agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

h_dogan 12-05-2013 19:46

1 Eklenti(ler)
Kadife çiçeği

h_dogan 12-05-2013 19:48

3 Eklenti(ler)
Atlantic Dill's Giant sanırım çok hoşuna gitmiş 3 kez çekmiş.

h_dogan 12-05-2013 19:51

2 Eklenti(ler)
Kına çiçeği ve aslanağzı. Parmak basmış resimlere. :D

h_dogan 12-05-2013 19:52

1 Eklenti(ler)
Bu da horozibiğinin bir türü. İnternette baktım ama bulamadım adını. Dikenli ve baya acıtıyor. Bunu da çok güzel fotoğraflamış.

h_dogan 12-05-2013 19:55

4 Eklenti(ler)
Devam...

h_dogan 12-05-2013 19:56

1 Eklenti(ler)
Parmağını basmış bu gül güzel diye. :D

h_dogan 12-05-2013 19:58

5 Eklenti(ler)
Çiçekleri çekmekten sıkılmış olacak eşyaları çekmeye başlamış. Bir de tek tek çekmiş.

h_dogan 12-05-2013 20:00

4 Eklenti(ler)
Devamı...

h_dogan 12-05-2013 20:02

Bugün resimler çok ilgi çekici olmayabilir ama birr tanecik kızım çektiği için çok değerli onun sayesinde sayfamız şenlendi bugün ellerine sağlık.

Peki şimdi sizce kaç yaşındaki bir çocuğun bunları fotoğraflaması normal?

Sevgi 12-05-2013 20:09

MAŞALLAH kızınıza, çok güzel çekmiş. Yavaş yavaş işi elinizden alacak gibi.

akçabardak 12-05-2013 20:11

sanırım 3 ya da 4 yaşında olabilir mi ? maşallah diyelim kızınıza,
güle güle büyütün kızınızı da.

h_dogan 12-05-2013 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1153811)
MAŞALLAH kızınıza, çok güzel çekmiş. Yavaş yavaş işi elinizden alacak gibi.

Teşekkür ederim Sevgi Hanım benim gibi bitkileri sevecek inşallah. İşi elimden alsın daha ne isteyim. :D

h_dogan 12-05-2013 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1153816)
sanırım 3 ya da 4 yaşında olabilir mi ? maşallah diyelim kızınıza,
güle güle büyütün kızınızı da.

Ayakkabılarından mı tahminde bulundunuz Sn. akçabardak. :D
Tabi tahmin süper. 2 ay sonra tam 4 olucak.

YeniGine 13-05-2013 00:27

Sayın hdoğan o halde artık sizin fotoğraf çekmenize gerek kalmamış, maşallah herşeyi çok da güzel fotoğraflamış. Sayesinde sanırım bahçenizi gezdik (İsmi nedir bilmiyorum) en güzeli de hoşuma giden balkondan bahçeyi çekmiş olması, bahçenizi gördük miniğimizin sayesinde. Ellerine sağlık, teşekkür ettik kendisine.
:D Evet ayakkabılarından 3-4 tahmin ediliyor.

h_dogan 13-05-2013 06:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1153947)
Sayın hdoğan o halde artık sizin fotoğraf çekmenize gerek kalmamış, maşallah herşeyi çok da güzel fotoğraflamış. Sayesinde sanırım bahçenizi gezdik (İsmi nedir bilmiyorum) en güzeli de hoşuma giden balkondan bahçeyi çekmiş olması, bahçenizi gördük miniğimizin sayesinde. Ellerine sağlık, teşekkür ettik kendisine.
:D Evet ayakkabılarından 3-4 tahmin ediliyor.

Çok teşekkür ederim Sn. YeniGine. Biraz da meraklı olduğu için her şeyi kendisi yapmak istiyor. Ben bahçede çalışırken her yer çamurdu git fotoğraf çek dedim ben de. Büyünce benim en iyi yardımcım olacak, öyle görünüyor. :D

Bundan sonra kızıma çektireceğim fotoğrafları benden güzel fotoğraflıyor. :D Bilmeden ışığı da arkasına alarak çekmiş resimleri yani pek parlamamış. Ben sadece sabah bir iki resimde gösterdim ona gerisinde kimseden yardım almadı. ;)

Adil 13-05-2013 08:30

Sayın h.doğan bey yükü sırtınızdan atmışsınız.:)
Sağlıklı hayırlı mutlu güzel günler diliyorum.

akçabardak 13-05-2013 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1153820)
Ayakkabılarından mı tahminde bulundunuz Sn. akçabardak. :D
Tabi tahmin süper. 2 ay sonra tam 4 olucak.

Orada bir yerde küçük bir bisiklet vardı, bisiklete bakarak tahmin ettim,ayakkabıları gözümden kaçırmışım, hemen tekrar bakayım. Kız çocuklarını çok seviyorum, onları güzel kıyafetlerle süslemeye bayılıyorum, benimde 5 aylık bir kız torunum var.
,

h_dogan 13-05-2013 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1154008)
Sayın h.doğan bey yükü sırtınızdan atmışsınız.:)
Sağlıklı hayırlı mutlu güzel günler diliyorum.

Adil abi çok teşekkür ederim. Allah herkese güzel günler nasip etsin.

h_dogan 13-05-2013 09:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1154028)
Orada bir yerde küçük bir bisiklet vardı, bisiklete bakarak tahmin ettim,ayakkabıları gözümden kaçırmışım, hemen tekrar bakayım. Kız çocuklarını çok seviyorum, onları güzel kıyafetlerle süslemeye bayılıyorum, benimde 5 aylık bir kız torunum var.
,

Allah bağışlasın. Kız çocukları süslü oluyorlar, benim kız düşkün süsüne. ;)

Hülyab 13-05-2013 11:55

Allah bağışlasın hdoğan bey,

Kızınız yeşilin içinde büyüyen, gelişimini aşama aşama gördüğü doğal meyve ve sebzeleri yeme imkanı olan şanslı çocuklardan :) 30 yaşına kadar bir havucun topraktan nasıl çıktığını görmemiş biri olarak bende kızımın tüm bu güzelliklere şahit olması için çabalıyorum.

h_dogan 13-05-2013 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab (Mesaj 1154089)
Allah bağışlasın hdoğan bey,

Kızınız yeşilin içinde büyüyen, gelişimini aşama aşama gördüğü doğal meyve ve sebzeleri yeme imkanı olan şanslı çocuklardan :) 30 yaşına kadar bir havucun topraktan nasıl çıktığını görmemiş biri olarak bende kızımın tüm bu güzelliklere şahit olması için çabalıyorum.

Amin cümlemizin çocuklarını bağışlasın inşallah Hülya Hanım. Benim gibi bitkileri sevmesi için uğraşıyorum, şu anda bahçede ekili sebzelerin ve çiçeklerin hepsini görüyor ekerken ve yardım ediyor. Mısırları ve fasulyelerin çoğunu o ekti beraber. Çukurları ben açıyordum o tohumları atıyordu. Çiçekleri saksılara dikerken hep yanımdaydı dur ben ekecem baba diyordu. ;)
Şimdi bir de fotoğraf çekiyor daha ne isteyim. :D

Hülyab 13-05-2013 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1154128)
Amin cümlemizin çocuklarını bağışlasın inşallah Hülya Hanım. Benim gibi bitkileri sevmesi için uğraşıyorum, şu anda bahçede ekili sebzelerin ve çiçeklerin hepsini görüyor ekerken ve yardım ediyor. Mısırları ve fasulyelerin çoğunu o ekti beraber. Çukurları ben açıyordum o tohumları atıyordu. Çiçekleri saksılara dikerken hep yanımdaydı dur ben ekecem baba diyordu. ;)
Şimdi bir de fotoğraf çekiyor daha ne isteyim. :D

Haklısınız daha ne istenebilirki bunların hepsini yapabildiği için şükredilir sadece.. Benim kızım henüz biraz küçük (16 aylık) olduğu için ekim bakım işlerini sadece izlemekle yetiniyor birde dalından koparıp yemek tabiiki :) sayesinde üzerinde hiç meyve kalmamış bir kamkat'ım var...

h_dogan 13-05-2013 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab (Mesaj 1154161)
Haklısınız daha ne istenebilirki bunların hepsini yapabildiği için şükredilir sadece.. Benim kızım henüz biraz küçük (16 aylık) olduğu için ekim bakım işlerini sadece izlemekle yetiniyor birde dalından koparıp yemek tabiiki :) sayesinde üzerinde hiç meyve kalmamış bir kamkat'ım var...

Zaten en çok da onların görüp yemesi için yetiştiriyoruz o yüzden afiyetle yesinler. Benim kızım da çeri domateslere bayılıyor. Geçen sene tohum alacaktım bodur çerilerden kuzenleriyle beraber hepsini yemişlerdi. :D

birnefestoprak 14-05-2013 18:42

9b'de yazin asagi yukari ne kadar yagis aliyorsunuz? Iklim bakimindan benim iklimimle sizinki birbirine cok benziyor ve benim iklimimde kavun/karpuz icin bahar aylari, yazin bastiran asiri yagistan/nemden/sicaktan dolayi, cok daha uygun oluyor ama bu sene bitki gelisimleri yaza sarkacak sekilde bir deneme yapiyorum.

Topraginizin kumlu ve su tutmayan suzek yapida oldugunu belirtmissiniz. Biber, patlican ve domatesi bahcenize ekerken ozel bir onlem (or. cukurlar acip, kaliteli toprak/gubre karisimini cukura doldurup fideleri gommek) aliyor musunuz? Yoksa, gubreyi kuma karistirip fideleri kokler derinde kalmayacak sekilde mi ekiyorsunuz (toprak su tutmadigi icin kokleri yuzeye yakin birakmayi tercih ediyor olabilirsiniz diye soruyorum)?

Sizdeki kabakta oldugu gibi acilim yapan cesitleri birbirini takip eden yillarda yetistirip geriye dogru bir acilim elde ettiginiz oldu mu?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1153421)
Ziyaretiniz ve beğeniniz için teşekkürler Sn. birnefestoprak. Elimden geldiğince ilgileniyorum bitkilerle.

Domateste solgunluk derken fungal etmenleri mi kastettiniz? Eğer Fusarium vb lerini kastettiyseniz bizim bahçe toprağı pek su tutmadığı için o yönden şanslıyım genelde solgunluk pek yok şükür.

Dolmalık kabağa gelince takastan aldığım istiridye kabak desem inanır mısınız? Bu kadar fazla bir açılım beklemiyordum açıkçası. Ama dolmalık olarak çok güzel yani istiridye çıkmadığı için sevindim desem yeridir. Yalnız diğer beyaz olanı da istiridye diye ektiğim tohum. Yani ikisi de farklı dolmalık çıktı. Ama işin iyi tarafı da her koltukta bir dişi çiçek olması.

Karpuzlar nerdeyse bütün gün güneş görüyor. Bu karpuzlar kabak anacına aşılı. Ben ilk başta üzerini örtmüştüm şu anda bitkinin gelişimi müthiş, 3 tane de kesin tutan meyve var. Tam olgunlaşmadan koparmayacağım, tam olgunlaşınca tadı çok güzel oluyor.

Karpuz haziran sonuna kadar rahatlıkla ekilebilir ama ticari olarak yazın ekilenler fazla meyve tutmadığı için pek verim alamıyorlar. Kavun da karpuz gibi ekiliyor. Şu anda tünellerde ekenler topluyorlar karpuzu da kavunu da. Kavun temmuzda da ekilebilir tabi hastalık ve zararlıları iyi kontrol etmek lazım.

h_dogan 14-05-2013 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1154940)
9b'de yazin asagi yukari ne kadar yagis aliyorsunuz? Iklim bakimindan benim iklimimle sizinki birbirine cok benziyor ve benim iklimimde kavun/karpuz icin bahar aylari, yazin bastiran asiri yagistan/nemden/sicaktan dolayi, cok daha uygun oluyor ama bu sene bitki gelisimleri yaza sarkacak sekilde bir deneme yapiyorum.

Topraginizin kumlu ve su tutmayan suzek yapida oldugunu belirtmissiniz. Biber, patlican ve domatesi bahcenize ekerken ozel bir onlem (or. cukurlar acip, kaliteli toprak/gubre karisimini cukura doldurup fideleri gommek) aliyor musunuz? Yoksa, gubreyi kuma karistirip fideleri kokler derinde kalmayacak sekilde mi ekiyorsunuz (toprak su tutmadigi icin kokleri yuzeye yakin birakmayi tercih ediyor olabilirsiniz diye soruyorum)?

Sizdeki kabakta oldugu gibi acilim yapan cesitleri birbirini takip eden yillarda yetistirip geriye dogru bir acilim elde ettiginiz oldu mu?

Sn.birnefestoprak 9b 'de yağış miktarı bölgeden bölgeye oldukça değişiklik gösteriyor. Adana'da ovada yazları pek yağış olmuyor, sulama yapmadan bir şey yetiştirmek zor.

Toprak kumlu ve süzek. Salma sulama yapıyorum daha damla sulamaya geçemedim. Bahçeyi düzene oturtabilirsem geçeceğim. Tabi salma sulamayla bile yazın sebzelere en fazla 5-6 günde bir su vermek gerekiyor.

Fideleri ekerken toprağa hayvan gübresi ya da beni yaptığım acemi işi komposttan koyuyorum. Bu sene toprağı bellemeden sadece fidelerin yerini kürekle eşerek fideleri ektim. Bütün bahçeyi belleyerek ektiğim zamanla şimdiki arasında bir fark yok. Demek ki boşu boşuna her tarafı belliyorum.

Fideleri dikerken biraz çukura ekiyorum sonra çapayla beraber boğaz doldurma yapıyorum böylece kökler yüzlek kalmıyor.

Kabakgillerde ya da başka bir çeşitte geriye dönük açılım elde ettiğim bir tür yok ama bu istiridye ekip de bu kadar dişi çiçek açan bir kabak var şimdi bunu deneyebilirim aslında. İki tane istiridye kökü var ama ikisi de dolmalık kabak çıktı biri yeşil diğeri beyaz zemin.

h_dogan 14-05-2013 20:29

3 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bilmiyorum. Amcamgille bizim aramızdaki çitte büyüyor kendince.

Adı Calycanthus Floridus. Türkçemizde, Kızılçanak-Kadeh çalısı-Baharat Çalısı'ymış. Sn. Orhan Özbilgiç'e teşekkür ederim adını öğrenmiş oldum.

h_dogan 14-05-2013 20:31

3 Eklenti(ler)
Annemin hoyası.

h_dogan 14-05-2013 20:32

3 Eklenti(ler)
Böğürtlenler.

h_dogan 14-05-2013 20:34

3 Eklenti(ler)
Patateslere bir çapa gerekiyordu ama yağmur izin vermedi ve de yatırdı bakalım fırsatım olursa biraz toprak dolduracağım köklerine. Tabi mildiyö de var ilaçlamak lazım.

h_dogan 14-05-2013 20:35

5 Eklenti(ler)
Patlıcanlar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025