Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşlar
Sevgili sonkez, hanımelinin tohum yaptığını ben de daha önce fark etmemiştim. Koyu renk ve yuvarlak bir boncuk şeklinde meyvesi oluyor, içinden de çörek otu tohumuna benzer 3-4 tohum çıkıyor
Sevgili Tilki Mete, bir tanecik biberim vardı o da üç beş meyve verdikten sonra kazaya kurban gitti maalesef ama üzülme ben senin ağzına sürmek için acı biberi bir şekilde bulurum
Sevgili resimsel, yazılmış mesajlarda bir kural ihlali yok dert etmeyin, olursa zaten sevgili malina devreye girer
Sevgili evdeçiçek, anlatımımla ilgili övgü aldıkça hem hoşuma gidiyor hem de (şımarma korkusuyla mıdır bilemiyorum) biraz utanıyorum

Umarım gönüllerinize dokunabilirim...
Bana geldiğinde bir parmak boyunda ve az da olsa köklenmiş olan 'Stapelia grandiflora', bendeki ismiyle 'Yıldız'ı tanıtmak istiyorum.
Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim benim bitkilerimin çoğunun özel isimleri var
Yıldız Hanım'ın iki derdi var, 'bir türlü saksıyı ortalayamaması' ve 'bir türlü tomurcuklarına sahip çıkamaması'...
Şimdiye kadar (sadece bu sezon) belki 5-6 tomurcuğunu kaybetti ve üstünde bir o kadar daha tomurcuğu var ama onları da kaybederse diye tedirginim.
Sulama isteğini karşılayamadığımı sanıyorum. Tomurcuklanma döneminde stapelialar az su isterlermiş, zaten çok az su veriyorum ama ne zaman su versem bir tomurcuk gidiyor.
Henüz birbirimizin lisanını tam olarak çözemedik yani...
Bu arkadaş da (Red robin domates) pazarda karşımıza çıktı, üstündeki mini mini domatesleri pek şirindi. O şirin domatesler olgunlaştı ve onları yedik, sürekli çiçeklendi ve meyve tuttu sağ olsun. Yanılmıyorsam şu an üstündeki domatesler üçüncü tur meyveleri, hala tomurcuk çıkarıyor