agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   h_dogan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/30117.htm)

tarla kuşu 03-06-2014 23:17

Akşam sefalarına bayılıyorum, renkler çok güzel karışıyor.

glcn06 04-06-2014 13:12

ilk kez ebruli akşam sefası görüyorum. çok güzeller.

resimsel 04-06-2014 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1291272)
Dediğinizi yapıyoruz kahvaltıda çok iyi gidiyor çeriler.

Yurdumuz gerçekten harika ama biz nimetlerini tüketeceğimize birbirimizi tüketiyoruz malesef.

Sn h_doğan,
bu sözün altına imza atarım,keşke nimetlerle ilgili mücadeleler verebilseydik.

h_dogan 05-06-2014 21:48

4 Eklenti(ler)
Fıçıya ektiğim bodur çeriler.

h_dogan 06-06-2014 21:12

3 Eklenti(ler)
Armutlar bu sene de erkenden sarardı ama geçen seneye göre daha iri oldu. Meyveyi kesip baktım çekirdek yok. Demek ki kendini tozlayamıyor, çeşidi deveci diye almıştım ama şekli benzemiyor. Meyvesi de lezzet olarak gayet iyi. Aslında geçen seneye göre de daha fazla meyve tuttu. Genel bir tozlayıcı çeşit bulup dikmem lazım. :)

h_dogan 06-06-2014 21:16

2 Eklenti(ler)
Tam rengini alamasa da Black From Tula.

h_dogan 06-06-2014 21:18

1 Eklenti(ler)
Hoya carnosa.

h_dogan 06-06-2014 21:21

3 Eklenti(ler)
Brugmansia'nın arkadan gelen tomurcukları var demiştim. Yine açtı benim güzel hem de daha bir iştahlı. ;)

h_dogan 06-06-2014 21:23

2 Eklenti(ler)
Beyaz Brugmansia'nın alttan çıkan dallarını kestim. Bu sefer o da daha çok açtı.

Cumhur Tonba 07-06-2014 21:41

Verim budaması yapmışsınız her halde.
Merhaba h_doğan. Bahçenizde dolaşmak cidden büyük bir zevk. Meyveler, ççekler, domatesler ve daha neler neler.

Buğdayla koyun, gerisi oyun lafına pek takılmamak lazımmış. Kolay gelsin.

h_dogan 07-06-2014 22:07

Teşekkür ederim Cumhur Abi beğenin için. Bu sene pek iyi bakamıyorum canım sıkılıyor bahçeyi böyle görünce her tarafı ot sarmış, domatesler hastalanmış, kayısılar kurtlanmış vs. vs.

Bundan sonrakileri kurtarabilir miyiz bilmem fırsatım pek yok hepsine yetişmeye. Artık ne kadar olursa diyeceğiz yapacak bir şey yok.

Buğdayla koyun gerisi oyun sözünü ilk senden duydum desem inanır mısın? Hangi anlamda söylemiştin? :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1293338)
Verim budaması yapmışsınız her halde.
Merhaba h_doğan. Bahçenizde dolaşmak cidden büyük bir zevk. Meyveler, ççekler, domatesler ve daha neler neler.

Buğdayla koyun, gerisi oyun lafına pek takılmamak lazımmış. Kolay gelsin.

Cumhur Tonba 08-06-2014 16:18

Sayın h_doğan.

Zirai konuda söylemiştim.
Bundan yıllarca evvel çiftçimiz pek risk almayı sevmezdi. Gerçi şu an da fazla değişen bir şey yok. Alternatif ürünler, yeni çeşitler vs. ye pek itibar etmezdi. Bu nedenle. Buğdayla koyun, gerisi oyun derdi. Yani rizikoya girmeyi pek sevmez. Garanti bildiği ürünü yetiştirir.

Cumhur Tonba 08-06-2014 16:23

Bu sene yağmur nedeniyle soğan ve sarımsaklar da pek randuman vermedi. Asmalarda da mantari hastalıklar başladı. Bugün biraz sıcak oldu hava fakat yine de sıkıntılı. Yağmur her an başlayabilir.20-25 güne kadar karpuz çıkardı köyden. Şu an bazı arkadaşlarımız hala fide dikimi yapıyor. Yapacak olan da var

Saat 17.54. nasıl bir yağmur başladı anlatamam. Gök gürlemesinden camlar bile zangır zangır titriyor.

h_dogan 08-06-2014 19:58

Bu sene burda da yağmurdan dolayı benim domatesler hastalandı. Geçen sene bu zamanda yağmur pek yağmazdı bu sene abartı bir yağmur var bu mevsimde. Her şey zarar görecek. Adana zaten nemli bir de yağmur yağınca bitkilerin hastalanması kolaylaşacak.

YeniGine 08-06-2014 23:31

:( Çok kötü çok. Doğanın düzenini bozduk çok üzülüyorum. Bu yağmurlara zaten kimse normal demiyor, küresel ısınma. Rabbim sonumuzu hayr etsin inşallah.

hozat 08-06-2014 23:43

bizim domatesleri de,yağmur yerine fırtına perişan etti.
Hevesimiz kaçtı,domatesin çiçekleri döküldü kocaman fideler yere yattı

Cumhur Tonba 09-06-2014 01:12

Bardağın dolu tarafına bakın sayın Hozat.
Bir de çiftçi olduğunuzu düşünün. 10-15 dönüm domates fidesi yerle yeksan olsa.

Cumhur Tonba 09-06-2014 01:14

Sayın YeniGine.
Rabbim sonumuzu hayr etsin inşallah demekte çok haklısınız.
22 senedir Balaban köydeyim. Böylesine mevsim anormalliği görmedim. Yavaş yavaş ekvator kuşağına kayıyoruz.

h_dogan 09-06-2014 08:14

Dün domateslerin çoğunu söküp attım. Bu sene San marzano ve birkaç çeşit hariç normal domatesim kalmadı sayılır. Çeriler daha dayanıklı çıktı. Onlarda da hastalanma var ama normal domatesler gibi değil.

Büyük domatesler içinde ise en dayanıklı San marzano çıktı. Bitki gelişimi bakımından da çok canlı.

06dilek 09-06-2014 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1293034)
Armutlar bu sene de erkenden sarardı ama geçen seneye göre daha iri oldu. Meyveyi kesip baktım çekirdek yok. Demek ki kendini tozlayamıyor, çeşidi deveci diye almıştım ama şekli benzemiyor. Meyvesi de lezzet olarak gayet iyi. Aslında geçen seneye göre de daha fazla meyve tuttu. Genel bir tozlayıcı çeşit bulup dikmem lazım. :)

Sayın Çok değerli h_dogan; müsadeniz olursa sizin bu yüklediğiniz resimlere bakarak biraz hayal kurayım bundan /3/5 yıl sonra acaba benim diktiğim fidanlarda böyle armutlar olurmuş diye düşündüm.

Diyceksinizki sizde çok hazırcınız dilek hanım hemencecik acele etmeyin ama naparsınız insan bazen kenarından ,köşesinden böyle şeyler düşünüyor.

h_dogan 09-06-2014 14:34

Hayal kurmazsak gerçeğini de yapamayız. İnsanlar icat yaparken de önce hayal ederler, sonra da yaparlar. Sizin de yaptığınız normal bir şey.

İnşallah daha iyileri sizin olacak.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1293846)
Sayın Çok değerli h_dogan; müsadeniz olursa sizin bu yüklediğiniz resimlere bakarak biraz hayal kurayım bundan /3/5 yıl sonra acaba benim diktiğim fidanlarda böyle armutlar olurmuş diye düşündüm.

Diyceksinizki sizde çok hazırcınız dilek hanım hemencecik acele etmeyin ama naparsınız insan bazen kenarından ,köşesinden böyle şeyler düşünüyor.

h_dogan 09-06-2014 21:16

5 Eklenti(ler)
Çiçekten meyveye...

h_dogan 09-06-2014 21:19

4 Eklenti(ler)
... pepinolar. Hepsi aynı tarihte çekildi, bitki üzerinde tomurcuktan neredeyse yenecek meyveye hepsi var. ;)

akçabardak 09-06-2014 22:48

Tek kelimeyle maşallah, bereketi bol olsun ağız tadıyla tüketmeniz dileğyle.

h_dogan 10-06-2014 06:53

Çok teşekkür ederim Sn. akçabardak. ;)

Domatesler üzdü ama pepino sevindirdi. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1294048)
Tek kelimeyle maşallah, bereketi bol olsun ağız tadıyla tüketmeniz dileğyle.

resimsel 10-06-2014 08:17

Sn h doğan, pepino ankarada yetişir mi acaba, imrenerek ve saygıyla takip ediyorum yaptıklarınızı,ellerinize sağlık maşallah her şey özenle hazırlanıyor.

06dilek 10-06-2014 10:18

Sn. h dogan ellerinize sağlık tek kelimeyle maşallahları var bizde güle, güle yiğin demek kalıyor.

h_dogan 10-06-2014 10:27

-1, -2 derecede ölmedi yapraklarının bir kısmı yandı ama kışın. Ankara soğuk süresi fazla olduğu için soğuktan korursanız yetişebilir. Sizin orda sezonluk yetiştirebilirsiniz, ben bunu geçen sene dikmiştim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi resimsel (Mesaj 1294114)
Sn h doğan, pepino ankarada yetişir mi acaba, imrenerek ve saygıyla takip ediyorum yaptıklarınızı,ellerinize sağlık maşallah her şey özenle hazırlanıyor.

h_dogan 10-06-2014 10:29

Teşekkür ederim. İnşallah hepimiz ağız tadıyla yiyebiliriz. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek (Mesaj 1294155)
Sn. h dogan ellerinize sağlık tek kelimeyle maşallahları var bizde güle, güle yiğin demek kalıyor.

evdeçiçek 10-06-2014 10:39

Sayın h_doğan
Uzun süredir bahçenizi ziyaret etme niyetindeydim, ama malum işler yüzünden çok fazla vakit ayıramadım. Ama bugün bir kaç sayfaya baktım çok güzel her şey, bu kadar güzel bir bahçede, sağlıklı bir ömür dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025