![]() |
1 Eklenti(ler)
Turkish Orange Patlıcan (Loveforlife)
|
Bu parazit Turkiye'de sizin iklim bolgenizin ustunde baska nerelerde goruluyor (ya da goruluyor mu), biliyor musunuz? Bizim iklimle sizinkinin benzerlikleri var ve bizde de zaman zaman goruluyor bu parazit.
Alıntı:
|
Yine çok güzel bitkiler eklemişsiniz. Hepsine maşallah. Bu arada bendeki kabaklar hangisinden :-)
|
Pek gezemediğim için bilmiyorum malesef. Yayılışı hakkında bir bilgim yok. Diğer arkadaşlar da aslında bu yayılıcılar hakkında bizlerle bilgi paylaşsa güzel olur. Bazı bitkileri görünce bu ne diye afallıyoruz.
Alıntı:
|
Ben size kabak da mı göndermiştim yahu? :D
Şu an malesef hatırlayamıyorum, tohumların fotosunu ekleyin ona göre söylerim. Alıntı:
|
Yaprak galeri güvesi (Phillocnistis citrella)
3 Eklenti(ler)
Galeri sineği özellikle genç fidanlarda büyük sorun. Yeni sürgünleri görüldüğü gibi haşat ediyor.
Fotoğrafta limon ve portakal fidanlarında galeri sineği arazları. |
Alıntı:
|
Olabilir Sn. limonsever ama zararı larvalar yapıyor. Tabi erginlerle mücadelede uğur böceklerini kullanabiliriz diyeceğim de kimse kurallara uyup da korumaz biliyorsunuz.
|
2 Eklenti(ler)
Siyah ve bodur çeriden görüntüler.
|
Alıntı:
|
Sn. tarla kuşu bu sene ilk defa yetiştiriyorum. 3 tane meyve var koparmaya kıyamadım. Tohum alacağım diye bekletiyorum. Bitkiler büyüsün meyveler çoğalsın o zaman tadına bakabiliriz.
Sn. loverforlife'den gelmişti belki o bakmıştır tadına. Ona sorsak daha iyi olur. Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Patlıcanların arasına diktiğim hibrit kavunlar olgunlaşmaya başladı. 6-7 tane kavun yiyebileceğiz. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Pepinoyu bu sene daha çok sevdim. :)
|
Afiyet bal şekr olsun, kavunlar tam küçük kızınıza göre, nasıl da hoşuna gider kim bilir.
|
Pepinonun tadı nasıl, neye benzetilebilir mesela?
|
Ben denemek için alıp yedim.Hoş bir tadı var.Bir kaç meyvenin birleşmesi gibi.Kavun,şeftali,nektarin gibi.
|
Öyleyse güzel bir tat olsa gerek...
|
Teşekkür ederim ablacığım. İnşallah hepimiz ağız tadıyla tüketebiliriz.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Evet Sn. Milla'nın dediği gibi birkaç meyvenin tadı gibi. Ben bu sene daha çok beğenedim. Çünkü olgunlaştıktan sonra kopardığım için tadı kavuna daha çok benziyor. Soğuk olarak tüketirseniz çok daha güzel.
Bu da güzel görünümü. :) |
Selamlar..Yanılmıyorsam diyabet hastalığına iyi geliyor.
|
Bir çok hastalık için ve güzellik ürünü olarak kullanılabileceği söyleniyor.
Pepino meyvesi ve faydaları - mucize iksirler Alıntı:
|
Turuncu hali biraz aci olur. Yesilken denemenizi tavsiye ederim.
Alıntı:
|
Meyvelerin çoğalmasını bekleyeceğiz o zaman. :)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yesilinden mi yaptiniz dolmayi?
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...an_dolmasi.jpg http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/27734.htm |
Pepinolar, çimenlerin arasına saklanmış yumurtalar gibi çıkmış. Bende daha önce yediğimde en çok kavuna benzetmiştim ama tam olarak aynı tatta değildi.
|
Bitkiler henüz küçük, ben de ilk olanları tohuma bıraktığım için henüz başkası tutmadı. Zaten 3 kök bitki var. Zamanla bitki büyüsün meyveler de çoğalacaktır. :)
Alıntı:
|
Normalde yerde bırakmıyorlar yetiştirenler ama ben kendi haline bırakmışım o yüzden dediğiniz görüntü oluştu. :) Normalde sırığa almam lazım, bu sefer de budamam gerek. Böyle kafasına göre takılıyor, üzerine müthiş meyve var. Tek sorun salma suladığım için bazıları çürüyor.
Tadı en çok kavuna benziyor tam olgunlaşınca. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025