![]() |
Alıntı:
Bir de sizin gül bir tane açmış ama yaşı da bir de dikildiği yer de önemli. Külleme ve bitler güller için en büyük sorun ama ben bu yıl sadece 2 kez ilaçladım. Çelik alma zamanı hatırlatırsanız elbette gönderirim. ;) Tabi bizim burayla sizin ora farkediyor onun için erken hatırlatın. Sağlıcakla kalın. |
Meyveler, sebzeler mideye, güller göze hitap ediyor. Hem iştahımız kabardı, hemde gözlerimiz şenlendi. MAŞALLAH......
|
Sayın h-doğan bizler fide geliştirmeye uğraşıyoruz siz hasada başlamışınız. Maşallah. Tohumların gelişimini paylaştığınız için teşekkürler , aydınlatıcı oldu. Bol mahsüller dilerim.
|
Sn h_dogan, bahce sayfanizi ilgiyle takip ediyorum. Bitkilerinize cok ozen gosterdiginiz belli.
Tahmin ederim ki sizin ikliminizde domateslerde solgunluk hastaligi cok goruluyordur. Buna karsi nasil bir onlem aliyorsunuz (ya da onlem aliyor musunuz)? http://www.agaclar.net/forum/1152885-post818.htm adresindeki mesajinizda gosterdiginiz dolmalik kabak cesidi yerli midir? Bir de karpuzu gun icinde kismen golge goren bir yerde mi yetistiriyorsunuz? Adana'nin sicagi bastirmadan mutlu mutlu meyve tutmus. Adana sartlarinda karpuz ve kavunlar en son ne zaman topraga ekiliyor? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Domateste solgunluk derken fungal etmenleri mi kastettiniz? Eğer Fusarium vb lerini kastettiyseniz bizim bahçe toprağı pek su tutmadığı için o yönden şanslıyım genelde solgunluk pek yok şükür. Dolmalık kabağa gelince takastan aldığım istiridye kabak desem inanır mısınız? Bu kadar fazla bir açılım beklemiyordum açıkçası. Ama dolmalık olarak çok güzel yani istiridye çıkmadığı için sevindim desem yeridir. Yalnız diğer beyaz olanı da istiridye diye ektiğim tohum. Yani ikisi de farklı dolmalık çıktı. Ama işin iyi tarafı da her koltukta bir dişi çiçek olması. Karpuzlar nerdeyse bütün gün güneş görüyor. Bu karpuzlar kabak anacına aşılı. Ben ilk başta üzerini örtmüştüm şu anda bitkinin gelişimi müthiş, 3 tane de kesin tutan meyve var. Tam olgunlaşmadan koparmayacağım, tam olgunlaşınca tadı çok güzel oluyor. Karpuz haziran sonuna kadar rahatlıkla ekilebilir ama ticari olarak yazın ekilenler fazla meyve tutmadığı için pek verim alamıyorlar. Kavun da karpuz gibi ekiliyor. Şu anda tünellerde ekenler topluyorlar karpuzu da kavunu da. Kavun temmuzda da ekilebilir tabi hastalık ve zararlıları iyi kontrol etmek lazım. |
4 Eklenti(ler)
Domatesleri kamışlara bağlarken kızımı başımdan savmak için fotoğraf makinesini ona verdim kızım dedim git fotoğraf çek. Sağolsun başımdan savdım ama benden güzel çekmiş bir tanem benim.
Petunyalar... |
1 Eklenti(ler)
Bodur domates.
|
3 Eklenti(ler)
Begonyalar...
|
1 Eklenti(ler)
....
|
1 Eklenti(ler)
Menekşe
|
1 Eklenti(ler)
Bir gecelik gelin.
|
3 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği.
|
1 Eklenti(ler)
Balkondan evin önünü çekmiş. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Gelin duvağının çiçekleri döküldü o da yapraklarını çekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Kaktüsün hatrı kalmasın diye onu da çekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Cam güzelini çekerken parmağını da çekmiş. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Çin lahanalarını çekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Küçük yapraklı ebegümeci bu yenen türü.
|
1 Eklenti(ler)
Marulun çiçeklerini çekmeye çalışmış ama tam ayarlayamamış.
|
1 Eklenti(ler)
Belli bir türe odaklanması gayet iyi. Burda da horoz ibiğini çekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe...
|
1 Eklenti(ler)
Aloeleri çekerken ayağını da çekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Ceylan sardunya ve burgmansia.
|
1 Eklenti(ler)
Papatyaların aşağısını çekmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Karışık bir fotoğraf ama sanırım menekşeyi çekmeye çalışmış.
|
1 Eklenti(ler)
Dün ve bugün yağmurdan bitkiler bayağı hırpalandı. Gelincikle papatyaları fotoğraflamış gördüğünüz gibi. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Gülü çekmiş, her taraf ot doldu kızımın gözünden bir şey kaçmıyor.
|
2 Eklenti(ler)
Annemin kalanchoeleri de nasibini almış. :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025