![]() |
|
![]() |
#751 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() Hepsi haberdar olmuş mudur dersiniz? Eyvah, rezil olduk ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
|
Dana burnunun resmini 100 civarında kişi görmüş olabilir ![]() Daha fazla rezil olmayalım, yıllarca toprak değişimi yapmamak da övünülecek bir şey değil çünkü ![]() Ama çok tatlı anlatıyorsunuz, kusurumuza bakmazlar sanırım ![]() ![]() ![]() Hem eğleniyoruz. İyi geceler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Ağaç Dostu
|
Sormayın, saksılar büyük olunca apartman hayatında zor oluyor toprak değişimi, tabii ki bu ertelemenin %85'i tamamen benim hımbıllığımdan (yani aslında içinden köstebek bile çıkabilirdi mazallah ![]() ![]() Bakmasınlar kusurumuza, ne güzel gülüyoruz işte hep beraber ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
...Biz hiç bir şey görmedik, duymadık ta ![]() Bana kalırsa o danaburnu uçarak oraya tesadüfen düşmüş olabilir, gündüzleri toprak altında dinlenirmiş, akşamları ise uçabiliyorlar, özellikle sokak lambalarının ışıklarına geliyorlar. Neyse çok geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ben sadece kısa mesafe uçabildiklerini sanıyordum, gerçi yeterince geniş açılan kanatları var aslında ama bu zırhlı ve ürkütücü yaratıkların uçmamalarını tercih ederim, tabii ki bana tercih hakkı veren yok da olsaydı yani... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
Seneler evvel Adapazarı'nda bir nişana gitmiştim ![]() Ben tabi ne olduklarını bilmiyordum ta ki önümüze bir tanesi pat diye düşünce aklımı oynatacaktım ![]() ![]() Meğer yakın bahçelerde iri hayvan gübresi yığınları varmış, oradan çıkıyorlarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir daha asla yaz akşamlarında kendimi güvende hissedemeyeceğim, fazla heybetli ve ürkütücüler, uçmasalardı iyiydi ![]() Ben neyse, ödüm patlasa da soğuk kanlıymışım/hiç etkilenmiyormuşum gibi davranabiliyorum (serde yiğitlik mi vardır nedir) ama eşim küçük bir sinekten bile kaçacak yer arar (bu da aramızda kalsın ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ'nın balkonunda yaptığım ukalalık üzerine hop diye 2 adet ylang ylang tohumu kapımı çalıverdi, umarım rezil rüsva olmadan bu ufaklıkları çimlendirip annelerine teslim edebilirim ![]() ![]() (İnşallah gelişmelerini paylaşmak da kısmet olur, şaka bir yana bu öneriyi yaparken öyle içimden gelerek yapmıştım ki çimleneceklerine olan inancım aslında ukalalıktan ziyade buradan geliyor...) Ufaklıklar suda balık misali ![]() ![]() Mavi kelebeğim tomurcuklarını büyütüyor, mevsim pek umurunda değil maşallah ![]() ![]() E.milii gözümde günden güne daha bir güzelleşiyor, çiçeksiz/tomurcuksuz dalı kalmadı neredeyse ve belli ki bu saksı da çok yakında dar gelecek ![]() ![]() Mor menekşem güzel çiçeklerini cömertçe sergiliyor, biz de doya doya seyrediyoruz ![]() ![]() Evimizin şu sıralar en renkli köşesi ise elbette yılbaşı köşesi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi de çok sağlıklı ve güzeller, Maşallah diyorum. Ufaklıkları ben de sabırsızlıkla çimlenmelerini bekliyor olacağım... takipteyim... sağlıkla sevgiyle yeşermelerini içten diliyorum sevgili A_NOMAD |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Az önce tohumları toprakla buluşturdum, muhtemelen uzun bir bekleyiş olacak ama inşallah netice yüzümüzü güldürür ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çiçeğin içinden çıkan çiçeklerin arasından çıkan çiçeğin içinden çıkan tomurcuklar ![]() ![]() Bir çiçekten 6 çiçek, ikisi henüz tomurcuk ama olsun ![]() ![]() Bu menekşem de ben tomurcuk beklerken, yaprak aralarından mini mini yapraklar çıkartıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
|
'En sevimli arsız' bence nakkaş sarmaşığı! Baksanıza -yetişkin bitki(ler) ölürken kendiliğinden çimlenen- şu bebişlerin şirinliğine, bütün saksıyı pıtır pıtır işgal etmişler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
Benim miliim çiçek tomurcuklarını döküyor devamlı. ışık,besin, sulama sıklığı, miktarı konusunda kendi uygulamanızı anlatırsanız faydalı olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim milii tüm gün güneş alan mutfak penceresinde duruyor, besin olarak yaklaşık 6-7 sulamada bir NPK 10-52-10 verdim şimdiye kadar. Sulama sıklığım ise biraz fazla çünkü toprağı çok süzek bir toprak ve hızlı kuruyor, toprak üst yüzeyi tamamen kurudukça bol suyla suluyorum. Saksısı küçük gelmeye başladığı dönem çiçekleri çok küçülmüştü, büyük saksıya geçtikten bir süre sonra rahatladı. Büyük saksı seviyor sanırım ![]() Umarım yardımcı olabilmişimdir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
|
Euphorbia milii altılı çiçeğini tamamladı ![]() ![]() Bu da genel görüntümüz... ![]() Sevgili eneskrky'den gelen ebruli menekşem yaz sıcaklarında kök çürümesi yaşadı, epey hırpalanmış olsa da şükür ki kurtarabildim ve şimdi, 'yolunmuş tavuk gibi' görünmesine aldırmadan tomurcuklanmaya başlayarak beni sevindirdi ![]() ![]() Emektar mor menekşem ise büyük saksıyı bulunca büyümelere doyamadı, artık pencere önüne sığmakta zorlanıyor maşallah ![]() ![]() Düzenleyen A_NOMAD : 02-11-2016 saat 13:31 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe deyince aklıma ilk "mor" menekşe gelir. Senin bu mor menekşen bana Van'dayken yetiştirdiğim menekşelerimi hatırlatıyor, ilk aldığım mor menekşeydi. Çok da dayanıklı, diğer renkler daha nazlı sanki. Neyse menekşeni ilk gördüğümde bizim evde menekşe olmasa da bir saksıcık mor menekşem olsun diye menekşe bakınmıştım. Serada görünce alsam mı almasam mı, en iyisi bir yaprak bulup minik bir saksıda yetiştireyim diye karar aldım o an. Sonra arkamı dönünce de yerde atılı menekşe yapraklarını gördüm. Satıcı arkadaş, demincek budamış menekşeleri, yaprakları da çöpe atmış. Bu yapraklardan birkaç tane alabilir miyim dedim, olur dedi. Renklerini mor diye tahmin ettiğim birkaç yaprak aldım eve dönünce de bardaklara diktim. Balkonda gölgede duruyorlardı, fırtına yaprakların ikisini söküp götürmüş, elimde bir yaprakla kaldım. Ondan süren yavrular da balkon sayfamda fotoğrafları mevcut. Bugünlerde çiçek hevesine düştüm. Senin fotoğraflarından içim açılıyor. Ben de istiyorum çiçekli menekşe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
|
Ay teşekkür ederim, pek gururlandım şimdi ![]() Bu mor menekşenin anacı eşimin bana aldığı ilk çiçekti ama maalesef o öldü, bu arkadaşı onun yaprağından yetiştirmiştim. O nedenle ölmüş gibi değil de aynı menekşe olarak görüyorum, iyi ki yedeklemişim o vakit. Ayrıca bu arkadaş, yapraktan yetiştirdiğim ilk menekşe ünvanına da sahip... ![]() Senin yavruları gördüm balkon sayfanda, umarım çabucak büyüyüp bir sürü çiçek açarlar ve içlerinden en az biri mor renkli çıkar. Menekşe denince benim de zihnimde ilk canlanan hep mor menekşedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2013
|
NPK 10-52-10 u nereden temin ediyorsunuz, fiyatı makul mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Ağaç Dostu
|
İnternetten temin edebilirsiniz. Ben elimde 10-52-10 zaten bulunduğu için onu kullanıyorum, belki dengeli bir besin (mesela NPK 20-20-20) kullanmanız bu bitki için daha iyi olabilir. Güncel fiyatı konusunda bilgim yok ama çok pahalı olmasa gerek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Sarı ve beyaz yılbaşılarımın bu son çiçekleri pek pembeleşti (sağ arkada görünen çiçek aslında beyazdı ve sol öndeki de sarı ![]() ![]() ![]() Hayata tutunan ebruli menekşem mini mini bir çiçekle kutlama yapmaya başladı, ne de olsa ölümden döndükten sonra ilk çiçeği, minik bile olsa onu görmek içimi ferahlattı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'a artık kış soğukları geldiği için atlaslarımı bugün içeri aldım, kısmetse bahara kadar burada dinlenecekler. Kışlık odalarını ısıtmıyoruz, bolca havalandırabiliyorum ve balkondaki kadar aydınlıkta oluyorlar, böylece kışı uyuklayarak geçirebilecekler. Kış için onları destekleyecek olan potasyum fosfatlarını da bugün verdim, aklınızda bulunsun kış dinlenmesi öncesi azotsuz ama potasyum ve fosfor içeren gübre/besin vermemiz kış boyunca bitkilerimizi destekler, dayanıklılıklarını arttırır. ![]() Artık sulamayı minimum düzeye indiriyorum yani kış boyunca sadece köklerin tamamen kurumasına mani olacak kadar az ve seyrek su alacaklar. Güzel güzel uyusun da büyüsün kızçelerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Onlara iyi uyuklamalar dilerim. Bu dediğiniz Potasyum ve fosfor besin bütün sukulentler için de geçerli midir, ve nereden temin edeceğiz bu besini? Biraz cahilce bir soru ama bizim buralarda bu tür besinleri pek bulamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Estağfurullah cahilce ne demek, ben de evvelki sene öğrenmiştim bu bilgiyi ve geçen sene bu sayede -8 derecelere balkonda maruz kalmalarına rağmen atlaslarım hasar görmeden kurtulmuşlardı. ![]() Özellikle kışı dışarıda geçirecek tüm bitkiler için kullanabilirsiniz. Ben internet üzerinden almıştım, mono potasyum fosfat ya da MKP yazarak arama yapabilirsiniz ama eğer elinizde potasyum varsa sadece onu da kullanabilirsiniz, hiç olmamasından iyidir, önemli olan kış öncesi azot vermemek... Hatta yanlış aklımda kalmadıysa don öncesi deniz yosunu verilmesi, kısa süreli de olsa (sanırım 24-36 saat kadardı) bir nevi antifiriz gibi etki göstererek ekstra koruma sağlıyordu... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili A_NOMAD, elimde hiç birisi yok, hemen araştırıp en kısa zamanda temin edeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Sayın:A_NOMAD'ın verdiği bilgiler ışığında bende sukulentleri gübrelemeyi düşünüyorum. İnşallah herkes kış aylarını sağsalim çiçeklerine zarar gelmeden bakabilirler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Ağaç Dostu
|
Aman da aman, benim cici soğanlılarım uyanmaya başlamış, sevsinler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|