![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. A_NOMAD, bilgisayarı alıp bizim atlasın yanına götüreceğim. Sizin atlasın açmış olan o güzelim çiçeklerini görür de kıskanır mı acaba? Sn. Jakin'den aldığım günden bu yana açacak diye gözünün içine bakıyorum ama, nafile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bence atlasın tomurcukları fazla olunca döküldüler Nomad.Böyle olunca da daha verimli açacaklardır.Nasıl yorumladım ama. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Teşekkür ederim sevgili Jakin ![]() Aramızda bir süpermen var dikkat edin arkadaşlar ![]() ![]() Bakış açınıza bayıldım, bence de böyle yorumlayalım ![]() Alıntı:
![]() Çok şükür bugün kavuştuk, bakmaya doyamadığım bir güzellik bu maşallah ![]() ![]() ![]() ![]() Genel görünüşümüz de böyle: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Ben maşallah dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Lütfedip tomurcuklanan tek kaktüsüm (echinopsis) tomurcuklarını büyütüyor, çiçek sapları uzamaya başladı, kısmetse beyaz çiçekler açacak ![]() ![]() Biraz daha yakından bakalım ![]() ![]() Geçen gece yağan şiddetli doluda en büyük tomurcuğumuzun tüyleri soyuldu ama şükür ki bu kadar hasarla atlattık, inşallah tekrar böyle bir şeye maruz kalmazlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
|
Menekşem, atlas ile yarışa girdi ![]() ![]() Bu güzeli seyretmeye yürek mi dayanır ![]() ![]() ![]() ![]() Maşallah kızlarıma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Tek başıma seyrederek bencillik etmeyeyim dedim, yüreklerinize hiçbir kastım yoktur efenim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Allaha şükür kazasız belasız açmışlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
41 kere maşallah, hem menekşeye hem de atlasa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Maşallahları var!... Keyifle seyredin, bizlere de böyle izletin.. Emeklerinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Ağaç Dostu
|
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar ![]() Bu manzaraya kavuşmak gerçekten çok büyük bir haz veriyor, darısı hepinizin başına ![]() Bir gecelik gelinimden de bu sene böyle yüksek bir performans bekliyorum, umarım beni yanıltmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah, maşallah sevgili A-NOMAD'ım atlas harika açmış. Darısı inşallah benim atlasıma olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
|
Yanında duruyor zaten, etkisini hep beraber göreceğiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Büyük orkideme (Dendrobium nobile) bir haller oldu. O iki yumru için sevgili eneskrky 'tomurcuk' demişti, gerçekten de o yumrulardan birinden 2 adet tomurcuk çıktı ama diğer yumru dal gibi gelişiyor... ![]() Tomurcuklar iyice belirginleşti ve büyüyorlar ancak tomurcukların alt kısmından bir kök çıktı, ne yapmaya çalışıyor anlamadım ![]() ![]() Bu da diğer yumrunun son hali, tomurcuk çıkacak diye beklerken sanki bir dal büyütüyor gibi görünüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsisimin tomurcukları da çiçek niyetine girdi bakalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
A_NOMAD ablacım gözün aydın tomurcuğun büyümüş çiçeğe az kalmış ![]() Bu Dendrobium türünde keiki oluşumu çok görülüyor yavru vermiş o sürgünden ![]() Aslında tomurcuk gözleri kök çıkartmaz ama köküne bir bakalım eğer kökü az ise dışarıya kök çıkarmıştır ya da kökü sağlamdır ama dışarıdaki nem fazladır o yüzden kök çıkarmış olabilir . Ama bitki gayet sağlıklı gözüküyor ablacım ellerine sağlık çok iyi bakmışsın ![]() Çiçeklenme geçince hızlıca yavrulamaya çoğalmaya geçecektir ,bu dönemde biraz gübre leme ihtiyacı olacak. Birde tomurcukların tam güzelleşmesi için ışık alması şart ![]() Keikiye gelince oradan kökler çıkmaya başlıyınca 10-15cm kökleri oluştuktan sonra bölüp cocopeat orkide toprağı ve yosun karışımına dike bilirsin ablacım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Ne demek ablacım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2016
|
Atlasiniza maşallah diyorum öncelikle. Dendbroum bakımında neler yaptınız benim de var hiç bir faaliyet yok benimkinden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benim başıma bu orkideleri saran sevgili eneskrky'dir, öncelikle bunu belirteyim çünkü orkideler konusunda hiç deneyimim yok, dendrobiumun tomurcuklanması aslında tamamen şans oldu. 2 Nisan İstanbul toplantısında elime geçti o arkadaş ve kısa süre sonra tomurcuklandı ![]() Ben sevgili eneskrky'nin önerileri doğrultusunda bol ışık almasına ve harcının nemli kalmasına dikkat ediyorum, onun dışında uyguladığım ekstra bir bakım yok. İlgili sayfanın linkini vereyim size, eminim işinize yarayacaktır ![]() http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3564.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Az kaldı... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Masallah atlas harika acmis...Digerleride yolda ![]() Emeklerine saglik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz echinopsisimin tomurcuğunun açılmaya başladığını fark eder etmez... ![]() ...hemen salona, gözümüzün önüne aldım ve eşimle birlikte salına salına çiçeğini açmasını seyrettik ![]() ![]() Çiçek açıldıkça etrafa çok tanıdık bir koku yayılmaya başladı, bir gecelik gelinin o harika kokusuydu bu! ![]() ![]() Gecemizi güzelleştirmeye gelmiş belli ki... Bize de sefasını sürmek düştü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğini gece açınca, sabaha kapatacak herhalde diye düşünmüştüm ama şükür ki kapanmadı, tüm ihtişamıyla salınmaya devam ediyor ![]() ![]() Keşke o enfes kokusunu da burada paylaşmak mümkün olsaydı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. A_NOMAD, kaktüsün çiçeğinin açışını takip etmek aklımın ucundan geçmezdi. Sayenizde onu da öğrendim. Şimdi, kaktüste yeni açacak çiçekler var, onları takip edeceğim. Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Mesela bu beyaz çiçek 2 gece+1 gündüz açık kalarak daha bu sabah kapandı, yoğun kokusunu ise sadece ilk açıldığı gece boyunca ve sabah erken saatlere kadar saçtı, daha sonra kokusu tamamen kayboldu. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz echinopsisim bu gece 2 çiçekle şov yapmaya hazırlanıyor ![]() ![]() Dendrobium nobile çiçeklerini açmaya başladı, aklımda pembe diye kalmış ama rengi kırık beyaz şimdilik... ![]() ![]() Keiki de kök çıkartmaya başladı ![]() ![]() Güler atlasım yavaş yavaş sahneden çekiliyor... ![]() ...Prensesim ise boşalan sahneyi devralmaya hazırlanıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|