View Single Post
Eski 05-07-2013, 21:17   #364
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Badik(ler)...

Badik'i biliyorsunuz. Bizim kız büyük bir heves kuluçkaya yatmıştı. Daha önce erkek ördek de vardı, o yüzden döllüydü yumurtalar. Ne yazık ki buna rağmen başaramadı bizim kız yavru çıkarmayı. Fakat pes etmedi. Yatmaya devam etti. Böyle olunca biz de altına tavuk yumurtası koyduk. Bu sefer başardı diyordum. Yumurtaların çıkmasına birkaç gün kala yumurtaları kontrol ettiğimde civcivlerin kalp atışları duyuluyordu. Çok sevinmiştim, hem de çok. Civcivlerin çıkacağı gün geldiğinde yumurtaların yerinde yeller esiyordu ama ortada civciv falan yoktu. Özene bezene hazırladığı yuvasında sadece 3 yumurta kalmıştı. (Daha önce korunaklı bir yerdi burası, üzerinde tahta falan vardı, kalksın diye kaldırdım tahtayı ama inatla yatmaya devam!)
Name:  IMG_2282.jpg
Views: 934
Size:  47.9 KB
Onlar da boş yumurtalar. Bizim Badik hala onları canı pahasına koruma derdinde ama diğer yumurtalara ne olduğu meçhul. Hala onların üzerinde... Yatmayı bıraksın diye suya falan soksam da nafile...
Name:  IMG_2256.jpg
Views: 924
Size:  34.7 KB
Düşündük taşındık, evlatlık almaya karar verdik biz de... 3 minik badi katıldı ailemize.
Name:  IMG_2292.jpg
Views: 1047
Size:  24.5 KB
Ama o ne! Bizim cadı Badik onları görünce başladı kaçmaya. Ufaklıklar içgüdüsel olarak cikcikleyerek anneciklerinin peşinde. Bu kovalamaca epey sürdü ama nafile...
Name:  IMG_2277.jpg
Views: 894
Size:  45.0 KB
Name:  IMG_2294.jpg
Views: 880
Size:  41.6 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön