View Single Post
Eski 20-04-2017, 14:35   #856
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Birkaç gündür ara sıra düşünüyorum da biz mi evimizdeki çiçeklere bakıyoruz, yoksa onlar mı bize bakıyor?
Evet yer temini ve beslenme bizden ama ne zaman hayattan bunalsak onlara sığınıyoruz, onlar da istisnasız her seferinde sıkıntımızı hafifletiyor, bir nevi 'başımızı koyacak/ağlayacak' omuz oluyorlar bize. En azından benim için durum bu...

Tespih otum (Coix lacryma) üçüncü boncuğunu da gösterdi, geriye kaldı 32 boncuk Sonunda boncukların şu an neye benzediğini fotoğraflayabildim:

Name:  boncuklarım.jpg
Views: 700
Size:  52.7 KB

Selen atlasımın tomurcukları düşündüğümden daha yavaş büyüyorlar, en büyükleri henüz sadece bu kadar oldu:

Name:  tomurcuk.jpg
Views: 673
Size:  31.7 KB

Nakkaşım çiçek sayısını günden güne arttırıyor:

Name:  nakkaş.jpg
Views: 675
Size:  48.4 KB

Şu an burada kuvvetli bir lodos fırtınası var (neyse ki balkon kuzeye baktığı için zarar vermiyor, bizim balkonun tek iyi özelliği de bu sanırım, diğer bütün rüzgarlardan dayak yiyebiliyor ama lodos vurmuyor) hava da kapalı. Haliyle ruhum sıkıldı, gözümün önünde kızlarımın yeşilliği olmasa ne yapardım bilemiyorum.

Bu arada yılbaşı çeliklerimin (Schlumbergera truncata) birkaç tanesi daha tomurcuklanmış, havalar uzun süre kapalı ve serin gidince hangi baharın geldiğini ayırt edemediler bu sene, gariplerim mevsimi sonbahar sanıyor olmalı

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön