Sıcaklarla başımız fena halde dertte ama şükür ki kızlarımın bu durumdan pek şikayetleri yok.
Gerçi bayram tatilinden döndüğümüzde yılbaşılarımın ve bebek atlaslarımın bazılarını epey hırpalanmış halde buldum ve yeniden çeliklemek zorunda kaldım lakin ölmediler ya buna da şükür...
Bu sabah sıcaktan fenalık geçirerek uyandığımızda eşim, yatak odasında ikamet eden mavi kelebek çiçeği (Clerodendrum ugandense) saksımızı işaret ederek 'bunlar bu sıcağa nasıl dayanıyorlar ya, neden hiç sızlanmıyorlar' diye bir feryat koyverdi, adamcağız nasıl bunaldıysa yazık
Aslında sadece birkaç gün evden uzaktık ama döndüğümüzde tomurcukları epey gelişmiş halde bulduk maşallah, gözümüzün önündeyken ne kadar hızlı büyüdüklerini fark edemiyormuşuz demek ki...
Biz yokken Yıldız (Stapelia grandiflora) tomurcuklarının birini kocaman yapmış!
Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) sezon açılışını dört çiçekle yapmaya hazırlanıyor, o da yokluğumuzda tomurcuklarını hızla büyütmüş hatta hafiften kıvrılmaya dahi başlamışlar
Bebek anthurium ve spathiphyllum birlikte tatlı tatlı büyüyorlar, onlara baktıkça büyüdüklerini ve çiçeklendiklerini hayal etmekten kendimi alamıyorum
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Menekşelerin maşallahı var dik dik bakmadım bilerek bir şey olmasın diye ^^
|
Pembiş menekşem, çiçeksiz geçirdiği yılların acısını çıkarıyor. Sevgili dongyul ben bol bol bakıyorum, sen de çekinme doya doya bak