Canım arkadaşım kelebek çalısı, gönül okşayıcı yorumların için çok teşekkür ederim, öyle ki saçlarımı okşamış kadar oldun
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı
...Ancak yumurta kabuğunun işlevsel bir yanı var galiba ama ben onu anlamadım doğrusu. 
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Sevgili A_NOMAD o yumurta kabukları benim için de nostaljik ama niçin asıldığını hatırlamıyorum...
...Bir de kumrular insanlardan pek korkmuyorlar. 3 yıldır bizim balkonun yarım metre kıyısındaki penceremize yuva yapıp bizi seyreden kumrularımız var 
|
Yumurta kabuklarına gelince...
Çocukluğumda bitkiler süslü saksılarda değil, yağ tenekelerinde olurlardı ve sahibinin en çok sevdiklerine / kıymetlilerine de birer yumurta kabuğu takılırdı.
O zamanlar yaşlı bir komşumuza ve babaanneme (çocuk aklımla bile şüpheci davranıyorum bakın, karşılaştırma yapabilmek için iki farklı kişiden yorum alıyorum

) sormuştum, yumurta kabuklarının neden takıldığını...
Birisi 'nazar için', diğeri 'böcek gelmesin diye' demişti.
Aslında o zaman bile hiç inandırıcı gelmemişti, anlamlı bir uygulama olduğunu sanmıyorum yani...
Buna rağmen bir süre yumurta kabuklarını takibe almış olsam da sonraları baktım ki bu konu benim için eski 'gizemli' halini kaybetti, ben de peşini bıraktım
Benim takma maksadım ise tamamen 'çocukluk anılarımdan bir görüntüyü yaşatma isteği'nden ibaret...
Kumrular...
Benim evin diğer cephesinde kuşlar için su kabı var, kışın kar ya da yağmur olduğu zamanlarda birer avuç da bulgur atıyorum.
İşte 'o cephede gördükleri ben'den korkmuyorlar hatta elimden bulgur çalmaya yeltendikleri oluyor ama balkonun bulunduğu tarafta hiç muhatap olmamıştık daha önce.
O nedenle 'balkon tarafında gördükleri ben'den epey korkuyorlar şimdilik, zeka küpleri