![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
Nakkaş sarmaşığım meydanı boş bulunca ve alıştığı bolluk içindeki hayatına ara verince (soğanlıları çıkardım artık ve biraz doğal şartlara bıraktım, yani suyu-besini eksildi) coştu ![]() ![]() Ayşe (Senecio rowleyanus) atlattığı badirelerden sonra biraz uzun süre sıkıntı çekse de şükür ki artık rahatlamaya başladı... ![]() ...yavrusu Ayşecik ( ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Mavi kelebeklerim artık -hepsinin kökleri yeterince geliştiği için- cici saksılarına geçtiler ve çok şükür şimdilik iyi görünüyorlar, inşallah çabucak yerlerine alışıp serpilecekler. Tomurcuklarımız hala sağlam olduğu için çiçek görebilme ümidi taşıyorum ![]() ![]() ![]() Güzel atlasımın son halinin fotoğrafını da paylaşmadan edemedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Okuyunca beterin beteri varmış diyeceksiniz. Van'da yaşadığım ve bitkilerin acemisi sayılabileceğim bir dönemde afrika menekşelerim vardı. Mutfakta bakıyordum nemi seviyorlar diye ama onlara güneş aldıracak geniş bir pencere önüm ve tül ardım yoktu maalesef. Üst kat komşum balkonunu kapattırıp tül perdeyi de çekince "hah" dedim. İşte menekşelerime benden iyi bakacak biri. Kendisi de çiçek delisi olur aynı zamanda. Benimle tanışmadan önce çok çiçek öldürmüş birisi ama. Saksılarıyla birlikte menekşelerimi komşuma hediye ettim. Ondan sonra da çok bitkiler verdim saksısıyla. Bu arada lâzım olduğunda, toprak, gübre, torf elimde olanlardan da vermeye devam ettim. Menekşeleri yaşlanıp gençleşme budamasını da yaptıktan sonra bardaklara yaprakları -yine benim toprağıma- diktik. Gel zaman git zaman o yapraklar büyüdü, yavruları ayırdık, onları başka bardaklara şaşırttık. Balkonun konumu ve güneşi öyle güzeldi ki menekşelerin üstü çiçekten dolup taşıyordu dört mevsim ![]() Kadın hayır veremem demesin mi ![]() ![]() O yüzden "kendi" bitkisini sizden kıskanan komşunuza pek zalim davranmayın bence. Bırakın Allahından bulsun ![]() ![]() Son tahlilde karar sizin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Ah sevgili Sûz-i Dilârâ, sizin yaşadığınız durum benden kat kat daha rahatsız ediciymiş, içimden geçirdiklerimi buraya yazamıyorum bu konuda ama eminim az-çok tahmin edebiliyorsunuzdur... Ben bir gece yarısı operasyonuyla o komşunun duvarının dibine diktim sarmaşığı, yine gece yarılarında gidip suluyorum gizlice ![]() Öyle ah geçmiş ki içimden, o lobu benden esirgedikten sonra kısa süre içinde bütün çiçekleri adeta yanmış gibi öldü gitti, içten içe sevinçle -ki bu hissi yaşamış olmaktan da rahatsız oldum ama elimde değildi sevinmemek- ellerinin boş kalışını seyrettim. Birçok kez karşısına geçip içimdekileri söylemek istedim ama zor da olsa kendimi durdurdum. Hala içimde yaradır o tavrı ve muhtemelen çok yıllar geçse de onu hiç unutmayacağım, hep tiksintiyle anacağım kendisini... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Şu evden ilham almıştım, penceremden sadece sol kanadı görüldüğü için ön cepheyi çekemedim, asıl o kısımda harikalar yaratmış bu arsız sarmaşık ![]() ![]() Bu arada hazır bir şeyler yazmışken yeniden çiçeklenmeye başlayan menekşemin de bir fotoğrafını eklemeden edemeyeceğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Nakkaşım dünden-bugüne hızlı bir gelişim gösterdi, onun çıtır çıtır çiçeklerine bayılıyorum, muhtemelen sayfamda sıkça yer alacaktır ![]() Aynı saksıdaki sedef çiçeği de yavaş yavaş büyüyor, çiçeklenmesine daha epey vakit var... ![]() Bu menekşe adeta bir sanat eseri, bütün tomurcuklar açılınca kavuşacağı görüntüyü hayal etmeye çalışmak bile insanı gülümsetiyor ![]() ![]() Dendrobium nobile tomurcuklarını büyütüyor. Bir taraftaki oluşum iki adet tomurcuğa dönüştü, diğer taraftaki ise tek parça halinde büyüyor. Bu arada garibimin alt kısımları çıplak kaldı çünkü bir çok yaprağını döktü ama kalan sağlar bizimle, en azından bir süredir rahatlamış görünüyor, buna da şükür... ![]() Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) havalar ısınınca hemen tomurcuklanmaya başladı, maşallahımız var! İnşallah bütün tomurcuklar sağlıkla büyüyüp güzel çiçeklere dönüşecek ![]() Prensesimin tomurcuklarını görmek benim için çok büyük bir keyif ve heyecan, şükürler olsun... ![]() Güler atlasımın en büyük tomurcuğu artık iyice aralandı, heyecan dorukta ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Ay ben neler kaçırmışım. Menekşenin güzelliği, Güler atlasın rengi, gelinin tomurcukları. Sevinç kaynaklarınız bizim de sevinç kaynağımız oldu. ![]() Şu anda temizlik yapıyorum, arada bakıp kaçıyorum, aynı anda kargo bekliyorum. Günüm çok hareketli. İçimdeki enerjiye güzelleriniz iyi geldi, Sevgili A_NOMAD. Teşekkürler... Zili duymam diye süpürgeyi de çalıştıramıyorum, şu kargo bir an önce gelse. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Güler atlasın rengine bayıldım, çok güzel bir kırmızı ve ucunda ki beyaz da sanki bir inci tanesi gibi duruyor. Menekşenin rengi de güzelmiş, ayrıca gelinin tomurcuklanmasına ben de sevindim, darısı benim gelinime inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kesinlikle zil daha önemli, süpürge bekleyebilir ![]() ![]() Alıntı:
![]() Darısı başınıza sevgili akçabardak, Kısmet'in gelin olduğunu görmeyi ben de çok istiyorum, inşallah tez zamanda görürüz ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
- Bu tarz sarmaşık olan evler de yaşayanlara özenmişimdir. Çok güzel görünüyor ayrıca yazın evi serin, kışında sıcak tutar ^^ Tek dert böcek, kertenkele gibi canlıların yoğun yaşaması insanı tedirgin eder ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Neler olmuş neler ![]() ![]() Menekşeler ,nakkaş sarmaşığı ATLASLAR şahanee!! orkide tomurcukta ,çelikler köklenmiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Canım çok teşekkür ederim, gidişattan ben de memnunum çok şükür ama yine de sen ortadan kaybolmayı alışkanlık haline getirme ![]() Nakkaşlarımın az önce verdiği ''Aaaa Enes Abi değil mi o? Evet evet, sonunda gelmiş! Ne demiş bizim için, tam duyamadım!'' pozu ![]() ![]() ![]() Atlasımın tomurcuğu an itibariyle atağa geçti, kısmetse yarın tam açılmış çiçeğimizin fotoğrafını paylaşabileceğim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Paylaş paylaş biz de ortamizdan çatlayalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
Ben de deminden beri 'kimin nazarı değdi acep' diye düşünüp duruyordum, demek sendin ![]() ![]() ![]() Belki inanmazsın ama bugün sayfamda çiçeğin 3 fotoğrafını paylaştım ve ardından az önce bir avuç kadar tomurcuğu (nispeten küçük olanlardan) dökülüverdi, şükür ki bu kayıpları gözardı edebiliyorum çünkü büyümüş tomurcuklarımızın bolluğu yeterli. Hemen maşallah diyeyim de n'olur-n'olmaz... ![]() ![]() Taze taze, dökülen tomurcukları ( ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Amanın,ben daha yeni gördüm,ne olmuş o tomurcuklara A-NOMAD ![]() ![]() Ya şaka bir yana üzüldüm.Maşallah,maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çarpma falan yok, eneskrky'ye cevap yazarken eklemek üzere fotoğraf çektim ve içeri girip fotoğrafları yükledim. Aradan 15-20 dakika geçti-geçmedi, çiçeğime tekrar bakmak için balkona çıktım ki şok! O fotoğrafta gördüğünüz tomurcukların hepsi yerdeydi. Üstelik bugün hiç rüzgar bile yok, vaziyeti görünce şaşakaldım haliyle... Tam bu durumun üstüne de sevgili uyap çatlamaktan bahsedince 'heh' dedim, işte günah keçim kendi ayağıyla çıkıp geldi ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Çok üzüldüm,InsAllah yeni tomurcuklarla sizi sevindirirler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Sulamayla alakalı olabilir mi acaba?Bende zaten bir tomurcuk var,o da dökülürse üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Yeni tomurcuklar gelir mi bilmem ama çok şükür üstünde bir sürü sağlam tomurcuk var, onlar sağlıklı gelişip çiçek açabilseler daha ne isterim ![]() Sulamayla alakalı olduğunu düşündürecek bir şey olmadı zira sulama rejiminde bir değişiklik yapmadım. Her neyse, dökülecekleri varmış diyelim ![]() Size önerebileceğim en can alıcı şey: Aman yerinden oynatmayın. İnşallah sizin çiçeğinizin güzelliğini de hep beraber keyifle seyredebiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah,Sevgili Nomad.Sizinkileri de inşallah izlemek nasip olur. Ben toprağı kurudukça biraz suluyorum,yani saksıdan dışarı taşmıyor.Başka yapılması gereken bir şey var mı acaba?Yerinden oynatmam merak etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İnşallah hepimiz bol çiçekler görürüz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim,Sevgili NOMAD.Bilgi aldığım iyi oldu.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Ayşe ile Ayşecik'e maşallah, nakkaşın çiçekleri aslanağzına benziyor, Güler atlasın ilk açanına, rengine maşallah derkeen; ne oldu böyle birden bire tomurcuklar dökülüvermiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Olsun, dediğin gibi kalan sağlar bizimdir, inşallah onların keyfini sürebiliriz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sevgili A_NOMAD dökülen tomurcuklara üzüldüm, atlasın muhteşem rengine bakıp onları unutuverin.. Bu arada nakkaş sarmaşığının çiçekleri ne kadar güzelmiş, mini orkidelere benziyorlar.. Menekşenin çiçekleri de bir ressamın fırçasından çıkmışçasına güzel.. Doya doya seyredin.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Vaaay bende de ne göz varmış ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|