Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz
Yan oldu kusura bakma çeviremedim bunu bir türlü
|
Ben çevirdim merak etme
Toprak üstüne kesik çizgilerle işaretlediğim yerlerden az az su vermen yeterli olacaktır (az derken saksı büyüklüğüne göre toplamda bir çay fincanı suyu paylaştırarak, sadece işaretlediğim bölgelere dökmen yeterli olur).
Toprak yüzeyinin şu anki kuruluğu iyi görünüyor ama bu görüntü yanıltıcı olabilir, yani alt kısımlar hala yeterince nemli olabilir. Bundan emin olmak için bir kalem ya da onun gibi bir şey daldırarak kontrol edebilirsin. Dediğim gibi az az sulaman için toprağın üstten, saksı üzerine çizdiğim çizgi hizasına kadar (saksının yaklaşık üçte biri) kurumuş olması lazım. Tekrar hatırlatayım, ilkbahara kadar hiç besin vermiyoruz artık.
Maşallah kocaman olmuş, güzelce dinlenirse baharda daha da coşacaktır
Umarım anlaşılır şekilde tarif edebilmişimdir. Bu dediklerimi birkaç kez uyguladıktan sonra elin alışacak, gözün alışacak ve hiç ölçüp biçmene gerek kalmadan zamanı gelince gereken miktarda suyunu vereceksin zaten.
Bu arada susuz bırakmaktan korkma, fazla su vermekten kork yani eğer sulamasını biraz geciktirirsen sorun olmaz ama fazla sularsan hiç acımaz çürüyüverir, aklında bulunsun