agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-11-2016, 10:34   #781
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Ne olduklarını da yazsaydın ya, ben bir sümbül bir de nergis hatırlıyorum o saksıda. Geri kalanlar ne?...
Doğru hatırlıyorsun sümbül ve nergis vardı, daha sonradan annemin getirdiği bir kardelen soğanı da eklendi aralarına ama uyananların içinde kardelen yok gibi, en azından şimdilik...

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2016, 11:02   #782
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Kardelen için biraz daha erken, benim kardelenlerimde de uyanma yok ama eli kulağındadır.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2016, 21:03   #783
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Kardelen için biraz daha erken...
Buna sevindim

Az önce annemle konuştum, onun bahçedekiler de henüz uyanmaya başlamamış zaten. Annemin dediğine göre hızlı yavruluyormuş kardelenler, bendeki tek soğanın 2-3 yavru ile uyanacağına inanıyor, ben ise ''hele sağ-salim bir uyansın da'' diyorum

Eski 20-11-2016, 21:43   #784
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Annemin dediğine göre hızlı yavruluyormuş kardelenler, bendeki tek soğanın 2-3 yavru ile uyanacağına inanıyor, ben ise ''hele sağ-salim bir uyansın da'' diyorum
Anneniz doğru söylemiş bir tane soğan 2-3 yavrusuyla geliyor.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2016, 22:09   #785
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Oh oh, yaşadık öyleyse
(Yani inşallah uyanırsa tabii ki )

Eski 20-11-2016, 22:29   #786
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Çimlenenlerden sümbülü görebildim de diğerini görememiş idim sevgili A_NOMAD, nergis imiş...

Name:  Ekran Alıntısıd.JPG
Views: 764
Size:  69.3 KB

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2016, 22:35   #787
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

YeniGinem evet her ne kadar yüklediğim fotoğrafta pek seçilemeseler de (halka içine almama rağmen) sümbüller ve nergisler uyanmaya başlayarak beni sevindirdiler, sen yine iyi görmüşsün-demek ki maşallah gözlerin sağlam

YeniGine ve evdeçiçek beğendi.
Eski 20-11-2016, 22:46   #788
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Laf aramızda yakın gözlüğüm var benim sevgili A-NOMAD'ım.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2016, 10:13   #789
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Laf aramızda...
Ben kimseye söylemem, söz

Ebruli menekşem mini mini çiçekler açmaya devam ediyor, hal böyle olunca da elimde olmadan bebek muamelesi yapıyorum kendisine

Name:  Fotoğraf5412.jpg
Views: 747
Size:  44.2 KB

Eski 10-12-2016, 09:52   #790
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Bu sıralar neredeyse bütün bitkilerim dinlenmeye çekildiği için çok sıkılıyorum, atlaslarımı kışlık odalarında biraz fazla ziyaret etsem eşim 'bari uykularında rahat bırak şu çocukları' diye olaya müdahale ediyor

Neyse ki salon penceresindeki menekşelerim ve mutfak penceresindeki e.milii çiçeksiz bırakmıyor Hem onlar zaten yaşam alanlarımızda ikamet ettiklerinden, yanlarına sık gitmem eşimin gözüne batmıyor

Name:  m.jpg
Views: 671
Size:  33.6 KB

Name:  Euphorbia milii-32.jpg
Views: 688
Size:  71.1 KB

Uyanan soğanlıları seyretmek de oldukça keyifli, bugün fark ettim ki sümbüllerim tomurcuklanmaya başlamış bile

Name:  s.jpg
Views: 684
Size:  71.1 KB

Mavi kelebeğim tomurcuklarını dökmüştü, şu sıralar cool takılıyor

Name:  kelebek.jpg
Views: 652
Size:  39.2 KB

Bunlar da evimizin komikleri Kopan tek boğumları kıyamayıp rastgele daldırmıştım, onlardan 4 tanesi köklendikten sonra tomurcuklandı. Nasılsa tomurcukları besleyemezler diyerek umursamamıştım ama azmedip tomurcuklarını büyüttüler, sanırım yakında çiçek bile açacaklar!

Name:  yılbaşılar.jpg
Views: 638
Size:  43.5 KB

(Hatta dikkatli bakınca fark ediliyor ki fotoğrafta sağdaki saksıda-tam karşıda görünen ufaklık da diğerlerine özenmiş, o da tomurcuk çıkartmaya çalışıyor)

Düzenleyen A_NOMAD : 10-12-2016 saat 11:19 Neden: İlave
Eski 12-12-2016, 13:12   #791
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Uyanan soğanlıların hepsi bu kadar diye düşünmüştüm ama meğer devamı varmış, bir sürü yeni uyanan soğanlım oldu, yaşasın çok sevinçliyim!

En solda 2 kök kardelen, ortadakiler sümbül, sağ tarafa yayılmış olanlar nergisler

Name:  hanımeli saksısı-6.jpg
Views: 635
Size:  62.4 KB

Nakkaş sarmaşığının kuru dallarından oluşan örtüyü yırtarak çıkıyorlar, çok güzeller

Bu karanlık günlerde ne zaman boğulacak gibi olsam bitkilerime sığınarak ferahlıyorum...

Eski 12-12-2016, 17:40   #792
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Soğanlılarının uyanışı muhteşem. Kuru, soğuk kırlarına baharı getirmişsin (nakkaşın kurumuş otlarını kastediyorum).

Neden böyle oluyor bilmiyorum meğer ne kadar etkilermiş insanın çocukluğu. Psikologlar "çocukluğuna inelim" diye boşuna demiyorlarmış.
Şu saksın bana nisan ayında köyde, hani üstten güneş ısıtır, bembeyaz sulu karın altından minik ırmaklar akar ya o görüntüleri hatırlattı. Çünkü o karların erimesiyle toprak kurudu mu saksına çok benzeyen manzaralarla karşılaşırdım.

İsmini buradan öğrendiğim comosumlar, çiğdemler, irisler, minik mavi-beyazlarım, "sordum sarı çiçeğe" (ismini böyle koydum)'ler arz-ı endam ederdi.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2016, 18:46   #793
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

O saksı benim minyatür bahçem zaten Uzaktan bakınca balkonda yapayalnız bir saksı ama yaklaşınca kocaman bir bahçe görüyor insan ya da ben öyle görüyorum diyeyim, bu daha doğru olur.

Sen böyle çocukluğunu anımsayıp paylaştıkça ben ellerimin çimen kokusunu bile duyabiliyorum, çamurlu dizlerimi, bahçemizi baharla birlikte sıkça ziyaret eden çizgili kelebekleri görüyorum. Burnumun gerisinde ince bir sızı başlıyor, hani koyversem gözlerimden yaş süzülecek ama yiğitliğe laf getirmiyor ve birkaç derin nefes alarak gerçeklik çizgisinden -hiç istemeyerek de olsa- bir adım atıp şimdiki zamana dönüyorum. Mücadelemi eşim fark ediyor aslında ama tanımlayamıyor

Bir filmdeydi sanırım, karakterlerden biri ''mutlu çocuklar çocukken bisiklete binmişlerdir'' diyordu ya da buna benzer bir şeydi... Benim hiç bisikletim olmadı, bisiklete binmeyi hiç öğrenmedim (istemedim de çünkü bisiklet denen şey bana hiç güven vermiyor, neyse bu konumuzun dışında ) ama şu yaşımda daha iyi algılayabiliyorum ki mutlu bir çocukluk geçirmişim. Anılar, görüntüye dönüştüğünde burunda o sızı beliriyorsa bence güzel günlere, özlenen günlere dairdir...

Yaşlanıyor muyuz ne

Eski 13-12-2016, 11:13   #794
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Teşekkürler sevgili akçabardak

Estağfurullah cahilce ne demek, ben de evvelki sene öğrenmiştim bu bilgiyi ve geçen sene bu sayede -8 derecelere balkonda maruz kalmalarına rağmen atlaslarım hasar görmeden kurtulmuşlardı.

Özellikle kışı dışarıda geçirecek tüm bitkiler için kullanabilirsiniz. Ben internet üzerinden almıştım, mono potasyum fosfat ya da MKP yazarak arama yapabilirsiniz ama eğer elinizde potasyum varsa sadece onu da kullanabilirsiniz, hiç olmamasından iyidir, önemli olan kış öncesi azot vermemek...

Hatta yanlış aklımda kalmadıysa don öncesi deniz yosunu verilmesi, kısa süreli de olsa (sanırım 24-36 saat kadardı) bir nevi antifiriz gibi etki göstererek ekstra koruma sağlıyordu...
Bu bilgiyi öğrendiğime çok sevindim A NOMAD bende kış gelince kaktüsler sukkulentlere ne olacak diye kara kara düşünüyordum.Aslında burada fazla düşmüyor ama sıcaklıklar eksilere düştüğü zamanları aklıma getirip kara kara düşünüyordum.Deniz yosunu gübresi nasıl verilecek acaba monopotasyum fosfat ne ölçüde olacak biraz daha açıklama yapar mısınız.Ablama verdiğim bir atlas çiçeği hava geçen yıl çok soğuduğunda bile balkonda durmuş bir şey olmamış.Bu da -2 -3 derecelere bile dayanabildiğini gösterir aslında.Kaktüslere azot oranı çok düşük gübreler vermek gerektiğini söylüyorlar.Acaba bu durum atlas çiçekleri için de geçerli mi.Çünkü atlas çiçeğinin diğre adı da yaprak kaktüs oluyor ya bu yüzden merak ettim.Şimdiden çok teşekkür ederim.

akçabardak ve A_NOMAD beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2016, 13:57   #795
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Sayın mmanager ben MKP verirken 1 litre suya-1çay kaşığı (yaklaşık 5 gram) sulandırarak uyguluyorum. Deniz yosunu (toz şeklinde) gübresinin ise sulandırma ölçüsü bildiğim kadarıyla 10 litre suya-1 çay kaşığı, suyun tamamı siyaha boyanıverecek korkmayın

Bir de aklınızda bulunsun kupkuru toprağa besin vermek pek doğru değilmiş. Ben besin uygulamadan bir gün önce hafifçe suluyorum saksıları, ertesi gün de besinlerini veriyorum.

Atlaslar, yılbaşı çiçekleri, hatta paskalyalar gerçek kaktüslerdir ve düşük azot isteği onlar için de geçerlidir, evet.

Atlaslar eksi 3-4 ya da daha sert donlara dayanabilirler belki ama bu onlar için ciddi hayati tehdit demektir, kışı artı 7-10 derece arasında geçirmeleri en uygun olanı. Dayanabiliyorlar diye garipleri fazladan üşütmeye lüzum yok, değil mi

Ben bu mesajı yazarken burada bu senenin ilk kar yağışı başladı, hepimize sorunsuz bir kış diliyorum...

Eski 16-12-2016, 21:26   #796
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Sevgili A nomad. Öncelikle selamlar. Epeydir yokum biliyorsun. Ama çiçekleri bırakmış değilim. Yeni bir ağaçlar.net çi yetiştiriyorum. Bir kaç gündür uğrayabiliyorum buraya. Bir şey dikkatimi çekti ve sormak istedim. Sen atlas ve bir gecelik gelinleri almışsın dinlenmeye ne güzel uyuyorlar. Benim bir gecelik gelin neden hala habire tomurcuk çıkarıyor olabilir. Kapalı balkonda soğukta tutuyorum oysa.

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2016, 22:51   #797
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
...Benim bir gecelik gelin neden hala habire tomurcuk çıkarıyor olabilir. Kapalı balkonda soğukta tutuyorum oysa.
Uyutamamışsın canım, azıcık ninni söylemeni istiyor sanırım

Şaka bir yana ya soğuğu algılamadı (kış için soğuklama aralığı 7-10 derece arası) yani balkonun sandığın kadar soğuk değil ya da sulama ve besin takviyesini kesmedin. Yok eğer tüm bunlara dikkat ettiğin halde tomurcuklanıyorsa yapacak bir şey yok, çok hevesli demek ki...

Ama hevesli de olsa bu mevsim en azından 1-2 ay uyuklaması lazım yoksa çok yorulur.

Gidişattan haberdar edersen sevinirim

Küçük hanımdan haberdar olduğum için foruma girememeni anlıyorum ama eski arkadaşları özlüyor insan, seni gördüğüme sevindim ve umarım bundan sonra daha sık buralarda olabilirsin...

Eski 17-12-2016, 21:33   #798
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Aslında arayı bukadar uzatmazdım ama bizim minik bana kök söktürüyor resmen. Bazı çiçeklerimi hala kaybetmediğime dua ediyorum. Artık daha sık uğramayı düşünüyorum çünkü bende burayı çok özledim.
Bir gecelik geline gelince balkon yeterince soğuk ama sanırım ben kıyamayıp sulamayı kesmedim. Hiçmi su vermemeliyim acaba? Aynı kaktüsler gibi.. Yarın müsait olurda resmini çekebilirsem gösteririm sana minik dalları.

Eski 17-12-2016, 22:42   #799
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
...Hiçmi su vermemeliyim acaba? Aynı kaktüsler gibi.. Yarın müsait olurda resmini çekebilirsem gösteririm sana minik dalları.
Şöyle söyleyeyim, sadece toprağının (daha doğrusu bitkinin köklerinin) tamamen kurumasına mani olacak kadar az miktarda ve çok seyrek olarak su vermelisin. Başlangıç olarak toprağının epeyce kurumasını bekle bence, geç kalmış sayılmazsın.

Minik dalları görmek önemli değil ama saksısını iyi görebileceğim şekilde fotoğrafını çekersen daha işe yarar olacaktır, bekliyorum

YeniGine beğendi.
Eski 18-12-2016, 11:56   #800
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Durum bu..

Eklenen Resimler

Eski 18-12-2016, 11:57   #801
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Yan oldu kusura bakma çeviremedim bunu bir türlü

A_NOMAD beğendi.
Eski 18-12-2016, 12:29   #802
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Yan oldu kusura bakma çeviremedim bunu bir türlü
Ben çevirdim merak etme

Name:  1.jpg
Views: 487
Size:  30.7 KB

Toprak üstüne kesik çizgilerle işaretlediğim yerlerden az az su vermen yeterli olacaktır (az derken saksı büyüklüğüne göre toplamda bir çay fincanı suyu paylaştırarak, sadece işaretlediğim bölgelere dökmen yeterli olur).

Toprak yüzeyinin şu anki kuruluğu iyi görünüyor ama bu görüntü yanıltıcı olabilir, yani alt kısımlar hala yeterince nemli olabilir. Bundan emin olmak için bir kalem ya da onun gibi bir şey daldırarak kontrol edebilirsin. Dediğim gibi az az sulaman için toprağın üstten, saksı üzerine çizdiğim çizgi hizasına kadar (saksının yaklaşık üçte biri) kurumuş olması lazım. Tekrar hatırlatayım, ilkbahara kadar hiç besin vermiyoruz artık.

Maşallah kocaman olmuş, güzelce dinlenirse baharda daha da coşacaktır

Umarım anlaşılır şekilde tarif edebilmişimdir. Bu dediklerimi birkaç kez uyguladıktan sonra elin alışacak, gözün alışacak ve hiç ölçüp biçmene gerek kalmadan zamanı gelince gereken miktarda suyunu vereceksin zaten.

Bu arada susuz bırakmaktan korkma, fazla su vermekten kork yani eğer sulamasını biraz geciktirirsen sorun olmaz ama fazla sularsan hiç acımaz çürüyüverir, aklında bulunsun

Eski 18-12-2016, 14:25   #803
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Gerçekten çok yardımcı oldun Sevgili A nomad. Ara ara ziyaret edeceğim seni belli uzun süredir büyümüyordu bir gecelik gelin. Şimdi birden o dalı çıkardı. Bahara doğru seninki gibi boy atar inşallah. Atlasımı kurtaramadım ama bunu yaşatmak istiyorum. Tekrar teşekkürler

Eski 19-12-2016, 15:40   #804
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Yapraklarının arasından yavrulamaktan hoşlanan ama nedense çiçek açmayı prensiplerine aykırı bulan menekşemin en büyük yavrusu...

Name:  menekşe.jpg
Views: 462
Size:  31.8 KB

Sarımsaklardan bazılarının kendilerini bize yedirmemek için örgütlenerek filizlendiğini görünce hallerine acıdım, bir süre özgürlüklerini yaşatıyorum ama kaçış yok, onları öyle ya da böyle yiyeceğiz

Name:  sarımsaklar.jpg
Views: 468
Size:  58.6 KB

(Saksının ortasında görünen yeşillik ise sarımsakların aklına uyup gaza gelen bir patatesin filizi, ''olduğu kadar'' diyerek küçücük saksıda bir çılgınlık yaptım Eskiden ''çılgınlık'' deyince bungee jumpingler falan aklıma gelirdi, şimdi ise böyle, yaşlanıyorum galiba )

Eski 22-12-2016, 15:48   #805
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-07-2015
Patates çılgınlığınıza bayıldım,Sevgili NOMAD.Yukarıdaki uyarılarınız da çok hoşuma gitti.İlkbahara kadar besin yok.Bence siz arada bizi böyle uyarın.Teşekkürler.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 11:56   #806
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Dün gece boyunca öyle çok kar yağdı ki (hala yağıyor bu arada) beyaza bürünmekle kalmadık, gömüldük de

Sabah uyandığımızda pencerelerimizin içeriden görüntüsü böyleydi

Name:  y.odası.jpg
Views: 407
Size:  39.7 KB

Name:  mutfak pen.1.jpg
Views: 388
Size:  33.0 KB

Kar yığıldığı için pencere ya da kapı açma şansım olmadığından çekimleri mecburen içeriden yaptım, bu görüntüleri kaçırmak istemedim.

Kaktüs saksım bu durumda:

Name:  kaktüslr 2.jpg
Views: 380
Size:  20.9 KB

Hanımeli saksısı yani minik bahçem de karla kaplanmış:

Name:  hanımeli saksısı 2.jpg
Views: 392
Size:  29.2 KB

(Pet şişeden yapılma seranın altında budanmış melisa var.)

Bu da mutfak penceremizden görülen manzara

Name:  mutfaktan dış.jpg
Views: 395
Size:  70.2 KB

Eski 07-01-2017, 12:01   #807
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Fantastik görüntüler yaratıyor kar bu denli yoğun yağdığı zaman. Keyifli seyirler olsun.

YeniGine ve A_NOMAD beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 12:25   #808
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Evet fantastik ama hanımeli saksısının yan tarafında kar altında pembe bir şey var gibi görünüyor ya, çıkıp alamıyorum da deli oldum, muhtemelen bizim üst kattaki komşu bozuntuları yine bir şey atmış aşağıya

Eski 07-01-2017, 12:32   #809
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Poşet ya da bez parçası gibi. Dün gece epey tipi formundaydı hava. Rüzgar da taşımış olabilir. Sil aklından üst katı, yok orada kimse koy fincana kahveni ve keyfine bak.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 12:39   #810
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
...Sil aklından üst katı, yok orada kimse koy fincana kahveni ve keyfine bak.
Peki

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025