Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Haseki Sultan ve şehzade mi, sultan mı belli değil daha; fakaat bu ne güzelliktir böyle valla sevgili loveforlife'm dayının, yeğeninin ve senin doğa sevginize hayranım.  Ne yazık ki herkes bir olamıyor işte. Bugün 2 komşum ile eskiden Halkalı Ziraat Mektebi vardı şimdi tam olarak adını bilemiyorum fakat İlim Yayma Vakfı adına özel üniversite oldu. Tam oradan geçiyoruz dedim "yazık şu canım yeri de özel üniversite ettiler ya." Komşularım hemen bence daha hayırlı bir iş olmuş ne güzel işte ilim, irfan öğretiyorlar.  Nasıl canım sıkıldı. İşte ben oradaki doğa yok edildi diye üzülüyorum, onlar da ilim irfan öğretiliyor diye mutlular. Ne kadar, kime ilim irfan öğretiliyor oralarda o da günümüz şartlarında malum.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği
Maalesef kuş sayısı da çeşidide gittikçe azalıyor. Eskiden herşey daha farklıydı galiba. İnsanlar bu kadar hırslı ve acımasız değildi belki. Belki de biz çocuk olduğumuz için bize öyle geliyordu. Bilemiyorum.
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik
Siz yazdınız da aklıma geldi birden. Çocukken bizde müstakil evde otururduk. Sürekli yuvalarından düşen kuşlar olurdu. Evde bir telaş ... annem ağzınla su içirirdi bende gider solucan bulurdum saksı altlarından. Kırlangıçlar, serçeler ve bilmediğim bir sürü kuş türü. Buradaki lavanten evlerinin bahçelerinde leylek yuvaları olurdu. Şimdi bir tane bile yok maalesef.
|
Hep aynı noktaya geliyoruz. Umarsızca yok edilen dünyayı, televizyonda keyifli bir film izlermişçesine seyreyliyor insanoğlu. Yok olan dünyayla, doğayla birlikte kendine neler ettiğini algılamaktan aciz.
Sevgili Yeni Gine hep kumruların üreyemesinden şikayçidir. Ama bu hale gelmesi de yine insanlığın suçu değil mi? Saksağanlar, kargalar ayrılmıyor yuvaların çevresinden. Bir deniz kuşu diye bildiğimiz martılar denizlerde balık kalmadığı için şehirlere göç etti. Gözümüzün önünde parçalayıp yiyor kumruları da bîçare izlemekten başka şey yapamıyoruz bu korkunç manzara karşısında...
Ben şanslıyım yine. Bahçeden balkona uzanan dut ağacı ve dev köknarın dalları birçok kuşa ev sahipliği yapıyor... Bir de benim kuşlar kafesleriyle dut dalına asılınca pek keyifli oluyorlar. Yem ve suları hiç eksik olmaz. Ya yetemediğimiz diğerleri?