agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni16716Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2013, 15:19   #421
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun,tam da neşem yerine geldi diyordum. Rahatsızlığın ve acıklı dost hikayeleri üzdü ama anladığım kadarıyla şimdi iyisin,Allah başka dert göstermesin...

Hayvan demek istemiyorum onlara,çünkü en hakiki dost onlar.Benimde çok acıklı anılarım var ama anlatmayacağım,sayfan üzücü olaylarla dolmuş.Ancak şunu da anlatmadan geçemeyeceğim;Bu bahar başı korkunç diş ağrısı çekiyordum,ne yaptıysam,ne ilaç aldıysam geçmedi öyle ki acıdan hüngür hüngür ağlıyorum.Ev halkı uyuyor, uyumayan tek canlı Zeus.Sabaha kadar ayrılmadı yanımdan inleye inleye o da ağladı benimle...Sana kesinlikle katılıyorum ölümüne sadık dostlar...Duygusala bağlattın beni diğer herşeyi unutturdun)

Meksika biberini minyatür patlıcana benzettim mesela,alev çiçeği çok güzel,tırtılların kemirdiği lilyum,ördeğin inadı,yeni aile bireyleri ve en önemlisi Fincan'ı çoban kedisi yapmışsın ya çok güldüm...Hayatından güzellikler eksik olmasın sevgili arkadaşım...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 22:57   #422
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh Mesajı Göster
yeni haberim oldu GEÇMİŞ OLSUN...
Ama iyileşmenize çok sevindim sıkıntı dert ne bileyim işte çok fazla sebep olur böyle şeylere üstüne bide oruç gelince....Allah daha kötülerini yaşatmasın...
Sevgili Kılıçh,

Ramazan'dan önce rahatsızlanmıştım değerli kardeşim. Laf açılınca şimdi söyledim. Çok teşekkür ederim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adneser Mesajı Göster
Sayın Loveforlife
Geçmiş olsun Allah kimseyi sağlığından etmesin, tekrarından saklasın.
Çok teşekkür ederim. Sağlıktan ve huzurdan değerli hazine yok gerçekten de. Rabbim kimseyi ayırmasın bu değerli hazineden!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Geçmiş olsun loveforlife'cım, Rabbim hayırlı olan her şeyi o güzel yüreğine göre versin.. sağlıklı günler dilerim..
Sağ ol Sudenur'um! Herkesin kalbine göre versin rabbim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Geçmiş olsun canım... Rabbim tekrar göstermesin... Doğa ve hayvan sevgisi bu olsa gerek... Ben de senin gibiyim,evim hayvanat bahçesi gibi. Dışarıda mutfak penceresinin önünde beni bekleyenler hariç. Biz böyle mutluyuz... Sıhhat ve afiyetle kal...
Sevgili sonkez,

Ben de uçanı kaçanıyla öyle çok cana kucak açmaya çalışıyorum ki... Onların dualarının gücüne inanıyorum. O çok zor günlerimde beni koruyan dilsizlerin duasıydı belki de, kim bilir?

Gerçekten çok ama çok mutluyum, onlar için bir şey yapabildiğim müddetçe... Bu mutluluğun hazzına her insanın varabilmesi umuduyla...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wisdom Mesajı Göster
Geçmiş olsun, sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim.
Sayın Wisdom,

Doğa için bir şeyler yapabilmenin huzuruyla, sağlıkla yaşayalım, kafi... Uzun olmasa da, mutluluklar değerli kılar kısacık hayatları bile! Baksanıza kelebeklerin ömrüne...

Çok teşekkür ederim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eoe1234 Mesajı Göster
Geçmiş olsun loveforlife. Rabim sağlık versin kendine dikkat et. Hayırlı akşamlar.
Ne güzel dilekler... Güzelliğiniz bol olsun...
....

İYİ Kİ VARSINIZ! BU KOCAMAN AİLEDEKİ TÜM BİREYLER AYRI AYRI BİRER DEĞER BENİM İÇİN...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2013, 23:16   #423
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım çok geçmiş olsun,tam da neşem yerine geldi diyordum. Rahatsızlığın ve acıklı dost hikayeleri üzdü ama anladığım kadarıyla şimdi iyisin,Allah başka dert göstermesin...

Hayvan demek istemiyorum onlara,çünkü en hakiki dost onlar.Benimde çok acıklı anılarım var ama anlatmayacağım,sayfan üzücü olaylarla dolmuş.Ancak şunu da anlatmadan geçemeyeceğim;Bu bahar başı korkunç diş ağrısı çekiyordum,ne yaptıysam,ne ilaç aldıysam geçmedi öyle ki acıdan hüngür hüngür ağlıyorum.Ev halkı uyuyor, uyumayan tek canlı Zeus.Sabaha kadar ayrılmadı yanımdan inleye inleye o da ağladı benimle...Sana kesinlikle katılıyorum ölümüne sadık dostlar...Duygusala bağlattın beni diğer herşeyi unutturdun)

Meksika biberini minyatür patlıcana benzettim mesela,alev çiçeği çok güzel,tırtılların kemirdiği lilyum,ördeğin inadı,yeni aile bireyleri ve en önemlisi Fincan'ı çoban kedisi yapmışsın ya çok güldüm...Hayatından güzellikler eksik olmasın sevgili arkadaşım...
Değerli Arkadaşım Berçin,

Neşeni kaçırmak istemezdim canım. üzgünüm. Ben iyiyim, ne olur üzülme, kimse üzülmesin. Rabbim kimseyi daraltmasın...

Benim için de hayvan değil asla, "can" onlar! Zeus'un da aynı hassaslıkta olduğuna eminim. Öylesine özeller ki!

Meksika biberlerini ben de patlıcana benzetirim çoğu zaman. Çiçekleri de renkleri ve görüntüleriyle tıpkı minyatür bir patlıcan çiçeğini andırıyor. Tırtıllar epey tasarım yaptı çiçeklerimde, lilyum da nasibini alanlardan. Ördek keçi inadı yüzünden dayımlara taşındı sonunda. Fincan Hanım yeni aile bireylerini kardeşleri olarak epey kanıksamış durumda. Akşama kadar onlara çobanlık yapmaya razı, yanlarından ayrılası yok. Hatta kavga ediyor bizimle, onlarla duracakmış diye...

Yani bizde macera bitmez hiç...

Sevgi, sağlık ve umutla kal Canım...

Eski 19-07-2013, 22:09   #424
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Kabaklar...

Süskabağıgillerin hikayelerini anlatmışım daha önce... Dayımın işyerinin bahçesinde pek bir keyifteydi bizimkiler. Ancak herkesin dikkatini çekmeye başlamış orada yetiştirdiklerimiz. Gelen geçen bir tanesini hatıra ya da süs olarak ister olmuş. İnsanlardan korkulur, hırsızlık da başlamış. Öyle korkunçlaşabiliyor ki insan denen canlı! Geçtiğimiz günlerde gece işyerinin bahçesindeki kümesin kapısındaki kilidi kırarak dayımın çok sevdiği horozu Süleyman'ı alıp, kafasını koparıp oracıkta pişirip yemişler. Benim domatesleri de yanına meze etmişler... Dayım öyle çok üzüldü ki!

Name:  IMG_9356.jpg
Views: 2060
Size:  32.4 KB

Ramazan girince dayımın yanına gidemedim son günlerde. O da kabakları da yürütürler de çok üzülürüz diye kabakların bir kısmını erken bir hasat yapıp geldi geçen gün. Başköşeye astım ben de onları.

Name:  IMG_2502.jpg
Views: 924
Size:  31.3 KB

Bunlar iyice olgunlaşmış ama tohumlarını nasıl alacağım, alacaksam da nasıl kıyacağım; bilemiyorum...

Name:  IMG_2497.jpg
Views: 943
Size:  41.2 KB

Bir de bu büyük yeşil olan kabağın çeşidi ne ola ki?

Name:  IMG_2500.jpg
Views: 1108
Size:  51.8 KB
Name:  IMG_2499.jpg
Views: 846
Size:  48.1 KB

Eski 19-07-2013, 22:27   #425
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Domates...

Farklı türlerden bitkileri yetiştirmek ayrı bir haz veriyor bana. Bu özelliğimi paylaşımlarımdan anlamışsınızdır herhalde. Tohum takas etkinliğinden gelen tohumlarla bu hazzı fazlasıyla yaşama şansına eriştim. Paylaşımlarıyla buna vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca değişik bitkilerinizden alacağınız tohum ya da çeliklerin yuvamızı açmaktan mutluluk duyacağımı da belirtmek isterim...

Gelelim domateslerimize... Siyah çeri ve sarı ampul çeri fidelerini dayımın işyerinin bahçesine diktiklerimden. Kabaklarla beraber birkaç tane tadımlık getirmiş. Özellikle siyah çerinin nefis bir tadı olduğunu belirtmek isterim. Fotoğrafımız pek net olmamış ama...

Bunlar da saksıda yetiştirdiğim ufaklıklarım...
Name:  IMG_2430.jpg
Views: 713
Size:  42.9 KB

Name:  IMG_2475.jpg
Views: 711
Size:  39.4 KB

Name:  IMG_2474.jpg
Views: 703
Size:  34.6 KB

Name:  IMG_2538.jpg
Views: 712
Size:  35.7 KB

Eski 19-07-2013, 22:47   #426
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Süskabağıgillerin hikayelerini anlatmışım daha önce... Dayımın işyerinin bahçesinde pek bir keyifteydi bizimkiler. Ancak herkesin dikkatini çekmeye başlamış orada yetiştirdiklerimiz. Gelen geçen bir tanesini hatıra ya da süs olarak ister olmuş. İnsanlardan korkulur, hırsızlık da başlamış. Öyle korkunçlaşabiliyor ki insan denen canlı! Geçtiğimiz günlerde gece işyerinin bahçesindeki kümesin kapısındaki kilidi kırarak dayımın çok sevdiği horozu Süleyman'ı alıp, kafasını koparıp oracıkta pişirip yemişler. Benim domatesleri de yanına meze etmişler... Dayım öyle çok üzüldü ki!

Eklenti 427739

Ramazan girince dayımın yanına gidemedim son günlerde. O da kabakları da yürütürler de çok üzülürüz diye kabakların bir kısmını erken bir hasat yapıp geldi geçen gün. Başköşeye astım ben de onları.

Eklenti 427740

Bunlar iyice olgunlaşmış ama tohumlarını nasıl alacağım, alacaksam da nasıl kıyacağım; bilemiyorum...

Eklenti 427741

Eklenti 427742
Eklenti 427743
Nasıl bir insanlıktır böyle hayret birşey, hem horozu çal hem kes üstüne üstlük sebzeleride aşır. Kimsede Allah korkusu kalmamış. Pes doğrusu.

Sevgili lovforlife, ben de geçen sene bir tane kabak yetiştirmiştim. Kıyıp kesip yemedik. Sonunda bahar ayına kadar kaldı. Ama sonra çürümeye başladı. Bu defa parçaladım tohumlarını aldım. Ama sizin kabaklar süs onlara kıyılmazki. Çok şirin olmuşlar.

Sağlıcakla ve hoşçakal.

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2013, 23:00   #427
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Süleyman'a çok üzüldüm.İnsanlar çok cani olabiliyor işte.Allah korkusu yoksa bir insanda her türlü kötülük beklenir .
Çok geçmiş olsun .

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2013, 23:21   #428
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)

Değerli Ağabeyim Zafer İnandıklı'nın paylaşımıyla benim de meleklerim olmuştu. Ben onları saksıya hapsetsem de onlar bana kıyamayıp çiçekleriyle mutlu ettiler beni.

İki ayrı çeliğim vardı. Renklerini merak ediyordum doğrusu.
Name:  IMG_2471.jpg
Views: 814
Size:  35.8 KB

Yavaş yavaş büyüyen tomurcuklarla heyecanım daha da çoğaldı.
Name:  IMG_2465.jpg
Views: 794
Size:  21.4 KB

Beklenen sona ulaştık sonunda...
Name:  IMG_2516.JPG
Views: 851
Size:  65.4 KB

Melek pembesiymiş benim kızların ikisi de meğerse...
Name:  IMG_2515.jpg
Views: 853
Size:  28.3 KB
Name:  IMG_2512.JPG
Views: 839
Size:  59.8 KB

Eski 19-07-2013, 23:34   #429
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)

Onların o kocaman çiçeğini izlemek öylesine keyifli ki...
Name:  IMG_2508.JPG
Views: 710
Size:  66.8 KB
Name:  IMG_2509.jpg
Views: 693
Size:  22.4 KB
Name:  IMG_2510.jpg
Views: 795
Size:  28.4 KB
Kokusuna gelince... Anlatılmaz, yaşanır... Herkesin bu güzelliği yaşaması dileğiyle Sevgili Zafer İnandıklı'ya çok teşekkür ederim...

Ama her güzel gibi onun da bir vedası var...
Name:  IMG_2536.jpg
Views: 744
Size:  43.9 KB
Şükür ki, yeni tomurcuklar yetişiyor arkadan...
Name:  IMG_2473.jpg
Views: 738
Size:  25.3 KB

Eski 19-07-2013, 23:49   #430
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili loveforlife'm süs kabakların çok güzel olmuşlar; maşallah onlara... Domatesler hem kendileri hem de fotoğrafları çok güzel görünüyor. Meleklerin borularına da maşallah!..
Ellerine, emeklerine sağlık.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2013, 07:46   #431
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Sevgili Loveforlife;
Her zamanki gibi harikalar paylaşmışsın bizimle ellerine emeğine sağlık.
Süleymen için çok üzüldüm gerçekten insanlar öyle anlamak çok zor işte. Geçenlerde bizim sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz tavuklardan 2 tanesini aşırmışlardı.

sonkez ve loveforlife beğendi.
eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2013, 10:43   #432
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Bunlara ne diyeceğimi bilemiyorum...İnsanmı bunlar acaba....Geçmiş olsun...

eceyıldız beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2013, 12:34   #433
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Değerli Ağabeyim Zafer İnandıklı'nın paylaşımıyla benim de meleklerim olmuştu. Ben onları saksıya hapsetsem de onlar bana kıyamayıp çiçekleriyle mutlu ettiler beni.

Loveforlife'cım melek borularının rengi çok güzelmiş. Yaşatamadığım için şimdi daha çok üzüldüm. Neyse, sendekileri seyretmekle yetiniriz.

Ayrıca sebzelerin de övgüye değer. Bol hasatlar. Afiyetle tüketin.

berçin ve loveforlife beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2013, 16:49   #434
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
Alıntı:

Eklenti 427739

Eklenti 427740

Eklenti 427741

Eklenti 427742
Eklenti 427743

Yok böyle bir terbiyesizlik yaaa...
Bende arkadaşlarıma katılarak kimsede Allah korkusu kalmamış diyorum...
ben bunu en basit yoldan empati yaparaktan anlatayım...
bu olayın bir benzeri bende oldu. Gece herkes uyurken gelip 5 tavuğumu kesip (Artık orda mı pişirdiler başka yerde mi bilmem) başlarını orda bırakıp gitmişler ve bu geçen sene RAMAZAN ayında oldu. Böyle iğrenç bir duygu yok...
Tüm bu olaylar insana pes dedittiriyor ama bunu yapanda insan...
bu arada balkabaklarınazda çok hoşmuş....

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2013, 18:08   #435
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Mesajı Göster
Nasıl bir insanlıktır böyle hayret birşey, hem horozu çal hem kes üstüne üstlük sebzeleri de aşır. Kimsede Allah korkusu kalmamış. Pes doğrusu.

Sevgili loveforlife, ben de geçen sene bir tane kabak yetiştirmiştim. Kıyıp kesip yemedik. Sonunda bahar ayına kadar kaldı. Ama sonra çürümeye başladı. Bu defa parçaladım tohumlarını aldım. Ama sizin kabaklar süs onlara kıyılmaz ki. Çok şirin olmuşlar.

Sağlıcakla ve hoşçakal.
Sevgili Sevgi,

İnsanoğlu öylesine yitirdi ki maneviyatı, beni çok korkutuyor geldiğimiz nokta. Asıl gelecek daha da endişe verici...

Ben de nasıl kıyılır da tohumları alınır endişesini taşıyorum doğrusu! Bunlar kesilmese çürür mü ki acaba? Bugün gidip dalındakilere baktım, daha da keyif veriyor o halini görmek...

Kötü niyetli insanlar hepimizin uzağında olsun... Güzelliklerle kalın!

Eski 20-07-2013, 23:42   #436
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Süleyman'a çok üzüldüm.İnsanlar çok cani olabiliyor işte.Allah korkusu yoksa bir insanda her türlü kötülük beklenir .
Çok geçmiş olsun .
Sevgili Dağçiçeği,

Benim de anlamadığım, nasıl olup da bu kadar cani olunabildiği... Dayım da aynı benim gibi, doğa dostu. Onun için çocuğu gibiydi Süleyman. Şakayla karışık takılanlar olurdu Süleyman'ı kesmesi için. Lafını bile ettirmezdi. Onun için öylesine zor oldu ki... Bir de kafasını bulmuş sabah gittiğinde, gözünün feri bile gitmemişti daha diyor. Onun yerinde olmayı hiç ama hiç istemezdim.

Bugün gittim. Kuluçkada yatan tavuğumuz vardı; Haseki Sultan. Bu sabah 5 tane minik civcivimiz merhaba demiş hayata. Bir tanesi de diğer civcivlerin kırdığı kabuklardan birinin üzerine gelmesi nedeniyle melek olmuş. Diğer yumurtalar boş herhalde. Haseki 5 yavruyu himayesine almış bile...
Name:  IMG_2663.jpg
Views: 1290
Size:  38.4 KB

Name:  IMG_2636.jpg
Views: 730
Size:  30.3 KB

Name:  IMG_2637.jpg
Views: 769
Size:  35.1 KB
Dayım onlara bakıp bakıp iç geçiriyor: "Ah öksüzlerim benim ah! Babanız göremedi bu günleri!"...

Eski 20-07-2013, 23:51   #437
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Sevgili Loveforlife;
Her zamanki gibi harikalar paylaşmışsın bizimle ellerine emeğine sağlık.
Süleymen için çok üzüldüm gerçekten insanlar öyle anlamak çok zor işte. Geçenlerde bizim sebze bahçesinde yetiştirdiğimiz tavuklardan 2 tanesini aşırmışlardı.
Sevgili Eceyıldız,

Beğenilerin için çok teşekkür ederim. Ben insanları anlamak için çaba sarf etmeyi bırakalı çok oluyor. Ogün bugündür canlarım(hayvanlar ve bitkiler) ile çok daha mutluyum...

Size de geçmiş olsun... Bu kötü niyetli insanlar nasıl durdurulur, bilemiyorum.Dayım öylesine üzüldü ve korkuya kapıldı ki, geriye kalan 3 tavuğunu geceleri kümes yerine işyerindeki kocaman bir kutu içinde tuuyor. Çünkü onları çok ama çok seviyor. Evinde de ördekleri var. Geçen gün bize geldiğinde çok vakvakladığı için komşuların şikayeleriyle başedemediğimiz Badik'i de onlara arkadaş götürdü...
Name:  IMG_2467.jpg
Views: 732
Size:  23.6 KB

Eski 20-07-2013, 23:51   #438
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Sevgili Loveforlife anlattığın olay gerçekten çok üzücü ve canice. Civcivleriniz maşallah çok güzel. Bu arada tesadüfün bu kadarı bugün bizimde civcivlerimiz oldu üstelik sayısı da aynı

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2013, 00:01   #439
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Çok şirinleer. Çocukluğumu hatırlıyorum sizin resimlerinizi takip ettikçe. Bende köy hayatı içinde büyüdüm sayılır. Hayvan dostlarlarımız çoktu. Kedi , köpek , tavuk , ördek, bıldırcın, inek, koyun, keçi, katırımız bile vardı. Bunların yanında ağaçlardan düşen ya da yaralanan yavru kuşları da evlat edinirdim.
Hayatın döngüsü işte. Biri doğarken biri hayata gözlerini kapıyor. Bence korumayı arttırın. Çünkü zavallı babalarının başına gelen bu gariplerin başına da gelmesin. Ağızlarına tat deydi diye bir deyim vardır.
Ben mesajı yazana kadar siz önlem aldığınızı yazmışsınız . Sevindim şimdi. Pis caniler yaklaşamasınlar .

Düzenleyen dağçiçeği : 03-08-2013 saat 03:26 Neden: Yanlışlık
Eski 21-07-2013, 00:06   #440
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Alıntı:
Bunların yanında ağaçlardan düşen ya da yaralanan yavru kuşları da evlat edinirdim.
Siz yazdınız da aklıma geldi birden. Çocukken bizde müstakil evde otururduk. Sürekli yuvalarından düşen kuşlar olurdu. Evde bir telaş ... annem ağzınla su içirirdi bende gider solucan bulurdum saksı altlarından. Kırlangıçlar, serçeler ve bilmediğim bir sürü kuş türü. Buradaki lavanten evlerinin bahçelerinde leylek yuvaları olurdu. Şimdi bir tane bile yok maalesef.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2013, 00:12   #441
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Maalesef kuş sayısı da çeşidide gittikçe azalıyor. Eskiden herşey daha farklıydı galiba. İnsanlar bu kadar hırslı ve acımasız değildi belki. Belki de biz çocuk olduğumuz için bize öyle geliyordu. Bilemiyorum.

Eski 21-07-2013, 00:29   #442
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Haseki Sultan ve şehzade mi, sultan mı belli değil daha; fakaat bu ne güzelliktir böyle valla sevgili loveforlife'm dayının, yeğeninin ve senin doğa sevginize hayranım. Ne yazık ki herkes bir olamıyor işte. Bugün 2 komşum ile eskiden Halkalı Ziraat Mektebi vardı şimdi tam olarak adını bilemiyorum fakat İlim Yayma Vakfı adına özel üniversite oldu. Tam oradan geçiyoruz dedim yazık şu CAnım yeri de özel üniversite ettiler ya. Komşularım hemen bence daha hayırlı bir iş olmuş ne güzel işte ilim, irfan öğretiyorlar. Nasıl canım sıkıldı. İşte ben oradaki doğa yok edildi diye üzülüyorum, onlar da ilim irfan öğretiliyor diye mutlular. Ne kadar, kime ilim irfan öğretiliyor oralarda o da günümüz şartlarında malum.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2013, 08:06   #443
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Herkese Günaydın çok güzel bir sohbeti kaçırmışım çok üzüldüm. mutlu bir pazar diliyorum herkese....

Eski 21-07-2013, 23:51   #444
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Loveforlife'cım melek borularının rengi çok güzelmiş. Yaşatamadığım için şimdi daha çok üzüldüm. Neyse, sendekileri seyretmekle yetiniriz.

Ayrıca sebzelerin de övgüye değer. Bol hasatlar. Afiyetle tüketin.
Çok teşekkür ederim Ablacığım. Bendekileri seyretmekle yetineceğini kim demiş? Bendekiler adam oldu ya, gerisi kolay. Benim hayalimi diğer renkleri süslüyor şimdi.

Sebzeleri toplamaya kıyamıyorum ki, bu gidişle bol bol tohumum olacak. Çünkü toplayamadan karta kaçıyor hepsi...

Eski 21-07-2013, 23:56   #445
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sevgili Loveforlife anlattığın olay gerçekten çok üzücü ve canice. Civcivleriniz maşallah çok güzel. Bu arada tesadüfün bu kadarı bugün bizim de civcivlerimiz oldu üstelik sayısı da aynı
Bazen böyle güzel rastlantılar oluyor Değerli Arkadaşım... Sizinkilerin de çok tatlı olduğuna eminim. Fotoğraflarını paylaşmanı büyük bir merakla bekleyeceğim...

Bu arada, arayı bu kadar uzatma. Arıyor gözlerimiz mesajlarını. Yeni işe başladın diye bizi ihmal etmen de olmuyor ama.

Eski 21-07-2013, 23:58   #446
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

melek boruların gerçekten çok güzeller diyer renklerini de bulursun inşallah. buralarda hiç görmedim ben bu çiçekleri gerçekten çok güzel ellerine sağlık...

loveforlife beğendi.
Eski 22-07-2013, 00:05   #447
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sevgili loveforlife,

Emek vererek yetiştirdiğiniz bitkileri baştan sona izledim.Hepsi çok güzel ve özenle bakılmış.
ayrıca, çektiğiniz güzel fotoğraf kareleri ile sunumunuz da çiçeklerinizi taçlandırmış.

Bundan sonra izleyeceğim sayfalar arasında olacak balkonunuz.
Elinize sağlık, her şey çok güzel.

hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2013, 00:19   #448
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Haseki Sultan ve şehzade mi, sultan mı belli değil daha; fakaat bu ne güzelliktir böyle valla sevgili loveforlife'm dayının, yeğeninin ve senin doğa sevginize hayranım. Ne yazık ki herkes bir olamıyor işte. Bugün 2 komşum ile eskiden Halkalı Ziraat Mektebi vardı şimdi tam olarak adını bilemiyorum fakat İlim Yayma Vakfı adına özel üniversite oldu. Tam oradan geçiyoruz dedim "yazık şu canım yeri de özel üniversite ettiler ya." Komşularım hemen bence daha hayırlı bir iş olmuş ne güzel işte ilim, irfan öğretiyorlar. Nasıl canım sıkıldı. İşte ben oradaki doğa yok edildi diye üzülüyorum, onlar da ilim irfan öğretiliyor diye mutlular. Ne kadar, kime ilim irfan öğretiliyor oralarda o da günümüz şartlarında malum.
Alıntı:
Maalesef kuş sayısı da çeşidide gittikçe azalıyor. Eskiden herşey daha farklıydı galiba. İnsanlar bu kadar hırslı ve acımasız değildi belki. Belki de biz çocuk olduğumuz için bize öyle geliyordu. Bilemiyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Siz yazdınız da aklıma geldi birden. Çocukken bizde müstakil evde otururduk. Sürekli yuvalarından düşen kuşlar olurdu. Evde bir telaş ... annem ağzınla su içirirdi bende gider solucan bulurdum saksı altlarından. Kırlangıçlar, serçeler ve bilmediğim bir sürü kuş türü. Buradaki lavanten evlerinin bahçelerinde leylek yuvaları olurdu. Şimdi bir tane bile yok maalesef.
Hep aynı noktaya geliyoruz. Umarsızca yok edilen dünyayı, televizyonda keyifli bir film izlermişçesine seyreyliyor insanoğlu. Yok olan dünyayla, doğayla birlikte kendine neler ettiğini algılamaktan aciz.

Sevgili Yeni Gine hep kumruların üreyemesinden şikayçidir. Ama bu hale gelmesi de yine insanlığın suçu değil mi? Saksağanlar, kargalar ayrılmıyor yuvaların çevresinden. Bir deniz kuşu diye bildiğimiz martılar denizlerde balık kalmadığı için şehirlere göç etti. Gözümüzün önünde parçalayıp yiyor kumruları da bîçare izlemekten başka şey yapamıyoruz bu korkunç manzara karşısında...

Ben şanslıyım yine. Bahçeden balkona uzanan dut ağacı ve dev köknarın dalları birçok kuşa ev sahipliği yapıyor... Bir de benim kuşlar kafesleriyle dut dalına asılınca pek keyifli oluyorlar. Yem ve suları hiç eksik olmaz. Ya yetemediğimiz diğerleri?

Name:  IMG_5641.jpg
Views: 1133
Size:  32.0 KB

Eski 22-07-2013, 00:27   #449
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

yetemediğimiz diyerleri allaha emanet. bende şu avlananlara sinir oluyorum küçücük kuşun neresini yiyeceksin ki avlıyorsun ey insan (başka bir hitabı uygun bulamadım, insan gibi insanlar alınmasın lütfen insan kılığındaki canileri kastediyorum ) onlar dünyamızı güzelleştiren nadide yaratıklardır nasıl kıyılır yaa

Eski 22-07-2013, 00:31   #450
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
melek boruların gerçekten çok güzeller diyer renklerini de bulursun inşallah. buralarda hiç görmedim ben bu çiçekleri gerçekten çok güzel ellerine sağlık...
İnan ben de siteyi keşfedene kadar böyle bir çiçeğin varlığından dahi haberdar değildim. Sonra bir de bakım ki en büyük aşklarımdan biri oluvermiş meleklerin boruları. Yine sitemizdeki paylaşımcı ruhla sahip olduğum çeliklere nazlı bir çocukmuş gibi bakınca, onlar da mükafatı çok görmediler bana...

Daha güzelleri senin de olsun... Olacağı da inangerçekten. Bir bakacaksın ki bir sürü çiçeğin olmuş ama gözün hala çiçeğe doymuyor...

Etiketler
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025