agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

h_dogan 10-05-2013 22:09

2 Eklenti(ler)
Karabuğday yakından...

h_dogan 10-05-2013 22:10

2 Eklenti(ler)
Brüksel lahanası

h_dogan 10-05-2013 22:11

4 Eklenti(ler)
Renkli karnabahar ve brokkoliler.

h_dogan 10-05-2013 22:13

3 Eklenti(ler)
Şeftali...

h_dogan 10-05-2013 22:14

1 Eklenti(ler)
Nektarin.

h_dogan 10-05-2013 22:15

2 Eklenti(ler)
Kaysılar her geçen gün büyüyor ve renk değiştiriyor.

h_dogan 10-05-2013 22:16

5 Eklenti(ler)
Kabaklarım...

h_dogan 10-05-2013 22:18

1 Eklenti(ler)
İlk akşam sefası çiçeğini açtı.

h_dogan 10-05-2013 22:19

1 Eklenti(ler)
Naneler yerini sevdi.

h_dogan 10-05-2013 22:19

1 Eklenti(ler)
Karpuz da hızlı büyüyor.

h_dogan 10-05-2013 22:20

2 Eklenti(ler)
Biberler toplanır gibi. ;)

h_dogan 10-05-2013 22:21

4 Eklenti(ler)
Güllerim.

h_dogan 10-05-2013 22:22

2 Eklenti(ler)
Bu gül bu sene müthiş açtı.

jeozuu 10-05-2013 22:53

Gülleriniz harika, bu sene aldığım güllerde külleme var, eskilerde de böcek, canımı sıkıyorlar, bir an önce ilaçlamalıyım.
Sebzelerinize de bayıldım, ben daha bahçenin taşını ayıklayacağım derken fideleri dikemedim bile oysa ki fidelerim de kocaman oldu. Bol ürünler dilerim size.

Fagus Sylvatica 10-05-2013 23:02

Sayın h_dogan şu son gülünüz çok güzel ve ilginçmiş. Bayıldım :p

h_dogan 10-05-2013 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jeozuu (Mesaj 1152938)
Gülleriniz harika, bu sene aldığım güllerde külleme var, eskilerde de böcek, canımı sıkıyorlar, bir an önce ilaçlamalıyım.
Sebzelerinize de bayıldım, ben daha bahçenin taşını ayıklayacağım derken fideleri dikemedim bile oysa ki fidelerim de kocaman oldu. Bol ürünler dilerim size.

Teşekkürler ziyaretiniz ve beğenininz için Sn. jeozuu.
Bitkilerin üzerine ne kadar düşersek o kadar hastalanıyorlar. Güllerde en çok külleme ve yaprak biti oluyor mecburen ilaçlıyoruz. Sebzeler neredeyse yetişmek üzere. Hepsini erkenden diktim ki sıcaklara varmadan yiyebilelim yoksa pek meyve bağlamıyorlar sıcakta.
Sağlıcakla kalın.

h_dogan 10-05-2013 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fagus Sylvatica (Mesaj 1152942)
Sayın h_dogan şu son gülünüz çok güzel ve ilginçmiş. Bayıldım :p

Evet bitkiler geliştikçe bir başka açmaya başladılar. Beğeniniz için teşekkürler Sn. Fagus Sylvatica. Değişik renkler var diğer arkadaşların sayfalarında. İlk defa görüyorum bazılarını çok güzeller.

yagmur 10-05-2013 23:24

Hersey Yine cok cok guzel sn h Dogan elinize saglik
daha Ben fasulyeyi yeni ektim siz capaliyorsunuz ne guzel misirlar
Karpuz biber guller hepsi birbirinden guzel masallah.

akçabardak 10-05-2013 23:40

Yeşilliklerin arasında yatan karpuz çok güzel görünüyor.
Kara buğday nedir, dikkatimi çekti de, yani roka gibi bir şey midir?

YeniGine 10-05-2013 23:44

Sayın hdoğan evet gördüm; demek ki ilaç çok iyi gelmiş maşallah. Darısı başıma inşallah ben ikinciye ilaçladım biliyorsunuz ama sanki ilerleme yok gibime de geliyor ya da gözüm alıştı. Ama yine de çiçeklenmesi hoşuma gitti. Geçen sene değil çiçek yaprak bile yoktu üzerlerinde.
Sayın hdoğan maşallah sizin de bitkileriniz çokmuş. Çok da güzel gidiyorlar. Fotoğraflara bakarken benim daha zinnialar fide (Zinnialardan uç almışsınızdır mutlaka), kadifeler fide diye düşünürken sevgili yağmur da deyivermiş ben fasulyeyi yeni ektim siz çapalıyorsunuz. Maşallah bitkileriniz koşuyor, ellerinize yüreğinize sağlık.

milaca2010 11-05-2013 00:24

Sn. h_dogan; Öncelikle lif kabağını takipteyim, sn. Selçuk boz beyin gönderdiği lif kabağı tohumları henüz yeni çimlendiler, bakımı hakkında bilgileriniz benim için önemli, yerdemi yoksa sardırılarakmı ilerliyor, su ihtiyacı nedir gibi, çünkü ilk olarak yetiştiriyorum, şimdiden teşekkürler.
Beyaz nervürlü mor petunyanız harika, muzlar hevenk hevenk olmuşlar, domatesleriniz döktürmüş maşallah, her şey çok güzel, emeklerinize sağlık, bahçenizin bereketi bol olsun.
Esenkalınız...

h_dogan 11-05-2013 06:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yagmur (Mesaj 1152956)
Hersey Yine cok cok guzel sn h Dogan elinize saglik
daha Ben fasulyeyi yeni ektim siz capaliyorsunuz ne guzel misirlar
Karpuz biber guller hepsi birbirinden guzel masallah.

Teşekkür ederim Yağmur Hanım inşallah sizin bitkileriniz de coşacak yakında. Ben fasulyeyi ekmede geç bile kaldım şimdiye çiçekte olması lazımdı. Bizim burda sıcaklar aşırı olduğu için sıcağa denk geldimi çiçekler tutmuyor. Bakalım ne kadar ürün alacağız.

Bu arada çeşit "Sarıkız" oturak fasulye. Solda birkaç fide takastan gelen sırık bir çeşit var, yarısını malesef salyangozlar yediler onları da büyütebilirsem nasıl olduklarını göreceğiz inşallah.

Sağlıcakla kalın.

h_dogan 11-05-2013 06:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1152966)
Yeşilliklerin arasında yatan karpuz çok güzel görünüyor.
Kara buğday nedir, dikkatimi çekti de, yani roka gibi bir şey midir?

Sn akçabardak bu TARIM MERKEZİ.COM :: Dr. Sami Süzer - Karabuğday Tarımı ve Çölyak Hastalarının Beslenmesindeki Önemi linke bir göz atın derim. Ben de takas etkinliğinden almıştım tohumlarını. İlginç bir şey diye nasıl olduğunu merak ettim ondan dolayı ektim.

Sağlıcakla kalın.

h_dogan 11-05-2013 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1152969)
Sayın hdoğan evet gördüm; demek ki ilaç çok iyi gelmiş maşallah. Darısı başıma inşallah ben ikinciye ilaçladım biliyorsunuz ama sanki ilerleme yok gibime de geliyor ya da gözüm alıştı. Ama yine de çiçeklenmesi hoşuma gitti. Geçen sene değil çiçek yaprak bile yoktu üzerlerinde.
Sayın hdoğan maşallah sizin de bitkileriniz çokmuş. Çok da güzel gidiyorlar. Fotoğraflara bakarken benim daha zinnialar fide (Zinnialardan uç almışsınızdır mutlaka), kadifeler fide diye düşünürken sevgili yağmur da deyivermiş ben fasulyeyi yeni ektim siz çapalıyorsunuz. Maşallah bitkileriniz koşuyor, ellerinize yüreğinize sağlık.

%100 bitiremezsiniz küllemeyi zaten eğer azalıyorsa doğru yoldasınız demektir Sn. YeniGine. Bodur güller sanki biraz daha hassas gibime geliyor bir de beyaz güller.

Zinnialardan uç almıyorum, hiç de aklıma gelmemişti doğrusu ama benim zinnialar zaten bodur değil o yüzden almayacağım. Gerçek yerine aldıktan sonra çok güzel yayılıyor, bir lahana kadar yer kaplıyor kocaman da çiçek açıyor. Takasta paylaşmıştım eğer alan olmuşsa görecektir ne kadar büyük açtığını.

Kadifeleri fide olarak almıştım 2 adet şimdi bayağı büyüdüler bodur değiller onlar da. ;) Ben kocaman olan çiçekleri daha çok seviyorum. Tabi bu durum ağaçlar için de geçerli.

Sağlıcakla kalın.

h_dogan 11-05-2013 07:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 (Mesaj 1152983)
Sn. h_dogan; Öncelikle lif kabağını takipteyim, sn. Selçuk boz beyin gönderdiği lif kabağı tohumları henüz yeni çimlendiler, bakımı hakkında bilgileriniz benim için önemli, yerdemi yoksa sardırılarakmı ilerliyor, su ihtiyacı nedir gibi, çünkü ilk olarak yetiştiriyorum, şimdiden teşekkürler.
Beyaz nervürlü mor petunyanız harika, muzlar hevenk hevenk olmuşlar, domatesleriniz döktürmüş maşallah, her şey çok güzel, emeklerinize sağlık, bahçenizin bereketi bol olsun.
Esenkalınız...

Sn. milaca lif kabağı sıcağı seven bir bitki tabi kabakgil olduğu için suyu da sever yeterince vermek şartıyla. Diktiğim yer biraz gölge kaldı ama yukarıya sardıracağım için yaprakları yeterince güneşi gördükten sonra coşacaktır. Ben tel çekip yukarıya çıkartacağım çünkü yerde bırakırsam gülleri perişan eder, siz de sardırmayı düşünüyorsanız bitki büyüdükçe alttan bir sürü sürgün verecektir onları budayın ki yukarıdan büyüsün yoksa önünü alamazsınız. Ben büyüdükçe burdan paylaşır budamaları da fotoğraflarım kısmet olursa.

Petunyaları takastan gelen tohumlardan yetiştirdim çok güzel oldular yaklaşık 20-25 saksı yaptım. Mor beyaz olanlar bir kaç çeşit kiminin beyazı biraz az kimininki daha fazla ama mor renk ağırlıkta. Diğer iki renk pembe ve beyaz.

Muzlara gelince 2 tane daha salkım çıkaracak olan var. Onlar bu ilk çıkan salkımdan daha güçlü olacaklar çünkü yaprakları daha fazla.

Sağlıcakla kalın.

akçabardak 11-05-2013 08:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1153031)
Sn akçabardak bu TARIM MERKEZİ.COM :: Dr. Sami Süzer - Karabuğday Tarımı ve Çölyak Hastalarının Beslenmesindeki Önemi linke bir göz atın derim. Ben de takas etkinliğinden almıştım tohumlarını. İlginç bir şey diye nasıl olduğunu merak ettim ondan dolayı ektim.

Sağlıcakla kalın.

Sayın h_doğan çok teşekkür ederim sayenizde çok güzel şeyler öğrenmiş oldum, verdiğiniz linki okudum oldukça faydalı bilgiler içeriyor.
Beni bağışlayın ama merakımdan dolayı soruyorum, şimdi bu bitkinin tohumlarını öğütüp un haline mi getiriliyor? onu anlayamadım ne şekilde kullanılır.
Teşekkür ederim selamlar.

h_dogan 11-05-2013 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1153054)
Sayın h_doğan çok teşekkür ederim sayenizde çok güzel şeyler öğrenmiş oldum, verdiğiniz linki okudum oldukça faydalı bilgiler içeriyor.
Beni bağışlayın ama merakımdan dolayı soruyorum, şimdi bu bitkinin tohumlarını öğütüp un haline mi getiriliyor? onu anlayamadım ne şekilde kullanılır.
Teşekkür ederim selamlar.

Benim internetten araştırdığım kadarıyla un da yapılıyor pilavı da yapılıyor Sn. akçabardak. Olsun da bir de biz deneyelim. :D

attar 11-05-2013 08:56

ha maşallah Sayın h_dogan, ne bu güzellikler, ellerineze sağlık

loveforlife 11-05-2013 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1152903)
Bu gül bu sene müthiş açtı.

Bu gülleri gördükten sonra sayfamda gül resimlerimi paylaşmaya utanacağım! Ben, bir tane gülüm açtı mı, gülüm açtı diyordum oysa ki! Bir de elbette bit ve küllemeden çektiklerimiz var.:( (Siz bu gülden çelik alıp paylaşmayı düşünürsünüz herhalde;))

Sebze ve meyveler ise iştah açıyor. Gözüm kalıyor her birinde... Bereketi bol olsun! Bahçeyi takipteyim!

h_dogan 11-05-2013 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1153062)
ha maşallah Sayın h_dogan, ne bu güzellikler, ellerineze sağlık

Teşekkür ederim Sn. attar. Sizinkiler daha güzel olacak eminim. ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025