Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Teşekkürler sevgili akçabardak
Estağfurullah cahilce ne demek, ben de evvelki sene öğrenmiştim bu bilgiyi ve geçen sene bu sayede -8 derecelere balkonda maruz kalmalarına rağmen atlaslarım hasar görmeden kurtulmuşlardı.
Özellikle kışı dışarıda geçirecek tüm bitkiler için kullanabilirsiniz. Ben internet üzerinden almıştım, mono potasyum fosfat ya da MKP yazarak arama yapabilirsiniz ama eğer elinizde potasyum varsa sadece onu da kullanabilirsiniz, hiç olmamasından iyidir, önemli olan kış öncesi azot vermemek...
Hatta yanlış aklımda kalmadıysa don öncesi deniz yosunu verilmesi, kısa süreli de olsa (sanırım 24-36 saat kadardı) bir nevi antifiriz gibi etki göstererek ekstra koruma sağlıyordu...
|
Bu bilgiyi öğrendiğime çok sevindim A NOMAD bende kış gelince kaktüsler sukkulentlere ne olacak diye kara kara düşünüyordum.Aslında burada fazla düşmüyor ama sıcaklıklar eksilere düştüğü zamanları aklıma getirip kara kara düşünüyordum.Deniz yosunu gübresi nasıl verilecek acaba monopotasyum fosfat ne ölçüde olacak biraz daha açıklama yapar mısınız.Ablama verdiğim bir atlas çiçeği hava geçen yıl çok soğuduğunda bile balkonda durmuş bir şey olmamış.Bu da -2 -3 derecelere bile dayanabildiğini gösterir aslında.Kaktüslere azot oranı çok düşük gübreler vermek gerektiğini söylüyorlar.Acaba bu durum atlas çiçekleri için de geçerli mi.Çünkü atlas çiçeğinin diğre adı da yaprak kaktüs oluyor ya bu yüzden merak ettim.Şimdiden çok teşekkür ederim.