Eskiden, yani ailemle yaşıyorken arefe günleri mutlaka banyo yapardık. ''Arefe suyu şifalıdır'' derdi 'rahmetli' demeye henüz alışamadığım (bu bayram O'nsuz ilk bayramımız olacak

) canım babaannem... Hala bu alışkanlığımı sürdürürüm ve arefe suyunun şifasına da inanırım, hurafeperest olduğum doğrudur.
Bugün arefe suyuyla kaktüslerim hariç (onları güneş çekilince yıkayıp sulayacağım) bütün bitkilerimi yıkadım ve azar azar da suladım, şifa olsun kızlarıma
Bu sene böcek sayısında inanılmaz bir artış olduğunu gözlemledim, ilk kez bitkilerimden birine siyah yaprak bitleri musallat oldu
Şükür ki ev yapımı ilaçlar yardımıma koştu da bitlerden çabucak kurtulabildim.
Sıvı sabun+sarımsak+sıvı yağ+su karışımı kesin çözüm oldu, bu badireyi de atlattık.
Umarım tekrar böyle bir sorunla karşılaşmam, fazlasıyla rahatsız edici bir durummuş...
Aklınızda bulunsun, umarım yaşamazsınız ama eğer yaprak bitleriyle (ya da başka bitki zararlılarıyla) karşılaşırsanız gönül rahatlığıyla
ev yapımı ilaçlardan faydalanabilirsiniz.
Pembiş menekşem -uzun zamandır beklediğim- çiçeklenmesini sürdürüyor, beklettiğine değdi. Şuraya bir tutam pembe ve mor koyup kenara çekileyim, herkese iyi bayramlar...