![]() |
3 Eklenti(ler)
Aubrietalar son zamanlarını yaşıyor, komşuları sedumlar ise atakta... Ayrık otu mu o?...
Eklenti 609777 Bodrum papatyası lastiklerinin önünde duranı tanıyabildiniz mi? Eklenti 609778 Ekinezya... Hani iki senedir bir türlü yetiştirmesini başaramadığım bitki... Yeni bir yol buldum, toprağa dikim garanti... Eklenti 609779 |
3 Eklenti(ler)
Başka lastiklerimizde var. Bu verbena yaz lastiği...Bu hafta dikelim, haftaya dikelim diye üç haftadır yaylayla ova arasında getir götür yaparken halsiz düştüler...Geçen sene menekşelerin arkasına diktiklerimiz kendi tohumlarından eski yerlerinde çıkmışlar. Hiç tahmin etmiyorduk doğrusu, hanım görünce pek sevindi. Biraz daha büyüsünler de onlarında resimlerini eklerim.
Eklenti 609785 Gazania kış lastiği... Kış lastiği diyorlar ama laf aramızda kışı sağ çıkaramadı önceki nesli... O da nesi, yine çıkmış burada da yav... Eklenti 609786 Kekiklerimiz coştu. Bu sene akıllandık, çiçeklenmeden budayacağız ki daha gür çıksınlar. Kırmızı daireler malum dahlialar, mavi dörtgen alana ise küçük boylu dahliaları doldurduk. Eklenti 609787 Dahlia dahlia diyoruz da, üç gündür çok şiddetli olmasa da yağmur yağıyor, inşallah bu kadar lafın üzerine çürümezler... |
3 Eklenti(ler)
Sarımsakların otlarını temizledim, çok az kaldı. Daha baş yapmaya başlamamışlar, habire yaprak büyütüyorlar...
Eklenti 609789 Otların arasındakiler ise seçebiliyorsanız taze soğanlar. Eklenti 609790 Karşı tarlada bizim gibi işlenen teyze vermiş hanıma. Sağ üstteki iki tane pazı. Diğer beşi ise kalıcı marulmuş, her sene çıkıyormuş. Hanım ballandıra ballandıra aktardı kadının anlattıklarını. Ben etkinlikten gelen kalıcı ıspanakları ekeyim dediğimde öyle şey mi olur deyip burun kıvırıyordu. Kadın milleti işte. :p Eklenti 609791 Bunları yazarken gittigidiyordan sipariş ettiğim plastik bahçe çiti geldi, beklediğimden daha iyi gibi, haftasonu deneyelim bakalım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
İki senenin sonunda yetiştirdiğiniz ekinezye tohumdan mı ektiniz, yoksa satın fide mi aldınız? merak ettim de... |
Sayın TCM maşallah bahçe harika, anlatım harika gönlünüze-emeklerinize sağlık...
Bodrum papatyalarınızı merak ettim, budadınız mı? Bir tanecik papatyam var çiçekleri geçti bakıyorum bakıyorum sanki budanması gerek diye düşünüyorum... |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Onları hazır fide olarak aldık, geçen senekiler ölmüş soğuktan. Geçen sene ovadaki bir arkadaşın evinin bahçesine aynı zamanda dikmiştik aynı yerden aldığımız fideleri. Onunki kışı sorunsuz atlattı ovada olduğu için, kış sonunda da dallanıp budaklanmaya başlayınca yola sarkan kısımları budamış bizim arkadaş. Şimdi pek güzel büyüyüp çiçeklenmişler. Sizinki yeni fideyse daha gelişip çiçeklenecek yaz boyu merak etmeyin. |
Alıntı:
Size söylenenleri hatırladım da, bana da aynen atın toprağa kışı dışarıda geçirsin sonra da unutun demişlerdi. Ben yine de kıyamadım bahçeye ekmeye, daha ilk ekeceğim ya... sonuçta yeni tanışacağım bir bitki, yaprak yapısı nasıl, ot diye söküp atarmıyım bilemediğimden, açık balkonda bir saksının kenarına ektim. Kışa dayanıklı ya, bütün kış dışarıda kaldı ve ben onu gerçekten unutmuştum, baharla birlikte baktım saksının kenarında yan yana 3 tane bir şeyler yeşermiş, bu ne ola ki dedim, 5 tane tohum ekmiştim, biraz büyüsünler bakalım çıka çık ne çıkacak derken ekinezya ektiğimi hatırladım, etiket te yazmamışım :dilli: 3 taneden birisi çok cılızdı, zaten bir müddet sonra öldü, bir tanesi de eh orta direkten di, diğeri en heybetlisiydi. Biraz büyüdükten sonra bahçeye aldım, böylelikle ekinezya sahibi olmuştum :) |
Alıntı:
|
İlk defa bu bahçeye geliyorum doktor bey meraklı olduğunuz belli oluyor başarılar ve iyi günler temenni ederim Saim Ergin
|
@ ahmeter, hoşgeldiniz bahçeme, doğru teşhisi koydunuz hemen. Maçın başındayız daha, aşk var, merak var, yol arkadaşım da bencileyin sağolsun, O olmasa değil maçı başlamak, sahaya çıkmak zor...Acemilik var yani bizim takımda, kaleci, defans, kanatlar ve santrafor ikimiziz; dolayısıyla bahçeye ne koysanız yakışıyor, sırıtmıyor, su kaldırıyor vs. Oysa ben size hoşbulduk diyecek paragrafı bulmak için kaç gündür düşünüyor, çekiniyor ve bir türlü yazamıyorum yakışmaz o bahçeye diye.
Uğradığınız için tekrar teşekkürler, tecrübeleriniz için beklerim yine, sevgi ve saygılarımla... |
3 Eklenti(ler)
Bahçe drenaj (kültüvatör) ile sürüldü. Öncesinde; kıştan çuvallarda aldığım ve iki hafta kadar önce olası pireleri öldürmek için naylon altında ilaçladığım keçi gübrelerini dağıttık. Arkasından 25 kg. luk granül leonardit atıldı.
Eklenti 610712 Ve son hali, Eklenti 610713 Ekmeden önce patoz ile tekrar karıştırılsa daha iyi olacak gibi. Önümüzdeki hafta sonunda ekim-dikim yapılsa iyi olacak sanki. Eklenti 610714 |
3 Eklenti(ler)
Keçi gübrelerinin iyice yanmış olanlarını dikim ocaklarına birer avuç atmayı düşünüyorum. Bu amaçla üç çuval ayırdım. Kimi çuvallar resimdeki gibi karıncalar sayesinde torfa dönüştürülmüş adeta. Çuvalın birinde ise karıncalar koloni kurmuşlar. Öyle ki ilk başta bu yumurtaları kurtlanmış sandık.
Eklenti 610719 Bahçede geçen seneden artık nasıl ve nesi kaldıysa dört tane marul çıktı. Eklenti 610720 Bunlar da gittigidiyordan aldığım plastik çitler. Sırayı tamamlamak, resimde en azından köşeyi dönebilmek için biraz daha almalı. Karşı (komşunun tarafı) tarafa ise yine kilit taşlarıyla bordür yapmalı ön taraftaki gibi. Dahliaların yeri belli olsun gelen geçen çiğnemesin diye biraz eğreti de olsa yerleştirdik çitleri. Eklenti 610721 |
4 Eklenti(ler)
Yukarıdaki mesajın ilk resminde ayrıntılı olarak çeşitli renk ve şekilleri de kullanarak anlatmıştım.
Sedumlar boylandı, güzelleşti ve başlarını havaya kaldırdı. Aalarındaki çam kabuklarını yavaş yavaş kaldırıyorum. Çünkü yayılamaz hale geldiler. Sanırım sezon sonu çam kabuklarına gerek kalmayacak. Eklenti 612360 Çiçeklenme hazırlıkları başladı. Geçen sene yeni olduklarından tek tük çiçeklenmişlerdi. Hanımda pek bir şeye benzetememişti. Bu sene şov bekliyorum kendilerinden. Eklenti 612361 Aralarına öbek öbek döktüğümüz süs ayçiçeklerinin ise neredeyse tamamı yeşerdi. Biraz daha büyüdüklerinde seyreltmek, yer bulursak başka yere taşımak gerekecek. Eklenti 612362 İki bordür arası yürüme yoluna geçen hafta ot ilacı atmıştım. Bu tarafta sedumların üzerini diğer tarafta da ortancaların üzerini çuval örterek ilaçtan zarar görmelerini engellemeye çalışarak. Ayçiçekleri o kadar kuvvetli ki bu hafta ilaç attığım yerlerden bile fışkırmışlar kabuklarını atarak. Eklenti 612359 |
4 Eklenti(ler)
Haftasonu;
Çitlerin dibine çift sıra ektiğimiz dahliaların neredeyse tamamı topraktan çıktı. Eklenti 612676 Ortadaki bu arkadaş geçen seneden kalma, toprak altında unutulmuş, diğerlerinden daha mı iyi büyümüş ne. Eklenti 612677 Lastikteki bodrum papatyaları yerlerine alışmışlar. Hemen yanındaki gazaniaların daha zamana ihtiyacı var. Eklenti 612678 Kekikler seneye duvarı kaplayacak gibi duruyor. |
1 Eklenti(ler)
Sedum ve kekikler maşallah çok güzel yayılmışlar Sayın TCM, emeklerinize sağlık, çok güzel olmuşlar...
Eklenti 612868 Sizin sedumla aynı mı acaba Sayın TCM? |
Çok sağolun @YeniGine, benziyor di mi, büyük ihtimal sedum reflexum, müsait olursanız az daha yakın çekim alalım.
|
Hakime hanım der ki o lastikler ne zaman boyanacak :D.
Elinize sağlık böyle çok daha güzel olmuş bahçeniz. |
Alıntı:
@heyyamola dan taktik aldım, yağlı boya ile olacakmış. Şampiyon takımın belli olmasını bekledim, ona göre renklendireceğim. ;) |
1 Eklenti(ler)
Bir Beşiktaşlı olarak çok mutlu oldum:) . Şaheserlerim :D. Komşumuz resim bölümünde prof. Bunları boyadığımın ertesi günü sergisinin davetiyesini verdi. Çizgiler aynı. Bir gün sonra verse benden kopya çekti diyecekti :). Geçen senenin trendi bu :D
Ceza hakkım saklı kalsın :). Eklenti 613064 |
2 Eklenti(ler)
|
Evet @YeniGine ta kendisi :)
|
O halde çiçek de açacaklar... Sevindim, haydi inşallah!..
|
Guccük olanlar bu sene zor çiçek açar ancak bir kaç tane büyük var içlerinde, onlar çiçeklenebilir.
|
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta içerisinden resimler;
Girişin sağındaki sedumlar. Üç çeşit var; resimde de çoğunluk olanlar en güzeli, pembe çiçek açıyorlar. Geçen sene kış sonunda alıp dikmiştim Bayındır dan. Yapraklar kışın renk değiştirse de sürekli mevcut. Alt taraftaki kırmızı okla gösterdiğim sedumunda yaprakları dökülmedi ancak gelişim diğeri gibi değil daha yavaş. üstteki kırmızı okla gösterdiğim sedumun ise sadece dalları çıkmış hafiften. Bunun yaprakları dökülüyor kışın ve onunda gelişimi yayılımı pek kuvvetli değil. Sedumların etrafında ne ararsan var, papatyaları yolsam da köklesem de tekrar çıkıyorlar. Tek tük ayrıklara ise pek yapacak bir şey yok. Sedumlara zarar vermeyecek köke sahip olanları yoluyorum tabi. Eklenti 613990 @ Aleydi den gelen beyaz renkli cosmoslar ile geçen senenin tohumlarından ektiğim cosmoslar ekildikleri büyük saksının içerisinde yer azlığından tomurcuklanmaya başlamıştı. Geçen sene yer olarak boş bıraktığımız üstteki sedumların alt tarafına cosmosları diktim geçen hafta. Önceleri birer kök olarak diktim, baktım başa çıkmayacak elimde belki 200 kök var ve o kadar yer yok. Daha zinnia, vapur dumanı, papatya, ipek çiçekleri de dikilecek :) Kalanları hanımın eline tutuşturdum üçerli beşerli eline ne geçtiyse dikti... Eklenti 613991 Eklenti 613992 106 ayrı ocak olarak ektiğimiz yüzlerce yumru dahlialardan ocak olarak çıkmayan neredeyse yok gibi. Hatta resimdeki gibi geçen seneden toprak altında bıraktığımız iki kk dahliada bonusumuz oldu. Alt üstte perlit-talaş-gübre-toprak içine ektiğimiz yumruların ocakları ile ortada kendi başına buyruk toprağı delen dahlialar hemen ayırt ediliyor. Eklenti 613993 Bu da yabani lupinimiz. Dün gittiğimde çiçekliydi ancak o halini çekemedim. Eklenti 613998 Bir abimiz telefon açıp ahududu ve böğürtlen dallarından vereyim köklü şekilde deyince zıpladım gittim yanına. Bahçesinde bir lupin gördüm vişne renginde, benimkinden büyük çiçekli; sanki irice bir mısır koçanını tersten dikmişler yapraklarının üzerine. Denk gelirsem tohumlarından alayım bu sene. |
5 Eklenti(ler)
Kadifeler geçen seneki yerini aldı tekrar. Bu sene orta boy bir saksıya tohum olarak ekmiştim ancak sanırım onlara gerek kalmayacak. Geçen sene dökülen tohumlardan çıkan fideleri ufak yer değiştirmelerle hizaya soktu hanım. Gerekirse ilave ederiz.
Eklenti 614017 Phyloxların üçüncü yılında daha gür-sağlıklı çıktılar. Hemen berisinde ise yine dahlia; bu komşudan gelen evde saksıya ektiğimiz. Eklenti 614018 Phyloxların ortasında beyaz gül. Sonunda hanım istediği beyaz gülüne kavuştu, hem de üç tane... Eklenti 614019 Gül tedarikçimiz sağolsun bir tane gül mü olurmuş alın üç tane sık sık dikiverirsiniz deyince ağzımızı açamadık... Eklenti 614020 Bu da beyaz ortanca. Çarşıda tesadüfen gördük ve sevdik hanımla. Yaylada yerine dikerken çiçeğini koparıp diktik, beğenip te köklemesinler sonra ;) Eklenti 614021 |
4 Eklenti(ler)
Dünden ekranlara düşenler.
Öğleye doğru arıkları açalım traktörle diye niyetlenerek balkondaki domates biber fasulye fidelerinin yeterli büyüklüğe gelenlerini arabaya zoraki de olsa sığdırarak yaylanın yolunu tuttuk. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Soğuk hava, artan rüzgar yağmur bulutlarını bizim oraya taşıyınca cam balkona sığınarak bahçemizin çiçeklerini seyredebildik sadece... Eklenti 614049 Arıkları açmadan önce patoz çekmesi için önceki sene de işimizi gören yayladan bu işleri yapan birini aradık. Yağmur başlamadan önce geldi, istediğimiz yerleri yaklaşık 10-15 dk. da 60 tl. karşılığında 'pamuk gibi' yapıverdi. Bu sene de çap makinası alamadık/almadık vs. Onunla uğraşacağına bu şekilde birine işi yaptırmak daha mantıklı sanki. Ancak arık içlerindeki yabani otlar için bir şeyler bulmalı. Yeni çıkan (veya bize yeni gelen) tırpanların ucuna takılan aparatlar varmış. Var mı kullanıp memnun kalan, önerecek arkadaşlar... Tamam derseniz ekeceğim yerleri biraz daha arttıracağım yoksa geçen seneye göre dörtte bir daha az yer ekmeyi düşünüyorum. Hepsiyle başa çıkmak zor oluyor. Neyse bahçenin son hali... Eklenti 614050 Bizim ekim - dikim işi hafta sonuna kaldı muhtemelen. Eklenti 614051 Pek güzel oldu bahçe, şöyle uzanıp üç-beş saat yatsan ben bile çimlenirim herhalde. :D Eklenti 614052 |
Gerçekten pamuk gibi olmuş. Emeğinize sağlık, bereketli sezon dilerim. ;)
|
Eşinizin desteğiyle birlikte harika bir iş çıkarmışsınız. Ellerinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025