agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

h_dogan 15-05-2014 22:49

2 Eklenti(ler)
Böğürtlenler çiçek açıyor...

h_dogan 15-05-2014 22:51

3 Eklenti(ler)
Kayısılar bu sene az olduğu için daha iri, hava sıcak gittiği için de daha lezzetli oldular.

h_dogan 15-05-2014 22:53

4 Eklenti(ler)
Hazeranlar.

h_dogan 15-05-2014 22:54

1 Eklenti(ler)
Bodur domatesler fıçıyı doldurdu. ;)

h_dogan 15-05-2014 22:55

3 Eklenti(ler)
Pepinonun maşallahı var...

h_dogan 16-05-2014 21:49

3 Eklenti(ler)
Lilium açtı.

h_dogan 16-05-2014 21:54

2 Eklenti(ler)
Brugmansialar bu sene 2. kez açmayı bitirmek üzere 3. kez açacak. Özellikle sarı-turuncu renkli olanda müthiş tomurcuk var.

h_dogan 16-05-2014 21:56

3 Eklenti(ler)
Bu güle bayılıyorum.

h_dogan 18-05-2014 20:59

1 Eklenti(ler)
Sitede birkaç yerde avize çiçeği diye geçmişti ama sanırım asıl ismi farklı. Normalde avize çiçeği dediğimizde yukka çıkıyor. Bu sene yere almayı düşünüyordum kısmet olmadı. Saksısı da oldukça küçük ama o yine de açmaya karar vermiş.

h_dogan 18-05-2014 21:01

1 Eklenti(ler)
Gelincikler son demlerini yaşıyorlar. Bu sene yağışın azlığından fazla gelincik çıkmadı.

h_dogan 18-05-2014 21:02

1 Eklenti(ler)
Kırmızı lahana diye dikmiştim ama ara renk çıktı. :)

h_dogan 18-05-2014 21:07

3 Eklenti(ler)
Armut ağacı geçen sene de meyve tutmuştu ancak sonra sararıp dökülmüştü meyveler. Bu sene daha canlı görünüyorlar. İnşallah dökülmezler de hangi çeşit olduğunu anlarız. Deveci armudu diye dikmiştim ama benzemiyor sanki.

sonkez 20-05-2014 08:02

Harika..Hepsinin maşallahı var..Emeklerinize sağlık..

h_dogan 20-05-2014 09:30

Sn. sonkez teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olur inşallah.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1285800)
Harika..Hepsinin maşallahı var..Emeklerinize sağlık..

glcn06 20-05-2014 15:38

gülleriniz çok güzel . ellerinize sağlık

h_dogan 20-05-2014 16:31

Sn. glcn06 teşekkür ederim. Sizin bahçenizi izliyorum daha güzel olacak inşallah.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi glcn06 (Mesaj 1285997)
gülleriniz çok güzel . ellerinize sağlık

h_dogan 22-05-2014 22:08

2 Eklenti(ler)
Brugmansiam beni mutlu etti. :)

h_dogan 22-05-2014 22:10

1 Eklenti(ler)
Bunlarda balkonda saksıdaki cherry domatesler. Artık kopartıp yiyoruz çok lezzetli. Havalar ısındığı için her gün sulamak gerekiyor.

06dilek 27-05-2014 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1284171)
Böğürtlenler çiçek açıyor...

Böğürtlen çiçeği böylemi oluyormuş ilk defa gördüm. Kuşburnu çiçeğine benzettim çok güzelmiş sayın h_doğan.

06dilek 27-05-2014 14:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1284173)
Kayısılar bu sene az olduğu için daha iri, hava sıcak gittiği için de daha lezzetli oldular.

Merhaba h_doğan bu yıl olan 30 mart'daki soğuklar bizim buralardaki badem, elma, armut gibi meyvelerin tamamını vurdu tabi bundan en büyük payı kayısılar ve cevizler aldı. Öyleki evimizin önünde 19 yıllık ceviz ağacını bile kuruttu bu mevsim oldu ağaçta halen sürgün yok:(

Sizin paylaşımlarınızı adım adım takip etmeye çalışıyorum çünki siz ve sizin gibi arkdaşlardan öğrenecek çok şeyim var.

Ellerinize, yüreğinize sağlık işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

h_dogan 27-05-2014 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1288811)
Böğürtlen çiçeği böylemi oluyormuş ilk defa gördüm. Kuşburnu çiçeğine benzettim çok güzelmiş sayın h_doğan.

Akrabalar zaten benzemesi normaldir. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1288815)
Merhaba h_doğan bu yıl olan 30 mart'daki soğuklar bizim buralardaki badem, elma, armut gibi meyvelerin tamamını vurdu tabi bundan en büyük payı kayısılar ve cevizler aldı. Öyleki evimizin önünde 19 yıllık ceviz ağacını bile kuruttu bu mevsim oldu ağaçta halen sürgün yok:(

Sizin paylaşımlarınızı adım adım takip etmeye çalışıyorum çünki siz ve sizin gibi arkdaşlardan öğrenecek çok şeyim var.

Ellerinize, yüreğinize sağlık işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

Teşekkür ederim, yardımcı olmaya çalışıyoruz arkadaşlara elimizden geldiğince. Biliyorsak sadece biz bimeyelim öyle değil mi?

Bu sene bizim burada da çoğu meyveyi götürdü, özellikle erkenci meyveler büyük zarar gördü. Az olmasının sebebi 30 martta olan soğuk hava dalgası tabi bazı yerlerde de üstüne dolu olunca durum daha kötü oldu.

Ağaçlar uyandıktan sonra don olursa ağaçlar daha çok etkileniyorlar. Uyku döneminde soğuklara daha dayanıklılar çünkü bünyelerine su çekmiyorlar.

h_dogan 27-05-2014 20:11

3 Eklenti(ler)
Bir de gündüz çekim Brugmansia.

h_dogan 27-05-2014 20:13

2 Eklenti(ler)
Dün akşama doğru yağmur yağdı. Akşam gül güzel görününce çekeyim dedim. Bu sefer değişik bir poz oldu. Biri flaşlı çekim diğerine de küçük el fenerini tutup çektim. :)

h_dogan 27-05-2014 20:14

2 Eklenti(ler)
Evin damına çıkardığım asma bu sene maşallah çok iyi üzüm tuttu. ;)

loveforlife 27-05-2014 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1287081)
Brugmansiam beni mutlu etti. :)

Şimdi bu Brugmansiayı görüp de, 12 tomurcuğu var diye gururlandığım brugmansiamı nasıl paylaşayım ki!

Yine her şey çok güzel ve bereketli arkadaşım... Dilerim her daim güzellikleri paylaşmak nasip olsun...

h_dogan 27-05-2014 21:23

Sevgili arkadaşım neden paylaşmayacaksınız ki? Benim brugmansiayı geçen sene tek gövde kalacak şekilde budadım ve alttan çıkanları da sürekli kestim ki tek gövde kalsın. Çok dallandırmayınca sanki daha fazla açıyor ya da bana öyle geldi. :) Bir de gövdesi kalınlaşınca ağaç görünümü alıyor daha hoş altta sürgün bırakmayınca da çiçekler daha da güzel görünüyor.

Bu sene bir dal bırakayım dedim olursa bir kat daha yukarı çıkaracağım o sürgünü. ;)

Sağlıcakla kal, senin çiçeklerini izlerken ben de aynı şeyleri düşünüyorum benimkiler çiçekse bunlar ne diye? :) Mutlu oluyorsan paylaşacaksın fotoğraflarını biz de mutlu olacağız.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1288915)
Şimdi bu Brugmansiayı görüp de, 12 tomurcuğu var diye gururlandığım brugmansiamı nasıl paylaşayım ki!

Yine her şey çok güzel ve bereketli arkadaşım... Dilerim her daim güzellikleri paylaşmak nasip olsun...

Orcn 29-05-2014 11:21

Hepsi birbirinden güzel, en sevdiğim sayfalardan birisi bu forumda. Elinize sağlık. :)

Saksıdaki domateslerle ilgili sormak istediğim bir şey var. Yaprak budaması yapıyor musunuz? Birkaç yerde okudum, en alttan başlayarak olgunlaşan salkımlara kadar yaprakların alınmasının faydalı olacağı yazıyor. Ancak sadece yapraklar mı yoksa yaprakların olduğu dalın tamamını mı almamız gerektiği yazılmamış. Benim de saksıdaki domateslerim olgunlaşıyor, bu işlemi yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım. Sizin domatesleriniz çok güzel göründüğü için sormak istedim.

h_dogan 29-05-2014 11:51

Teşekkür ederim beğeniniz için.

Domateslerde yaprak budaması yapılıyor koparılan salkıma kadar olanlar. Ben henüz sadece koltuklarını alıyorum ama yapraklarını da fırsatım olursa alacağım bitkilerin durumu şimdilik iyi. Alttaki yapraklar sararmaya başladı, aslında çok hastalıklı yapraklar da bitkinin neresinde olursa olsun bence alınmalı.

Siz dalın alınması derken bir şey anlamadım. Zaten tek dalımız var bitkiyi tek gövde olarak büyütüyoruz sırık çeşitlerde.

Eğer fırsatım olursa yakın çekim yapar hem de alınacak yaprakları da budayıp öyle fotoğraflarım.

resimsel 29-05-2014 12:03

Sn. h doğan,sizin bahçeyi gezerken hayallere dalıyorum,ellerinize sağlık meyve ve sebzeleri afiyetle ve sağlıkla yersiniz inşallah.

Orcn 29-05-2014 12:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1289503)
Teşekkür ederim beğeniniz için.

Domateslerde yaprak budaması yapılıyor koparılan salkıma kadar olanlar. Ben henüz sadece koltuklarını alıyorum ama yapraklarını da fırsatım olursa alacağım bitkilerin durumu şimdilik iyi. Alttaki yapraklar sararmaya başladı, aslında çok hastalıklı yapraklar da bitkinin neresinde olursa olsun bence alınmalı.

Siz dalın alınması derken bir şey anlamadım. Zaten tek dalımız var bitkiyi tek gövde olarak büyütüyoruz sırık çeşitlerde.

Eğer fırsatım olursa yakın çekim yapar hem de alınacak yaprakları da budayıp öyle fotoğraflarım.

Doğru yazmamışım, üzerinde sadece yaprak olan yan dalları kastetmiştim. Özellikle alt kısımlarda üzerindeki yaprakların çoğu sararmış, kurumuş ve çiçek bulundurmayan yan dallar oluyor. Bu yan dallardan tamamen kurtulsak sorun olmaz sanırım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025