![]() |
Alıntı:
Menekşeler hakkında pek bilgim yok onları satın almıştım ama soğukta hepsi öldüler. Çok da ilgilenemediğim için şimdilik ondan vazgeçtim. |
Merhaba Hilal nasılsınız ? Pembe domateslerin ne durumda ? Senden haber bekliyorum. Bana 6 adet ayırırsan memnun olacağım. Haber ver gelir alırım.
Teşekkürler. Gül çeliklerini ne yaptım ? |
Mehmet abi domateslerin bazıları bayağı büyüdü. Bu hafta sana vereyim onları bence dikilirler artık hatta bazı fideler geçti bile ufacık viyollere ekmiştim sanırım kökleri toprağa girdi.
Gülleri sana veremedim ben de bahçenin bir köşesine diktim çelikleri tutarsalar sana veririm onlardan. |
Prunus armeniaca
1 Eklenti(ler)
Erkenci kayısımız meyvelerini gösteriyor artık. Aynı ağaçta çiçek de var. Sıcaklık dalgalı olunca çiçeklenme de dalgalı oldu. Bizim açımızdan iyi uzun süre meyve yiyeceğiz. :)
Fotoğrafta küçük ve minik meyveler görünüyor. Ağacın yüksek dallarında ise çiçek var. |
Eriobotrya japonica
2 Eklenti(ler)
Yenidünya(Malta eriği) meyveler bu sene seyrek. 1-2 kez don olunca meyvelerde güzel bir seyreltme olmuş. Bilindiği gibi yenidünya kışın çiçek açıyor.
|
Citrus sinensis
1 Eklenti(ler)
Normalde bahar meyvelerini ve çiçeklerini fotoğraflamıştım ama daha dalında portakal olunca fotoğraflamadan olmaz tabi ki. :)
|
4 Eklenti(ler)
O güzel portakal fotoğrafı koyup bu mevsimde narenciye çiçeklerini fotoğraflamasak ayıp olurdu. :)
Akşam işten geldiğimde dolmuştan indim. Etraf mis gibi turunçgil çiçeği kokuyordu. :) Portakal çiçeği tomurcuğu Eklenti 478248 Portakal çiçeği Eklenti 478249 Mandarin çiçeği Eklenti 478250 Limon çiçeği Eklenti 478251 |
Lactuca sativa
5 Eklenti(ler)
Red Romanie, Yedikule marullar ve takastan gelen kıvırcık salatalar.
|
Olea europaea
1 Eklenti(ler)
Zeytin de tomurcuklanıyor.
|
Wisteria sinensis
2 Eklenti(ler)
Günün güzeli. ;)
|
Sevgili hdoğan, sevgili CAN hozat geçen yazdan kına tohumları hakkında sizlerle konuşmuş idik. Bir daha da sizlerden hiçbir ses çıkmayınca vazgeçtiler galiba diye düşünerek ben de birşey demedim.
Ben de kına tohumları var, isterseniz size gönderebilirim... Ve bu arada sevgili hdoğan günün güzeli gerçekten maşallah çok güzel. Bugün Sarıyer'de idim orada da bir lokanta önünde mor salkım var baktım daha yeni yeni yapraklanıyor. |
Alıntı:
|
Solanum tuberosum
1 Eklenti(ler)
Kızım sökmesini sevdiği için bu sene de diktim. Geç kaldık aslında ama olsun.
|
Cucurbita pepo
1 Eklenti(ler)
Bu dolmalık kabak erken ektiğim. Birkaç çeşidim daha var ama ekemedim henüz.
|
Cucurbita maxima
1 Eklenti(ler)
Bazen hiç zorlamamak gerek herhalde. Biz fide yetiştirmek için uğraşıyoruz ama bitki artıklarını topladığım yere çürüyen balkabağını da atmıştım tohumları çıkmış. :)
|
Brassica oleracea var. rubra
1 Eklenti(ler)
Aslında kırmızı lahana diye ekmiştim ama bir tanesi açık renk yapraklı çıktı.
|
Brassica oleracea var. rubra
1 Eklenti(ler)
Kırmızı lahanada yaprak biti zararı. Havalar sıcak gitti pek göbek bağlayacağa benzemiyor. Ben de hiç ilaç kullanmadım.
|
Goji berry
1 Eklenti(ler)
2012-2013 takas etkinliğinden gelen Gojiberry'imden biri.
|
5 Eklenti(ler)
Son olarak şebboylar.
|
5 Eklenti(ler)
Dün akşamdan beri olan fırtına pek çok şeyi dağıttı, hırpaladı. Yeni olan meyveler, eski portakallar vs. çoğu döküldü.
Biz de kalanların keyfini süreceğiz ne yapalım. Sağlık olsun. Sabah kalktığımda sardunya saksıları devrilmişti fırtınadan. Begonyanın dalları kırılmıştı. Balkondaki domateslerin yaprakları sürtünmeden dolayı yanmıştı vs. vs. vs. :o Yine de fotoğraf yüklemeye devam ne de olsa tek tesellimiz bu. |
2 Eklenti(ler)
Kolyoz ve lavanta
|
Raphanus raphanistrum
2 Eklenti(ler)
Turpların birkaçını tohumluk bıraktım aralarından biri beyaz açtı.
|
3 Eklenti(ler)
Şebboylar çiçeklenmeyi sürdürürken...
|
3 Eklenti(ler)
Bir yandan da tohum kapsüllerini oluşturuyor...
|
2 Eklenti(ler)
Güller hızlı gelişiyor...
|
2 Eklenti(ler)
Bizim çilliye de yakışmış değil mi lastikler? :)
|
2 Eklenti(ler)
Balkonda saksıdaki çerim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu sefer de bu şekerle kapatalım. Geçen sene 4 renk almıştım tek bu yaşadı. Şimdilik keyfi gayet iyi.
|
Sevgili h doğan siz negüzel bir insansınız sanki yüreğinizin güzelliği bitkilere yansımış, elinizei değdiğiniz herşey sanki bereketleniyor, güzlleşiyor hangisini sayım biberlerinizimi, domateslerimi, kabaklarımı, eriklerimi, armutlarımı, çeşit, çeşit çiçlerimi iyiki bu forma üye olmuşum sağlıcakla kalın, ne çok şey öğreniyorum siz güzel dostlardan.
|
Alıntı:
Bitkileri çok sevdiğim için onlarla iyi anlaşıyoruz, onlar da karşılığını veriyorlar. İnşallah daha iyileri sizlerin olur. Sizlere de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız bildiğimiz kadar. Saygılar, sağlıcakla... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025