Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Süskabağıgillerin hikayelerini anlatmışım daha önce... Dayımın işyerinin bahçesinde pek bir keyifteydi bizimkiler. Ancak herkesin dikkatini çekmeye başlamış orada yetiştirdiklerimiz. Gelen geçen bir tanesini hatıra ya da süs olarak ister olmuş. İnsanlardan korkulur, hırsızlık da başlamış. Öyle korkunçlaşabiliyor ki insan denen canlı! Geçtiğimiz günlerde gece işyerinin bahçesindeki kümesin kapısındaki kilidi kırarak dayımın çok sevdiği horozu Süleyman'ı alıp, kafasını koparıp oracıkta pişirip yemişler. Benim domatesleri de yanına meze etmişler... Dayım öyle çok üzüldü ki!
Eklenti 427739
Ramazan girince dayımın yanına gidemedim son günlerde. O da kabakları da yürütürler de çok üzülürüz diye kabakların bir kısmını erken bir hasat yapıp geldi geçen gün. Başköşeye astım ben de onları.
Eklenti 427740
Bunlar iyice olgunlaşmış ama tohumlarını nasıl alacağım, alacaksam da nasıl kıyacağım; bilemiyorum...
Eklenti 427741
Bir de bu büyük yeşil olan kabağın çeşidi ne ola ki?
Eklenti 427742
Eklenti 427743
|
Nasıl bir insanlıktır böyle hayret birşey, hem horozu çal hem kes üstüne üstlük sebzeleride aşır. Kimsede Allah korkusu kalmamış. Pes doğrusu.
Sevgili lovforlife, ben de geçen sene bir tane kabak yetiştirmiştim. Kıyıp kesip yemedik. Sonunda bahar ayına kadar kaldı. Ama sonra çürümeye başladı. Bu defa parçaladım tohumlarını aldım. Ama sizin kabaklar süs onlara kıyılmazki. Çok şirin olmuşlar.
Sağlıcakla ve hoşçakal.