![]() |
4 Eklenti(ler)
Uyku çiçeği hiç bu kadar hoş görünmemişti.
|
2 Eklenti(ler)
Muscari....
|
1 Eklenti(ler)
Marulları diktiğim bölüm. Red Romanie'ler solda Yedikule sağdakiler. Fotoğraf biraz uzak çektiğimde yağmur yağıyordu uzaktan çektim ben de. :)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da Red Romanie fideleri. Yeşil olanlar Yedikule.
|
1 Eklenti(ler)
Veronica sp.
Her ne kadar yabani otları bahçemizde görmek istemesek de onlar da bizi görmek istemiyordur herhalde. :) |
1 Eklenti(ler)
Papatyalar güllerden sonra en sevdiğim çiçeklerden...
|
1 Eklenti(ler)
Güllerle şebboylar güzel ikili oldular. Gülleri budayınca boş görünmesin diye aralara şebboy dikmiştim. Şebboylar açtı güller filizlendi güzel bir görüntü oldu. Yakın çekimleri de güzel olmuş.
|
1 Eklenti(ler)
Lif kabağı fidecikleri. Annem ekmiş tohumları. Ekerken abartmış ama tohumların da hepsi çıkmış.
Takasa gönderdiğim kişiler gönül rahatlığıyla ekebilir görüldüğü üzere hepsi çimleniyor. :D |
1 Eklenti(ler)
Beyaz sardunya...
|
3 Eklenti(ler)
Şeftali çiçekleri yağmurda bir başka güzel...
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bulamadım. Yapraklarını koparınca süt çıkıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu domatesler de kışı dışarda geçirdiler sonra balkona saksılara aldım. Tomurcuk vermişler yakında açarlar.
Soğuktan etkilenmemeleri ilginç. Hangi çeşit olduklarını bilmiyorum, kendi kendilerine çıkmışlardı yeşilliklerin arasında ben de onları saksılara diktim balkona aldım. Aldığımda ancak 15 cm geliyorlardı şu anda 50 cm civarı boyları var. |
Sayın h-doğan domateslerin üzerindeki bitkiniz sanırım plumeria bitkisi.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene hediye gelen kolyoz kışı balkonda geçirdi. Sapların ucunda minik minik yapraklar kalmıştı ben de hemen hemen dipten budadım geçen hafta. Şimdi çok güzel gelişiyor, saksısını değiştirmedim aslında değiştirsem kocaman bir kolyozum olabilir.
|
5 Eklenti(ler)
Sardunyaları seviyorum hem kolay tutuyorlar hem de her zaman açıyorlar. Geçen sene bir sürü çelikten saplamıştım saksılara. % 90'ı tuttu herhalde. Belki 25-30 saksı var şu anda 4-5 renk.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç minesi açmaya karar vermiş. :)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
İkiz şeftali yeni mahsül. :)
|
1 Eklenti(ler)
5. renk de bu oldu. :)
|
3 Eklenti(ler)
Gül ve şebboy düeti
Eklenti 476988 Bir şebboyun bu kadar büyüdüğünü görmemiştim. Harika oldular. Eklenti 476989 Bunlarda 3 tane fide yanyana görüntü muhteşem. Eklenti 476990 Geçen sene takastan gelen şebboy tohumlarını ocak sonuna doğru ekmiştim. Fideleri önce küçük saksılara sonra da yaz başı gibi yere dikmiştim. Güllerin arasına da çok daha sonra yani sonbaharda diktim. Çok büyüyenler erken yere indirdiklerim, geç yere indirdiklerim erken indirdiklerim kadar büyümediler ama çiçek açmalarında sıkıntı yok. |
her şey çok güzel ve sağlıklı görünüyor.
Şebboylarınız güzellikte rekor kırıyor,benim şebboyla aram iyi değilir ama, sizdekileri görünce onlara haksızlık ettiğimi düşündüm. Öyle olacaklarını bilsem hemen edinirim ama,benim gördüklerim uzun ve cılızdı hep, onun için yanaşmadım hiç |
Sevgili CAN hozat, siz bence yeniden bir şebboylara bakın ve edinmeye karar verin. Zira gerçekten renk ve çiçekleriyle çok güzel bir bitki. Bir de çoğaldıklarını düşünün... Harika!..
|
Alıntı:
Şebboy güneşi seviyor cılız kalması belki yeterince ışık almadığındandır. Bir de sarı ve sarı-kahverengi gibi olanların bitkileri biraz daha küçük kaldı. Mordan sadece 1 bitki çıktı, çok açık lila gibi bir renk var 5. renk diye eklediğim. Pembe, mor ve açık lila oldukça iyi büyüyorlar. Erken ekilmesinde yarar var. Saygılar, sevgiler... |
Sn h-doğan sevgili Yeni Gine,
Şebboy gerçekten çok güzel bir çiçek hakkını teslim etmek gerek. Bazı çiçekleri bahçeme taşımayışımın bir nedeni de şu: 1) Çeşit çoğaldıkça, bakım zorlaşıyor,yeteri kadar ilgilenemiyorum. 2) Yaz aylarında Bodrum çok sıcak oluyor,her çiçek bu sıcaklara direnemiyor, 3)Ben daha çok: Haziran ve Ekim ayları arasında açan çiçekleri tercih ediyorum çünkü, diğer aylarda onlar açsa bile, ben göremiyorum.Bahçeye geldiğimde bir çoğu açıp bitmiş oluyor.Mesela:Lale, sümbül, nergis, frezya gibi soğanlılar bunlardan bazılarıdır. Şebboyun çiçekte kalma süresi ne kadar oluyor bilmiyorum,eğer yaz ayların da da, şu andaki görselliğini sunuyorsa bir dakika durmam. Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olurum Doğan Bey. |
Doğrusunu söylemek gerekirse ben de ilk defa ektim, ne kadar çiçek açarlar bilmiyorum.
Bakım konusunda size katılıyorum, ben de bakımı zor olanlardan vazgeçiyorum çünkü zamanım yok. Benim favorim güller ama şebboyları sevdim güllerin açmadığı zamanda açtılar. Yaklaşık 1.5-2 aydır açmaya başladılar Adana koşullarında diğer bölgelerde nasıl bir performans gösterir bilemiyorum. Size bakımı kolay kına çiçeğini önerebilirim, görsel olarak da güzel bir bitki. Ekimden açmaya kadar 1.5-2 ay ancak sürüyor. Biraz seyrek ekilirse bitkileri de daha güzel oluyor. Bu sene kına çiçeği de ekeceğim. :) |
Sayın H. Doğan bu ne güzel bahçe elinize, gönlünüze sağlık bahçeniz bereket dolsun, emeğiniz boşa çıkmasınki sizde bizlerle paylaşın bu güzel reimleri.
|
Evet çok iyi hatırlattınız, kına çiçeği hem yaz aylarında açıyor hem de, uzun süre çiçekli kalıyor.
Bu durumda madem aklıma düşürdünüz, ona sahip olmamı da, size havale ediyorum. Nasıl oluyor, nereden bulunuyor,ve bahçeyle nasıl buluşuyor ellerinizden öper.. NE MASUM BİR İSTEK DEĞİL Mİ DOĞAN BEY?:p |
Merhaba H. Doğan Menekşelerine bayıldım, Menekşeler benimde ilgi alanımdır aynı zamanda en sevdiğim alçak gönüllü bir okadar güzel çiçeklerdir benim için, İş rerinde minik bir kavanozun içine çeşitli renklerde menekşe yapralarını köklenmesi için yaklaşık 1 aydır bekletiyorum bugün baktımki hepside yoğun bir şekilde kök yapmışlar kısmet olursa 1 haftaya kadar onları fidelemeyi düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025