Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı
...ve eş seçimi için uğraşılan bir yuva olmadığı için ihtiyacı kadar yapıp geçiyor işte...
|
Çok güldüm ya gece gece, var olun
Haklısınız, 'özenmeye ne gerek var, beğenen beğenmiş nasılsa' mantığıyla hareket ediyor olmalılar
Sızlanıp duruyorum ama aslında kuşlar açısından çok şanslıyız, kumrular dışındaki kuşcanlarımız pek akıllı, pek terbiyeliler maşallah
Hemen balkonumuzun karşısında kalabalık bir güvercin sürüsü yaşıyor, daha bir kez bile yan gözle bakmadılar saksılarıma ki bilirsiniz (güvercinlerle tanışıklığınız olduğuna göre bu özelliklerini de mutlaka fark etmişsinizdir) güvercinler kumrulardan daha ayarsızdır, totolarıyla dağ devirirler
Çok sayıda kargamız var, inanmayacaksınız ama en akıllıları da onlar, gerçi bir keresinde nefislerine yenilip koca koca atlas çeliklerimi -daldırdığım topraktan sökerek- çalmışlardı ama tek vukuatları o oldu.
Hele serçeler, öyle ürkekler ki su içmek için geldiklerinde bile (bakmayın kumrulara kızdığıma, evin diğer cephesinde-pencere önünde her daim dolu bir su kabı bulundururum kuşlar için) resmen panik atak geçiriyor gariplerim. Mahallenin telaşe müdürleri
Hasılı, ben kumrulara alıştım aslında ama bugünkü hamleleri ezberimi bozduğu için paylaşmak istedim. Atlas yapraklarına yuva yapmak nedir yahu