![]() |
5 Eklenti(ler)
Sardunya çiçekleri her mevsim güzel. Bu aralar yaprakları çok küçülmüş olsa da çiçekler açınca çok güzel ama fotoğrafları yakın çektiğim için daha güzel görünüyor. :)
|
3 Eklenti(ler)
Japon feneri...
|
4 Eklenti(ler)
Zinnialar...
|
3 Eklenti(ler)
Sellukada çiçekler azaldı.
|
1 Eklenti(ler)
Yaprak güzeli...
|
1 Eklenti(ler)
Brugmansia tekrar. :)
|
3 Eklenti(ler)
Turkish orange patlıcan.
|
1 Eklenti(ler)
Lif kabakları.
|
2 Eklenti(ler)
O kadar kına çiçeği tohumu serptim hiçbiri bunun gibi olmadı.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Parlak mustafa sarktı, boşlukları kalancholer doldurdu, yaprak güzeli de boylu poslu olunca saksımın görüntüsü muhteşem oldu.. Ancak gelgelelim 2 haftadır yaprak güzelinin yaprakları delik deşik.. Ev yapımı ilaçlarla ilaçladım ama, ı ıh.. Keyifsiz.. Şimdi yaprakları dökülüyor ama İstanbul'un havasından mıdır, yoksa bitkimi mi kaybediyorum bilemedim.. Eski bir fotografı var, bundan daha da fazla büyümüştü ama şu anki durumu çok kötü.. Ne dersiniz, yaprakları kevgire çeviren ne olabilir ?? |
Buyuyup gelistiklerine sevindim.
Yapraklari delen prodenya veya yeşil kurttur. Yaprakları dokunuyorsa bir çok neden olabilir. Susuzluk, asiri sulama, köklerin hava almamasi vb. Siz ne olur ne olmaz birkaç çelik yapip cogaltin. Ben hic ilaçlama yapmiyorum. :) Doğrusu farklı bitkileri bir arada dikmeyi denememistim. Sizin kombinasyon fena görünmüyor. :) |
Sayın h_dogan,
Sizin yazın göndermiş olduğunuz metrelik börülce geçmeye başlayınca, kötü yaprak ve dallarını temizlemiş ama kökü sökmemiştim. Şimdi yeniden çiçeğe durdu. Acaba gelişimi devam eder mi? |
Hava iyi giderse meyve vermeye devam ediyor. :) Soğuklar gelene kadar az da olsa toplarsiniz.
|
h_dogan toplantıda siz meşguldünüz sevgili eşiniz eşime oldukça güzel tohumlar verdi.Kısmetse bakalım bizde yetiştirmeye çalışacağız.Bahçenize şöyle bir baktım fazlada gözüm kalmasın dedim aman aman bitkilerinize nazar değmesin.Sayfada bir arkadaş söylemişti.Bizim Adana da gelin duvağı dediğimiz begonviller gerçekten çok güzel duruyor sizde ekin bence de,her şey iyi güzel dediğiniz gibi insan yeterince zaman bulamıyor.
|
Olur olur merak etmeyin. :)
Begonvili esim çok sevdigi için bir tane diktim. Belki başka renk de dikerim ilerde. Artik siz de bir sayfa acarsiniz değil mi? Nazil olsa yakiniz bir sorun olursa yardimci oluruz. :) |
2 Eklenti(ler)
Mandarinler...
|
5 Eklenti(ler)
Mayer limon sarardı.
|
5 Eklenti(ler)
Zinnialar...
|
Sizin mevsim de bizimki gibi uzun. Ilk don asagi yukari ne zaman oluyor?
Turkish Orange cok guzel kizarmis. |
Aralık ayında oluyor genelde. Bazen kasıma bazen de ocak ayına atlayabiliyor.
|
3 Eklenti(ler)
Brugmansialar serin havayı seviyorlar.
|
Hediye getirdiğiniz 3. resimdeki ile aynı inşallah:))
|
Sayın h_doğan brukmasialar çok güzeller, bu ara gözüm hep onlara takılmaya başladı, tohum yapıyor mu yoksa çelikle mi çoğalırlar, inanın bende de bir heves başladı bu aralar.
Ne yapıp ne edip mutlaka edinmeliyim diyorum, tohum takasta bile gözüm hep brukmansia tohumu aradı:) |
Alıntı:
Alıntı:
Arkadaşlar diğer bölgelerde tohum aldıklarını söylüyorlar ama Adana'da hiç tohum bağlamadı şimdiye kadar. Ben çelikten çoğaltıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Hiç birbirlerine benzemiyorlar öyle değil mi?
Topan patlıcan Eklenti 526468 Turkish Orange patlıcan Eklenti 526469 |
1 Eklenti(ler)
Sellukada geçen seneye göre bakla çok az.
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Zinnia(kirli hanım)'da külleme.
|
|
2 Eklenti(ler)
Karışık marul ekmiştim çıkmaya başlamışlar. Red romanie sanki hiç çıkmamış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025