![]() |
2 Eklenti(ler)
Böğürtlenler çiçek açıyor...
|
3 Eklenti(ler)
Kayısılar bu sene az olduğu için daha iri, hava sıcak gittiği için de daha lezzetli oldular.
|
4 Eklenti(ler)
Hazeranlar.
|
1 Eklenti(ler)
Bodur domatesler fıçıyı doldurdu. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Pepinonun maşallahı var...
|
3 Eklenti(ler)
Lilium açtı.
|
2 Eklenti(ler)
Brugmansialar bu sene 2. kez açmayı bitirmek üzere 3. kez açacak. Özellikle sarı-turuncu renkli olanda müthiş tomurcuk var.
|
3 Eklenti(ler)
Bu güle bayılıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sitede birkaç yerde avize çiçeği diye geçmişti ama sanırım asıl ismi farklı. Normalde avize çiçeği dediğimizde yukka çıkıyor. Bu sene yere almayı düşünüyordum kısmet olmadı. Saksısı da oldukça küçük ama o yine de açmaya karar vermiş.
|
1 Eklenti(ler)
Gelincikler son demlerini yaşıyorlar. Bu sene yağışın azlığından fazla gelincik çıkmadı.
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı lahana diye dikmiştim ama ara renk çıktı. :)
|
3 Eklenti(ler)
Armut ağacı geçen sene de meyve tutmuştu ancak sonra sararıp dökülmüştü meyveler. Bu sene daha canlı görünüyorlar. İnşallah dökülmezler de hangi çeşit olduğunu anlarız. Deveci armudu diye dikmiştim ama benzemiyor sanki.
|
Harika..Hepsinin maşallahı var..Emeklerinize sağlık..
|
Sn. sonkez teşekkür ederim. Daha güzelleri sizin olur inşallah.
Alıntı:
|
gülleriniz çok güzel . ellerinize sağlık
|
Sn. glcn06 teşekkür ederim. Sizin bahçenizi izliyorum daha güzel olacak inşallah.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Brugmansiam beni mutlu etti. :)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda balkonda saksıdaki cherry domatesler. Artık kopartıp yiyoruz çok lezzetli. Havalar ısındığı için her gün sulamak gerekiyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin paylaşımlarınızı adım adım takip etmeye çalışıyorum çünki siz ve sizin gibi arkdaşlardan öğrenecek çok şeyim var. Ellerinize, yüreğinize sağlık işlerinizde kolaylıklar diliyorum. |
Alıntı:
Alıntı:
Bu sene bizim burada da çoğu meyveyi götürdü, özellikle erkenci meyveler büyük zarar gördü. Az olmasının sebebi 30 martta olan soğuk hava dalgası tabi bazı yerlerde de üstüne dolu olunca durum daha kötü oldu. Ağaçlar uyandıktan sonra don olursa ağaçlar daha çok etkileniyorlar. Uyku döneminde soğuklara daha dayanıklılar çünkü bünyelerine su çekmiyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Bir de gündüz çekim Brugmansia.
|
2 Eklenti(ler)
Dün akşama doğru yağmur yağdı. Akşam gül güzel görününce çekeyim dedim. Bu sefer değişik bir poz oldu. Biri flaşlı çekim diğerine de küçük el fenerini tutup çektim. :)
|
2 Eklenti(ler)
Evin damına çıkardığım asma bu sene maşallah çok iyi üzüm tuttu. ;)
|
Alıntı:
Yine her şey çok güzel ve bereketli arkadaşım... Dilerim her daim güzellikleri paylaşmak nasip olsun... |
Sevgili arkadaşım neden paylaşmayacaksınız ki? Benim brugmansiayı geçen sene tek gövde kalacak şekilde budadım ve alttan çıkanları da sürekli kestim ki tek gövde kalsın. Çok dallandırmayınca sanki daha fazla açıyor ya da bana öyle geldi. :) Bir de gövdesi kalınlaşınca ağaç görünümü alıyor daha hoş altta sürgün bırakmayınca da çiçekler daha da güzel görünüyor.
Bu sene bir dal bırakayım dedim olursa bir kat daha yukarı çıkaracağım o sürgünü. ;) Sağlıcakla kal, senin çiçeklerini izlerken ben de aynı şeyleri düşünüyorum benimkiler çiçekse bunlar ne diye? :) Mutlu oluyorsan paylaşacaksın fotoğraflarını biz de mutlu olacağız. Alıntı:
|
Hepsi birbirinden güzel, en sevdiğim sayfalardan birisi bu forumda. Elinize sağlık. :)
Saksıdaki domateslerle ilgili sormak istediğim bir şey var. Yaprak budaması yapıyor musunuz? Birkaç yerde okudum, en alttan başlayarak olgunlaşan salkımlara kadar yaprakların alınmasının faydalı olacağı yazıyor. Ancak sadece yapraklar mı yoksa yaprakların olduğu dalın tamamını mı almamız gerektiği yazılmamış. Benim de saksıdaki domateslerim olgunlaşıyor, bu işlemi yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım. Sizin domatesleriniz çok güzel göründüğü için sormak istedim. |
Teşekkür ederim beğeniniz için.
Domateslerde yaprak budaması yapılıyor koparılan salkıma kadar olanlar. Ben henüz sadece koltuklarını alıyorum ama yapraklarını da fırsatım olursa alacağım bitkilerin durumu şimdilik iyi. Alttaki yapraklar sararmaya başladı, aslında çok hastalıklı yapraklar da bitkinin neresinde olursa olsun bence alınmalı. Siz dalın alınması derken bir şey anlamadım. Zaten tek dalımız var bitkiyi tek gövde olarak büyütüyoruz sırık çeşitlerde. Eğer fırsatım olursa yakın çekim yapar hem de alınacak yaprakları da budayıp öyle fotoğraflarım. |
Sn. h doğan,sizin bahçeyi gezerken hayallere dalıyorum,ellerinize sağlık meyve ve sebzeleri afiyetle ve sağlıkla yersiniz inşallah.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025