![]() |
Teşekkür ederim Sn. resimsel.
Bitkilerle uğraşmayı seviyorum ama bu sene bahçemiz fırsatım olmadığı için hiç istediğim gibi olmadı. Her şeyi de ekemedim, her taraf ot dolu. Bazı ürünleri erken ektiğim için doğal olarak iklimimiz de müsait olunca erkenden hasat ediyoruz. Ama bu sene geçen sene kadar düzen yok. Domatesleri ektim ama o kadar bakım yapamadım, çoğu meyvede bazıları da kızarmaya başladı. Bu sene daha fotoğraflamaya fırsatım olmadı, bu hafta bir çekeyim geçen hafta hepsini kamışa bağladım. Sırıkları da oturakları da. Sizin bahçenizi izliyorum, sizinkiler daha iyi olur inşallah. Hep beraber sağlıkla tüketmek nasip olur inşallah. Alıntı:
|
Koltuk sürgününü kastediyorsunuz, onları büyütürseniz çiçek açar ama siz onları alın. Tek gövde olarak büyütmek daha iyi. Sararmış yaprakları da alın.
Alıntı:
|
Alıntı:
Tüm bitkileriniz çok güzel ama Trompetler hepsini sollamış :cool: Kaç yılda bu boya erişti acaba? |
Bitki yaklaşık 5 yaşında ama normalde toprak üstü kısım kışın ölüyordu. Geçen sene çok dal yerine tek dal bırakıp büyüttüm. Alttan gelenleri hep aldım. Gövde kalınlaşınca kışın sadece taze dallarla yaprakları dondu. Bu dalın 2. senesi ve tomurcuk miktarı müthiş. Kesinlikle tek gövde daha iyi, çok olunca daha az çiçek açıyor.
Beyaz olanı da tek gövdeye düşüreceğim bu gidişle. :) Alıntı:
|
Sizin trompetler Adana'da değil mi?
Nasıl olup da ölüyor, en fazla eksi 3-4 olur kışın Adana. Yayla bahçemde eksi 5-6 yı görüyor ve topraküstü donmuyor, ya da donup yeniden sürüyor ben görmüyorum. Ben kış boyu bahçeye gitmiyorum, Mart sonu gibi gittiğimde yaşıyor olduğunu görüyorum. Ancak bir türlü kendini toparlayıp çiçeklenemedi. Farklı bir türü olabilir diye düşündüm şimdi, eksilere dayanabilmesi şaşırttı beni. |
Eksilere düşünce ölüyor üst kısım. Aşırı don olsa belki tümden ölebilir. -3, -4 olsa da kısa süreli ve şehire yakın olduğu için ölmüyor, açık arazide olsa ölür bence. Sizinkiler bence topraküstü ölüyordur sonra tekrar sürüyordur.
Havalar ısınmaya başlayınca hemen sürmeye başlıyor o yüzden donduğunu göremiyorsunuzdur belki. Bu hafta fırsatım olursa hem yeni sürgünü hem de eski sürgünü karşılaştırma açısından yanyana fotoğraflarım. Bu bitki Solanaceae familyasından olduğu için soğuklara dayanıksız. Alıntı:
|
Red Robin
2 Eklenti(ler)
Bitkisi oldukça zayıf ve meyveleri de oldukça küçük oldu. Sonuç olarak nedense yapraklarını da kaybetti. Belki de havayı beğenmedi. Oluşan meyvelerden tohum çıkaracağım sonbaharda tekrar ekeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Koltuktan çıkan sürgünü göstermek için çektim normalde bunları buduyorum tek gövde olması için.
Eklenti 498112 Burda da salkım altında kalan yaprakları alabilirsiniz. Görüldüğü gibi artık bitkiye yarardan çok zarar getirirler. Ben sabah işe gitmeden fotoğrafları çektiğim için domatesleri ellemedim çünkü ellerde kir bırakıyor. Eklenti 498113 |
5 Eklenti(ler)
Bunlarda meyvelerin görünümü. Son fotoğraftaki de çeri ama nedense salkımlardan birinde meyve büyük oldu. :)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene kolyozu kışın balkona koyunca bu seneye de bitkiyi yaşattık. Bahar başında bir dal başka bir saksıya almıştım. Şimdi kocaman oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Güzel çiçek bu sene de yüzünü gösterdi.
|
2 Eklenti(ler)
Begonya çiçekte. 2. fotoğraftaki mantari bir hastalık.
|
2 Eklenti(ler)
Sardunyalar sürekli açıyorlar...
|
1 Eklenti(ler)
Sayın h_dogan, sayfamda bu bitkinin ne olduğunu sormuştum hatırlarsanız: http://www.agaclar.net/forum/attachm...01198003-1.jpg
Kalanchoe demiştiniz. Bunu mum çiçeği diye verdiklerini yazmıştım. Tabi öyle olmadığı gayet açık; fakat çeliği ilk geldiğinde diktiğim zaman çektiğim bir fotoğrafı buldum bugün. İşte bu: Eklenti 498173 Kadının verdiği çeliğin ince olmasına rağmen odunsu bir gövdesi vardı ve yaprakları da görüldüğü gibi düz kenarlıydı. Yani kalanchoe çeliğinden farklı görünüyordu. Bu yüzden mum çiçeği olduğuna inandık; fakat bizim evde çıkan bütün yapraklar şimdiki görüntüsündeki yapraklar gibi çıktı. Sizce kalanchoe mudur? Not: Çektiğim fotoğraflarda belli olmamış ama yaprakların kenarlarını ince kırmızı bir halka çevreliyor. Yapraklar sert ve epey etli. |
Sn. Yaprak Güzeli bana Kalanchoe gibi geldiği için öyle demiştim. Size mum çiçeği diye vermişler, mum çiçeğinin de belki de değişik bir türüdür mum çiçeği ile ilgilenen baya bir arkadaş var onların sayfalarına bakalım en iyisi. Bizde bir tane mum çiçeği var herkeste olan Hoya carnosa onun da yaprakları etli ve sert.
Alıntı:
|
Sayın h_dogan bereketli ürünler dilerim. Bahçenizde yok yok :) Tam keyif yapılıp dinlenecek bir yer olmuş.
|
Meyvelerinizin, sebzelerinizin maşallahı var. Afiyetle yiyin....
|
1 Eklenti(ler)
Cıbrıtsa
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
İşte benim memleketim böyle güzel ve bereketli dedim bir yanda ürünler olgunlaşıyor, bir yanda yeni ekimler yapılıyor. Elinize sağlık herşey çok güzel gözüküyor ama benim aklım çerilerde kaldı insan 2/3 tanesini koparıp yiğesi geliyor kahvaltıda:) |
Dediğinizi yapıyoruz kahvaltıda çok iyi gidiyor çeriler.
Yurdumuz gerçekten harika ama biz nimetlerini tüketeceğimize birbirimizi tüketiyoruz malesef. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Pembe kalp domatesim.
|
3 Eklenti(ler)
Kıvırcıklar sapa kalktı.
|
Ağaç minesi
4 Eklenti(ler)
Aynı bitkide farklı renkler...
|
1 Eklenti(ler)
Zıpçıktı.
|
2 Eklenti(ler)
Papatya son demlerini geçiriyor.
|
5 Eklenti(ler)
Akşam sefası 1
|
5 Eklenti(ler)
Akşam sefası 2
|
5 Eklenti(ler)
Akşam sefası 3
|
3 Eklenti(ler)
Akşam sefası 4
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025