![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
inşallah meleklerin borularından benimde olur temenni işte... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili loveforlife teşekkür ediyorum, bir kumru fotoğrafı daha paylaştın; beni de mutlu ettin. Çok seviyorum kumruları. Bilemiyorum belki çocukluğumdan beri, belki de balkonumdan birçok kez yavruları uçtuğu için. ![]() Fakat daha önce de bahsettim komşumun sakız sardunyasının saksısına yumurtlamışlardı bugün yine baktım 2 tane minicik güzeller. Tam onlara sevinirken gözüm yan komşularının yine yüksekte bir sepetleri var oradan da çok yavru uçmuş fakat oraya da ne zamandır gelmiyorlardı. Onun içinde yine yumurtaya oturmuş bir kumru. Komşumun da haberi yokmuş onu orada görünce hepimizde bir sevinç. Çok mutlu olduk. İnşallah karga ve saksağanlar görmez onları diye dua ediyorum. Görmezler ise inşallaah 4 tane yavru. İnşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
inşallah.... bende şimdi sizlerle çok hislendim kumruların sesleri çok dinlendirir beni bende çok severim kumruları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Arkadaşlar söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım insanoğlu bu hırsından vaz geçer de dünyanın bir tek kendisi için yaratılmadığını , diğer canlılara saygı gösterip , sahip çıkması gerektiğini öğrenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Fotoğrafı bulup, paylaşabilir isem sonrasında konuşalım derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Henüz yolun çok başında olan biri olarak sizin övgülerinizi alabiliyorsam, ne mutlu bana! Elimden geldiğince özen gösterme gayretindeyim elbette. Hatalarım, kayıplarım da olmuyor değil. Allahtan sitemiz büyük bir hazine, okuyup öğrenme şansına sahibiz. Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz. Çok teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Sizin adınızı Sevgili Güler Ablamdan öylesine sevgi dolu sözlerle duydum ki, en kısa sürede tanışıp güzel sohbetler etmeyi de tüm kalbimle arzuladığımı belirtmek isterim... Sevgi ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Turkish Orange Patlıcan
Sanki bir dolu tarlam varmışçasına tohum takasta ilginç gelen pek çok tohuma talip olmuştum. (Çok isteyip kavuşamadıklarım da yok değil ya!) Bunlardan biri de Turkish Orange Patlıcan! Kökeni Türkiye olsa da günümüzde ne yazık ki ülkemizde nadir bulunan patlıcan türlerinden biri. Özellikle İtalya'da çok popüler olan bu patlıcan türü özel marketlerde satılmaktaymış. Benimkiler saksıda anca bu kadar oluyor ama çok verimli bir tür olduğu söyleniyor. Turuncu olgunlaşmış hali ama çok turunculaşmadan toplanması gerekliymiş. Aksi durumda tohum takasta paylaşılacak bol bol tohumumuz o koyu turuncu patlıcanlarda olurmuş... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
|
Yumurta Patlıcan - Süs Patlıcanı (Solanum melongena)
Turkish Orange patlıcanım olur da yumurta patlıcanım kalır mı hiç? Saksılarım yumurtluyor! Yumurta ağacım oldu benim de... Yumurta mı ağaçtan, ağaç mı yumurtadan? ![]() Çok lezzetli bir tür olduğu söyleniyor. Deneyeceğiz bakalım... Ben biraz reçelini yapmayı düşünüyorum... Çok güzel olduğunu okumuştum... ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 22-07-2013 saat 18:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yumurta patlıcanı çok beğendim, gerçekten de yumurta gibiymiş güle güle büyütün, reçeli de harika olur eminim, afiyetler olsun hasatınız bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu Turkish Orange Patlıcan'ın tadını merak ettim. Yoksa sadece süs için mi? Canım kardeşim yine de çok sevimli, " ye beni" diyor resmen ![]() Güle güle büyüt. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım patlıcanların çeşitlerini ilk kez görüyorum.Çok ilginç ve güzeller .Hasadın bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Araştırdığım kadarıyla her ikisi de yenilebiliyormuş... Limon_sever, Turkish orange dolmasını yapmış. Ayrıca zengarden'da çok lezzetli olduğundan bahsedilmiş. Burada yumurta patlıcan reçelinin tarifi de var... Yenmese bile çok şirinler, öyle değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Lilium...
Üç parmak boyuyla aceleci davranarak ilk açan liliumumun çiçekleri tırtılların dekoratif çalışmalarına konu olduktan sonra, uzun boylu lilium açmaya karar verdi. Bakın sarı şeker nasıl da güzel gösterdi kendini... ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçeklerin en güzeli de böyle bir poz verdi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
|
Sarı lilyum harika ama en güzel çiçeğin yanında sönük kalmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-10-2011
|
Sevgili Loveforlife , bu ne güzelik böyle , patlıcanlar yenmese bile görüntüsü yeter . Siyah inci biberde maşallah ayrı bir güzellik. Hele çantadaki Badik, sevimliliğiyle çocuklarımla beni epey güldürdü. Harikasınız Loveforlife, sizin sayfanızda gezinmek beni çok mutlu ediyor .Allah kalbinize göre versin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim sayfalarımda bu kadar çok can bir arada olunca gülümsetecek noktalar çok oluyor. Rabbim herkesin kalbine göre versin. Ben bu canlarla çok mutluyum. Mutlu da ediyorsam, ne mutlu bana. Her daim beklerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
MUTLULUK, BAZEN GÖZYAŞNDA BİR DAMLA BAZENDE, BİR ÇOCUK GÜLÜŞÜNDE "OKYANUS "GİBİDİR bu güzel okyanusun tebessümü dünyanızı hep doldursun. Çocuk masumiyeti ve içtenliği beni hep mutlu e der.Bahtı da kendisi kadar güzel olsun Düzenleyen hozat : 17-11-2013 saat 23:05 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Evet bu günde çok güzel bitkilerini paylaşmışsın ne kadar güzeller. bende tohum takastan birşeyler istedim bakalım bana ne gönderecekler. ellerine emeğine sağlık herşey gönlünce olsun sevgiyle kal. bu arada lilyumun yanında ki çiçeğe bayıldım allah uzun ömür versin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Bayıldım, inci biberlerine, patlıcanlarına hepsi çok güzel ama, en güzel çiçeğin çiçeklerin en güzeli gerçekende ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalbimin başköşesinde yerleri hazır. Baş tacı ederim ben onları! O güzel gönlüne sağlık. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla... (Unutmadan, hem sizi hem de Nilgün Abla'mı ne kadar çok sevdiğimi biliyorsunuz değil mi?) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Brovalya (Browillia Speciosa)
Patlıcanlardan söz açılmışken, patlıcangillerden olan brovalyadan söz etmemek olmaz. Oldukça göz alıcı mor çiçeklere sahip olan bu güzelin anavatanı epey uzakta. Ta Güney Amerika (Kolombiya)'dan kalkıp yolu buralara kadar uzanmış. İyi ki de uzanmış! Sevgili Zeki Yağlı'ya bu güzelle tanışmama vesile olduğu için çok teşekkür ederim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tohumla üretiliyor. Sana tohumunu saklarım istersen... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Tesbih Çiçeği (Canna)
İki ay kadar önceydi. DİA'da çiçek soğanlarının 2,10 TL olduğunu görüp işime yarar ne bulurum umuduyla karıştırınca canna yumrusuyla karşılaştım. Tabii ki eve beraber döndük. Büyük boy yoğurt kovalarından birine yerleşip duvar üzerine kuruldu bizim kız. Meğer selvi boylu, al yazmalıymış... Uzadı da uzadı. Sonra takındı al yazmasını. Şimdilerde benim selvi boylu prensesimle pek sıkıfıkılar... ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 24-07-2013 saat 14:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|