agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-05-2017, 17:52   #1
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Pembiş menekşemi annem bana getireli neredeyse 2 yıl olacak. Geçen bahar ben çiçeklerini görmeyi ümit ederken, ısrarla yaprak aralarından yavrulamayı tercih etmişti ve şu an sayabildiğim kadarıyla aynı saksıda 3 menekşe oldular.
Artık çiçekten yana umudumu kesmiştim aslında ama az önce gördüm ki sonunda tomurcuklanmaya başlamış, ilk çiçeklerini açacak kısmetse

Name:  pembiş menekşe.jpg
Views: 848
Size:  47.3 KB

Mor menekşem de yanıbaşındaki bu pembiş arkadaşa baka baka huy değiştirdi, o da yavruladı ve şu an aynı saksıda 2 bitki haline geldi ama pembiş gibi uzun süre güzel tomurcuklarından mahrum bırakmadı neyse ki...

Name:  mor menekşe.jpg
Views: 870
Size:  44.5 KB

Selen atlasım ilk kez çiçeklenecek, heyecanla bekliyorum ama maalesef henüz küçük olan 5 tomurcuğunu döktü, sağlam 3 tomurcuğumuz kaldı sadece...
Buna da şükür diyorum, inşallah bu üç tomurcuk bari sağlıkla gelişip açabilir, tomurcuk kaybedince çok üzülüyorum

Name:  selen.jpg
Views: 1112
Size:  50.6 KB

Hanımelim perişan haline rağmen çiçeklenmeye devam ediyor, şuraya bir avuç mis kokulu hanımeli bırakayım da sayfama bahar kokusu bulaşsın

Name:  hanımeli.jpg
Views: 853
Size:  32.7 KB

Bizi hiç çiçeksiz bırakmayan ve seyrine doyamadığımız E.milii'nin fotoğrafını epeydir paylaşmamıştım, maşallahımız var

Name:  milii.jpg
Views: 869
Size:  33.4 KB

Köksüz spathi. ne yazık ki öldü ama şükür ki diğer yavru -henüz yeni yaprak çıkarmaya, yani gelişme göstermeye başlamamış olsa da- gayet canlı, bebek anthurium ise şu sıralar yeni yaprak çıkarıyor, Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) de tomurcuklanmaya başladı

Bu güzel gelişmelerin yanında tatsız bir şey de oldu: Ebruli menekşem dipten çürümüş, bugün fark ettim ve hemen kurtarabildiğim pek minik kısımlarını çelikledim, umarım hayata tutunabilir...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026