![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
|
Biberler...
Biberleri tohumdan yetiştirmiştim. Saksılara sıkış tepiş yerleştiler mecburen. Bir kısmını da dayımın işyerinin bahçesine diktim. Benim kızlar öyle keyifliydi ki, ufacık boylarıyla üzerleri biberlerle, çiçeklerle doluydu. ![]() ![]() Hatta biber bonsaisi bile yapmıştı doğa ana... ![]() Lâkin tırtıl istilası başladı. Yediler, bitirdiler biberciklerimi. Dün akşam biberleri toplayıp mecburen ilaçladım. İlaçlamadan 3 gün sonra ürünün toplanabileceği yazıyor ilacın üzerinde. Ama elbette dikkatli olmak lazım. Hiç istemiyordum ilaç kullanmayı oysa ki... Geç de olsa bir demet de fide alıp diktim elef olanların yerine... Umarım bu saatten sonra olurlar... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Badik(ler)...
Badik'i biliyorsunuz. Bizim kız büyük bir heves kuluçkaya yatmıştı. Daha önce erkek ördek de vardı, o yüzden döllüydü yumurtalar. Ne yazık ki buna rağmen başaramadı bizim kız yavru çıkarmayı. Fakat pes etmedi. Yatmaya devam etti. Böyle olunca biz de altına tavuk yumurtası koyduk. Bu sefer başardı diyordum. Yumurtaların çıkmasına birkaç gün kala yumurtaları kontrol ettiğimde civcivlerin kalp atışları duyuluyordu. Çok sevinmiştim, hem de çok. Civcivlerin çıkacağı gün geldiğinde yumurtaların yerinde yeller esiyordu ama ortada civciv falan yoktu. ![]() ![]() Onlar da boş yumurtalar. Bizim Badik hala onları canı pahasına koruma derdinde ama diğer yumurtalara ne olduğu meçhul. Hala onların üzerinde... Yatmayı bıraksın diye suya falan soksam da nafile... ![]() Düşündük taşındık, evlatlık almaya karar verdik biz de... 3 minik badi katıldı ailemize. ![]() Ama o ne! Bizim cadı Badik onları görünce başladı kaçmaya. Ufaklıklar içgüdüsel olarak cikcikleyerek anneciklerinin peşinde. Bu kovalamaca epey sürdü ama nafile... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Badik(ler)...
O kadar çok uğraştılar ki Badik onlara anne olsun diye! ![]() Badik, onlara vaklayıp tıslayınca sokuldular birbirlerine... ![]() Fincan Hanım da bu duruma çok şaştı... ![]() O arada yumurtaları da aldım ama bizim Badik ne yumurtaların olmadığına baktı, ne da badilerin varlığına; kuruluverdi boş yuvaya... ![]() Badik bakmayacaksa bizim üçlüye annelik etme görevi bana düşüyor bu durumda... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Civcivler...
Nüfus epey kalabalıklaştı evde bir anda... ![]() Badiler civcivlerle beraber olmaya pek hevesli olsalar da suyla oyunu çok sevdiklerinden mecburen ayrı kafese taşındılar sonunda... ![]() ![]() Sıcak lambayı ve sıcak su şişelerini görünce mışıl mışıl uykuya daldılar... ![]() Fincan Hanım sanki kedi değil... Git kardeşlerine bak deyince, yanlarına uzanıveriyor sadece... ![]() Boncuk, çok kıskandı , kafesinde dans edip duruyor. Paşa ise her zamanki gibi bıcır bıcır konuşmaya devam ediyor... "Canım benim benim, dostum benim benim! (benimler niçin 2 tane bilemiyorum)" Düzenleyen loveforlife : 05-07-2013 saat 23:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çok tatlılar, ellerin dert görmesin, sağlıkla büyüsünler inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Maşşallah çok tatlılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife; gerçekten harikasın, süpersin. Gönül maşallah çok mu çok güzel, bütün bitkiler çok mu çok güzel, edindiğin (hayvan da diyemiyorum) kümes sahiplerin de ona keza. Bunlar ne kadar güzel, ne kadar şirin şeyler böyle. Beni fazla zorlama, heveslendirme, imrendirme lütfen ![]() ![]() Bu durumda kolay gelsin inşallah sana!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Civcivleriniz ve ördek yavrularınız gerçekten de çok sevimliler. Fincan Hanım'ın onlara zarar vermeden merakla izlemesi de çok hoşuma gitti. İstanbul'da Mecidiyeköy Meydanı'nda sürekli getirip civciv ve ördek yavrusu satıyorlar,çok kızıyorum.Ne oluyor o yavrulara diye...Herkes sizin gibi değil ki... ![]() 3 kere zabıtayı arayıp şikayet ve ihbar ettim,birinde zabıta aracı ileride duruyordu gidip bizzat ihbar ettim;ama nafile...Yılmak bir yana inatla satışa devam ediyorlar. Bu kadar zavallı yavruyu nereden buluyorlar şehirde bilmiyorum. Yavrular sıcakta güneşin altında susuz bağırıp duruyorlar,yazık gerçekten de... Siz kurtarmışsınız onları,sizinkiler daha şanslı;ama nasıl da bebekler,anne sandıkları ördeğin peşinde dolanıp durmuşlar,kıyamam...Anne kuzusu bunlar,satılmamaları gerekir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3 Badi, 30 tane de civciv aldım. Yani o baştan gösterdiğim 3 tane içlerinden üçüydü sadece ![]() Çok teşekkür ederim Ablacığım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O kadar çok satıcıyla bu yüzden tartışmışlığım var, bir bilsen... Göz göre göre aç susuz can veriyor minicik melekler. Nasıl kalkar insanlar bu vebalin altından? Ben evde bile gözlerinin içine bakıyorum... Bu kadar çok çocuk nasıl geldi zannediyorsun Canım? Öyle perişan haldeydiler ki! Sıcakta, üstüste minicik bir kutu içinde... Bayılmışlardı susuzluktan. Satıcı başka bir tarafa bakarken çantamdaki su şişesini çıkarıp avcumla su verdim, saldırdılar resmen suya. Adam kızdı bir de, ıslanıyorlarmış diye. Ben de onları kaptığım gibi doğru eve. Gelirken bir de civciv yemi aldım. Yumurta haşladım, yemle karıştırdım. Su koydum. O kadar çok yeyip içtiler ki, anlatamam. Anne kuzuları... Ya üretim çiftliklerinde, sırf horoz oldu diye her gün çöplere boşaltılarak, ölüme terk edilen canlara ne demeli? Şu insanoğlu ne gaddar, ne acımasız! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2012
|
Harika bir sayfa emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Haklısın Sevgili loveforlife, Ben vejeteryanım;ama aslında vegan olmam lazım. ![]() Bu konuyu da araştırmam lazım. Yumurta tüketerek sanırım o civciv ölümlerine ben de bir şekilde ortak olmuş oluyorum çünkü... ![]() Neyse,güzel sayfanı üzücü mesajlarla doldurdum. O bebekler sen onları eve getirdiğin için çok şanslılar,iyi ki varsın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Lilium...
Üç lilium soğanı aynı saksıda dikiliydi. Biri aldı başını gitti. Olması gerektiği gibi boylandı. ![]() En küçüğümüz yaklaşık üç parmakken tomurcuklandı... ![]() Bu arada büyük kız da tomurcuklansa da ufaklık kadar aceleci değildi. ![]() Sonunda göründü çiçeği... ![]() Mnicik boyuyla öylesine sevimliydi ki... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Lilium...
Ama o da ne, tırtıllar yine çalışmıştı... O güzelim çiçeği de kıtır kıtır... ![]() Bakalım diğerleri ne zaman açacak ve açtıklarında tırtıllar ne yapacak? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
herşey cok güzel badiler özellikle maşallah cok tatlılar ALLAH yardımcınız olsun bu tırtıllar hakikaten insanı delirtiyor.. bir ara benimde marullara musallat olmuslardı resmen topragı eledim buldum ve bahceden uzaklaştırdım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Kadife çiçeği (Tagetes sp.)
Onun güzelliği bir yana dost bir çiçek olması önemli bir avantaj. Bu yıl abartılı sayıda tohum ekmişim. Konu komşu, eş dost derken herkesi kadifeye büründürdükten sonra bana kalanları her yere diktim. Neredeyse her saksıya... Sümüklü böceklerin onları çok sevdiği kesin. Ağızlarının sularını akıta akıta afiyetle yiyorlar. Geriye kalanlar mı? Onlar o hoş kokulu çiçekleriyle tozlaşma için arıları davet edip diğer bitkilere fayda sağlamanın yanında, köklerinden salgıladıkları madde ile nematodları öldürüyor, beyaz sinekleri de kovuyor. ![]() Güzellikleri de cabası... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle hoş geldiniz. ![]() ![]() Sayfamı ziyarete her zaman beklerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Badiklere , civcivlere , çiçeklere .... Herşeye bayıldımmm. Civcivlerin hikayesi içimi burktu. Bu konu çok önemli bir konu aslında ama kimse dikkat etmiyor. Denetim boşluğu var her zamanki gibi. Fincan hanım bile sahiplenmiş yavruları ne hoş. Lilyum ne kadar güzel çiçeklenmiş öyle. Herşey çok güzel görünüyor. Sevgi dolu hayatınızı bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama özellikle Fincan'ı görmenizi isterim. Dün onları saldım biraz dolaşsınlar diye. Fincan da onların arasına yattı. Fotoğraf makinesinin pillerini şarj emeyi unutmuşum, fotoğraflayamadım ama harika bir manzaraydı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Akşamsefası (Mirabilis jalapa)
Aslında çoğu kişi onu yanlış tanır ve mevsimlik bir çiçek olduğunu düşünür. Oysa kökünde oluşturduğu yumruyla çok yıllık olan dayanıklı bir çiçektir yaz akşamlarının rengi akşam sefası... Saksıda geçen yıldan kalan yumrudan gelişen tek kök ancak bu kadar güzelleşebilirdi herhalde... Böyle olunca "günaydın" demeye geldi size... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
sayın Loveforlife; bu sabah şöyle bir balkonunuza uğramak istedim ama saatler geçti balkonunuzdan ve bahçenizden çıkamıyorum. bitkileriniz hayvanlarınız ve çiçekleriniz muhteşem hele o muhteşem sunumunuz yazılarınız anlatımınız şairane ruhunuza sağlık. ellerinize emeğinize sağlık. fincan hanımın kaybolasını anlatımınızda yaşadıklarınızı yaşadım sanki şimdi iyi olmasına çok sevindim. bahçenizde hayvan ve bitkilerinizle beraber sağlıklı mutlu bol çiçekli günler dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her zaman beklerim. Güzellikleri paylaşıyor olmak mutluluk verir bana. Edebiyatı, yazmayı, okumayı çok sevdiğim doğru. Dolayısıyla sayfalarıma da yansıyor kelimelerin gücü. Kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktada ise fotoğraflar tamamlıyor... Benim küçük ama bir o kadar büyük bir ailem var ve ben bu güzel ailenin her bireyine çok değer veriyorum ve onlarla çok mutluyum. Sevgi ve selam ile... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Kirli Hanım Çiçeği (Zinnia elegance)
Kim demiş kirliler diye? Böyle kire can kurban. Baksanıza açmaya başlayınca renkleri ne güzel görünüyor göze! Saksıda ancak bu kadar. Bir de bahçeye dikme şansımız olsa ne gösteri yaparlar kim bilir... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|