![]() |
Sevgili Berrin sizin bahçenin hayranıyım maşallah görsel şölen yaşadım sabah sabah gözüm gönlüm açıldı sabah sefaları coşmuş beğonyalar mükemmel armutlar üzümler pek bir iştah açıcı görünüyor arka bahçenin kraliçeleri göz kamaştırıyor küpeli çiçeği güller harika ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler....
|
Hepsi çok güzel ama kumsal sarmaşıklarına bayılıyorum çok hoş görünüyorlar:)
|
Bahçenizi seyretmeye doyum olmuyor, ellerinize sağlık.
|
Truncu japon gülünüz çok güzel:) Hasat ürünlerinizde. Bereketli olsunlar inşallah. Pazıyı görünce babaannemi hatırladım. Çok tüketirdi. Tavada yaptığı kaygana aklıma geldi
|
Sevgili berrinb, her taraf yemyeşil, çiçeklerle bezenmiş. Yerinizde olmak isterdim. O kadar uğraşıyorum, toprak görüntüsünden kurtulamadım. Bu çiçeği çok sevdim. Dahlia değil mi? Benim aldığım dahlialar böyle açmadı, hem de külleme oldular.:(
Sağlıkla keyfini çıkarmanız dileklerimle...Sevgiler... |
Sevgili Periş, Sevgili günebakan.Sevgili Cebeci bahçeme hoşgeldiniz ...Beğenileriniz beni mutlu etti....teşekkürler....Selamlar.sevgiler....
Sevgili Sevim.K , bende pazıyı çok severim...Yeşil sebzelerin içinde onun çok ayrı bir yeri vardır.... Teşekkürler ziyaretin için Selamlar sevgiler canım... Sevgili S.Durul, aynen sizin gibi bende toprak görüntüsünü sevmem, ama çımlerde bu zaman zaman kurumalar neticesinde oluyor...Ön bahçedeki çimi bu sene ara ara yeniden tazeledim...Hep uğraş istiyorlar... değindiğiniz çiçek Dahlia nın bir değişik rengi...Ben Dahlia hastasıyım...Çok severim...Birde gülü..Bu sene dahliaların arka olanları o kadar uzadı ki 2 m.yi geçtiler ...Birde rüzgardan bazıları kırıldı..Kıyamayıp bir yerlere diktim...Seneye olurlar belki...Külleme çok sıcaktan ve susuzluktan oluyor galiba..Benim de üç dahlia 30 cm.kadar büyüdükten sonra kurudu... Teşekkürler ziyaretin için...Sevgilerimi yolluyorum Manisaya size..... |
Sevgili Handann cığım, ne olur kusura bakmayın,sonradan gördüm...göz yanılması işte...canım sağol ziyeritine ne kadar memnun olduğumu anlatamam...Biz zaten hepimiz doğaya aşık kişileriz...Yoksa bu kadar niye uğraş verelim ki...Birde bu sitede toplanmamız da bu aşkımızı anlatmıyor mu :)) Bende gece geç saatte resim eklemeyi tercih ediyorum...daha hızlı sonuç alınıyor....Mavi salıncakta sizin için bir kahve içeceğim söz ....Çok teşekkürler...Selamlar ve sevgiler Ankaraya size.....
|
Sevgili berrinb begonyaların ne güzel açmışlar doğrusu çok imrendim. Birazda hasetimden çatladım ben gözlerinin içine bakıyorum birtürlü açmıyorlar. Bir defa göstermelik bitane açtı daha da tık yok. Armutlarda afiyet olsun akşamları içeri almayı unutma oralarda hava nemli olduğu için akşamları çiğ çökerek nemletir. Dut kurusuyla kışın takas ederiz hasatın bol olsun elin vergili olsun. Sağlıcakla kal....
|
Meyve hasadınız bol olsun. Ben bi meyve hasat edemedim:( seneye tüm metveleri kesmesem:))
Her dem mutlu kalın. |
Oh oh süpersiniz her zamanki gibi Berrin Hanım. Sizde göre göre bahçemizde 3 tane acem borusu oldu :) Önce 2 tane almıştık, onlar küçücük :( Son olarak bir kaç hafta önce üst balkona kadar uzanan (çekiştire çekiştire :)) bir tane görünce dayanamadık, onu da aldık :)
İnşallah seneye görürüm çiçeklerini. Bu arada bir hatırlatma; Altın çilek tam güneş istiyor. Biz güneşin altındaki altın çileklerden yaz ortasından beri deli gibi yiyoruz :) Benim bahçede belirtmiştim ama burdan da yazayım haberiniz olsun. Bahçemden Clarkia,Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM), pembe domates(PDA), Siyah tula domatesi, yeşilliklerden fıfır yapraklı hardal ve Japon mizuna tohumlarından vereceğim. Önce dostlara sonra da kalırsa üyelere dağıtacağım. İsterseniz bana mesaj atın lütfen. Clarkia tohumlarından ve bahçemden dilediğiniz çiçek ve sebze tohumlarından istediklerinizi bana bildirin. Sonbaharda göndereyim. Sevgilerimle.. |
Oh oh süpersiniz her zamanki gibi Berrin Hanım. Sizde göre göre bahçemizde 3 tane acem borusu oldu :) Önce 2 tane almıştık, onlar küçücük :( Son olarak bir kaç hafta önce üst balkona kadar uzanan (çekiştire çekiştire :)) bir tane görünce dayanamadık, onu da aldık :)
İnşallah seneye görürüm çiçeklerini. Bu arada bir hatırlatma; Altın çilek tam güneş istiyor. Biz güneşin altındaki altın çileklerden yaz ortasından beri deli gibi yiyoruz :) Benim bahçede belirtmiştim ama burdan da yazayım haberiniz olsun. Bahçemden Clarkia,Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM), pembe domates(PDA), Siyah tula domatesi, yeşilliklerden fıfır yapraklı hardal ve Japon mizuna tohumlarından vereceğim. Önce dostlara sonra da kalırsa üyelere dağıtacağım. İsterseniz bana mesaj atın lütfen. Sevgilerimle.. |
Sevgili Fatma SunayBegonyaları bu sene aldım küçüktüler,birhayli boylanıp büyüdüler ...Yarı gölgeli yerlerden ve sudan hoşlanıyorlar..Sonbahara doğru daha çok açmaya başladılar...Armutların bir kısmını kurutabildim...Diğerleri dediğiniz gibi nemden biraz çürümeyaptı...Ben size seneye begonyaların soğanından veririm..Kendiniz soğandan yetiştirdiğinizde daha verimli oluyor...Çünkü o yerin havasına alışıyorlar....Bu kış soğanlarını alıp saklamayı düşünüyorum...Geçen sene toprakta bıraktıklarımıın hepsi yok oldu.....Verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim canım...Sağolun...Yine beklerim:)) Sevgiler size.....
|
Sevgili Cemo canım yaa:))) sakın meyveleri kesmeyiniz. Bu sene herkezin meyveleri çok verimsiz oldu... İki büyük kiraz ağacından on kirazı zor yedik...Armut ve üzüm boldu....Seneye bütün ağaçlar ,bilhassa kdz Ereğli dekiler meyveden yıkılacaklarını söylediler...Ben benimkilerle konuştum da :)))))
|
Sevgili Nurgüldk teşekkürler canım...Sağolun...Acem borusunu güle güle büyütünde inşaallah bana verdiği zulmü size vermez diyelim:)) Çünkü hem yazlıkta hem İst da başımın tatlı belası oldu...Bahçeleri kapladı , Yazlıktaki çam ağacını dahi sardı...Ne yapacağımı bilemez durumdayım...Çamı kurutur mu diye korkuyorum..Benim çamlarım fıstık çamı ,yazık olacak...Sonbaharda çamı saranı keseceğim galiba üzülerek,başka çare yok:((
Clarkianızı ilk sizde gördüm bayıldım...Ölümsüz çiçekle ikisinin tohumlarından bana yollarsanız çok mutlu olurum....Benden de istediğiniz tohum varsa yollayabilirim...Şu anda Cinya, sedef ve şebboy var...Sizin adresinizi rica ediyorum mesajla bana bildiriniz lütfen...Sevgiler , selamlar canım...((Bu arada Facedeki son resimlerde de harikaydınız)) Mutluluğunuz daim olsun:)) |
Alıntı:
Gecen sene komşum, eline al baltayı korkut bunları keserim sizi de dedi. Onu da yaptım ama nafile:)) Kesin kesecek kocam hepsini.:( Belkide biz meyve yemediğimizden vermiyor bu meyveler:)) Hata bizde mi ağaçta mı şimdi:)) |
Ben ceviz ağacını öyle korkutmuştum, hiç vermeyen ceviz ertesi sene öyle bir ceviz verdiki,inanki Sevgili Cemo herkes şaşırdı....Biz armutların dibine bu sene bir hayli gübre verdik ve çiçeklerde altında olduğu için çok sulandılar...Belki armut bolluğu ondandır .....
Birde ağacın yaşı kaç ,...O da çok önemli....:)) |
Alıntı:
Sizin bahçede bakıp bakıp ben niye ekmemişim diyorum :) Özelinize mesaj atıyorum şimdi. Lütfen siz de adres gönderin bana. Bu arada iltifatlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.Ben de sizin resimlerinizi görüp ne kadar zarif ve hoş olduğunuzu düşünüyorum. Yani şarap misali.. Darısı başımıza inşallah :))))) |
Alıntı:
herzaman takip ettigimden emin olabilirsiniz :) Cicekleriniz meyveleriniz gercekten cok güzel insanin kendi yetistirdigi meyvelerin eminim tadina doyum olmaz insan yemeye bile kiyamaz gibi geliyor bana :) Saglik ve mutlulukla kalin insallah. |
Sevgili nurgüldk size adresimi yolladım...Ben sizin için tohum ve saksı hazırlayacağım...<tohumlar yazlıktalar...Haftaya gittiğimde alıp yollarım...Çok teşekkürler ederim...sağolun...görüşmek üzere canım..sevgiler selamlar:))
|
Sevgili Zencefil çiçeği,her zaman beklerim. Sizin bahçenizde meyva ağacı da yetişir ..Köşelere bir iki ağaç dikebilirsiniz...Erik ve armut çabuk gelişiyor...Bahar dada çiçekleriyle hoş görüntü olur....Bende sizin bahçenizin gelişimini takip edeceğim sevgiler selamlar Almanya ya size...:))
|
Umurbey şeftalileri konserve yapılmak üzere hazırlandı ve şerbeti kaynatıldı..
2 Eklenti(ler)
|
Bir saatlik kaynatılmadan sonra konserveler hazır hale geldi:))
2 Eklenti(ler)
|
Berrin hanım,ellerinize sağlık konserveler süper iştah açıcı görünüyor.bahçenize diyecek yok,çiçeklerinizin hepsi ayrı güzel ama,benim favorim mor salkım sevgiyle kalın..
|
Sevgili Berrin,ellerinize sağlık konservelere bayıldım iştah açıcı görünüyor... Sevgiler
|
Sevgili İremsıla, sevgili Periş ,hoşgeldiniz ,ziyaretinize memnun oldum...bende sevgi ve selamlarımı yolluyorum sizlere:))....
|
Varendadaki soğan begonyaları....Dahlialar...
5 Eklenti(ler)
|
Sağ kalan iki adetlatin den biri...Beyaz dahlia nın havasına bakar mısınız:))
5 Eklenti(ler)
|
Yukkalar açmaya başladı. Sardunyalar...
5 Eklenti(ler)
|
Sakız sardunyaları...Altın çilek üç tane daha verdi..Erikler..
5 Eklenti(ler)
|
Yan komşum kendisi gelmediğinden çiçekler öksüz gibiler...Onlara da bir göz atalım mı
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025