agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

f.okan 27-08-2013 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1193658)
Sn f.okan beğeniniz için teşekkür ederim.

Otları yolup altları kuru olacak bir yerde kuruttum daha çabuk kurumaları için. Gülleri salma sulamayla suladığım için oldukları yerde bırakırsam yeniden tutuyorlar suyu görünce. Yolup kökleri ıslanmayacak bir yerde kurutun öyle tekrar serin. Bir de semizotunu yolup da tekrar sermeyin 1 hafta da kurumaya bıraksanız kolay kolay ölmüyor.

Tesekkür ederim Sayin h dogan, bu uygulamayi bahcemin kenarlarindaki egimli kisimda kullanmayi düsündüm, kazilip taslanma islemi bir daha ki yil yapilacagi icin otlarda büyüyünce cok kötü bir görüntü oluyor, ben güllerimin altlarina agac kabugu kirintilari serdim, sonuc cok iyi. Hem ot cikmiyor hemde cabuk kurumuyor, böylece sulama zamani biraz daha uzamis oluyor.

sonkez 28-08-2013 11:32

Bahçeniz güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..Kıskanmamak elde değil...:p

h_dogan 28-08-2013 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1193806)
Bahçeniz güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..Kıskanmamak elde değil...:p

Teşekkür ederim Sn. sonkez. Daha güzelleri sizin olur inşallah.

hozat 28-08-2013 23:16

Sayın h_doğan,

Bahçen hem çok güzel hem de bir okul gibi, güzellikleri izlerken verdiğiniz bilgiler de bir o kadar değerli.Ellerinize sağlık teşekkürler sayın doğan.

h_dogan 29-08-2013 17:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1194007)
Sayın h_doğan,

Bahçen hem çok güzel hem de bir okul gibi, güzellikleri izlerken verdiğiniz bilgiler de bir o kadar değerli.Ellerinize sağlık teşekkürler sayın doğan.

Öğretmenim çok teşekkür ederim beğeniniz ve değerli görüşleriniz için. Birilerine bir yardımımız dokunursa ne mutlu bize.
Sağlıcakla kalın.

Selehattin 67 29-08-2013 22:18

sayın h-dogan tohum zamanı lif kabakları ve su kabaklarının tohumlarından tohum isterim şimdiden bilgilerinize sunarım saygılar:D:D

h_dogan 29-08-2013 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1194333)
sayın h-dogan tohum zamanı lif kabakları ve su kabaklarının tohumlarından tohum isterim şimdiden bilgilerinize sunarım saygılar:D:D

Lif kabağı tohumları hazır ama su kabakları yetişir mi bilmem takasa. ;)

Selehattin 67 29-08-2013 22:30

kısmet nasipsiz insan dayak bile yiyemez :D

h_dogan 29-08-2013 22:33

5 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı asmadan fazla büyüdü. :D

Selehattin 67 29-08-2013 22:35

asma yalnız yıldız çadırı için değil sanırım

h_dogan 29-08-2013 22:39

1 Eklenti(ler)
Süs biberleri

h_dogan 29-08-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1194349)
asma yalnız yıldız çadırı için değil sanırım

Nasıl yani?
Çardak asmanın normalde yıldız çadırını da üzerine çıkardık bayağı gelişti.

Selehattin 67 29-08-2013 22:43

birbirlerinin güneş almasını engellemiyorlarmı

h_dogan 29-08-2013 22:45

1 Eklenti(ler)
Limon...

h_dogan 29-08-2013 22:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1194356)
birbirlerinin güneş almasını engellemiyorlarmı

Engellese de yapacak bir şey yok. ;) Başka gideceği yer yok.

Selehattin 67 29-08-2013 22:48

Gerçi adana çok güneş alan bir yerdir

h_dogan 29-08-2013 22:50

2 Eklenti(ler)
Lif kabağı dişi çiçeklerin gelişmiş hali ve erkek çiçek.

h_dogan 29-08-2013 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 (Mesaj 1194361)
Gerçi adana çok güneş alan bir yerdir

Çardağın 1/5' ini anca doldurmuş. Asma için pek sorun olacağını sanmıyorum aslında çünkü yaprakları küçük yıldız çadırının.

Selehattin 67 29-08-2013 22:57

diktiğim kivi üzüm asmamı boğup kurutunca insanın kafasın ister istemez takılıyor sizinde başınıza gelmesini istemedim selamlar

h_dogan 29-08-2013 23:13

Kivi daha kuvvetli gelişir aynı asma gibi o yüzden kurutmuştur. Yıldız çadırı zaten tek yıllık kışa kurur. ;)

h_dogan 29-08-2013 23:23

5 Eklenti(ler)
Muzu kopartıp olgunlaştırdım.
Ayrıntılar burada http://www.agaclar.net/forum/bitkile...tm#post1194375

h_dogan 29-08-2013 23:26

1 Eklenti(ler)
Zinniadan bir görüntü...

h_dogan 29-08-2013 23:28

1 Eklenti(ler)
Evimin önünün damdan görünüşü.

YeniGine 30-08-2013 00:23

Sevgili hdoğan yıldız çadırı maşallah güzel gelişmiş bende de Kardinal var ve bu iki sarmaşığı da sevdim. Nasip kısmet olur ise seneye inşallah tekrar. Ama hiç tohum yaptı mı ona da bakmadım.
Bu arada :( güllerim hasta yaprakları bir garip oldu, gonca halinde iken kuruyor açmıyor, tırtıllar ilaç da kullanamıyorum şu kuş yuvasındaki arılar hep onların üzerlerindeler ölürler diye korkuyorum. Hele bir gülüm kökten tek kalın bir dal üzerinde kaldı diğer dalları kurudu gitti. Olur ise önerilerin, yardımın sevinirim.

f.okan 30-08-2013 01:13

Merhaba Sayin h dogan, bahceniz gercekten cok güzel, ellerinize saglik. Muzlarda kullandiginiz klimakterik teknigini bende Aechmea ciceklerimde uyguluyorum cicek acmalari icin. Ananas gibi yetisen bitkilerde de kullaniliyor, bilmek isteyen olabilir diye söyliyeyim istedim.
Eger tohumlarindan bulabilirsem lif kabaklarindan bende denemek istiyorum, yetistirmek icin uygun kosullar nelerdir acaba ?
Son olarak da domateslerim bu sene dev gibi oldular, domates agaci diyebiliriz, dallari cok gelisti fakat az domates verdi, gecen yil sebzelige ekmistim acik alanda, bu yil seranin icine ektim, izin dönüsü bir baktim ki seranin ici amazona dönmüs, yaprak aralarindan sonradan cikan dallari temizlesemde hic faydasi olmadi, sizce neden böyle olmus olabilir ?

h_dogan 30-08-2013 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1194393)
Sevgili hdoğan yıldız çadırı maşallah güzel gelişmiş bende de Kardinal var ve bu iki sarmaşığı da sevdim. Nasip kısmet olur ise seneye inşallah tekrar. Ama hiç tohum yaptı mı ona da bakmadım.
Bu arada :( güllerim hasta yaprakları bir garip oldu, gonca halinde iken kuruyor açmıyor, tırtıllar ilaç da kullanamıyorum şu kuş yuvasındaki arılar hep onların üzerlerindeler ölürler diye korkuyorum. Hele bir gülüm kökten tek kalın bir dal üzerinde kaldı diğer dalları kurudu gitti. Olur ise önerilerin, yardımın sevinirim.

Güller gonca şeklinde açmadan kuruyorsa mantardır büyük ihtimalle. Sen ilgili yere fotoğraf koyarsan yardımcı olmaya çalışırız ablacığım.
Bir de o dalları kuruyanı da fotoğrafla bendeki lila gül aynı dediğin gibi kökten kurudu. O da bir mantar çeşidi ama mücadelesi biraz zor. 2 gülden biri öldü diğeri de gitmeye niyetli.

h_dogan 30-08-2013 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi f.okan (Mesaj 1194410)
Merhaba Sayin h dogan, bahceniz gercekten cok güzel, ellerinize saglik. Muzlarda kullandiginiz klimakterik teknigini bende Aechmea ciceklerimde uyguluyorum cicek acmalari icin. Ananas gibi yetisen bitkilerde de kullaniliyor, bilmek isteyen olabilir diye söyliyeyim istedim.
Eger tohumlarindan bulabilirsem lif kabaklarindan bende denemek istiyorum, yetistirmek icin uygun kosullar nelerdir acaba ?
Son olarak da domateslerim bu sene dev gibi oldular, domates agaci diyebiliriz, dallari cok gelisti fakat az domates verdi, gecen yil sebzelige ekmistim acik alanda, bu yil seranin icine ektim, izin dönüsü bir baktim ki seranin ici amazona dönmüs, yaprak aralarindan sonradan cikan dallari temizlesemde hic faydasi olmadi, sizce neden böyle olmus olabilir ?

Teşekkür ederim Sn. f.okan.

Lif kabakları diğer kabakgiller gibi sıcağı seviyor. Uzun bir yetiştirme periyodu var. Kuvvetli gelişiyor sardırmanız ya da bir çardak yapmanız gerek. Hiç büyümese 10 m'lik bir yeri kaplayabilir. Saksı için uygun değil. Tohumunun çimlenmesi için diğer kabakgillerden biraz daha yüksek sıcaklık istiyor ve biraz daha geç çimleniyor. Biz erken çıkması için önce ıslak bir bezin içinde çimlendiriyoruz sonra viyollere ekiyoruz. Fideler yeterince büyüyünce de yerlerine alıyoruz.

Domatese gelince;
Çok sulama yapılmış ve bitki gölgede kalmış olabilir mi?
Çünkü yetersiz güneşlenme (ışıklanma) ve fazla sulama bitkinin vejetatif gelişimini teşvik eder. İlk baştan terbiye etmekte fayda var. Domatesiniz belli ki sırık. Koltuk sürgünleri çıkmaya başladığı zaman düzenli alırsanız hem daha iyi meyve tutar hem de daha kaliteli meyve alırsınız.

aheste 30-08-2013 09:38

Sn h_doğan, geçen hafta sonu yoktum, nete girememiştim, ne güzellikler sunmuşsunuz yine bizlere, bahçeniz coşmuş Maşallah, ellerinize sağlık.

h_dogan 30-08-2013 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1194478)
Sn h_doğan, geçen hafta sonu yoktum, nete girememiştim, ne güzellikler sunmuşsunuz yine bizlere, bahçeniz coşmuş Maşallah, ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim Sn. aheste kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte ne kadar yapabilirsem. Tek başıma ancak bu kadar. Bahçe bir düzene girmedi gitti malesef.

YeniGine 01-09-2013 00:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1194462)
Güller gonca şeklinde açmadan kuruyorsa mantardır büyük ihtimalle. Sen ilgili yere fotoğraf koyarsan yardımcı olmaya çalışırız ablacığım.
Bir de o dalları kuruyanı da fotoğrafla bendeki lila gül aynı dediğin gibi kökten kurudu. O da bir mantar çeşidi ama mücadelesi biraz zor. 2 gülden biri öldü diğeri de gitmeye niyetli.

Sevgili hdoğan; başarabildim iseee http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/30294-45.htm site sayfa bahçemde :( benimde makinem bozuldu ve komşunun telefonu ile görüntülemeye çalıştık. Bir bakabilir isen sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025