![]() |
Alıntı:
|
Bahçeniz güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..Kıskanmamak elde değil...:p
|
Alıntı:
|
Sayın h_doğan,
Bahçen hem çok güzel hem de bir okul gibi, güzellikleri izlerken verdiğiniz bilgiler de bir o kadar değerli.Ellerinize sağlık teşekkürler sayın doğan. |
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
sayın h-dogan tohum zamanı lif kabakları ve su kabaklarının tohumlarından tohum isterim şimdiden bilgilerinize sunarım saygılar:D:D
|
Alıntı:
|
kısmet nasipsiz insan dayak bile yiyemez :D
|
5 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı asmadan fazla büyüdü. :D
|
asma yalnız yıldız çadırı için değil sanırım
|
1 Eklenti(ler)
Süs biberleri
|
Alıntı:
Çardak asmanın normalde yıldız çadırını da üzerine çıkardık bayağı gelişti. |
birbirlerinin güneş almasını engellemiyorlarmı
|
1 Eklenti(ler)
Limon...
|
Alıntı:
|
Gerçi adana çok güneş alan bir yerdir
|
2 Eklenti(ler)
Lif kabağı dişi çiçeklerin gelişmiş hali ve erkek çiçek.
|
Alıntı:
|
diktiğim kivi üzüm asmamı boğup kurutunca insanın kafasın ister istemez takılıyor sizinde başınıza gelmesini istemedim selamlar
|
Kivi daha kuvvetli gelişir aynı asma gibi o yüzden kurutmuştur. Yıldız çadırı zaten tek yıllık kışa kurur. ;)
|
5 Eklenti(ler)
Muzu kopartıp olgunlaştırdım.
Ayrıntılar burada http://www.agaclar.net/forum/bitkile...tm#post1194375 |
1 Eklenti(ler)
Zinniadan bir görüntü...
|
1 Eklenti(ler)
Evimin önünün damdan görünüşü.
|
Sevgili hdoğan yıldız çadırı maşallah güzel gelişmiş bende de Kardinal var ve bu iki sarmaşığı da sevdim. Nasip kısmet olur ise seneye inşallah tekrar. Ama hiç tohum yaptı mı ona da bakmadım.
Bu arada :( güllerim hasta yaprakları bir garip oldu, gonca halinde iken kuruyor açmıyor, tırtıllar ilaç da kullanamıyorum şu kuş yuvasındaki arılar hep onların üzerlerindeler ölürler diye korkuyorum. Hele bir gülüm kökten tek kalın bir dal üzerinde kaldı diğer dalları kurudu gitti. Olur ise önerilerin, yardımın sevinirim. |
Merhaba Sayin h dogan, bahceniz gercekten cok güzel, ellerinize saglik. Muzlarda kullandiginiz klimakterik teknigini bende Aechmea ciceklerimde uyguluyorum cicek acmalari icin. Ananas gibi yetisen bitkilerde de kullaniliyor, bilmek isteyen olabilir diye söyliyeyim istedim.
Eger tohumlarindan bulabilirsem lif kabaklarindan bende denemek istiyorum, yetistirmek icin uygun kosullar nelerdir acaba ? Son olarak da domateslerim bu sene dev gibi oldular, domates agaci diyebiliriz, dallari cok gelisti fakat az domates verdi, gecen yil sebzelige ekmistim acik alanda, bu yil seranin icine ektim, izin dönüsü bir baktim ki seranin ici amazona dönmüs, yaprak aralarindan sonradan cikan dallari temizlesemde hic faydasi olmadi, sizce neden böyle olmus olabilir ? |
Alıntı:
Bir de o dalları kuruyanı da fotoğrafla bendeki lila gül aynı dediğin gibi kökten kurudu. O da bir mantar çeşidi ama mücadelesi biraz zor. 2 gülden biri öldü diğeri de gitmeye niyetli. |
Alıntı:
Lif kabakları diğer kabakgiller gibi sıcağı seviyor. Uzun bir yetiştirme periyodu var. Kuvvetli gelişiyor sardırmanız ya da bir çardak yapmanız gerek. Hiç büyümese 10 m'lik bir yeri kaplayabilir. Saksı için uygun değil. Tohumunun çimlenmesi için diğer kabakgillerden biraz daha yüksek sıcaklık istiyor ve biraz daha geç çimleniyor. Biz erken çıkması için önce ıslak bir bezin içinde çimlendiriyoruz sonra viyollere ekiyoruz. Fideler yeterince büyüyünce de yerlerine alıyoruz. Domatese gelince; Çok sulama yapılmış ve bitki gölgede kalmış olabilir mi? Çünkü yetersiz güneşlenme (ışıklanma) ve fazla sulama bitkinin vejetatif gelişimini teşvik eder. İlk baştan terbiye etmekte fayda var. Domatesiniz belli ki sırık. Koltuk sürgünleri çıkmaya başladığı zaman düzenli alırsanız hem daha iyi meyve tutar hem de daha kaliteli meyve alırsınız. |
Sn h_doğan, geçen hafta sonu yoktum, nete girememiştim, ne güzellikler sunmuşsunuz yine bizlere, bahçeniz coşmuş Maşallah, ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025