![]() |
Alıntı:
Bu sene ottan bana da öğ geldi, önümüzdeki sene kaz alıp bahçeye salacağım galiba:( |
Alıntı:
|
abi şöyle oluyor aynı dediğin gibi havadan yayılıyor bizzat şöyle şahit oldum. yan bahçelerde her yer ayrık otu orada hayvanlar filan otlarken kimisi kopuyor kırılıyor rüzgarla yuvarlana yuvarlana geliyor tarlanın ortasına yerleşiyor bi bakmışım seneye kocaman bir ayrık otu öbeği olmuş :):):):
toprak killi olduğu için ıslatmadan da koparamıyoruz çok deinlere iniyor uçları |
Ayrık otu 5 sene kurumuş, sonra yağmur yağmış, az daha ölüyordum demiş :)
Böyle bişeydi işte |
Alıntı:
|
Alıntı:
Avrupa Birliği olmayan kanıtlara dayanarak glifosat kullanımını yasaklayabilir mi ? Neden yapsın ? Çiftçileri ciddi direniş gösterirken Tarım ilacı üreticisi onlarca firma AB devletlerinde üretim yaparken. Olmayana ergi yöntemi kullanırken her yönde incelemek gerek. (İşkembe hariç) Emin olmadan yayınlamak kaç kişiyi zehirleyebilir konusuna dikkat. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yerine konulabilecek bir ilaç da bulamadılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC9101768/ Alıntı:
Ayrık otuyla güvenli mücadeleye başlamak için öncelikle onun yapısını anlamak gerekir. Mesela kendinize "neden orman alanlarını ayrık otu basmıyor da benim tarlamı, bahçemi basıyor?" diye sorarak başlayabilirsiniz. |
Glifosat, direk muhtemelen kanserojen olarak sınıflandırılmış bir aktif madde.
Herbisit olarak kullanımı çok yaygın olmakla beraber, RR /roundup ready) GDO'ların yetiştirilmesinde hepten hesapsız kullanılıyor. Bu yüzden kuzey ve güney amerikada glifosat'da dirençli bitki türleri evrimleşti epeydir. Bu zehirin tarım arazilerinde neredeyse duş alırcasına kullanıldığı güney amerikada çok feci kanser oluşumları var. Yağmur suyunda ve insanların idrarında glifosat tesbit edildiğine dair bazı araştırmalar okumuştum. İsteyene gönderirim. Sessiz sedasız bir zamanların ddt'si gibi müthiş bir kontaminasyon söz konusu. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025