daha tecrübeli arkadaşların paylaşımlarını bulabilirsiniz. Sevgiler...

berçin 08-12-2013 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ocak (Mesaj 1227398)
berçin hanım bahçenize bayıldım teras diyemiyorum bahçe gibi meyvesinden sebzesine çiçeginden köpeğine tavuğuna herşey mevcut Allah kolaylık versin harikalar yaratmışsınız

Teşekkür ederim sevgili ocak, isteyince insan herşeyi yapıyor :). Ama bahçenin yeri bambaşka... Sevgiler.

habiş 08-12-2013 21:01

sevgili berçin hanım şimdiye kadar nasıl kaçırdım ı bilmiyorum.. baktım bir iki sayfa yetmedi başından sonuna kadar birbir bakarak hayran kaldım kırkbirkere Maşallah diyorum.. nazar değmesin İnşallah.. bayıldım tek kelimeyle harika harika. bundan sonra sayfanızın izleyicisi olacağım kesinlikle sizdende çok şey öğreneceğimi umuyorum.. çünkü çiçekleriniz yemyeşil adeta bir bahçe yaratmışsınız.. gübre besin olarak ne veriyorsunuz acaba birde sizden ricam bir ara oluşturduğunuzun seranın genel ve bi kaç resmini koyarsanız çok sevinirim... birde çüçü ve zeus da çok tatlılar :)
Sevgilerimle....

ocak 08-12-2013 22:10

evet dediğiniz gibi bahçenin yeri bambaşka bende bahçe özlemini balkonda saksılarda yaşatıyorum

berçin 13-12-2013 16:26

Benimde atlasım oldu dostlar;

4 Eklenti(ler)
Sevgili Güler hanımın gönderdiği atlas, sağolsun çeliğin birini tomurcuklu göndermiş benim için büyük sürpriz oldu. Son kareyi bugün çektim tomurcuk açmaya başladı, çok mutlu oldum. Güler hanıma tekrar teşekkür ederim, bu güzellik için.

berçin 13-12-2013 16:47

Kış sonunda geldi;

4 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıllarda bitkileri korumakta çok güçlük çekiyordum, bu yıl biraz olsun bu yöntem beni rahatlattı. Apartmanla teras yüzünden sıkıntılarımız olduğundan iyi bir şey yaptıramıyorum maalesef :(

berçin 13-12-2013 16:51

5 Eklenti(ler)
Minik seranın içinden birkaç kare, sevgili cörekotu ve habiş merak etmiş, umarım yardımcı olur:)

berçin 13-12-2013 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1227870)
sevgili berçin hanım şimdiye kadar nasıl kaçırdım ı bilmiyorum.. baktım bir iki sayfa yetmedi başından sonuna kadar birbir bakarak hayran kaldım kırkbirkere Maşallah diyorum.. nazar değmesin İnşallah.. bayıldım tek kelimeyle harika harika. bundan sonra sayfanızın izleyicisi olacağım kesinlikle sizdende çok şey öğreneceğimi umuyorum.. çünkü çiçekleriniz yemyeşil adeta bir bahçe yaratmışsınız.. gübre besin olarak ne veriyorsunuz acaba birde sizden ricam bir ara oluşturduğunuzun seranın genel ve bi kaç resmini koyarsanız çok sevinirim... birde çüçü ve zeus da çok tatlılar :)
Sevgilerimle....

Teşekkür ederim sevgili habiş güzel sözlerin için, çiçeklere besin olarak bulursam yanmış gübre, bulamazsam yapı marketlerde satılan sıvı bitki besini alıyorum, tabii ki bitkilerin isteklerine uyumlu olanları. Seranın birkaç resmini paylaştım, umarım yardımcı olur.:) Çüçü gitti, Zeus baki:D Sevgiler...

habiş 13-12-2013 20:11

sevgili berçin çok Teşekkür ederim..
görmüş olduk seranın halini ne de meraklıyız :) oldukça pratik olmuş.. güzelim çiçeklerinizi bitkileri korusun yeter.. benimde böyle bir seraya ihtiyacım var nasıl yapsam diye düşünüyordum.. benim içinde fikir oldu yaza bende böyle bişey yapmaya çalışayım bari :)

berçin 13-12-2013 21:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1229663)
sevgili berçin çok Teşekkür ederim..
görmüş olduk seranın halini ne de meraklıyız :) oldukça pratik olmuş.. güzelim çiçeklerinizi bitkileri korusun yeter.. benimde böyle bir seraya ihtiyacım var nasıl yapsam diye düşünüyordum.. benim içinde fikir oldu yaza bende böyle bişey yapmaya çalışayım bari :)

Sevgili habiş, bu pratik serayı iki usta on günde yaptı, çıldırttılar beni:o. Diğer bacanın çevresini; kardeşim ve kardeşimin eşiyle yarım günde yaptık. Maalesef kalıcı yapılar yaptıramıyorum, hala apartman sakinlerinin bir kısmıyla mahkeme devam ediyor. Şikayet ediyorlar, zabıta bakıp gidiyor sabit bir yapı olmadığı için:eek:. Bu serayı yapmadan önce araştırma yapmıştım, link veremem hatırlamıyorum, ama ''amatör sera yapımı''başlığıyla ararsan çok güzel fikirlerin olduğunu göreceksin...Sevgiler.

berçin 13-12-2013 22:25

Binlerin annesi büyüdü;

3 Eklenti(ler)
Sevgili loveforlife arkadaşım bildiklerini benimle paylaşana kadar çevresinde ki saksılarda çıkan binlerin annesi fidelerini yolup atıyordum:o. Meğer bu güzel çiçeklerini açıp bitirince kuruyup gidiyormuş:(. Neyse bu bilgiden sonra çokça bir yedek yaptım...:)

akçabardak 13-12-2013 23:01

Sevgili berçin, binlerin anası hakkında ki bilgiyi paylaştığın için çok teşekkür ederim
zira çiçek açtıktan sonra öldüğünü ben de bilmiyordum, şimdi öğrenmiş oldum.

habiş 13-12-2013 23:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1229697)
Sevgili habiş, bu pratik serayı iki usta on günde yaptı, çıldırttılar beni:o. Diğer bacanın çevresini; kardeşim ve kardeşimin eşiyle yarım günde yaptık. Maalesef kalıcı yapılar yaptıramıyorum, hala apartman sakinlerinin bir kısmıyla mahkeme devam ediyor. Şikayet ediyorlar, zabıta bakıp gidiyor sabit bir yapı olmadığı için:eek:. Bu serayı yapmadan önce araştırma yapmıştım, link veremem hatırlamıyorum, ama ''amatör sera yapımı''başlığıyla ararsan çok güzel fikirlerin olduğunu göreceksin...Sevgiler.

evet haklısın baya bi sağlam görünüyor.. çünkü tavan kısmına saksılar asmışsınız.. güle güle güzel günlerde kullanın.. aslında bende şimdiden yapmaya başlasam aylarca ancak yaparım çünkü eşim gece gündüz çalışıyor bana yardım edecek kimsede yok. Havalar soğuk olduğundan acele edemiyorum. Ama birinin yardımı olmadan da zor gibi boyum yetmez :) hazır alayım diyorum ama maliyetini hesaplayınca ona türlü türlü çiçekler alırım diyorum :) bakalım
önerin için teşekkür ederim araştırıcam.. Sevgilerimle..

berçin 13-12-2013 23:24

4 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeklerini geçen yıl tomurcukları üzerinde almıştım, evde tek tomurcuğunun açtığını göremeden dökülmüşlerdi. Bu yıl talimatları iyi okudum, iyi dinledim;) ,bilgisizlikten kök çürümesiyle yüzleşti yavrucaklar. Aldığım üç saksıdan birini kaybettim :( ama kalanlar üzüntümü hafifletiyor:). Sukkulent cinsini hala çözebilmiş değilim, çoğunun çiçeği aynı şekilde açıyor:confused:. Olsun her biri ayrı güzel:D...

YeniGine 13-12-2013 23:27

Sevgili berçin, atlas çeliğin çok şirin görünüyor, güle güle büyüt, bol bol çiçeklerini göresin inşallah.
Minik seranda harika olmuş, benim çok hoşuma gitti... Ve de iyi olmuş yaptırdığın donacak mı, ölecek mi sıkıntısından kurtulmuşsun. İyi ki yaptırmışsın, benim kırmızı sundavillam da kurtulmuş olacak böylelikle...
Güle güle kullanasın yeni seranı...

berçin 13-12-2013 23:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1229715)
Sevgili berçin, binlerin anası hakkında ki bilgiyi paylaştığın için çok teşekkür ederim
zira çiçek açtıktan sonra öldüğünü ben de bilmiyordum, şimdi öğrenmiş oldum.

Maalesef sukkulentlerin öğrendiğim kadarıyla üç cinsi bu şekilde hayat döngüsünü sürdürüyor. İsimlerini telaffuz edemediğim ve türleri karıştırdığım için yeterli bilgi veremiyorum:( Bilen arkadaşlar sağolsun, sahiplenip bakım tamam ama isimler ve cinsler... benim için çok zor.:)...

berçin 14-12-2013 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1229724)
Sevgili berçin, atlas çeliğin çok şirin görünüyor, güle güle büyüt, bol bol çiçeklerini göresin inşallah.
Minik seranda harika olmuş, benim çok hoşuma gitti... Ve de iyi olmuş yaptırdığın donacak mı, ölecek mi sıkıntısından kurtulmuşsun. İyi ki yaptırmışsın, benim kırmızı sundavillam da kurtulmuş olacak böylelikle...
Güle güle kullanasın yeni sehttp://www.agaclar.net/forum/images/smilies/redface.gifranı...

Sevgili YeniGine, evet üşüyecek mi, donacak mı? şüphem kalmadı, küçük seraya dokunan bir saatlik güneş,serayı ısıtmaya yetiyor.Sonbaharda aldığım çeliklerde gayet iyi durumdalar. Baharda yavru sundavillanı kucağına alırsın inşallah:D Sevgiler

YeniGine 14-12-2013 00:51

Sevgili berçin önemli olan minik bir sera yapıp tüm çiçeklerini korumaya alman ve rahatlamış olman. Benim sundavilla yakıştırmam tamamen inşallahtır, nasip, kısmet...
Ama yine de kırmızı sundavillamdan gelen haberlere sevindim... Sağolasın.

mücahitöz 04-01-2014 21:15

Butun çicekler harika. Hepsini boyle canli renklerde tutabilmek marifet işi...

berçin 08-01-2014 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1229751)
Sevgili berçin önemli olan minik bir sera yapıp tüm çiçeklerini korumaya alman ve rahatlamış olman. Benim sundavilla yakıştırmam tamamen inşallahtır, nasip, kısmet...
Ama yine de kırmızı sundavillamdan gelen haberlere sevindim... Sağolasın.

Evet sevgili YeniGine, küçük bir sera diyordum ya, neredeyse bütün teras sakinlerini sığdırdım:eek:. Yan etkileri de var ama baharda herşey netleşecek...:confused:

sonkez 09-01-2014 08:31

Seranız çok güzel olmuş..Ne güzel bütün bitkilerinizide sığdırmışınız...Çok sevindim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025