agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni10150Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2012, 11:09   #691
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
sn sdurul çok teşekkür ederim sevgiyle kalınız.

Sevgi Durul beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 16:41   #692
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2012
Maşallah elinizi hangi bitkiye deyseniz ya yeşillenip büyüyor ya çiçek açıyor.Fesleğen ne kadar gürleşmiş öyle, sizin sayenizde mi? Ekstra bir şey uyguladınız mı?Bendeki fesleğen ilk aldığıma göre gürleşti ama dalların içini açıp baktığımda orta göbekteki yapraklar kurumuş arada fısfısla suda veriyorum...

Asya Ceylan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2012, 22:52   #693
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

sn asya ceylan teşekkür ederim. Fesleğen evet saksısını değiştirdim köklerini bozmadan daha büyük bit saksıya aldım sabah güneşi alıyor bol bol onun dışında sulamasını düzenli her sabah yapıyorum. besin kullanmadım toprak hazır topraktı sanırım onu sevdi. sevgiler.

Asya Ceylan beğendi.
Eski 16-07-2012, 08:14   #694
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Günaydınlar. Bu sene değil de dayanabilirse tabi bende önümüzdeki baharda saksısını değiştireyim biraz küçük çünkü.Ondan belki fazla gelişmemiş olabilir.Verdiğiniz bilgi için teşekküler.Kolay gelsin

Eski 16-07-2012, 18:53   #695
Ağaç Dostu

esk nisagül's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2012
Serkan bey ne diyeyim kocamaaaan bir MAŞALLAH
ne kadar güzel olmuş terasınız
heleki zakkum,a bayıldım bende dün iznikteydim zakkum agacını görünce dayanamadım zakkumu dibinden kopararak bir kaç kök aldım sizin dediğiniz gibi suda ne kadar bekletmeliyim acaba
hemen diksem olmazmı sizin cevabınıza göre hareket edeyim

esk nisagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 13:22   #696
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

asya ceylan çok teşekkür ederim. esk nisagül ben suda köklenene kadar bekletmiştim. yaz aylarında olduğumuzdan suyunuda arada değiştirdim kokmasın çürümesin diye. sevgiyle kalın çok teşekkürler güzel düşünceleriniz için

Eski 17-07-2012, 13:28   #697
Ağaç Dostu

hk50's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 14
Bu İstanbul sıcağında balkondaki bitkilere ne uyguluyorsunuzki kavrulmakdan kurtuluyorlar?
İki gün kaldık kaçanakadar canımız çıktı.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2012, 13:57   #698
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Vallahi hiç birşey uygulamıyorum. Düzenli sulama yapıyorum birde çok seviyorum bitkilerimi direniyolar. sevgiyle kalınız çok teşekkür ederim.

hk50 beğendi.
Eski 17-07-2012, 20:46   #699
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Sayın Serkan-istanbul, aileye yeni bitkiler gelmiş, çok güzeller sanırım hemen adapte oldular diğer bitkilere. Pastalarınız çok çekici onları görünce bir anda iştahım kabardı
Affınıza sığınarak bir bilgi eklemek istiyorum.689 no'lu mesajdaki aşkın gözyaşları adını verdiğiniz sukkulentin adı"Kalanchoe daigremontiana", internette araştırırsanız çok güzel çiçek verdiğini göreceksiniz. Bende de aynısı var, dalları üzerindeki minik tohumsular toprağa düşünce yeni bitki oluşuyor, kolay yetişiyor ama görünüşü çok hoş.
Meyve sebzeler de albenili, ellerinize sağlık. Saygılar, selamlar efendim...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2012, 11:05   #700
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

sn yaylacı cok teşekkür ederim.

melih500 beğendi.
Eski 19-07-2012, 10:04   #701
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Dün çok güzel bir akşamdı. zafer inandıklı abiyi bahçesinde ziyaret ettim. Çok güzel sohpetler edildi. Ben kendi adıma çok mutlu oldum. Ve zafer abiye gidilirde eli boş dönülürmü tabi ki hayır koca bir poşet bitki üstelikte saksılı. Çok mutlu oldum bu kadar yakından ilk kez tanıma fırsatım oldu. Ne kadar anlatsam boş tatlı dilli güler yüzlü insanlar allah onları hep güldürsün sağlık ve mutlulukla dolu olsun bahçeleri ve kendileri. Tekrar teşekkürler ediyorum zafer abiye ve eşine. Bu arada bahçesine de kocaman bir MAŞALLAH diyorum hele o lilyumlar o kadar güzel kokuyodu ki sormayın. Pasiflora meyvesinide hayatımda ilk kez zafer abinin bahçesinde tattım. ve fidanınıda verdi saolsun. Ya kelimeleri yazmak zor yaşamak gerekliydi nereye bakacağımı şaşırdım. Küçük bir bahçeye dünyaları sığdırmış. Ve inanın ki o kadar bakmama rağmen mutlaka kaçırdığım bitkiler olmuştur. Hele o saksılar el emeği yerdekiler, duvardakiler ve askılı olanlar hepsi çok güzel ve o bahçenin her santimi çok güzel değerlendirilmiş. Ellerine sağlık zafer abi, ellerine sağlık yenge. ALLAH her daim sizinle olsun. sevgilerimle.

Eski 21-07-2012, 09:57   #702
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Terastan kareler.

Eklenen Resimler

Eski 21-07-2012, 10:06   #703
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

DEVAM EDİYORUM.

Eklenen Resimler

Eski 21-07-2012, 10:22   #704
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Bir kaç tane daha ekleyeyim bu günlük yeterli olur benim terasımda şuanda sorun yok inşallahta olmasın sevgiler.

Eklenen Resimler

Eski 21-07-2012, 10:26   #705
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Biberleri ve patlıcanları topladım o yüzden resimde görünmüyolar. Aslında dallarının arası dolu maşallah bereketli bir yaz her zaman ki gibi. Altın çileklerim den bol verim alıyorum bir yandan yiyorum bir yandan olgunlaşıyolar üstünde çiçekleride var. Domateslerim derseniz yine öyle kayıplarım benimde oluyo fakat yapacak bir şey yok. Sevgi ve saygılarımla. Yedeklemem çok üzüntü yaşamamı engelliyor.

hk50 ve melih500 beğendi.
Eski 21-07-2012, 14:07   #706
Ağaç Dostu

alacakaranlik's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 5
teras nerde ? maşallah

alacakaranlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2012, 21:36   #707
Ağaç Dostu

melih500's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Çok güzel bir teras Serkan Abi valla hergün girip bakıyorum terasınıza

melih500 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2012, 08:25   #708
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Evet bence de teras nerede Geniş açıyla fotoğrafını çekmeniz mümkün mü şu gözükmeyen terasınızın

Eski 23-07-2012, 08:27   #709
Ağaç Dostu

Asya Ceylan's Avatar

Ya da şöylede olabilir karşı taraflardan tanıdığınız komşunuz varsa onların balkonlarından teraslarından kendi terasınızın fotoğrafını çekebilseniz ne güzel olurdu değil mi

Eski 23-07-2012, 18:52   #710
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Malesef geniş açıyla çekim yapamam zaten yürüyecek yer kalmadı. Karşı komsulara gelince boş verin gitsin kime ne diyem kime ne söliyem misali. teşekkürler ediyorum. melih 500 asya ceylan ve alacakaranlık terasım busene böyle yıkamaları bile artık tam yapamıyorum yer yok kırılmalar olmasın diye. Hasatta güzel üzümlerimide topladım 1 kilodan fazla sanırım çekirdeksiz ama ufak taneli. Altın çileklerimdende baya topladım halada toplamaktayım biberlerime gelince onlar maşallah kilolarca topladım topluyorumda. Domateslerim hepsi sırık 3 kökten koltuk alma yoluyla ürettiklerim onlarda bol verimliler maşallah. Allahım bütün arkadaslarımada aynı bereketi ve güzellikleri nasip etsin.

Eski 23-07-2012, 21:04   #711
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili serkan_istanbul, harika terasında dakikalarca dolaştım. Çiçeklerin, sebzelerin hepsi çok güzel, ellerine sağlık. Yakup'u da çok sevdim. Maşallahı var.

Hakikaten merak ediyorum, bu kadar çeşidi terasında nasıl yetiştirebiliyorsun, olağanüstü bir başarı, kutlarım seni.

Herşey gönlünce olsun sevgili serkan_istanbul.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2012, 00:17   #712
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili serkan_istanbul, harika terasında dakikalarca dolaştım. Çiçeklerin, sebzelerin hepsi çok güzel, ellerine sağlık. Yakup'u da çok sevdim. Maşallahı var.

Hakikaten merak ediyorum, bu kadar çeşidi terasında nasıl yetiştirebiliyorsun, olağanüstü bir başarı, kutlarım seni.

Herşey gönlünce olsun sevgili serkan_istanbul.
Çok teşekkür ederim güler abla çok seviyorum elimden gelse her bitkiyi alacağım ama yerim bu kadar. Yakup evet bir alem o . Bitki besini kullanmıyorum arada kompoze gübre ama oda çok çok az kış aylarında bitki artıklarını toprağıma karıştırıyorum. Birde deneme yanılma yöntemlerim oluyo arada orayı sevmedi buraya burayı sevmedi oraya şeklinde. Kayıplarım olmuyo deil ama onlarda devede kulak misali çok çok az. sizin gibi kocaman bir bahçesi olan ve benden daha deneyimli birinden bu sözleri duymak çok güzel. İnşallah yüz yüze görüşmek dileklerimle sevgi ve selamlarımla .

Birde bitki yetiştirmek hem emek hemde bakım işi asla yarı yolda bırakmıyorum ben olmasam evde annem mutlaka oluyo düzenli sulamalarını ben yapıyorum çok nadir annem ama oda çok nadir yani onları bırakıp bir yere asla gitmiyoruz.

Düzenleyen serkan_istanbul : 24-07-2012 saat 00:19 Neden: ekleme
Eski 25-07-2012, 14:50   #713
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

bir kaç bitkimi daha paylaşayım öncelikle kumkuatım çiçekler içinde inşallah meyveye dönerler, kedi tırnağı çiçeği, kaktüsümün çiçeği yumrulu begonyam salonda kendileri inşallah kurutmam.

Eklenen Resimler

Eski 25-07-2012, 14:52   #714
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Zafer abiden gelen iki bitkim biri çarkı felek meyve veren cinsinden, diğeri ful galiba tam emin deilim.

Eklenen Resimler

Eski 25-07-2012, 18:36   #715
Ağaç Dostu

Zafer İnandıklı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2009
Galeri: 16
Sevgili serkan;
Passiflora edulis, Arabic coffee.
Sevgiler...

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 00:06   #716
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı Mesajı Göster
Sevgili serkan;
Passiflora edulis, Arabic coffee.
Sevgiler...
Çok teşekkür ederim zafer abi bitkiler gayet sağlıklı tekrar çok teşekkür ederim.

alacakaranlik beğendi.
Eski 26-07-2012, 08:41   #717
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Süper ötesi, bayıldım. Hangisine maşallah diyeceğimi şaşırdım, mübarek teras değil hem tarla hem bahçe.

Serkan Bey sahip olmadığınız bitki var mı

Teraslarda gözüm hep kasımpatı arar. Sizinkilerin de maşallahı var hepsi çok güzeller, güle güle büyütün.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2012, 14:48   #718
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
serkan arkadaşım dün akşam üzeri başladım terasını gezmeye ancak şimdi bitirebildim her yazıyı her paylaşımı okumaya kalkınca sayfanızı ancak bitirebildim ama ne diycemi bilemiyorum yani tek kelimeyle sözün bittiği yer derler yaa işte öyle bir andayım kelimeler kifayetsiz kalıyor bitkilerinizin güzelliği ve eliniz maharetinden dolayı. dünden beri geziyorum terasınızı ama sizde misafire böylemi davranılır? poğaçaları çayları siz tek başınıza yiyorsunuzama helal olsun her şeyin en güzelini hakediyorsunuz elleriniz dert görmesin inşallah hele paspasınıza bayıldım açıklamasını özelden yazarsanız sevinirim, haa eğer sayfanızda yazmanızın bir sakıncası yoksa burdanda yazabilirsiniz herşey için, bütün bu güzellikler için çok teşekkür ediyorum ALLAH bizi bu güzelliklerden ayırmasın

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 02:14   #719
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sûz-i dilârâ Mesajı Göster
süper ötesi, bayıldım. hangisine maşallah diyeceğimi şaşırdım, mübarek teras değil hem tarla hem bahçe.

Serkan bey sahip olmadığınız bitki var mı:d

teraslarda gözüm hep kasımpatı arar. Sizinkilerin de maşallahı var hepsi çok güzeller, güle güle büyütün.
ilginize alakanıza ve güzel sözleriniza çok teşekkür ederim. Her zamn beklerim terasıma inşallah sizizn bitkilerinizde benimkilerden güzel olur. Sevgilerimle

Eski 27-07-2012, 02:19   #720
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsen_ Mesajı Göster
serkan arkadaşım dün akşam üzeri başladım terasını gezmeye ancak şimdi bitirebildim her yazıyı her paylaşımı okumaya kalkınca sayfanızı ancak bitirebildim ama ne diycemi bilemiyorum yani tek kelimeyle sözün bittiği yer derler yaa işte öyle bir andayım kelimeler kifayetsiz kalıyor bitkilerinizin güzelliği ve eliniz maharetinden dolayı. Dünden beri geziyorum terasınızı ama sizde misafire böylemi davranılır? Poğaçaları çayları siz tek başınıza yiyorsunuzama helal olsun her şeyin en güzelini hakediyorsunuz elleriniz dert görmesin inşallah hele paspasınıza bayıldım açıklamasını özelden yazarsanız sevinirim, haa eğer sayfanızda yazmanızın bir sakıncası yoksa burdanda yazabilirsiniz herşey için, bütün bu güzellikler için çok teşekkür ediyorum allah bizi bu güzelliklerden ayırmasın
çok teşekkür ederim güzel sözlerinizden dolayı. Paspasımı tığla ördüm kalın bir tığ derya tığı diyolardı 4 numaraydı sanırım ip istanbuldan alındı kürkçü handan. Ortadan başladım örmeye sık iğne yapıldı. Arada artırmalar yaptım o kadar zor deil göz kararı artırdım 1 günden kısa bir zamndada bitirdim. Arkadaşıma hediye ördüm onun evinde şuanda salonun ortasında kullanıyo. Sormak istedikleriniz olursa cevap vermeye çalışırım. Sevgiyle kalın.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025