![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili berçin cücü gitti yani :(. Ben de tam sevgili tömürcek gibi düşünüyor idim yanına bir de cici tavuk. Ne kadar güzel olurdu. Neyse yeni yerinde alsınlar artık yanına bir tavuk ve yeni yerini sevsin inşallah. Evet terasta temizlik ve yeni düzenleme fotoğraflarını merakla bekliyorum, şimdiden kolay gelsin.
|
Alıntı:
Biraz terası toparladım ama hemen ertesi gün çıkan yağmur fırtına dağıttı bu seferde her şeyi, hatta sarı açmış sarı begonvili kökünden kırmış rüzgar, tek tesellim dibinden verdiği sürgün. Bu gün biraz çalışayım istedim, vakit ancak kaynana topuzu kaktüslerin saksı değişimini yapabildim, ellerim hala acıdan zonkluyor. Akşam yemeği filan hayda, yeniden yağmur:(, son isteğini inşallah en kısa zamanda yerine getireceğim sevgili YeniGine. Sevgiler... |
2 Eklenti(ler)
Bu günkü yorgunluğumu alan kareler; Leş kaktüsü çiçek açmaya doymuyor, yaz boyu hafta da bir bu şekilde çiçek açtı ama ben hep kaçırdım (Belki de ben burada bunları yazarken diğer tomurcuk açıyordur.:eek:). Verdiği tomurcuklara bakacak olursak daha uzun süre açmaya devam edecek gibi görünüyor ;)...
Yanlış bir aranjman ama beraber iyi geliştiler, bu gün başka bir yanlışımı düzeltip ayırdım. Bunları nasıl zarar vermeden ayıracağımı ise kara kara düşünmekteyim...:confused: |
:) cücü'nün dayak yemesi gayet normal görmedi ki daha önce hemcinslerini, o sadece Zeus'u biliyor. Ama hele bir büyüsün, bence tam da zamanında verdiniz öğrenecek görecek ve ondan sonra tutmayın cücü'yü inşallah...
Haklısın, insan başına gelmeyince bilemiyor ben de site üyelerimizden kumrular çiçekleri yiyor diye önlemler aldıklarını okudukça diyordum yesinler ne olacak çiçek yine alınır fakat kumrular daha önemli. Geçen gün benim de kurtarmaya çalıştığım yılbaşı çiçeğinin fidesini kumru gagalayıp çıkartmış topraktan nasıl üzüldüm nasıl. Ne yapalım artık işte öyle böyle idare etmeye çalışacağız. Sana da rastgelsin inşallah sevgili berçin. |
İnşallah YeniGinem, evcil yetişmesi de ayrı sorun oluşturmuş, herkesin peşine koşup atlıyormuş koluna bacağına, garibim bilmiyor ki dış dünyayı...
Bizim burada güvercinler toparlandı ve tekrar çoğaldıklarını gözlemliyorum, eskisi gibi olmasa da...Doğada yaşayan her canlı birbirine bağlı ve muhtaçtır, çok güçlü olduğunu düşünenler içinde geçerlidir ama bir anlasalar... |
5 Eklenti(ler)
Havaların serinlemesi, en çok küpe ve dahlia çiçeklerine yaradı sanıyorum bahara nazaran çiçekler bayağı küçük açsa da güzellikleri aynı...:)
Sedum, tırtıllara tomurcuklarının bir kısmını feda etse de güzel açtığını düşünüyorum... |
Alıntı:
Her hali başka güzel terasının. Autumn joy sedum ne kadar güzel olmuş öyle! Bizim belalı tırtıllara rağmen bu kadar güzel olmuş üstelik. Henüz sahip olamadığım güzellerden. Diyorum ki, Allah'ın emriyle istemeye gelsem bu güzelden... Bir elimde gübre, bir elimde yağmur suyu! Kız annesi ne der ki bu teklifime? |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Balkondan; Süt ağacını geçen sene Çorum Sungurlu'da bir dinlenme tesisinden elde ettiğimde on, on beş santim kadar bir daldı, bir kaktüse göre çok hızlı gelişimi var. Temin ettiğim ağacın boyu 1.50 cm'den fazlaydı, umarım bu güzel de aynı görkemli boya ulaşabilir...
Yeşim ağacının gelişimi oldukça yavaş, ama yapısını çok beğeniyorum kendiliğinden bonzai:D. Hatalı aranjmanlardan birini düzelttiğimi düşünüyorum, özellikle kaynana topuzunun bu tür bitkilerle olamayacağını öğrenmiş oldum...:) Kuş konmazın tek resmi vardı ama bulamadım, yeşim ağacının arkasında da fena durmamış :) |
2 Eklenti(ler)
Bitki edinme hırsının 2013 rezilliği; Baş rolde bu kez bir sedum türü (tam adını bilmiyorum, adını öğrensem de sonrasında diğerleriyle karıştırıyorum.:(). Eylül başlarında bölgemizde birkaç günlük geziye çıktık, gezi günlerinin birinin akşamında Ordu'nun şirin ilçesi Perşembe'nin sahil balıkçılarının birinde mola verelim dedik. Müessesenin bahçesinde saksılar ,toprakta bitkiler hepside bildik tanıdık bitkiler ama çok bakımlılar. Hafiften yağmur da yağıyor bu arada...
Yemeğimizi yedik, dinlendik bahçede bir çay içelim durumuna geçtim, hiç bir art niyetim yok sadece bitkilere bakıp inceleyeceğim (yalan ya farklı bir şeye rastlarsam:o...). Evet, birçok arkadaşın sayfasında görüp beğendiğim sedum ufak bahçeyi tavaf ederken karşıma çıkıverdi, bu arada Suat, işletmenin sahibiyle gayet güzel dostluk kurmuşlar, sohbet edip birlikte çay içiyorlar. Birazda bu güvenle sedum saksısını karanlık köşeden çay içtiğimiz masaya aldım, gayem zarar vermeden küçük bir dal almak.İşletme sahibi dahil bahçe görevlileri hiçbir sakıncası yok alabilirsiniz diyor, bende ana bitkiyi incitmeden gördüğünüz dalı koparıp muhafazaya alıyorum. Kısa bir süre sonra bir teyze içeriden çıkıp bana tuhaf tuhaf bakıp içeri giriyor. teyze yine dışarı çıkıp öyle bir ifadeyle ''sorup alsaydın, onları ben çok aradım hepside patatesli, onların patatesleri bulunmuyor...'' gibi cümlelere devam etti. Meğer bahçeyle ilgilenen bu teyzeymiş. Bense neye uğradığımı şaşırıp utancımla otura kaldım. Üstümdeki utancı ve şaşkınlığı atar atmaz teyzenin yanında aldım soluğu, anlatmaya çalıştım bahçedeki yumrulu begonyalardan olmadığını ama nafile, galiba teyze başlangıçta güzel begonyalarını kopardığımı düşünüp gelmişti. Yerine yeniden dikmeyi teklif ettim onuda kabul etmedi ''bir daha tutmaz'' dedi, işletmenin adresini aldım eve döner dönmez ilk iş bu küçük saksıları hazırlamak oldu. Şimdi hazırlar, önümüz hafta içi kargoya vereceğim. Umarım hakkını helal eder... Her zaman çaktırmadan aldım çelikleri birşey olmadı, aleni yaptım utanç oldu sonu. Bundan sonra kolay kolay izinsiz dokunamam bile diye düşünüyorum...:o |
:) Sevgili berçin geçmiş olsun. :)) Anlattıkların az biraz hepimizin başına geliyor. Ne yapalım seviyoruz ille bu da olsun, bundan da olsun diyoruz doymuyoruz çünkü. Ben de ille gittiğim bir yerde hemen sigaramı yakar çiçekleri gezmeye başlarım. :) Bu yaz başı gittiğim askeriyenin bahçesinde aman Allah'ım bunlar da ne böyle hazine hazine bütün lale soğanları toprağın üzerinde sökmüşler hepsini. Gidiyorum geliyorum gözüm hep onlarda ama bulundukları yer askeriye tabi nasıl alabilirsin? Çok zor. Ama işte yine duramıyoruz diyorum ya birkaç tane kenardan köşeden alıverdim, sonra baktım olmayacak askerlerden birisine sordum dedi subayım bilir nerede subayın şurada hemen gittim alabilir miyim diye sordum. Tabi buyrun alın demez mi tabi ben hemen yerlerde eh işte toplayabildiğim kadar topladım.
Geçen günde gittiğim belediye tesislerinden ne tür begonya idi bilmiyorum bir tane alıverdim etraf güvenlik kaynıyor korkuma başka alamadım oradan çıkınca da pişman oldum birkaç tane daha almadığıma. :( Fakat aldığımın dalı kırılmış suya koydum köklenir mi ki acaba? |
:) Haha yalnız değilmişim diye sevineyim mi durumumuzun vahimliğine üzüleyim mi bilemedim. Sardunya çelikleme mevsimi bitmeden Kırklareli'nin göbeği meydana dikilmiş sardunyalardan çelik çaldım güpegündüz. Gören kesin deli bu kadın demiştir. Eşim zaten kızsa kızamıyor artık o durumda. Bahanem de hazır zaten belediye onları kökleyip atıyor. Ama cidden bazı yerlerdekileri öyle yaptılar, yazık değil mi? Hem ben köklemedim dal aldım :P Ayrıca pazardan aldığım sardunyaları eskilerin dibine dikiyorum ki saksılar çoğalıp eşimin gözüne batmasınlar diye :P Ahh ah iflah olmayız...
|
bu alışkanlık sanırım bütün çiçek severlerde var.iki günlük ziyarete gittiğim yerden bir koli fideyle geldim. herkes kışlık getirir ben ise çiçek fidesi
|
:D Sevgili helin aynı şeyi ben de söylüyorum; herkes kışlık hazırlıyor ben de tohum toplayıp onları ayıklıyorum... Ne kadar güzel!..
|
Bursa'da belediyenin parklarından birinde dolaşıyorum bir gün... Kim bilir hangi seracıya kıyağını yapmış belediye, etrafta binlerce sardunya! Yurdum insanı gece gelir, kökler gider bu parktaki çiçekleri. Hastalanmadan önce iş yerim bu parkın içindeki kültür merkezindeydi, iyi bilirim. Gece derslerim olduğunda eve dönerken yollarda kırılıp atılmış çok çiçeği eve götürüp kurtarmışlığım olmuştur.
Neyse güpegündüz ortalık yerde bir dal kırayım cesaretim yok. Yolda yürürken baktım kocaman bir sardunyayı kökünden koparıp atmışlar. Ya tutarsa deyip yanımdaki poşete koydum. Aradan iki dakika geçmemişti ki, 3 tane güvenlikçi bitti yanımda. Resmen suçlu muamelesi! Girdiler koluma bir de utanmadan. Beni güvenlik noktasına götürdüler. Çantamı aradılar bir güzel. "Çiçek çalmak yasaktır!" dediler. "Buyrun!" dedim yaprakları pörsümüş sardunyayı göstererek. Benim tek amacımın onu kurtarmak olduğunu söyledim. Geceleri çiçekleri sökenleri niçin görmediklerini de soracaktım ama...:mad: Mükafatmışçasına, "iyi, al da git" dedikleri daldan yaptığım çeliklerin hepsi tuttu... Suçlu, hatta hırsız muamelesi görmeme değmiş midir sizce? |
Alıntı:
Bu ilk resimdeki sedum mu senin çok istediğin? Yani sedum sieboldii... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Begonyanın yaprağı bile kökleniyor ki, hiç meraklanma o köklenir bizde burada çiçeklerini görürüz önümüz bahar;). |
Alıntı:
Belediyeler konusunda ki gözlemine katılıyorum, sezon bitince söküp atıyorlar. Tamamen milli gelir israfı, anlaştıkları seranın işine yarıyor, zaten anlaşılan sera da belediyenin iyi tanıdığıdır!!! Sana şu konuda da katılıyorum, bizler kesinlikle iflah olmaz bağımlılarız...:eek: |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Terastan birkaç kare ve dün unuttuğum küpe çiçeğim, kraliçelerden kendisi...
|
küpeleriniz çok güzeller. çok beğendiğim çiçeğin süt ağacı olduğunu sayfanızda öğrendim, teşekkürler.
|
3 Eklenti(ler)
devam...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
Maşallah!.. Sanki berçin'in terası değil de berçin'in serası... Çiçekçiye gelmiş gibi hissettim kendimi. Harikalar sevgili berçin harikalar, ellerine, gönlüne sağlık...
berçiin 505 nolu mesajında kırmızı çiçekli yanındaki beyaz çiçekli tüm karelerde var nedir o bitkinin adı.? Bir de harika ateş dikeni ya da çitlenbik bizim site bahçesinde de mevcut vallahi senin çiçeğin kadar gösterişli, bakımlı değiller hiç budama yapılmıyor onlara acaba ondan mı? :D Hoş ben de sanki budama yapmayı çok iyi bilirmişim gibi de soruyorum... Gülleri bile buduyorum diyerek bir de üstüne hasta oldular mahvettim. :( |
Merhaba sevgili berçin, terasınız çok güzel, e böyle büyük bir terasa böyle güzellikler yakışır.
Bitkileriniz çok güzel, derli toplu, bakımlı, canlı ve çok sağlıklılar, o terasta kim bilir nasıl keyifli çaylar kahveler içilir, çok hoşuma gitti. Güle güle sefasını sürün. Sevgiler |
çok güzeller gerçekten sevgili berçin. bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. ellerize ve emeğinize sağlık izlemekten büyük keyif aldım. birçok çiçek çeşidiniz var ben bunları çiçekçilerde bile görmedim.özellikle küpe çiçekleriniz harikalar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025