agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10111Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2016, 17:47   #451
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resimsel Mesajı Göster
Sevgili NOMAD, mavi kelebek çiçeği ile mavi kelebek çalısının bir ilgisi yok değil mi?

Ankara soğuğuna dayandığını okudum ve mavi benim favorim
http://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm kelebek çalılarından tamamen farklı bir bitki

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2016, 08:11   #452
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-08-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Teşekkür ederim, 2 kök vardı hatırlarsınız ancak diğeri hiç büyümeden öylece kaldı ve sanırım geçen haftaydı, tamamen kurudu.

Köklerini kontrol ettiğimde köklerin neredeyse taşlaşmış olduğunu gördüm, aslında ikisi arasında toprak ya da sulama, bakım, güneş vs. açısından hiç farklı bir uygulama yoktu ama böyle oldu...
Nedense benimde 5 adet kalınlaşmış 2 yaprak olarak kalmıştı bende sonlandırmıştım,demek normal bi durum,meyvaları oluşmuş sizinde ,inşAllah olgunlaşmış hallerinide görürsünüz.

A_NOMAD, uyap ve Jakin beğendi.
eurosat55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2016, 17:12   #453
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Nakkaş sarmaşığım meydanı boş bulunca ve alıştığı bolluk içindeki hayatına ara verince (soğanlıları çıkardım artık ve biraz doğal şartlara bıraktım, yani suyu-besini eksildi) coştu

Name:  nakkaş.jpg
Views: 472
Size:  64.1 KB

Ayşe (Senecio rowleyanus) atlattığı badirelerden sonra biraz uzun süre sıkıntı çekse de şükür ki artık rahatlamaya başladı...

Name:  ayşe.jpg
Views: 482
Size:  71.6 KB

...yavrusu Ayşecik () de gittikçe güzelleşiyor

Name:  boncuk.jpg
Views: 470
Size:  65.7 KB

Eski 12-05-2016, 17:19   #454
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Mavi kelebeklerim artık -hepsinin kökleri yeterince geliştiği için- cici saksılarına geçtiler ve çok şükür şimdilik iyi görünüyorlar, inşallah çabucak yerlerine alışıp serpilecekler. Tomurcuklarımız hala sağlam olduğu için çiçek görebilme ümidi taşıyorum

Name:  kelebekler.jpg
Views: 429
Size:  61.6 KB

Name:  kelebek.jpg
Views: 440
Size:  35.5 KB

Güzel atlasımın son halinin fotoğrafını da paylaşmadan edemedim

Name:  atlas.jpg
Views: 423
Size:  55.9 KB

Eski 13-05-2016, 11:23   #455
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Kuşların hediyesi olan Amerikan sarmaşığı artık gerçek yapraklarını açmaya başladı, birkaç gün içinde hain planımı uygulayarak daha önce bahsettiğim sevgili (!) komşuma hediye edeceğim

Eklenti 611042
Bu konuyla ilgili ne zamandır yazmak istiyordum. Kendi anıma geçmeden önce sizin başınıza gelenle ilgili üzüntülerimi bildirerek başlamak istiyorum. İnsan çok bozuluyor değil mi bir lobcuk versen n'olur cimri, ne kıymetli bitkin varmış

Okuyunca beterin beteri varmış diyeceksiniz. Van'da yaşadığım ve bitkilerin acemisi sayılabileceğim bir dönemde afrika menekşelerim vardı. Mutfakta bakıyordum nemi seviyorlar diye ama onlara güneş aldıracak geniş bir pencere önüm ve tül ardım yoktu maalesef.

Üst kat komşum balkonunu kapattırıp tül perdeyi de çekince "hah" dedim. İşte menekşelerime benden iyi bakacak biri. Kendisi de çiçek delisi olur aynı zamanda. Benimle tanışmadan önce çok çiçek öldürmüş birisi ama.

Saksılarıyla birlikte menekşelerimi komşuma hediye ettim. Ondan sonra da çok bitkiler verdim saksısıyla. Bu arada lâzım olduğunda, toprak, gübre, torf elimde olanlardan da vermeye devam ettim. Menekşeleri yaşlanıp gençleşme budamasını da yaptıktan sonra bardaklara yaprakları -yine benim toprağıma- diktik.

Gel zaman git zaman o yapraklar büyüdü, yavruları ayırdık, onları başka bardaklara şaşırttık. Balkonun konumu ve güneşi öyle güzeldi ki menekşelerin üstü çiçekten dolup taşıyordu dört mevsim Ben de haliyle heveslendim ve bir pet bardaktaki menekşeyi istedim.
Kadın hayır veremem demesin mi Neye uğradığımı şaşırdım. Dilimin ucuna gelen onca kötü lafı bir güzel yuttum. Ve o günden sonra ona bir yaprakla, bir zerre toprak bile koklatmadım. Hayretler içindeyim hâlâ ama böyle insanlar da var. Emdikleri süt nasıl bir şeyse artık...

O yüzden "kendi" bitkisini sizden kıskanan komşunuza pek zalim davranmayın bence. Bırakın Allahından bulsun

Son tahlilde karar sizin...

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2016, 11:49   #456
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Ah sevgili Sûz-i Dilârâ, sizin yaşadığınız durum benden kat kat daha rahatsız ediciymiş, içimden geçirdiklerimi buraya yazamıyorum bu konuda ama eminim az-çok tahmin edebiliyorsunuzdur...

Ben bir gece yarısı operasyonuyla o komşunun duvarının dibine diktim sarmaşığı, yine gece yarılarında gidip suluyorum gizlice

Öyle ah geçmiş ki içimden, o lobu benden esirgedikten sonra kısa süre içinde bütün çiçekleri adeta yanmış gibi öldü gitti, içten içe sevinçle -ki bu hissi yaşamış olmaktan da rahatsız oldum ama elimde değildi sevinmemek- ellerinin boş kalışını seyrettim. Birçok kez karşısına geçip içimdekileri söylemek istedim ama zor da olsa kendimi durdurdum.

Hala içimde yaradır o tavrı ve muhtemelen çok yıllar geçse de onu hiç unutmayacağım, hep tiksintiyle anacağım kendisini...

Eski 13-05-2016, 11:54   #457
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Neyse olan olmuş, dikmişsiniz bir kere. Biz şöyle bakalım yeşil yeşildir, amerikan sarmaşığı da olsa.

Artık komşunuz düşünsün.

Keşke her intikam da böyle hayırlı olsa demeden alamayacağım kendimi

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2016, 13:11   #458
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...Artık komşunuz düşünsün...
Şu evden ilham almıştım, penceremden sadece sol kanadı görüldüğü için ön cepheyi çekemedim, asıl o kısımda harikalar yaratmış bu arsız sarmaşık

Name:  fotoğraf3954_001.jpg
Views: 446
Size:  60.6 KB

Bu arada hazır bir şeyler yazmışken yeniden çiçeklenmeye başlayan menekşemin de bir fotoğrafını eklemeden edemeyeceğim

Name:  Menekşe-11.jpg
Views: 480
Size:  50.4 KB

Eski 14-05-2016, 11:22   #459
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Nakkaşım dünden-bugüne hızlı bir gelişim gösterdi, onun çıtır çıtır çiçeklerine bayılıyorum, muhtemelen sayfamda sıkça yer alacaktır Gönül isterdi ki bir bahçem olsun, bahçe duvarını nakkaş sarmaşıkları istila ederek 'çiçek duvarı' haline getirsin ama şimdilik saksıyla idare etmek zorundayım.

Aynı saksıdaki sedef çiçeği de yavaş yavaş büyüyor, çiçeklenmesine daha epey vakit var...

Name:  nakkaş.jpg
Views: 403
Size:  62.3 KB

Bu menekşe adeta bir sanat eseri, bütün tomurcuklar açılınca kavuşacağı görüntüyü hayal etmeye çalışmak bile insanı gülümsetiyor

Name:  menekşe.jpg
Views: 389
Size:  48.8 KB

Dendrobium nobile tomurcuklarını büyütüyor. Bir taraftaki oluşum iki adet tomurcuğa dönüştü, diğer taraftaki ise tek parça halinde büyüyor. Bu arada garibimin alt kısımları çıplak kaldı çünkü bir çok yaprağını döktü ama kalan sağlar bizimle, en azından bir süredir rahatlamış görünüyor, buna da şükür...

Name:  orkide.jpg
Views: 411
Size:  51.8 KB

Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) havalar ısınınca hemen tomurcuklanmaya başladı, maşallahımız var! İnşallah bütün tomurcuklar sağlıkla büyüyüp güzel çiçeklere dönüşecek
Prensesimin tomurcuklarını görmek benim için çok büyük bir keyif ve heyecan, şükürler olsun...

Name:  prenses.jpg
Views: 413
Size:  38.2 KB

Güler atlasımın en büyük tomurcuğu artık iyice aralandı, heyecan dorukta

Name:  atlas.jpg
Views: 394
Size:  42.8 KB

Eski 14-05-2016, 15:06   #460
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Ay ben neler kaçırmışım. Menekşenin güzelliği, Güler atlasın rengi, gelinin tomurcukları. Sevinç kaynaklarınız bizim de sevinç kaynağımız oldu.

Şu anda temizlik yapıyorum, arada bakıp kaçıyorum, aynı anda kargo bekliyorum. Günüm çok hareketli. İçimdeki enerjiye güzelleriniz iyi geldi, Sevgili A_NOMAD. Teşekkürler...

Zili duymam diye süpürgeyi de çalıştıramıyorum, şu kargo bir an önce gelse.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 15:23   #461
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Güler atlasın rengine bayıldım, çok güzel bir kırmızı ve ucunda ki beyaz da sanki bir inci tanesi gibi duruyor. Menekşenin rengi de güzelmiş, ayrıca gelinin tomurcuklanmasına ben de sevindim, darısı benim gelinime inşallah.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 15:28   #462
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
...Sevinç kaynaklarınız bizim de sevinç kaynağımız oldu....

...Zili duymam diye süpürgeyi de çalıştıramıyorum, şu kargo bir an önce gelse.
Sevincimi paylaşmanız beni daha da sevindirdi sevgili SDurul, çok teşekkür ederim
Kesinlikle zil daha önemli, süpürge bekleyebilir

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Güler atlasın rengine bayıldım, çok güzel bir kırmızı ve ucunda ki beyaz da sanki bir inci tanesi gibi duruyor...

...darısı benim gelinime inşallah.
Malumunuz Güler atlas somon renk bilinir ama bu gördüğüm renk bence de bildiğimiz kırmızı işte

Darısı başınıza sevgili akçabardak, Kısmet'in gelin olduğunu görmeyi ben de çok istiyorum, inşallah tez zamanda görürüz

Eski 14-05-2016, 15:49   #463
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Şu evden ilham almıştım, penceremden sadece sol kanadı görüldüğü için ön cepheyi çekemedim, asıl o kısımda harikalar yaratmış bu arsız sarmaşık

Eklenti 611727

- Bu tarz sarmaşık olan evler de yaşayanlara özenmişimdir. Çok güzel görünüyor ayrıca yazın evi serin, kışında sıcak tutar ^^

Tek dert böcek, kertenkele gibi canlıların yoğun yaşaması insanı tedirgin eder ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 17:00   #464
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
...Tek dert böcek, kertenkele gibi canlıların yoğun yaşaması insanı tedirgin eder ^^
Sanırım binaya da zarar veriyormuş, kendisiyle ilgili asıl sıkıntı o oluyormuş...

Eski 14-05-2016, 17:35   #465
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
Neler olmuş neler Bi kayboluyorum neler değişiyor bu sayfada ablacım )
Menekşeler ,nakkaş sarmaşığı ATLASLAR şahanee!! orkide tomurcukta ,çelikler köklenmiş Adına sevindim ablacım her şey güzelliğini göstermeye başlamış emeklerine sağlık )

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 17:51   #466
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky Mesajı Göster
...Bi kayboluyorum neler değişiyor bu sayfada ablacım )...
Canım çok teşekkür ederim, gidişattan ben de memnunum çok şükür ama yine de sen ortadan kaybolmayı alışkanlık haline getirme

Nakkaşlarımın az önce verdiği ''Aaaa Enes Abi değil mi o? Evet evet, sonunda gelmiş! Ne demiş bizim için, tam duyamadım!'' pozu

Name:  Fotoğraf3979.jpg
Views: 381
Size:  62.5 KB

Atlasımın tomurcuğu an itibariyle atağa geçti, kısmetse yarın tam açılmış çiçeğimizin fotoğrafını paylaşabileceğim

Name:  12-14.05.2016-1.jpg
Views: 376
Size:  38.9 KB

Name:  12-14.05.2016-2.jpg
Views: 378
Size:  43.2 KB

Eski 14-05-2016, 18:33   #467
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Paylaş paylaş biz de ortamizdan çatlayalım . Medinillam gelsin en büyük fotoğrafını senin sayfana koyucam işte

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 18:52   #468
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyap Mesajı Göster
Paylaş paylaş biz de ortamizdan çatlayalım...
Ben de deminden beri 'kimin nazarı değdi acep' diye düşünüp duruyordum, demek sendin Boşuna kendimi suçlamışım, ohh

Belki inanmazsın ama bugün sayfamda çiçeğin 3 fotoğrafını paylaştım ve ardından az önce bir avuç kadar tomurcuğu (nispeten küçük olanlardan) dökülüverdi, şükür ki bu kayıpları gözardı edebiliyorum çünkü büyümüş tomurcuklarımızın bolluğu yeterli.
Hemen maşallah diyeyim de n'olur-n'olmaz...

Taze taze, dökülen tomurcukları () da göstereyim:

Name:  Fotoğraf3981.jpg
Views: 390
Size:  54.2 KB

Eski 14-05-2016, 19:12   #469
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-07-2015
Amanın,ben daha yeni gördüm,ne olmuş o tomurcuklara A-NOMAD.Benim nazarımın değmediği kesin de.Siz çarpmış filan olmayasınız.

Ya şaka bir yana üzüldüm.Maşallah,maşallah.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 19:57   #470
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
...Benim nazarımın değmediği kesin de.Siz çarpmış filan olmayasınız....
Siz bakmayın uyap'a takıldığıma, açıkçası ben nazar etme konusunda kendimden şüpheleniyorum

Çarpma falan yok, eneskrky'ye cevap yazarken eklemek üzere fotoğraf çektim ve içeri girip fotoğrafları yükledim. Aradan 15-20 dakika geçti-geçmedi, çiçeğime tekrar bakmak için balkona çıktım ki şok!
O fotoğrafta gördüğünüz tomurcukların hepsi yerdeydi. Üstelik bugün hiç rüzgar bile yok, vaziyeti görünce şaşakaldım haliyle...

Tam bu durumun üstüne de sevgili uyap çatlamaktan bahsedince 'heh' dedim, işte günah keçim kendi ayağıyla çıkıp geldi

Eski 14-05-2016, 21:10   #471
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Çok üzüldüm,InsAllah yeni tomurcuklarla sizi sevindirirler

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2016, 21:29   #472
Ağaç Dostu

Sulamayla alakalı olabilir mi acaba?Bende zaten bir tomurcuk var,o da dökülürse üzülürüm.

Eski 14-05-2016, 21:52   #473
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Çok üzüldüm,InsAllah yeni tomurcuklarla sizi sevindirirler
Teşekkür ederim. Yeni tomurcuklar gelir mi bilmem ama çok şükür üstünde bir sürü sağlam tomurcuk var, onlar sağlıklı gelişip çiçek açabilseler daha ne isterim

Alıntı:
Sulamayla alakalı olabilir mi acaba?...
Sulamayla alakalı olduğunu düşündürecek bir şey olmadı zira sulama rejiminde bir değişiklik yapmadım. Her neyse, dökülecekleri varmış diyelim

Size önerebileceğim en can alıcı şey: Aman yerinden oynatmayın.

İnşallah sizin çiçeğinizin güzelliğini de hep beraber keyifle seyredebiliriz

Eski 14-05-2016, 22:12   #474
Ağaç Dostu

İnşallah,Sevgili Nomad.Sizinkileri de inşallah izlemek nasip olur. Ben toprağı kurudukça biraz suluyorum,yani saksıdan dışarı taşmıyor.Başka yapılması gereken bir şey var mı acaba?Yerinden oynatmam merak etmeyin.

Eski 14-05-2016, 22:23   #475
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
...Ben toprağı kurudukça biraz suluyorum,yani saksıdan dışarı taşmıyor...
Sulamalarınızı mutlaka 'saksının altından su akıp gidecek şekilde' yapın (köklenme sürecinde iken olsa yaptığınız uygun derdim ama artık köklendiler, bu nedenle yetişkin muamelesi yapmak lazım ) ve toprağın tamamen kurumasını beklemeyin, saksı toprağının yaklaşık üçte biri kuruduğunda sulayın.

İnşallah hepimiz bol çiçekler görürüz

Eski 14-05-2016, 22:30   #476
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim,Sevgili NOMAD.Bilgi aldığım iyi oldu.Sevgiler.

Eski 15-05-2016, 00:27   #477
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Ayşe ile Ayşecik'e maşallah, nakkaşın çiçekleri aslanağzına benziyor, Güler atlasın ilk açanına, rengine maşallah derkeen; ne oldu böyle birden bire tomurcuklar dökülüvermiş. E ben fazlaca bir şey bilmediğim için ilk aklıma yerini mi oynattı acaba dedim. İnşallah kalan sağlar senin olur sevgili A-NOMAD.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 00:43   #478
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
...ilk aklıma yerini mi oynattı acaba dedim. İnşallah kalan sağlar senin olur sevgili A-NOMAD.
Canım mantıklı hiçbir açıklama yok maalesef, ne yerinden oynadı ne de her zamankinden farklı herhangi bir şeyle karşılaştı... Atlasım, benim ağzımın bir karış açık halini görmek istedi sanırım

Olsun, dediğin gibi kalan sağlar bizimdir, inşallah onların keyfini sürebiliriz

Eski 15-05-2016, 08:03   #479
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Sevgili A_NOMAD dökülen tomurcuklara üzüldüm, atlasın muhteşem rengine bakıp onları unutuverin..
Bu arada nakkaş sarmaşığının çiçekleri ne kadar güzelmiş, mini orkidelere benziyorlar..
Menekşenin çiçekleri de bir ressamın fırçasından çıkmışçasına güzel.. Doya doya seyredin..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2016, 10:57   #480
Ağaç Dostu

uyap's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2014
Vaaay bende de ne göz varmış . Gözlüksüz dolaşmayayım bundan sonra süpermen gibi hissettim kendimi .

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025