![]() |
Akşam sefalarına bayılıyorum, renkler çok güzel karışıyor.
|
ilk kez ebruli akşam sefası görüyorum. çok güzeller.
|
Alıntı:
bu sözün altına imza atarım,keşke nimetlerle ilgili mücadeleler verebilseydik. |
4 Eklenti(ler)
Fıçıya ektiğim bodur çeriler.
|
3 Eklenti(ler)
Armutlar bu sene de erkenden sarardı ama geçen seneye göre daha iri oldu. Meyveyi kesip baktım çekirdek yok. Demek ki kendini tozlayamıyor, çeşidi deveci diye almıştım ama şekli benzemiyor. Meyvesi de lezzet olarak gayet iyi. Aslında geçen seneye göre de daha fazla meyve tuttu. Genel bir tozlayıcı çeşit bulup dikmem lazım. :)
|
2 Eklenti(ler)
Tam rengini alamasa da Black From Tula.
|
1 Eklenti(ler)
Hoya carnosa.
|
3 Eklenti(ler)
Brugmansia'nın arkadan gelen tomurcukları var demiştim. Yine açtı benim güzel hem de daha bir iştahlı. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz Brugmansia'nın alttan çıkan dallarını kestim. Bu sefer o da daha çok açtı.
|
Verim budaması yapmışsınız her halde.
Merhaba h_doğan. Bahçenizde dolaşmak cidden büyük bir zevk. Meyveler, ççekler, domatesler ve daha neler neler. Buğdayla koyun, gerisi oyun lafına pek takılmamak lazımmış. Kolay gelsin. |
Teşekkür ederim Cumhur Abi beğenin için. Bu sene pek iyi bakamıyorum canım sıkılıyor bahçeyi böyle görünce her tarafı ot sarmış, domatesler hastalanmış, kayısılar kurtlanmış vs. vs.
Bundan sonrakileri kurtarabilir miyiz bilmem fırsatım pek yok hepsine yetişmeye. Artık ne kadar olursa diyeceğiz yapacak bir şey yok. Buğdayla koyun gerisi oyun sözünü ilk senden duydum desem inanır mısın? Hangi anlamda söylemiştin? :) Alıntı:
|
Sayın h_doğan.
Zirai konuda söylemiştim. Bundan yıllarca evvel çiftçimiz pek risk almayı sevmezdi. Gerçi şu an da fazla değişen bir şey yok. Alternatif ürünler, yeni çeşitler vs. ye pek itibar etmezdi. Bu nedenle. Buğdayla koyun, gerisi oyun derdi. Yani rizikoya girmeyi pek sevmez. Garanti bildiği ürünü yetiştirir. |
Bu sene yağmur nedeniyle soğan ve sarımsaklar da pek randuman vermedi. Asmalarda da mantari hastalıklar başladı. Bugün biraz sıcak oldu hava fakat yine de sıkıntılı. Yağmur her an başlayabilir.20-25 güne kadar karpuz çıkardı köyden. Şu an bazı arkadaşlarımız hala fide dikimi yapıyor. Yapacak olan da var
Saat 17.54. nasıl bir yağmur başladı anlatamam. Gök gürlemesinden camlar bile zangır zangır titriyor. |
Bu sene burda da yağmurdan dolayı benim domatesler hastalandı. Geçen sene bu zamanda yağmur pek yağmazdı bu sene abartı bir yağmur var bu mevsimde. Her şey zarar görecek. Adana zaten nemli bir de yağmur yağınca bitkilerin hastalanması kolaylaşacak.
|
:( Çok kötü çok. Doğanın düzenini bozduk çok üzülüyorum. Bu yağmurlara zaten kimse normal demiyor, küresel ısınma. Rabbim sonumuzu hayr etsin inşallah.
|
bizim domatesleri de,yağmur yerine fırtına perişan etti.
Hevesimiz kaçtı,domatesin çiçekleri döküldü kocaman fideler yere yattı |
Bardağın dolu tarafına bakın sayın Hozat.
Bir de çiftçi olduğunuzu düşünün. 10-15 dönüm domates fidesi yerle yeksan olsa. |
Sayın YeniGine.
Rabbim sonumuzu hayr etsin inşallah demekte çok haklısınız. 22 senedir Balaban köydeyim. Böylesine mevsim anormalliği görmedim. Yavaş yavaş ekvator kuşağına kayıyoruz. |
Dün domateslerin çoğunu söküp attım. Bu sene San marzano ve birkaç çeşit hariç normal domatesim kalmadı sayılır. Çeriler daha dayanıklı çıktı. Onlarda da hastalanma var ama normal domatesler gibi değil.
Büyük domatesler içinde ise en dayanıklı San marzano çıktı. Bitki gelişimi bakımından da çok canlı. |
Alıntı:
Diyceksinizki sizde çok hazırcınız dilek hanım hemencecik acele etmeyin ama naparsınız insan bazen kenarından ,köşesinden böyle şeyler düşünüyor. |
Hayal kurmazsak gerçeğini de yapamayız. İnsanlar icat yaparken de önce hayal ederler, sonra da yaparlar. Sizin de yaptığınız normal bir şey.
İnşallah daha iyileri sizin olacak. Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Çiçekten meyveye...
|
4 Eklenti(ler)
... pepinolar. Hepsi aynı tarihte çekildi, bitki üzerinde tomurcuktan neredeyse yenecek meyveye hepsi var. ;)
|
Tek kelimeyle maşallah, bereketi bol olsun ağız tadıyla tüketmeniz dileğyle.
|
Çok teşekkür ederim Sn. akçabardak. ;)
Domatesler üzdü ama pepino sevindirdi. :) Alıntı:
|
Sn h doğan, pepino ankarada yetişir mi acaba, imrenerek ve saygıyla takip ediyorum yaptıklarınızı,ellerinize sağlık maşallah her şey özenle hazırlanıyor.
|
Sn. h dogan ellerinize sağlık tek kelimeyle maşallahları var bizde güle, güle yiğin demek kalıyor.
|
-1, -2 derecede ölmedi yapraklarının bir kısmı yandı ama kışın. Ankara soğuk süresi fazla olduğu için soğuktan korursanız yetişebilir. Sizin orda sezonluk yetiştirebilirsiniz, ben bunu geçen sene dikmiştim.
Alıntı:
|
Teşekkür ederim. İnşallah hepimiz ağız tadıyla yiyebiliriz. ;)
Alıntı:
|
Sayın h_doğan
Uzun süredir bahçenizi ziyaret etme niyetindeydim, ama malum işler yüzünden çok fazla vakit ayıramadım. Ama bugün bir kaç sayfaya baktım çok güzel her şey, bu kadar güzel bir bahçede, sağlıklı bir ömür dilerim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025