agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

h_dogan 04-07-2014 17:05

2 Eklenti(ler)
Goji berry sayfasındakini görünce aslında yüklemeyecektim ama olsun benim de br tanecik meyvem olmuş hem de daha çiçek de açıyor. :)

h_dogan 04-07-2014 17:12

3 Eklenti(ler)
Selluka bu sene zayıf. Sonbahara doğru düzelir inşallah.

h_dogan 04-07-2014 17:18

2 Eklenti(ler)
Brugmansialarım...

Jasmina 06-07-2014 01:44

Çok güzel bir bahçe.Adana gibi bir cennette neler yetiştiğini heyecanla sayfanızdan izledim.Benimde memleketim adana..Kısmetse bu kasım geleceğim.Çok güzel paylaşımlarınız var.Büyük bir imreniyle,hem okudum hemde seyrettim,güzelliklerinizi..Elinize sağlık..

h_dogan 07-07-2014 09:24

Teşekkür ederim beğeniniz için hemşehrim. Vakit buldukça bir şeyler yapmaya çalışıyorum. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jasmina (Mesaj 1302915)
Çok güzel bir bahçe.Adana gibi bir cennette neler yetiştiğini heyecanla sayfanızdan izledim.Benimde memleketim adana..Kısmetse bu kasım geleceğim.Çok güzel paylaşımlarınız var.Büyük bir imreniyle,hem okudum hemde seyrettim,güzelliklerinizi..Elinize sağlık..

06dilek 07-07-2014 10:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1302607)
Goji berry sayfasındakini görünce aslında yüklemeyecektim ama olsun benim de br tanecik meyvem olmuş hem de daha çiçek de açıyor. :)

Merhaba Sayın h_dogan; Size bişey sora bilirmiyim benim bahçeye 1 tane Goji berry fidanı diktim ama merak ettiğim birşey var acaba tozlaşması için 2. bir fidan gerekiyormu?

h_dogan 07-07-2014 14:43

Dilek Hanım bu konu hakkında bilgim yok. Ben tek meyve aldım ama yine çiçek var üzerinde. İki fidanım var ama sadece biri çiçek açıyor. Demek ki tek bitki meyve veriyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1303282)
Merhaba Sayın h_dogan; Size bişey sora bilirmiyim benim bahçeye 1 tane Goji berry fidanı diktim ama merak ettiğim birşey var acaba tozlaşması için 2. bir fidan gerekiyormu?

asmalıtepe 07-07-2014 16:00

Sn.h doğan; merhaba benim de bir ricam olacak eğer fikrinizi alabilirsem memnun olurum.

296 no'lu mesajımda görüldüğü gibi Domates ve biberlerde tek tük bu lekeler nedir acaba ne yapmalıyım. teşekkürler.

h_dogan 07-07-2014 17:05

2 Eklenti(ler)
Sayfama son zamanlarda gül fotoğrafı eklememişim. Gülsüz olmaz. ;)

h_dogan 10-07-2014 17:10

2 Eklenti(ler)
Mehmet abinin verdiği badem çeriler.

h_dogan 10-07-2014 17:13

3 Eklenti(ler)
Akşam sefaları

h_dogan 11-07-2014 09:27

1 Eklenti(ler)
Gülüm.

tWoFuNN 14-07-2014 09:14

Sayın h_dogan,
Çalışmalarınızı yürekten kutluyorum. Daha önce turuncu patlıcan görmemiştim hiç. Tat olarak normal patlıcandan farkı var mı ? Domatesleriniz, pepinolar harika görünüyorlar. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve bereketli günler dilerim.

sonkez 14-07-2014 09:30

Her zamanki gibi harika...Sağlıkla tüketmeniz ve seyretmeniz dileğiyle....Bereketli ve bol ürünlü günler...

h_dogan 14-07-2014 12:08

Sn. tWoFuNN teşekkür ederim.

Henüz tadına bakmadım bu sene ilk kez yetiştiriyorum. Onlar olgunlaşmış halleri tohum alacağım kısmetse. 3 kök vardı haftasonu eşimle otları yolarken birisini yanlışlıkla yoldu. :) Şimdi kaldı 2 kök. Bakalım yeni meyveler verirse tadına bakacaz.

Pepinomuzun durumu çok iyi ama domatesler hastalandı. Pepinoların tek derdi var meyvelerine salyangozlar bayılıyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tWoFuNN (Mesaj 1305835)
Sayın h_dogan,
Çalışmalarınızı yürekten kutluyorum. Daha önce turuncu patlıcan görmemiştim hiç. Tat olarak normal patlıcandan farkı var mı ? Domatesleriniz, pepinolar harika görünüyorlar. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve bereketli günler dilerim.

h_dogan 14-07-2014 12:09

Sn. sonkez teşekkür ederim. Tek amacımız bu işin tadına varmak. Kendimiz yetiştirip izlemesi bile keyif veriyor artık yemesini siz düşünün. :)

Sağlıcakla kalın.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1305847)
Her zamanki gibi harika...Sağlıkla tüketmeniz ve seyretmeniz dileğiyle....Bereketli ve bol ürünlü günler...

h_dogan 15-07-2014 13:09

1 Eklenti(ler)
Fıçıdaki sardunyaların son hali.

Milla 16-07-2014 15:41

Sayın h_dogan,
Benim iki kök sırık domatesim var. Bol yapraklı, diri, 1,5 metre boyuna geldi, üstünde onlarca çiçekli minik salatalık var fakat salatalıklar büyüyemeden sararıyor, yerlerine yenileri çıkıyor. Nedeni hakkında bir tahmininiz var mı acaba?

h_dogan 16-07-2014 16:16

Sn. Milla domates mi var salatalık mı? :)

Fotoğraf yüklerseniz daha net bir şeyler söyleyebilirim. Siz ilgili yere yükleyin bakarım.

Milla 16-07-2014 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1306756)
Sn. Milla domates mi var salatalık mı? :)

Fotoğraf yüklerseniz daha net bir şeyler söyleyebilirim. Siz ilgili yere yükleyin bakarım.

:-) :-) :-)
Rezil oldum...
Salatalık.

h_dogan 17-07-2014 16:44

1 Eklenti(ler)
Ashwagandha

h_dogan 17-07-2014 16:47

1 Eklenti(ler)
Siyah inci.

Bu 2. senesi. Balkonda küçük saksıda bulunuyor. Bu sene bir türlü yaprak bitleri peşini bırakmadı.

h_dogan 17-07-2014 16:50

1 Eklenti(ler)
Zinnialar da bakımı kolay çiçeklerden. Hiçbir gübreleme işlemi yapmıyorum. Bu sene özel olarak hiç ekmedim, fırsatım olmadı. Yine de geçen sene dökülen tohumlardan çıkan zinnialar yeterince var.

h_dogan 17-07-2014 16:52

2 Eklenti(ler)
Güllerin yeri her zaman ayrı.

h_dogan 22-07-2014 14:45

Sarı çeri domates

1 Eklenti(ler)
3 yıl önce internet üzerinde sipariş vermiştim.

Verimli ve tadı hoş bir çeşit. Siyah çeri gibi ekşimsi değil.

Sırık ve güçlü gelişiyor. Hastalıklara karşı diğer çeşitlere göre dayanıklı.

h_dogan 22-07-2014 15:42

Pembe kalp domates

1 Eklenti(ler)
Bu çeşidi de internetten sipariş etmiştim. Şekli nedeniyle yetiştiriyorum. Diğer pembeye göre meyveleri küçük, ince kabuklu, lezzetli ve diğer pembeye göre erkenci. Bu sene pek mahsül alamadım bitkiler hastalandı.

Sırık, bitkisi çok da güçlü gelişen bir çeşit değil. Bitki çok yapraklı olmadığı için de meyvelerin güneşten yanması büyük olasılık. Ayrıca yaprak kıvrılma sorunu var.

h_dogan 24-07-2014 12:23

Badem çeri domates

1 Eklenti(ler)
İsimlendirme Mehmet Abi (merkal) öyle dediği için ben de öyle devam ediyorum. :)

Oldukça verimli bir çeşit, çeriler içerisinde benim elimde bulunanlardan en çok çiçek açan çeşit bu.

Yapraklar patates yapraklıya benziyor, salkımda meyve tutumu doğal olarak çiçek sayısı oldukça fazla. Meyveler adından da anlaşılacağı gibi uzunca.

Hastalıklara dayanımı iyi, yaprak kıvrılması sorunu görmedim. Bu ilk senemiz ama ben çeşidi çok beğendim. Meyveler kütür kütür.

Tohum alabilirsem bundan da paylaşırım.

h_dogan 24-07-2014 12:34

Siyah çeri domates

1 Eklenti(ler)
En çok beğendiğimiz çeri domates.

Renk olarak siyah olmuyor, siyah kırmızı karışımı gibi.

Bitki gelişimi ve meyve tutumu oldukça iyi.
Sırık bir çeşit.

Herkeste bulunması gereken önemli çeşitlerden biri bence.

Sıcaklık dayanımı bitki olarak iyi ama sıcaklar birden bastırınca gerçek lezzetinden uzaklaşıyor ve meyveler yumuşuyor.

h_dogan 24-07-2014 12:52

Alphonso çeri domates

1 Eklenti(ler)
Bitki gelişimi çok güçlü değil. Meyveler küçük ve uzun. Çiçeklenme ve meyve tutumu çok iyi.

Tad olarak ben tatmin olmadım diğerleri kadar lezzetli değil.

Hastalıklara dayanımı iyi. Belki de iklimden dolayı çok lezzetli olmadı.

h_dogan 24-07-2014 13:40

Roma çeri domates

1 Eklenti(ler)
Ağaçlar.net takas etkinliğinden gelen bir domates çeşidi.

Bitki yapısı orta güçlü, koltuklar alındığında salkımlarda 8-10 meyve oluyor. Bitkide salkımların dizilimi çok güzel.

Yaprak kıvrılmasına hassas bir çeşit, meyveler parlak kırmızı, albenisi çok iyi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025