![]() |
1 Eklenti(ler)
Zeytin bu sene verimli.
|
Maşallah sayın h_doğan bereketi bol olsun, muz ağacını hayatımda ilk defa 80 li yıllarda Mersin-Erdemli'de görmüştüm, çok ilgimi çekmişti ucunda kırmızı lahana gibi bir çiçek, çiçekten ayrılan bir yaprağın altında muz sırası oluştuğunu söylemişlerdi ilk gördüğümde, çok ilginç şimdi sizin muzunuzda da aynı dutum sözkonusu, bir çiçek yaprağı bir sıra muz... çok hoş.
|
Teşekkür ederim ablacığım. Gerçekten de muz ilginç ve güzel bir bitki. Ben görüntüsünü seviyorum meyve vermese de yine yetiştiririm ama meyve olunca da bir güzel oluyor. :) Tadı da diğer muzlara benzemiyor çok hafif bir ekşiliği var.
|
2 Eklenti(ler)
Lif ve su kabakları da bu sene yeterince var. Hala meyve tutumu oluyor.
|
Çok güzel...
|
Teşekkür ederim.
Muz soğuğu sevmiyor. Dondan koruyabilirseniz yetiştirebilirsiniz. Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Arşın börülcesi.
|
Maşallah,
Süper olmuşlar. Benimkiler bu kadar boylu ama hiç çiçek yapmadı nedense. Bu ara suyunu biraz kesmeyi deneyeceğim. Bir yerlerde okumuştum çok su vermemek gerek diye. Yine de işin ustası sizsiniz. Ne derseniz onu uygularım :)) |
Çok suluyorsanız suyu kesmeniz gerek. Börülce çok su isteyen bir sebze değil. ;)
|
Zinnia- kirli hanım
1 Eklenti(ler)
Bizim güzel serpildi.
|
Sayın h_dogan,
Dün ilk defa börülcem çiçek açtı. Daha doğrusu tomurcuk açtı. Dün sarıydı size soracaktım, bu gün eflatuna dönmüş. Ne güzel çiçeği varmış bu börülcenin. |
Evet çiçek rengi değişiyor börülcenin aynı selluka gibi. Zaten akraba ikisi. :)
|
Ben bu akrabaları çok sevdim :))
|
Şimdilerde geceleri serinliyor artık ikisinin de çiçekleri bol olur. :)
|
Sevgili h doğan ..Muz meyvesinin görüntüsü harika....Acaba benim bahçedekilerde böyle olacak mı..?? İki senelikler....Susak kabaklarının bu cinsine çocukluğumdan beri çok sevdalıyımdır....Ama bunun tohumunu bulamadım bu sene...Kıvrık ve kısa saplı olanlar var bende... Zinyalar harikaydı..Ellerinize sağlık...Selam ve sevgiler...:)
|
Berrin abla soğuktan koruyabilirsen olur tabi.
Susakların tohumundan gönderirim sana hele bir olgunlaşsın. Bizde yıllardır bu çeşit var. ;) Ziyaretin için teşekkür ederim, selamlar, saygılar. |
Herşey harika görünüyor Sn. H doğan susakları ne için kullanıyorsunuz acaba merak ettim
|
Süs olarak kullanıyoruz genelde. Fotoğraf yüklemiştim ama bulamadım. Akşam unutmazsam yine fotoğraf çekip yüklerim. :)
Alıntı:
|
Çok güzel gerçekten:)
|
Alıntı:
Tohum paylaşımdan gelen su kabağından bir tane çıktı. Şu anda küçük bir tane kabak var. Büyüyebilirmi bilemiyorum. İki gündür yağmur yağıyor. Lif kabağı ise dört beş tane kol uzatmasına uzunluğu en büyüğü beş metre olmasına rağmen herhangibir çiçek göremedim. Sıcaklık yeterli gelmiyor olabilir mi. Rakım 1280 civarı. |
Sevgili hdoğan, susaklardan kuş yuvası da yapabilirsin...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Ekimde geç kalmışsınız lif kabağı yüksek sıcaklık istiyor. 1280 rakım Adana'ya göre çok yüksek o yörenin koşulları sıcaklık bakımından nasıl? Sıcaklık çok düşerse yetişemez.
Sizin orada yetiştirmek istiyorsanız tohum ekimini çok erken korunaklı bir yerde yapıp havalar ısındıktan sonra dışarı alırsanız o zaman meyve alırsınız. Su kabağı lif kabağı kadar olmasa da sıcak koşullar istiyor. Sonuçta ikisi de sıcak iklim bitkisi. Alıntı:
|
Onlara yuva muva yok. Bizim merdiven dairesini yaz-kış kullanıyorlar. O kadar şey tıkıştırdım aralara yine çıkartıp yuva yaptılar, pisliyorlar. :)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Selluka açıyor...
|
:) Onların pisliğinden ne olacak... Ne güzel işte gübre oluverir sana.
|
Duvarlardan çıkmıyor ama. :)
Ağaçta yapıyorlar abla kendileri sıkıntı yok yani. Ben kuşları avlamam, avlamayı da sevmem. :) Bahçeye pisleseler daha makbule geçer. Hadi orayı kullanıyorsunuz gidin dışarıda pisleyin. :D Alıntı:
|
h- doğan çok güzel olmuşlar bence ayrıca tohumları olduğu zaman bir iki tohum da ben rica edebilirmiyim acaba:)
|
Yetişirse takasa eklerim geçen seneden tohum da var aslında. Olmazsa 2013 tohumu diye eklerim listeye.
|
Sayın h_dogan,
Bana yolladığınız bir çiçek vardı. Güneşte kırmızı benekleri oluyor yaprakta, gölgede kalırsa yeşil oluyor hani. O, bu gün minicik koyu pembe bir çiçek açmış çok sevindim. Bu türlerin çiçek açtığını bilmiyordum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025