![]() |
Solanum muricatum
3 Eklenti(ler)
Pepinom kışı dışarıda atlattı yavaş yavaş meyve tutuyor.
|
Beta vulgaris var. cicla
1 Eklenti(ler)
Topraksız şaşırtma yaptığım pazılar tutmuşlar. Havalar ısındı bakalım sapa kalkacaklar mı hemen.
|
2 Eklenti(ler)
Brugmansialar tomurcukta.
|
1 Eklenti(ler)
Arada limon çiçeği :)
|
1 Eklenti(ler)
Patates ve marul kardeşliği
|
Punica granatum
1 Eklenti(ler)
Narda da tomurcuk var.
|
Malva sp.
1 Eklenti(ler)
Ebegümeci ne kadar uğraştırsa da çiçeği güzel görünüyor. :)
|
Olea europaea
4 Eklenti(ler)
Zeytinler bu sene bereketli olacak galiba.
|
Pyrus communis
2 Eklenti(ler)
Minik armutlar. Bu sene beklediğimden az çiçeklenme oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Şebboyların son demleri. Çoğu tohum baklalarını oluşturdu.
|
3 Eklenti(ler)
Güller tomurcuklandı.
|
2 Eklenti(ler)
Hatta biri biraz erken davrandı.
|
Filbahri
5 Eklenti(ler)
Saksıdaydı yere indirdim. :)
|
Tüm bitkilerinizin sağlıklı görünüşlerine hayran k.
aldım. Size iki şey soracağım. 1...sizden şebboy tohumu istemiştim, cevabınız olumluydu. Ne var ki, 10. yıl toplantısında sayın yaylacıdan temin ettim.Size zahmet olmasın diye haber vereyim dedim. Bu sene geçti her halde ekersem olmayacak sanırım ne dersiniz? 2....saksıdan yere aldığınız o güzel çiçeğin adı nedir? güzel bir sezon dileği ile... |
Zeytine, minicik armutlara maşallah...
Ve güller maşallah sağlıklı görünüyor, yapraklar tertemiz, bitti, tırtıldı yok (Çok şükür maşallah). Ve bu sezonun ilk gonca gülünü bahçende gördüm sevgili hdoğan. Harika, o gülünün rengini de pek beğenirim ben. Filbahri benim çocukluğumun çalısıdır. Çok severim hep bahçede olsun istedim ama yok başaramadım... |
Hozat öğretmenim teşekkür ederim. Şebboy değildi ama kına çiçeği idi. :) Eğer oysa sorun yok. ;)
Daha bahçede çok iş çoğu yeri ot içinde ama onları da yavaş yavaş temizleyeceğiz. Eğer şebboy tohumlarını ekecekseniz sonbaharda ekin ilkbaharda açarlar. Saksıdan toprağa aldığımız çiçek filbahri, başlığında da yazmışım gözünüzden kaçmış. Siz görsellere bakarken isim sönük kalmış. :) Alıntı:
|
Ablacığım sağolasın.
Güllerin fotoğraflarını çektikten sonra ilaçladım. Yaprak biti, zenk vb. için, üstüne bir de yaprak gübresi koydum N+Zn içerikli. Hazır çiçeklenmeye başlamışken iyi gelir çinko. :) İlk açan gülü ben de çok seviyorum. Bu yavru anaları malesef geçen sene kurudu. Filbahri bu sene bayağı büyür gelecek sezonda çelik gönderirim istersen, sizin iklimde de olur herhalde sonuçta kışın yaprağını döküyor. Alıntı:
|
Sn. h doğan; Uzun bir süre bahçenizi ziyeret etmemiştim, neler kaçırmışım neler, öncelikle günün güzeli mor salkımları hayranlıkla izledim, sebzeleriniz her zamanki gibi bakımlı ve sağlıklı görünüyorlar.
Zeytinlerde hasat bereketli olacağa benziyor, bizimde geçen yıl ektiğimiz 3 adet zeytin ağaçların dallarında sizinkilere benzer tomurcuklar var pek bir beklentimiz olmasada 1.5 metre ağaçta zeytin görmenin hazzını tadacağız inşallah, yalnız bir tanesini eşim eve çok yakın ektiğinden ilerleyen yılllarda sorun yaşarız diye yerini değiştirdi tüm yapraklar kurudu dökülüyor ağaç zamanla toparlarmı bilemiyoruz. Güllerinizin de maşallahı var sn. h doğan, lila renklisi harika görünüyor, diğer tomurcuklu olan beyaz olmalı. İzlediğim kadarıyla Pazılar,salkım domatesler, marullar, karalahana, ekmiş bulunduğunuz kabak fideleri, değişik renklerdeki şebboylarınız, filbahri ve minik minik meyve tutmuş armutlar hepsinin keyifleri yerinde maşallah diyeyim. Emeklerinize sağlık sn h doğan. Herşey gönlünüzce olsun esen kalınız... |
Teşekkür ederim Sn. milaca. Zaman yetmiyor ne kadar güzel görünse de bahçenin çoğu daha ot dolu. Zaman buldukça temizliyoruz.
Güllere bu sene şeker gübresi verdim baya etkili oldu. Çok canlı yaprakları var. Tomurcuk olan evet beyaz gül kokulu olandan. Zeytinler geçen sene boş sayılırdı bu sene bize yetecek gibi görünüyor. O yerini değiştirdiğiniz zeytin sert biçimde budamanız lazımdı. Kocaman zeytini o halde yerini değiştirirseniz ağaç kurur. Yapraklardan su kaybeder çünkü. Alıntı:
|
Maşallah...Bahçelerde görsel şölen başlamış...
Sanırım sizden gelen selluka tohumlarını çimlendirmeyi başaramadım...Az önce kurcaladım toprağını,Bir tohum geçti elime, içi geçmişti... Kısmet , bakalım belki diğer tohumlardan filizlenen olur... Hasretle beklemekteyim... Eşinize selamlarımı iletin lütfen... |
Sezon daha yeni başlıyor. :)
Selluka tohumlarını ben vermiştim toplantıda. Diğer tohumları ılık suda bekletip sonra ekin isterseniz, ben direk ekmiştim çoğu da çimlenmişti. Aleyküm selam. Görüşmek üzere selamlar. Alıntı:
|
Düzeltme
Alıntı:
|
Tohum konusunda sıkıntı yok. Olanları ekin çimlenmezseler toplantıda size tekrar getiririm. Tohumlar haşlandı diyordum soğuktan ama donmadılar bol bol tohum aldım.
|
2 Eklenti(ler)
Biraz abarttık sardunyaları da kesilmiş fıçıda aranjman yaptık. Henüz güzel görünmüyorlar ama güzelleşecekler inşallah.
|
2 Eklenti(ler)
Gelincikler açmaya başladı.
|
Gelincikler çok tatlıymış, rengine bayıldım.
Bu gün ben de eşimle biraz evden çıkıp şöyle etrafı bir gezelim dedik sağa sola bakınmaktan başım döndü yollarda çok güzel gelincikler açmışlar renkleri koyu kırmızı çok hoşuma gitti, öyle içimden sevdim onları. |
sera çok güzelmiş
|
Gelinciklere biz de bayılıyoruz. Önceki senelerde papatyayla beraber çok güzel ikili oluşturuyorlardı ama papatyalar azalınca sebzeler aldı yerlerini. Onların arasında devam ediyor. Papatyalar da açmaya başladı ikisini bir yakalayabilirsem güzel olacak.
Kır çiçeklerinin görüntüsü harika. Hele halı gibi açtıklarını görünce dalıp gidiyorsunuz. ;) Alıntı:
|
Sardunyalar biraz büyüyüp o fıçıyı kapattıklarında çok güzel bir görüntü sergiliyceklerine eminim.
|
Selam Sayın h dogan yeni yüklediğiniz resimlere bakarken patates ekmişiniz onu gördüm ama sanki bana biraz sık ekmişiniz gibi geldi, geçen hafata bende ektim ama aralarında ben 25/30 cm. kadar aralık bıraktım. Birde zeytin ağaçlarınız çiçek açmış tek kelimeylen enfes bir görütüleri var bayıldım doğrusu. Malesef bizim Anakara ikliminde zeytin ağacı yetişmiyor:( ama ben kasım ayında bahçeme fidan alırken çok güzel bir zeytin fidan gördüm dayanamdım aldım şansımı bir deneyim dedim ama malesef kurumuş galiba yaprakları felan dökülmüş boş dallar kalmamış:( yinde bekletiyorum ben belki yeniden filiz verir diye.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025